Здравей Гост

Предсказателни Сънища

• 59 Отговора
  • 16717 Прегледи
*

Freya

• **
  • 1178
Предсказателни Сънища
« -: Ноември 18, 2011, 10:42:29 pm »
Почти всеки поне веднъж в живота си е сънувал пророчески сън. Рядко обаче обръщаме нужното внимание. Разбираме, че е бил пророчески, едва когато се сбъдне. Как да различиш пророческите от обикновените сънища? За всеки човек “симптомите” са индивидуални. Най-често се определят по метода на пробата и грешката. Но все пак има закономерности, които ще ти помогнат да се научиш бързо да се ориентираш. Като правило пророческият сън притежава следните признаци:

1. Той е цветен и много по-натрапчив.
Повечето хора рядко сънуват цветни сънища. Затова, ако изведнъж сънуваш такъв, обърни му по-голямо внимание. Вероятно предвещава бъдещи събития.
2. Сънят представлява завършена история.
Може да е кратка, но с ясно начало и край. Обикновено сънищата са епизодични, техните сюжети бързо се сменят. Ако сънят ти наподобява филм, може би има някакво особено значение за твоето бъдеще.
3. Насън получаваш съобщение от някого или сънуваш цифри.
Главното е да запомниш цифрите или думите ­ подобни сънища са със съдбовно значение. Цифрите могат да бъдат дата на някакво важно за теб събитие.
4. Времето, през което сънуваш, се равнява на времето, през което може реално да се извърши събитието.
За обичайните сънища е характерно обратното. Сънуваш дълъг сън, макар че си спал/а само около половин час.
5. Насън или след събуждането изпитваш силни чувства.
Завладян/а си от силни емоции ­ положителни или отрицателни. Липсата на подобни силни усещания означава, че сънят е бил обикновен.
За да се научиш да разгадаваш пророческите сънища, създай си навика да си водиш дневник. Ако не записваш сънищата си, бързо ще ги забравяш и опитите ти за разпознаване на пророческите ще са безплодни. Постави дневника близо до леглото и веднага след събуждането си запиши съня. Полезно е да го правиш и защото понякога пророческият сън идва месеци преди събитието. Ако го запишеш, ще можеш предварително да се подготвиш за бъдещите радости или неприятности.

Материала съм го взела от тук

Разкажете вашите сънища, които са се случили на яве.
След колко време са се случили?
Буквален ли е бил съня или със символи?
Коя част от съня се е реализирала и има ли такава, която се е променила в реалност?
Сънят помогнал ли ви е по някакъв начин и променил ли е начина по който сте реагирали когато се е случило?
« Последна редакция: Ноември 20, 2011, 01:55:50 pm от Freya »

Re: Предсказателни Сънища
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2011, 11:22:43 pm »
Рядко си помня сънищата, но когато ги помня, винаги помня ярките цветове и обстановка, в едно 60% се чувствам развълнувана, но всичко са толкова объркани символи, че не съм разчела нито един като хората от собствените си. Парадоксът е че имам идеи за чуждите.  ;D

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2011, 11:33:53 pm »
Има доста сънища които са или ярки или цветни или вълнуващи. Това е нещо като ориентир, ако сънят е предсказателен, то със сигурност ще присъстват тези фактори, но не значи че всеки цветен и вълнуващ сън е пророчески.

Разликата е в това че такъв тип сън се случва наяве. И най-вероятно чак тогава разбираме какъв е бил.
Идеята ми е да споделите такива сънища, които сте имали... става въпрос, след като вече са се случили.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #3 -: Ноември 18, 2011, 11:36:34 pm »
Преди две седмици имах такъв сън последно. Сънувах, че ми се обаждат за смъртта на семеен приятел - истински, конкретен човек-семеен приятел.

На по-другия ден баща ми се обади да каже, че тъкмо му съобщили, за смъртта на въпросния човек.

Не са особено свежи моите предсказателни сънища обикновено...
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Ноември 19, 2011, 09:21:00 am »
Не са особено свежи моите предсказателни сънища обикновено...

и при мен така, но може да е, защото обръщам повече внимание на обезпокоителните сънища.

*

AH

• 2201
« Отговор #5 -: Ноември 19, 2011, 09:23:24 am »
Разкажете вашите сънища, които са се случили на яве.
След колко време са се случили?
Буквален ли е бил съня или със символи?
Коя част от съня се е реализирала и има ли такава, която се е променила в реалност?
Сънят помогнал ли ви е по някакъв начин и променил ли е начина по който сте реагирали когато се е случило?

