Здравей Гост

Предсказателни Сънища

• 59 Отговора
  • 16696 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re: Предсказателни Сънища
« Отговор #40 -: Ноември 22, 2011, 10:10:06 pm »
Присъединявам се към тези две мнения. Ако в будно състояние съзнанието не е успяло да намери търсените отговори, сондажът продължава по-надълбоко по време на сън. Събуждаш се с отговорени въпроси, дори с гениални звездни проблясъци уж отникъде - като свръхнови.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #41 -: Ноември 22, 2011, 10:37:40 pm »
Не знам дали сте гледали Waking Life... цък
не всеки може да го разбере, но е интересен филм на тема сънища.

Цитат
Въпреки, че сънищата се влияят от будния живот, така както и обратното! 

Някъде бях чела, че човек който е осъзнат в будния си живот е осъзнат и в сънищата си. Обаче го има и обратното, когато започнеш да се осъзнаваш в сънищата си, започваш да си отваряш очите и в реалния живот. Тоест и двете се отразяват едно на друго.
Понякога случвало ли ви се е да имате чувството, че сънищата са не по-малко реални от "реалния" живот? Или че будния живот е не по-малко илюзорен от сънищата....?

*

AH

• 2201
« Отговор #42 -: Ноември 23, 2011, 07:01:46 am »
Не,не съм попадала на такава информация.
Имаш ли линк?

Разпознаване на архетиповете:
1.   На Аза - /Слънце/ - домове, къщи, храмове, яйца, семена, свещи, раждания, сватби, подаръци, коли
2.   На жената - /Луна, Венера/ - трон, воали, вода, легла, паяци, пещера, утроба, порти, вход, нощ, всички създания от женски род
3.   На пътуването - /Меркурий/ - всички видове транспорт, дървета, поклонения, планини, реки, пътища, изкачвания и издигания
4.   На мъжа - /Марс/ - фалос, меч, слънце, кули, действия на прикриване
5.   На героя - /Юпитер/ - учители, битки, младост
6.   На противника - /Сатурн, Уран/ - чудовища, демони, извънземни, страхове, стени, препятствия
7.   На смърт и прераждане - /Нептун и Плутон/ - танци, песни, молитви, обреди на инициация, раждания, смърт, сватби, косене, олтари, преходи, прекосявания

Разпознаваш ли в тия архетипове някои от символите в сънищата си и съответстват  ли си?
Всеки архетип е източник на енергия и доминира в някакъв период от живота ни – идеята е да го разпознаем съзнателно и да го използваме.
/компилацията е основно по Тед Андрюс/

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #43 -: Ноември 23, 2011, 12:12:23 pm »
Това е много интересна и полезна информация. От тази книга на Тед Андрюс, за която ми говори ли е? Дали я има в pdf да си я сваля от някъде тази книжка...
Разпознавам доста от символите и мисля, че всички се срещат в моите сънища, някои по често. Струва ми се, че съответстват като тълкуване, но не мога да бъда сигурна, защото не съм търсила такова значение до сега.
Ще се опитам да си разпределя символите тези дни, да видя какво ще се получи.. Като цяло това инфо доста може да помогне с тълкуването на сънища.

Предполагам, в един сън присъстват няколко архетипа. Да речем сън с нападател с нож. Тогава става въпрос за противника(Сатурн и Уран) + Мъжа (Марс) - ножа
Сега, като хвана един конкретен мой сън, в него намирам едновременно архетипове на жената, мъжа, противника, смърт и прераждане и може би героя. Или Луна/Венера, Марс, Сатурн/Уран, Нептун/Плутон, юпитер.
Интересно е след като се навържат символите от кой архетип са, и съответно на коя планета отговарят, да се съпостяват с радикса или транзитите по това време.

