Здравей Гост

Астропсихология на личността

• 374 Отговора
  • 50543 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Астропсихология на личността
« Отговор #360 -: Ноември 29, 2011, 06:06:56 am »
Е те стават бавно, ама аз съм почнала да работя по тях откак съм станала на 12, та бая време мина, нема вече за кога да бавят.

Идеята е в стиковане на съзнание и подсъзнание.

С възрастта връзката ни със съзнанието се усилва, а с подсъзнанието – отслабва.  Но подсъзнанието пак е по-силно, а междувременно сме пратили в него разни команди като условни рефлекси.

Например, имаш ли правилен Лунен подход в отношенията с шефа на работа /ако няма шеф, то има конюнкура на пазара/. Правилен Лунен подход ще рече да приемаш нещата без раздразнение, докато силата ти не стане достатъчна да ги промениш, ако желаеш.
/това са елементарни неща и не си даваме сметка колко са мощни всъщност/

*

AH

• 2201
« Отговор #361 -: Ноември 29, 2011, 06:07:49 am »
цял живот се чудя защо около мен има висока степен на ентропия,а то аз съм играла ролята на Големият взрив/състояние на висока степен на подреденост/ и така обърквам  стрелата на времето, ;D
питахте ме какво правя четвърт век по реките,по планините, ми наблюдавам ,не съм физик,чисто интуитивно и сетивно, отдавна съм наясно за времето,че тече за всеки различно,беше ми интересна и научната теоритична гледна точка
а моята обективна реалност е истинска за мен и илюзия за всички останали  ;D

Практическото приложение на подобна констатация е да установи човек има ли разлика между желания и решения, взети в ежедневната му обстановка и тия, взети , когато  е по реки и планини:)

« Отговор #362 -: Ноември 29, 2011, 07:27:07 am »
Ан, кажи ми до колко самостоятелни са решенията на човек,чиито марс е на асц. но в съвпад с уран и плутон и каре към слънцето
не можеш да си играеш с енергиите на уран и плутон и да ги променяш по твоя воля,точно обратното - те те променят и ако се дърпаш ти го налагат
как стой въпроса със желания и решения,пораснах още на 4 год. с развода на родителите ми  и от тогава не мечтая,живея в реалността
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #363 -: Ноември 29, 2011, 07:52:25 am »
Стреличке, аз съм на мнението, че когато имаш тежка планета на асцедента или изгряваща такава, с прогресирането във времето, транзитирането през натала, в зависимост от това какви аспекти прави, те шлайфа и шлифова цял живот. Особено ако това е Плутон и особено ако с движението си през годините прави съвпад с всички лични планети, само си представи каква шлифовка минава този човек...Тук нямаш кой знае какъв избор, съзнателно или несъзнателно разбираш, че единствения избор е да се трансформираш, да приемеш и да се смириш, за да оцелееш. Духовно да израстнеш или да озлобееш. Пък мога да си представя и Уран ако се включи в шлифовката.....все едно си вързан на верига - дето си мислиш, че е ластик и като тръгнеш с по-голяма и бърза крачка, те връща в изходна позиция, на гъза си натъртен...

« Отговор #364 -: Ноември 29, 2011, 08:11:47 am »
Дейзи, така е мила, при мен Уран  играе Сатурн, щот му е диспозитор,нема и ластиг, а строг нашийник на врата с шиповете навътре, смей да залаеш ако ти стиска,не ,че не съм пробвала, на младо и зелено,експериментатор, да си тествам издръжливостта без въздух,

*

AH

• 2201
« Отговор #365 -: Ноември 29, 2011, 08:44:57 am »
Ан, кажи ми до колко самостоятелни са решенията на човек,чиито марс е на асц. но в съвпад с уран и плутон и каре към слънцето
не можеш да си играеш с енергиите на уран и плутон и да ги променяш по твоя воля,точно обратното - те те променят и ако се дърпаш ти го налагат
как стой въпроса със желания и решения,пораснах още на 4 год. с развода на родителите ми  и от тогава не мечтая,живея в реалността

Разводът е конкретно събитие. Ако не е бил той, щеше да е нещо друго.
Сега може би има по-малко разводи, защото хората преди това не се женят. Или пък бракът е толкова компрометиран, че в него и без това не е останала любов, а само договорености и разводът ще е просто загуба на време.

Нещата са в това, че когато от детството, поради екстремални събития,  подсъзнанието изпраща силни сигнали към съзнанието, то реагира, а тая връзка изгражда силен Аз, който се стреми да оцелява.

Слабият  Аз вирее във всякаква обстановка, а силният  има изисквания.

Конкретиката на връзките на светилата с другите планети може да подскаже начини, ако търсим промяна.

Но така или иначе, или разхлабваме Аза за по-лесно вписване, или неопредено дълго време търсим подходяща среда за силния Аз.