Символите само в единия бяха буквални- в съня разпадаща се кола и сутринта при тръгването- скъсан преден мост, без никакви последствия, освен за колата.

В останалите  символите не бяха буквални. 
В единия исках да се движа, а не можех- сънят беше повтарящ се – блъсна ме мотор, провали ми второто задгранично пътуване в живота, преориентира интереса ми от бягане и  лека атлетика към баскетбол./в детските години, но и до сега си спомням в детайли съня/

В другия- пропадане на човек  в кладенец, наранявания, кръв – в катастрофата пострада сериозно  друг човек. Но по-голямата  вината беше в шофьора на моята кола, респективно, в мен – ние навлязохме в другото платно поради хлъзгав път.

А в другите два предсказателни – на косъм се разминавахме от тежки произшествия – по тоя повод си мисля за ментална енергия – в единия от случаите наистина имах чувството, че аз спрях с мисълта си колата да не премаже едно невнимателно дете на магистрала, т.е. движехме се с почти максимална скорост.

В нито един от случаите аз не съм шофирала. Правила съм по-сериозно произшествие /блъснах колата в едно дърво/, но не съм имала сън преди това.

Във всичките случаи от астрологична гледна точка – включен натален Марс, действащ силно транзитен, а при тия с фактическите произшествия- бавен лош транзит на радикална точка.

А ако отделим „големите съновидения“ от предсказателните сънища, тия, за които съм допускала, че са такива, не се потвърждаваха еднозначно- както ти беше казала- всеки ден има някакви по-големи или по-малки наводнения, земетресения, урагани, пожари и т.н.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #6 -: Ноември 19, 2011, 12:54:40 pm »
Интересно, когато такъв сън е символичен, как го свързваме с действителността? Не винаги можем да бъдем сигурни. Моите такива сънища почти всички са буквални, с изключение на един повтарящ се и един за който не съм сигурна дали означава това което си мисля. Някакси не можем със 100% сигурност да ги навържем към реалните събития, ако не са буквални.
АН, първите ти два са някак логични, но
Цитат
В другия- пропадане на човек  в кладенец, наранявания, кръв – в катастрофата пострада сериозно  друг човек. Но по-голямата  вината беше в шофьора на моята кола, респективно, в мен – ние навлязохме в другото платно поради хлъзгав път.
например в този как си сигурна за връзката сън/реалност? И колко време е минало от съня до катастрофата?
Цитат
А в другите два предсказателни – на косъм се разминавахме от тежки произшествия – по тоя повод си мисля за ментална енергия – в единия от случаите наистина имах чувството, че аз спрях с мисълта си колата да не премаже едно невнимателно дете на магистрала, т.е. движехме се с почти максимална скорост.
Това не успях да те разбера..кое сън, кое реалност...
А като цяло колко време е минавало от съня до "реализирането" му?

*

AH

• 2201
« Отговор #7 -: Ноември 19, 2011, 02:27:31 pm »
А като цяло колко време е минавало от съня до "реализирането" му?

Гледам, че си чела литература и знаеш, че символите в повечето случаи са персонални- от сънуващия към сънуващия, т.е. от подсъзнанието към съзнанието.

При мен повечето символи от предсказателните сънища доста точно съответстват на тия от традиционните съновници. Съновници  имам много- някои са доста стари- дядо ми преди много години получаваше едни списания:Духовна култура – за религия, философия и изкуство – в тях, между другото,  имаше някакви намеци за сънища и още от дете им обръщам внимание. За толкова години и при сънуване почти всяка нощ, аз усещам кога сънищата ми са предсказателни, кога просто разтоварващи емоции и т.н.
И не че съм много сигурна за връзката сън/реалност, но съм бдителна след сънища, които подсказват за проблеми. Човек има усещане, че нещо лошо може да се случи и някак му се иска бързичко и безпроблемно да минат няколко дни от лошия сън.

Тия сънища,  предшестващи катастрофите, както и някои, които са били свързани със здравето на близките ми, се случват по правило на следващия ден.

Повтарящи се сънища, свързани с автомобили или други превозни средства, съм имала преди години,  и според съновниците, както и в реалността, имаха пряко отношение към разни промени в работата и кариерата.