*

AH

• 2201
« Отговор #44 -: Ноември 24, 2011, 05:36:40 am »
Аз имам хартиена книжка от преди 10-15 години.
Но това е идеята – съответствие между сънища и хороскоп.
В случая с архетипа на противника – той е архетип на промяната.  Подсказва, че трябва в някаква сфера да се противопоставим. Следва да  сме наясно, че енергиите на ограниченията, които противника, или сами сме си поставили, са фини и трудно уловими.  Но все пак трябва да ги премахнем. 
Хороскопът може да посочи сферата, според дома на Сатурн или Уран, както и квадратурите на тия планети.

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #45 -: Ноември 25, 2011, 10:31:32 am »

Ами това не е хубаво..

Ами като се замисля, мен май че си ме устройва този вариант. Нямам желание да поддържам фалшиви и лицемерни приятелства. Или както пее Жорето Христов: няяямам нужда, няяямам нуждаа от много приятели ..  :P  А и аз не се предоверявам на сънищата си, а ги разследвам безпристрастно, и с времето съм се убедила в истинността им .. Това, което съм забелязала като тенденция за момента е, че хората с които съм имала някакви конфликти и препирни реално, и в които съм се съмнявала най-много, всъщност се оказват най-точни .. т.е имат смелостта да си кажат какво мислят очи в очи. А пък онези, които са мили и любезни, по-добре да не си им в главата ..  :P  Ледбитър има една много интересна книга по темата: http://www.helikon.bg/ebooks/684/10000000000184_misal---formi.html   ;)

Ако в будно състояние съзнанието не е успяло да намери търсените отговори, сондажът продължава по-надълбоко по време на сън. Събуждаш се с отговорени въпроси, дори с гениални звездни проблясъци уж отникъде - като свръхнови.

Точно така, наскоро имах много показателен пример - цял ден се чудих един защо ме блокира във фейсбука, и вечерта сънувах защо!  :P  Както се казва в такива случаи: утрото е по-мъдро от вечерта!  ;)

---

Имам обаче една категория сънища, които не мога да ги изтълкувам по никакъв начин. Непрекъснато сънувам всякакви видове сови, дори такива, които никога не съм виждала през живота си. Та някой ако има някакви идеи по въпроса., моля да сподели, че ми е голям хикс .. Надявам се да не се окаже накрая, че съм имала близки срещи от четвърти вид .   :rolf: Ако се сещате в 'четвъртият вид', отвлечените от извънземни на сутринта си спомняха само, че са сънували сова ..  :unsure:
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #46 -: Ноември 25, 2011, 10:56:02 am »
Непрекъснато сънувам всякакви видове сови, дори такива, които никога не съм виждала през живота си.
От както са ти започнали тези сънища имаш ли чувството, че си станала по-затворен и самотен човек и това те прави загадъчна за другите? Стремиш ли се към уединение, прозрение, духовни учения и трупане на мъдрост? Дали не си в период в, който се налага да наблюдаваш, следиш  нещо/някой или се обучаваш...Станала си по наблюдателна и нищо не ти убягва...? Виждаш, усещаш и чувстваш неща, които са невидими за другите. Стремеж към справедливост. Винаги успяваш да различиш истината от лъжата за разлика от другите.