А за изчезването на желания и мечти нямам добро обяснение- само констатирам, че по някое време са изчезнали:) Може да са като волни птици- ако осъзнават клетката, да не искат да пеят:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #366 -: Ноември 29, 2011, 08:58:49 pm »
бе не е хубаво да изчезнат желанията, мечтите, любовта, усещанията
Аз сега се уча наново да прохождам в това отношение

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #367 -: Ноември 29, 2011, 09:01:03 pm »

С възрастта връзката ни със съзнанието се усилва, а с подсъзнанието – отслабва. 

Правилен Лунен подход ще рече да приемаш нещата без раздразнение, докато силата ти не стане достатъчна да ги промениш, ако желаеш.

Първият абзатц за мен не е верен, точно наопаки, с годините връзката ми с подсъзнанието се усилва, а с акъла ...вече не съм си с акъла.  ;D

А виж за лунния подход сефте чувам, интересна работа, аз винаги се дразня, независимо дали е мойта или не, ако ми дойде музата може да се раздразня даже от това, че нема за кво да се дразня.  ;D

« Отговор #368 -: Ноември 29, 2011, 09:05:35 pm »
желанията, усещанията и любовта не са изчезнали , имат много и различни измерения и са зареждащи ме :blink:
но не мечтая, а вярвам и ако се сбъдне,значи съм в синхрон с началният промисъл и  се радвам двойно повече ;D
вместо да очаквам и мечтата да не се сбъдне , да се разочаровам от напразни надежди, ма стига болки, поне редуцирам тези,на които съм й създател  ;)

« Отговор #369 -: Ноември 29, 2011, 09:16:53 pm »
Разводът е конкретно събитие. Ако не е бил той, щеше да е нещо друго.
Сега може би има по-малко разводи, защото хората преди това не се женят. Или пък бракът е толкова компрометиран, че в него и без това не е останала любов, а само договорености и разводът ще е просто загуба на време.

Нещата са в това, че когато от детството, поради екстремални събития,  подсъзнанието изпраща силни сигнали към съзнанието, то реагира, а тая връзка изгражда силен Аз, който се стреми да оцелява.

Слабият  Аз вирее във всякаква обстановка, а силният  има изисквания.

Конкретиката на връзките на светилата с другите планети може да подскаже начини, ако търсим промяна.

Но така или иначе, или разхлабваме Аза за по-лесно вписване, или неопредено дълго време търсим подходяща среда за силния Аз.

А за изчезването на желания и мечти нямам добро обяснение- само констатирам, че по някое време са изчезнали:) Може да са като волни птици- ако осъзнават клетката, да не искат да пеят:)

по онова време не се гледаше с добри очи на децата на разведени родители - соц.реалиъм в чист вид
слабият Аз може и да вирее във всякаква среда, но не оцелява във всяка дълго или въобще,средата го мачка,така,че по-добре силен и изискващ,
цял живот съм искала да имам своя клетка и все не съм имала, спрях да искам и получих две
гледахме папагал , клетката му  отворена, прозорци отворени не предпочете свободата нито веднъж пред сигурността

*

AH

• 2201
« Отговор #370 -: Ноември 30, 2011, 05:12:57 am »
цял живот съм искала да имам своя клетка и все не съм имала, спрях да искам и получих две

Май е пример за разхлабен Аз.
Впрочем, само силният Аз може да се разхлаби.
А сработва ли тоя прийом и по отношение на други желания?

*

AH

• 2201
« Отговор #371 -: Ноември 30, 2011, 05:14:59 am »
Първият абзатц за мен не е верен, точно наопаки, с годините връзката ми с подсъзнанието се усилва, а с акъла ...вече не съм си с акъла.  ;D

той животът има грижата да държим връзка със съзнанието, иначе освен че нямаше да сме с акъла си, щяхме и да сме в лудница:)

*

AH

• 2201
« Отговор #372 -: Ноември 30, 2011, 05:15:55 am »
А виж за лунния подход сефте чувам, интересна работа, аз винаги се дразня, независимо дали е мойта или не, ако ми дойде музата може да се раздразня даже от това, че нема за кво да се дразня.  ;D

Раздразнението е двигател.
Но не е оферта да оставим двигателя да избира пътя, по който се движим:)

« Отговор #373 -: Ноември 30, 2011, 07:38:03 am »

Май е пример за разхлабен Аз.
Впрочем, само силният Аз може да се разхлаби.
А сработва ли тоя прийом и по отношение на други желания?
ами за всички, мечта си само на сън - венера/луна/нептун скорпи

ха, как се разхлабва силният Аз :rolleyes:

« Отговор #374 -: Ноември 30, 2011, 07:44:13 am »

Раздразнението е двигател.
Но не е оферта да оставим двигателя да избира пътя, по който се движим:)

зависи,раздразнението е стопер и регрес,не можеш да повярваш след това какви си ги сътворил
самоконтрола повече помага да канализираш тази мощ натам ,накъде искаш, но не като вулкан,а динамо
като се раздразниш меткаш се на колелото и въртиш ,произвеждаш ток, ако искаш благославяш цялата рода на дразнителя, но въртиш ;D ;)