При теб няма ли съответствия между съновниците и символите от сънищата?
Когато се случи нещо специално след сън, не откриваш ли съответствия?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #8 -: Ноември 19, 2011, 03:04:48 pm »
Не си спомням да съм имал нецветни сънища. Но има някои, които са по-контрастни, помнят се месеци и години наред, а след събуждане си като ударен по главата. Нерядко по-важните елементи в подобни сънища са по-ярки и подсказват за себе си.

При мен сънищата често са или много шизофренични и детайлни в символиките, което доста затруднява интерпретирането им, или доста буквални. Като пример за един буквален сън е такъв от студентските ми години, когато бях много загрижен за изпит, за който бях учил и за който трябваше да ме изпитат извънредно чрез обаждане от моя страна, а не бях сигурен дали ще стане работата и кога. Сънувах развитието - как се обаждам, какъв разговор провеждам с преподавателя, как отивам там и ми пише оценка. Реалността след това беше много близка до съня. Забелязвам, че по-буквални сънища получавам за най-пряко близки, належащи и притеснителни неща от живота, които важат в рамките на няколко часа до ден.

Друг буквален сън беше свързан с човек, който не ми е близък и не познавам добре лично, но към който имам по-особени симпатии. Този човек се изгуби някъде... Сънувах, че нещо не е наред и че за това ми съобщава друг човек, който познава първия. След няколко дни въпросния ми съобщи такава новина.

Случвало се е неведнъж да сънувам теми, разговори, думи, които след събуждане се оказват някак акцентирани в деня и се появяват в разговор, по телевизията, радиото, дори в песни. Също така съм сънувал непосредствено преди събуждане дадена песен, събуждам се, след няколко минутки пускам радиото и тя звучи там.

За нацелени символични сънища в момента не се сещам; въртял съм ги как ли не, но рядко съм намирал нещо, с което да ги свържа. Освен това, ако не можем да фиксираме някакъв по-близък период, с течение на времето достоверността им се размива, като се има предвид и многозначимостта с интерпретациите; случват се много събития в живота, някои от тях естествени и чести, които при желание и вярване могат да се свържат с даден сън, докато изобщо може да нямат връзка с него.

Съгласен съм, че произшествия някъде стават всеки ден и че трудно можем да свържем нечий сън с определено такова по Земята и във времето, а и личните сънища нормално са повече към личността. Освен ако не се касае за нещо по-колосално, още повече засягащо и сънуващия, напр. да живееш в град, който сериозно ще пострада от земетресение.
« Последна редакция: Ноември 19, 2011, 03:14:10 pm от Kelvin »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #9 -: Ноември 19, 2011, 07:08:46 pm »
Конкретно за буквалните сънища при мен се случвало до период 6 месеца да се случи.. но там просто няма съмнение дали съответства или не. Просто е същото и в момента в който се случва  ти веднага забелязваш приликата, особено ако помниш сънищата си. Предполагам в такъв случай и за символичните важи дълъг период от време, но там е по сложно...
 Предсказателни наричам сънища в които се случва нещо/научаваме нещо което няма как иначе да предположим и от къде да знаем.

Както в случая с изпита на Келвин, това си е предположимо, ти си очаквал тази ситуация и си знаел по какъв начин ще се случи. Може би съня ти е дал определено предположение как ще се развие ситуацията. Но в случая няма много различни възможности. Да или не... не става въпрос за избор между възможности.

АН, когато от много време сънуваш и обръщаш внимание на сънищата си е нормално да разпознаваш "разтоварващите" обикновени сънища (тези които преразказват емоциите от изминалия ден) от значимите сънища и "големи съновидения". Но това пак не е гаранция, че всеки един значим сън е предсказателен.
Според мен истински предсказателните са рядкост.

Относно съновниците, да, някои символи и тълкувания там са общоприети и важат за много хора. Понякога търся "вдъхновение" там, но като цяло им нямам доверие. Има някои абсурдни предположения, освен това дори да им е "правилно" тълкуването на определен символ, има значение във връзка с какво си го сънувал, в какъв контекст. Дори е възможно да се обърне значението. Но ако човек е информиран и е навътре в тези неща, това не е проблем.