Виж дали нямаш нужда от някакво лечение...
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #47 -: Ноември 25, 2011, 10:56:57 am »
Цитат
Имам обаче една категория сънища, които не мога да ги изтълкувам по никакъв начин. Непрекъснато сънувам всякакви видове сови, дори такива, които никога не съм виждала през живота си. Та някой ако има някакви идеи по въпроса., моля да сподели, че ми е голям хикс .. Надявам се да не се окаже накрая, че съм имала близки срещи от четвърти вид .    Ако се сещате в 'четвъртият вид', отвлечените от извънземни на сутринта си спомняха само, че са сънували сова .. 
Хаха... не съм го гледала този филм или книга ли е не знам.. Може би ще се повторя но, повтарящи се сънища (или ясен елемент както в твоя) представляват нещо от реалния живот на което трябва да обърнем внимание и съня/подсъзнанието често напомня за него, докато не променим/направим нещо. Обикновено става въпрос за проблеми, но не задължително. В твоя случай не съм сигурна, но може и совата да символизира теб или някакъв твой аспект. Но при всички отношения е символ. Още повече след като е повтарящ се.
Цитат
Ами като се замисля, мен май че си ме устройва този вариант. Нямам желание да поддържам фалшиви и лицемерни приятелства. Или както пее Жорето Христов: няяямам нужда, няяямам нуждаа от много приятели ..    А и аз не се предоверявам на сънищата си, а ги разследвам безпристрастно, и с времето съм се убедила в истинността им .. Това, което съм забелязала като тенденция за момента е, че хората с които съм имала някакви конфликти и препирни реално, и в които съм се съмнявала най-много, всъщност се оказват най-точни .. т.е имат смелостта да си кажат какво мислят очи в очи. А пък онези, които са мили и любезни, по-добре да не си им в главата ..    Ледбитър има една много интересна книга по темата: http://www.helikon.bg/ebooks/684/10000000000184_misal---formi.html   
Лицемерните хора не са приятни, да (въпреки, че ако го погледнеш от друг ъгъл и те си имат някаква причина да го правят и навярно това произлиза от техни страхове и грешни разбрания). Но аз останах с впечатлението, че ти изглежда трудно се доверяваш на хората, чак до параноя - както се изрази. Всеки си има свое виждане за нещата, но ми се струва че е прекалено да се стига до такива крайности. Така изгубваш контакта с хората, и е възможно тази ти склонност да не се доверяваш да идва повече от теб самата от колкото от външни фактори. Примерно да нямаш доверие на най-близките си (семейство) или да ти липсва вяра в самата себе си. Извинявай ако греша, но това ми хрумва на мен и често поведението на хората си идва от техния вътрешен свят.

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #48 -: Ноември 25, 2011, 12:55:06 pm »
От както са ти започнали тези сънища имаш ли чувството, че си станала по-затворен и самотен човек и това те прави загадъчна за другите?

Мисля, че не. Аз винаги съм била затворен човек - не показвам истинската си същност пред другите и трудно споделям .. и това вероятно ме прави загадъчна, да .. и неразбрана също .. просто ме мързи да се обяснявам пред хора, които така или инак не биха ме разбрали .. :P  Асцендента ми е граничен, та навярно проявявам черти и от двата знака, но явно сред хора се проявявам повече като асц скорпион, отколкото като стрелец ..   

Цитат
Стремиш ли се към уединение, прозрение, духовни учения и трупане на мъдрост?

Чак да се стремя - не, но като се замисля май така се получава. :P  Или поне странични наблюдатели така ме определят ..

Цитат
Дали не си в период в, който се налага да наблюдаваш, следиш  нещо/някой или се обучаваш...

мдаа, в сатурнова криза съм от известно време ..  :P

Цитат
Станала си по наблюдателна и нищо не ти убягва...? Виждаш, усещаш и чувстваш неща, които са невидими за другите. Стремеж към справедливост. Винаги успяваш да различиш истината от лъжата за разлика от другите.

Ами то ще прозвучи прекалено самонадеяно ако потвърдя, но да кажем, че когато се изолирам от света за известно време, действително като че ли ставам по-чувствителна и сензитивна, и усещам неща, които другите не усещат .. всъщност те и другите ги усещат, обаче от толкова много дразнители около тях просто не винаги успяват да ги регистрират и отчетат ..

Цитат
Виж дали нямаш нужда от някакво лечение...

Па може и да имам .. един приятел непрекъснато ми повтаря да си пия по- редовно апчетата ..  :rolf:

---

Хаха... не съм го гледала този филм или книга ли е не знам..

Да, филм е, с Мила Йовович, сниман в бг .. уж беше базиран на истински факти, но в последствие май си признаха, че не е баш така ..   :P

Цитат
Може би ще се повторя но, повтарящи се сънища (или ясен елемент както в твоя) представляват нещо от реалния живот на което трябва да обърнем внимание и съня/подсъзнанието често напомня за него, докато не променим/направим нещо.