Всъщност Келвин, въпроса не е в това да търсиш на коя случка от действителността съответства съня. Ако е предсказващ, ти ще го знаеш, след като се е случил. Дори и да е символичен, ако той е много важен и засяга значима ситуация, отново ще го усетиш.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #10 -: Ноември 19, 2011, 07:23:36 pm »
Така е, мислих и върху това, макар че случилото се бе в голямо съответствие със съня, в т.ч. някои най-фини детайли, които не се изчерпват с "да" и "не", т.е. разумно е да допусна наличие и на повече от елемент на предположение предвид съвпаденията.

Има и друг момент, който си заслужава вниманието - да се програмираш по време на сън. Както и че дори да не съответства някой символен сън на случка в бъдещето, това не значи, че е безсмислен - такива сънища може да са подсказка за решение.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #11 -: Ноември 19, 2011, 07:32:35 pm »
Цитат
Има и друг момент, който си заслужава вниманието - да се програмираш по време на сън. Както и че дори да не съответства някой символен сън на случка в бъдещето, това не значи, че е безсмислен - такива сънища може да са подсказка за решение.
Ами Келвин, разбира се, понякога и най-безмислените на пръв поглед сънища означават нещо. Повечето имат значение. Има доста типове сънища, с различно предназначение и смисъл. Но конкретно предсказателните са сякаш най-рядко срещани. В същност има сънища, които се отнасят конкретно до решаването на даден проблем и предлагат възможни решения на ситуацията.

Ще споделя първия ми предсказателен сън, който е и може би най-буквален така да се каже.
И има най-малко съмнение че е такъв, за мен.

Като студентка, бях влюбена в един преподавател (от тука и емоционалната обвързаност със съня)
Сънувах, че в часа ни при него, той ни предлага да ни заведе след часовете, на гости у тях - за занимания свързани с неговия предмет, като това място се намирало в едно селце на половин час от самия град. (в реалност към този момент аз не съм знаела, че той живее извън града. Даже имах предположение горе-долу в коя част на града живееше.) Пак в съня - предложи на мен и моите приятели да ни закара с колата си до там. Ще спестя подробностите, но на мен не ми хареса като отидохме там.

Някъде 6 дена по късно, бяхме в неговия час и в междучасието той направи същото предложение както в съня. Отново спомена за селото на половин час... и че ще ни закара.
До този момент никой преподавател не ни е канил на гости и това не е обичайна ситуация която се случва всеки ден. Така, че просто е нямало как да предположа. Плюс, информацията която получих относно мястото където живее. 
Това което промених в реалност е, че не отидох. Защото в съня не ми беше харесало.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #12 -: Ноември 19, 2011, 08:57:41 pm »
Усещането е много специфично, нали? Тип "сякаш това вече съм го живял(а)". :)

Това ме подсети за един сън отпреди 9 - 10 години, когато бях по подобен начин обвързан емоционално - харесвах едно момиче, с което се бяхме запознали в интернет и си пишехме дълго време, споделяйки, но тя не си даде телефонния номер, когато реших да направя стъпката да ѝ предложа чуване. Сънувах частично телефонен номер, но не съм пробвал набирания. Тя съвсем скоро след този сън си го даде, при което установих, че бях уцелил четири от шестте цифри в съня си (не знам за другите - бяха ми размазани). Все пак малко съм бил стеснил възможностите - ако съм искал да я "уцеля", трябвало е да пробвам само 100 набирания.  :rolf:

Сънувал съм и числа от тотото, след което при събуждане веднага пуснах фиш, но не спечелих нищо. По принцип не играя подобни игри, възможно е числата да са излезли в по-късен тираж, а с течение на времето вероятността да се паднат нараства, така че валидността на подобен сън избледнява все повече.
« Последна редакция: Ноември 19, 2011, 09:06:13 pm от Kelvin »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #13 -: Ноември 19, 2011, 09:17:16 pm »
Цитат
Усещането е много специфично, нали? Тип "сякаш това вече съм го живял(а)". :)
Точно, "това вече ми се е случвало!"
Чувствах че не бях толкова изненадана, точно поради тази причина. Ако не беше съня сигурно щях да съм по-развълнувана или притеснена.
Цитат
Това ме подсети за един сън отпреди 9 - 10 години, когато бях по подобен начин обвързан емоционално - харесвах едно момиче, с което се бяхме запознали в интернет и си пишехме дълго време, споделяйки, но тя не си даде телефонния номер, когато реших да направя стъпката да ѝ предложа чуване. Сънувах частично телефонен номер, но не съм пробвал набирания. Тя съвсем скоро след този сън си го даде, при което установих, че бях уцелил четири от шестте цифри в съня си (не знам за другите - бяха ми размазани). Все пак малко съм бил стеснил възможностите - ако съм искал да я "уцеля", трябвало е да пробвам само 100 набирания. 
Хайде бе! хахаа  ;D Ами мисля, че е възможно в сън да получим отговори по въпроси които ни вълнуват много. Само, че това означава, че информацията която получаваме на сън не идва от нас самите.

Макар и да има случаи в които ние не осъзнаваме нещо в буден живот, докато подсъзнанието ни и интуицията навързват парченцата от пъзела и така получаваме информацията/отговора.

Само, че случаи като този с телефонния номер на момичето от твоя сън и местожителството на човека от моя... говорят по скоро че тази информация идва от вън. И как по-точно се получава това не знам...

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #14 -: Ноември 19, 2011, 09:29:04 pm »
Вероятно чрез колективното неосъзнавано. Но все пак имаше замазана част и само около 50% от цифрите съм уцелил. Първата може да е по-съмнителна, тъй като знаех, че е от същия квартал като мен, а имах някаква представа с кои цифри обикновено може да започват номерата в квартала (това беше по времето на аналоговите телефони още и телефонния интернет).

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #15 -: Ноември 19, 2011, 10:06:06 pm »
Мдам... но като се замисля същината на "предсказателните сънища"  е нещо подобно. Отново получаваме информация, която не идва от нас. А може би идва от нас, но как бихме могли да я предположим?
Друг такъв сън...Пак човек към когото имах чувства, пак емоционална обвързаност. По време на съня аз бях прекъснала връзка с този човек.

Та сънувах че сме на кораб в морето през нощта и кораба имаше два етажа. Сънят беше размит, тоест нямах добър спомен от него - като начало и край, но помня откъслечни моменти, помня музика и няколко други фрагмента.

Няколко месеца по-късно се срещнах с него и той ми предложи да отидем на кораба, където работеше по това време. Корабчето имаше два етажа, беше вечерта и музика също имаше  ;D  Усетих се по едно време след като вече бях там... (тогава и се замислих, че по рано той ми беше споменал нещо свързано с работата му и яхти.. но като проверих се оказа, че и това е било 2 месеца след съня ми)

Този път сънят не е така фрапантен в детайли, но отново как бих могла да предположа нещо такова...
А какво по-точно е това "колективното неосъзнавано"?

*

AH

• 2201
« Отговор #16 -: Ноември 20, 2011, 10:58:10 am »
Освен ако не се касае за нещо по-колосално, още повече засягащо и сънуващия, напр. да живееш в град, който сериозно ще пострада от земетресение.

може да се допусне, че ако трябва да се знае за предстоящото събитие, много хора ще сънуват с подобна насоченост. Човек си има някаква група, с която повече или по-малко поддържа контакт - сравняват се сънищата, примерно.

пак като пример, ние с майка ми и дъщеря ми сме имали по едно и също време тревожни сънища, които са подсказвали за събитие и то се е случвало, без да е било предизвестено.

по тоя повод, ако човек установи, че сънищата му са полезни, си поддържа отношения с подходящи хора, защото всякак общата енергия е по-силна и по-лесно се разчитат символи и послания.

*

AH

• 2201
« Отговор #17 -: Ноември 20, 2011, 11:08:02 am »
когато от много време сънуваш и обръщаш внимание на сънищата си е нормално да разпознаваш "разтоварващите" обикновени сънища (тези които преразказват емоциите от изминалия ден) от значимите сънища и "големи съновидения". Но това пак не е гаранция, че всеки един значим сън е предсказателен.

под големи съновидения имах предвид сънища, които касаят много хора. Такива не съм имала.
Аз съм склонна да приема всеки сън като информативен, повече или по-малко, а в такъв смисъл би могъл и да бъде предсказателен.

Тая нощ сънувах сън, в който едно пътуване завърши пред някакви сгради с пушек. Според съновниците са възможни неуредици или загуби. След два телефонни разговора, стана ясно, че две пътувания на мои близки малко се променят. Но аз се ориентирам винаги по чувството - ако просто съм дистанциран наблюдател, нищо кой знае какво няма да се случи- само информация. Същата я получавам и от хороскопа с тр.Марс на радикална точка:)

По тоя повод  - забелязала съм, че има често сънуван сюжет, както има доминанти в хороскопа. Ти имаш ли такъв повтарящ се сюжет?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #18 -: Ноември 20, 2011, 12:11:28 pm »
може да се допусне, че ако трябва да се знае за предстоящото събитие, много хора ще сънуват с подобна насоченост. Човек си има някаква група, с която повече или по-малко поддържа контакт - сравняват се сънищата, примерно.