Да, именно .. само дето не мога да разбера на какво аджеба трябва да обърна внимание ..  :P

Цитат
Но аз останах с впечатлението, че ти изглежда трудно се доверяваш на хората, чак до параноя - както се изрази.

Ами то няма за какво да им се доверявам на хората, аз си имам близки, на които се доверявам, всички останали са ми безразлични .. и с тях мога да си говоря само общи приказки .. вече ако някой ми докаже, че заслужава нещо повече, минава в категорията на близките ми .. 

Цитат
Така изгубваш контакта с хората, и е възможно тази ти склонност да не се доверяваш да идва повече от теб самата от колкото от външни фактори.

Да, със сигурност е така, ама то пък един контакт с хората .. абе нещо непълноценно ми се вижда общуването на тая планета ..  :P

Цитат
Извинявай ако греша, но това ми хрумва на мен и често поведението на хората си идва от техния вътрешен свят.

Оо, да .. със сигурност 'проблемите' са в моя телевизор .. още не съм решила имам ли желание да го поправям, нямам ли ..  :P

Благодаря ви много за мненията, ще помисля сериозно по тях ..  :88:

// уф, че дълго стана .. сори!  :-[
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #49 -: Ноември 25, 2011, 01:24:36 pm »
Цитат
Мисля, че не. Аз винаги съм била затворен човек - не показвам истинската си същност пред другите и трудно споделям .. и това вероятно ме прави загадъчна, да .. и неразбрана също .. просто ме мързи да се обяснявам пред хора, които така или инак не биха ме разбрали ..   Асцендента ми е граничен, та навярно проявявам черти и от двата знака, но явно сред хора се проявявам повече като асц скорпион, отколкото като стрелец ..

И аз съм като теб в това отношение, че НЕ показвам истинската си същност пред другите, трудно се разкривам пред някой, трудно показвам чувствата си.  А това за неразбрана и мисълта, че едва ли биха те разбрали също са ми много познати.(btw, аз съм с асц. Стрелец)
Но знаеш ли, понякога грешим. Мислела съм си, че съм много по-различна от останалите, но понякога , човека когото смяташ за толкова далечен и различен от теб, дори твой враг....се оказва, че вътрешно има същите трепети, терзания, вълнения както теб.
Имаше една мисъл за свещите, че са с най-различни форми, цветове, размери, Но пламъкът и начина по който светят е един и същ.
Най-вероятно ти се приемаш като много по-различна от останалите и това те кара да смяташ, че си неразбрана и няма да бъдеш разбрана. От там и трудно се доверяваш и разкриваш.

Цитат
Цитат
Може би ще се повторя но, повтарящи се сънища (или ясен елемент както в твоя) представляват нещо от реалния живот на което трябва да обърнем внимание и съня/подсъзнанието често напомня за него, докато не променим/направим нещо.

Да, именно .. само дето не мога да разбера на какво аджеба трябва да обърна внимание .. 
Мисля, че е ясно на кое трябва да обърнеш внимание. Понякога на странични хора им е по-лесно да го забележат от колкото на самия човек...
Може би точно на тази изолация и недоверчивост, това за което писахме по-горе, аз, ти и венерра. Въобще темите, които засегнахме тук..

Цитат
Цитат
Така изгубваш контакта с хората, и е възможно тази ти склонност да не се доверяваш да идва повече от теб самата от колкото от външни фактори.

Да, със сигурност е така, ама то пък един контакт с хората .. абе нещо непълноценно ми се вижда общуването на тая планета .. 
Напротив, контакта с хората е нещо уникално и не трябва да пропускаш такива моменти! Непълноценно ти се струва, поради горе изброените причини, някои ти сама си ги каза. Опитай се да вникнеш в същността на хората срещу теб... ще се учудиш, че в крайна сметка всеки един от тях има своите положителни качества и в своята дълбочина е един добър човек...