пак като пример, ние с майка ми и дъщеря ми сме имали по едно и също време тревожни сънища, които са подсказвали за събитие и то се е случвало, без да е било предизвестено.

по тоя повод, ако човек установи, че сънищата му са полезни, си поддържа отношения с подходящи хора, защото всякак общата енергия е по-силна и по-лесно се разчитат символи и послания.

Да, именно затова би ми било интересно да сравнявам, само че сънищата ми обикновено не излизат от мен и няма много-много с кого да ги обсъждам. От вчерашния сън с оракула имах интересно продължение, а след събуждане ми дойде и идея за интерпретация. Ще пиша по-късно.

А под колективно несъзнавано имам предвид онази банка, която съдържа информация и знание, достъпно отвъд съзнанието и подсъзнанието на отделния индивид.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #19 -: Ноември 20, 2011, 12:32:39 pm »
когато от много време сънуваш и обръщаш внимание на сънищата си е нормално да разпознаваш "разтоварващите" обикновени сънища (тези които преразказват емоциите от изминалия ден) от значимите сънища и "големи съновидения". Но това пак не е гаранция, че всеки един значим сън е предсказателен.

под големи съновидения имах предвид сънища, които касаят много хора. Такива не съм имала.
Аз съм склонна да приема всеки сън като информативен, повече или по-малко, а в такъв смисъл би могъл и да бъде предсказателен.

Тая нощ сънувах сън, в който едно пътуване завърши пред някакви сгради с пушек. Според съновниците са възможни неуредици или загуби. След два телефонни разговора, стана ясно, че две пътувания на мои близки малко се променят. Но аз се ориентирам винаги по чувството - ако просто съм дистанциран наблюдател, нищо кой знае какво няма да се случи- само информация. Същата я получавам и от хороскопа с тр.Марс на радикална точка:)

По тоя повод  - забелязала съм, че има често сънуван сюжет, както има доминанти в хороскопа. Ти имаш ли такъв повтарящ се сюжет?
В същност "големи съновидения" е определение което Пиер Дако използва в книгата си "Тълкуване на сънищата" - "Големите съновидения, както ги нарича Пиер Дако; ярките сънища, които помним дълго и ни носят важна информация" Книжката не е никак лоша и по практичен начин описва начините по които се тълкуват по-разпространените сънища.

Имам доста символи, които се повтарят в сънищата ми, тях съм си правила труда да ги определя, но не бях търсила съответствие в хороскопа. При сюжетите е по-сложно, те присъстват в определени периоди.
Един от най-честите символи за мен е водата - водни басейни, най-често море. В хороскопа имам преобладаващо влияние на водни знаци, ако това мога да отчета като връзка..  Други символ за мен е музика, летене, училището където съм учила (отново често срещан символ за всеки човек, независимо от възрастта)
Относно сюжетите, винаги е присъствал един - че някой ме гони и иска да ме нарани, но и това е често срещан при жените сюжет на кошмар.
Какъв е твоя често сънуван сюжет? Засяга ли определен период или си е присъствал винаги?

Цитат
Да, именно затова би ми било интересно да сравнявам, само че сънищата ми обикновено не излизат от мен и няма много-много с кого да ги обсъждам. От вчерашния сън с оракула имах интересно продължение, а след събуждане ми дойде и идея за интерпретация. Ще пиша по-късно.

А под колективно несъзнавано имам предвид онази банка, която съдържа информация и знание, достъпно отвъд съзнанието и подсъзнанието на отделния индивид.
Супер, сънищата с продължение винаги са интересни. А обяснението ти на колективното несъзнавано... ми напомня на нещо което четох за "астралното измерение" и "астрална проекция". Бях чела някъде, че по този начин хората сънували в детайли обекти и места, които никога не са посещавали. Защото в астрала имало проекция на повечето известни места, личности и тнт...която е съвкупност от представата на повечето хора, и ти имаш достъп до тази информация. Това е форума където попаднах на тази информация цък