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #50 -: Декември 03, 2011, 04:36:00 pm »
Цитат

Най-вероятно ти се приемаш като много по-различна от останалите и това те кара да смяташ, че си неразбрана и няма да бъдеш разбрана. От там и трудно се доверяваш и разкриваш.

Е, то аз се приемам за различна, защото са ми го повтаряли безброй пъти, и просто вече свикнах с това ..  :P  а че съм неразбрана в това нямам никакви съмнения, разбирам го много лесно, когато напр. след някоя моя 'изцепка' отсреща загубят говор и картина .. затова и вече внимавам къде и какво приказвам .. 

и така .. мерси още веднъж за мнението! :blink:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #51 -: Декември 03, 2011, 04:52:01 pm »
Тук повечето май сме така. :) Хей, за това с изцепките - ти да нямаш Уран в 3-ти?  :P

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #52 -: Декември 03, 2011, 05:04:09 pm »
Не, но К3 ми е във водолей ..  :P

*

dI8

• 6
« Отговор #53 -: Януари 16, 2012, 08:32:16 am »
От няколко дни търся такава тема и ето, че намерих.
Когато бях дете често сънувах неща които се сбъдваха до 2-3 седмици и просто знаех, че ще се сбъднат. В тийн годините май спрях да обръщам внимание на сънищата си. Обаче от известно време тези сънища се върнаха. Странното е, че повечето от тях са съвсем елементарни неща, дори не ме интересуват пряко. Например: Няколко месаца преди да разберем, че братовчедката ще се жени, аз сънувах, че ми съобщава за сватбата и казва, че ще е на 7-ми. Еми така и стана 07.05. Тук единствената привилегия беше, че аз бях поканена на сватба още преди булката да знае, че ще има сватба. :P Веднъж сънувах, че един мой познат си чупи крак - за съжаление нямах представа, че това е един от сънищата които ще се сбъдне и не го предупредих да внимава. Последно сънувах една приятелка, че е бременна - след 10 дни, тя ме зарадва с новината, но не бях изненадана. ;) В общи линии ей такива неща. Жалко, че никога не съм сънувала неща които се отнасят до мен. :rolleyes:

« Отговор #54 -: Март 06, 2012, 02:59:34 pm »
Аз съм нова във форума, но много често сънувам и в повечето случаи помня сънищата си. Само че не мога да разбера защо виждам всички тези неща насън, кой какво иска да ми каже?
Снощи, например, сънувах, че трябва да инсталирам с някаква отверка нещо подобно на ел. скара /домакинска/ в някаква специална ниша/. Не знам как, но докато работех, видях искра, която се плъзна по дунапрена, които обвиваше гредите, водещи към тавана на къщата в която работех. Уплаших се и се опитах да изгася пламналата искра, но след малко видях, че не съм успяла и от нея пламва огън нагоре по дървената греда. Изпитах истински ужас за собствениците на къщата /които не познавам/, но грабнах телефон и звънах на тел 112, обясних объркано къде се намира къщата и какво съм направила и излязохме със съпруга ми да посрещнем пожарната. Вече навън видях, че от друга къща също излиза пушек, и че и там има пожар. Само, че вместо пожарна дойде някъва голяма кола, от която слезе младо семейство с малко детенце, което ние настанихме в онази къща, която подпалих.
Тревожа се, защото съпругът ми не е добре здравословно и дали това не е знак да потърсим спешно помощ. Какво е мнението ви? Какво ще ме посъветвате? Ще съм благодарна за веки отговор!

« Отговор #55 -: Март 06, 2012, 03:49:02 pm »
.
« Последна редакция: Ноември 11, 2012, 02:22:27 am от Purple »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #56 -: Март 06, 2012, 07:59:56 pm »
Аз съм нова във форума, но много често сънувам и в повечето случаи помня сънищата си. Само че не мога да разбера защо виждам всички тези неща насън, кой какво иска да ми каже?
Снощи, например, сънувах, че трябва да инсталирам с някаква отверка нещо подобно на ел. скара /домакинска/ в някаква специална ниша/. Не знам как, но докато работех, видях искра, която се плъзна по дунапрена, които обвиваше гредите, водещи към тавана на къщата в която работех. Уплаших се и се опитах да изгася пламналата искра, но след малко видях, че не съм успяла и от нея пламва огън нагоре по дървената греда. Изпитах истински ужас за собствениците на къщата /които не познавам/, но грабнах телефон и звънах на тел 112, обясних объркано къде се намира къщата и какво съм направила и излязохме със съпруга ми да посрещнем пожарната. Вече навън видях, че от друга къща също излиза пушек, и че и там има пожар. Само, че вместо пожарна дойде някъва голяма кола, от която слезе младо семейство с малко детенце, което ние настанихме в онази къща, която подпалих.
Тревожа се, защото съпругът ми не е добре здравословно и дали това не е знак да потърсим спешно помощ. Какво е мнението ви? Какво ще ме посъветвате? Ще съм благодарна за веки отговор!

Има различни типове сънища, с различно предназначение.
Къщата която си подпалила символизира теб и твоята душа, вероятно изпитваш силни емоции. Унищожаване, страст, трансформация.
Факта, че ти подпалваш част от къщата и после самата къща, вероятно означава, че си подложена на голямо притеснение/тревога , на ръба на отчаянието и искаш да разрушиш нещо или някакъв аспект от себе си.
Трябва да претърпиш някаква вътрешна трансформация и промяна. Възгледите ти могат да се променят, може нещо старо да си отиде и да дойде ново на негово място. Също сънят може да те предупреждава, че си "играеш с огъня"..
Новото семейство което идва в къщата е промяната.

Не мисля, че има нещо общо със здравословното състояние на мъжа ти.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #57 -: Март 06, 2012, 08:06:41 pm »
Аз много често сънувам изключително реални сънища(с много ярки цветове).Беше ми препоръчано да си записвам сънищата, защото са важни, ала все не успявам,.Но пък в повечето случаи си спомням ясно какво съм сънувала дори преди месец...
Както и да е.Наскоро ми се случи нещо много странно.Напоследък бях започнала да се моля преди да заспя(нещо, което е крайно нехарактерно за мен) и заспивах спокойна.Една нощ сънувах, че се моля.Когато приключих чух глас, който ми каза, че молитвата ми ще бъде чута.Най-странното от всичко е, че не го чух насън, а сякаш някой беше се навел над ухото ми и ми го прошепна.Сигурна съм, че го чух наяве, а не на сън.Доста се изплаших.Когато обаче споделих това с близки, те ми казаха, че ми се е сторило.На някого случвало ли му се е подобно нещо и дали бих могла да го тълкувам буквално?

Така ти се е сторило. Все пак ти си сънувала, не си била будна че да знаеш така ли е или не. Просто си сънувала че някой ти го прошепва и усещането е било силно. Всякакви странни феномени са възможни по време на сън, примерно при сънната парализа хората обикновено имат чувството че не могат да се движат, отварят очи и виждат сенки в стаята в която спят. Имат усещането че някой ги затиска по гръдния кош. Естествено това не се случва наистина, а е просто усещане - изследвано е научно.

Едно е сигурно, молитвите ти ще бъдат чути.  ;)

« Отговор #58 -: Март 06, 2012, 09:58:09 pm »
.
« Последна редакция: Ноември 11, 2012, 02:22:15 am от Purple »

« Отговор #59 -: Март 07, 2012, 10:32:36 am »
Благодаря ти, Фрея!
То беше крайно време да се променя, в моя случай май да стана по-агресивна! Въпреки, че дълбоко в себе си, се противя. Ако изобщо става дума за някаква такава промяна.
Хубав ден!