Здравей Гост

Карма и реинкарнация

• 113 Отговора
  • 21384 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Карма и реинкарнация
« -: Ноември 19, 2011, 09:09:28 pm »
От доста дълго време обмислям тези въпроси и вече що годе стигнах до някъде. Тук е мястото да споделя с вас моите изводи...  ;D

Ми всъщност карма НЯМА и реинкарнация също НЯМА;)

Сега ще ви обясня, защо стигнах до тези изводи:

1. Ние (или поне повечето от Душите на Земята) сме ЕДНОВРЕМЕННИ ИНКАРНАЦИИ! Под едновременни разбирайте спуснати от ВА многобройни (към 1500-2000, а може би и повече) наши Аз във всякакви времеви отрязъци и паралелни светове, но запомнете: спуснати ЕДНОВРЕМЕННО!

2. Като едновременни инкарнации автоматично отпада въпроса за РЕинкарнацията, защото представката РЕ предполага повторно инкарниране на дадена Душа, а при ЕДНОВРЕМЕННИТЕ няма повторно, а просто ЗАЕДНО! Оттук и въпросът за възрастта на душата е напълно излишен, тоест Душата ни е на толкова години, на колкото сме си в момента!

3. Момента със спомнянето на миналите животи - ми как да си спомниш нещо за миналото, като просто няма минало, ами всичките ни животи текат СЕГА!

4. След като всичките ни животи текат СЕГА то няма как да изплащаш нещо дето си го направил ПРЕДИ нали...  ;D :P ;)  Тоест КАРМАТА отпада автоматично!

Сега, наясно съм, че повечето от вас ще се омотаят в понятията, а други директно ще изреват, че не съм права, но това си е техен проблем, а не мой  ;) . Кармата е измислена като понятие за да си обяснят хората ЗАЩО им се случва дадено нещо и по закона за Причината и следствието се опитват да въведат нещата в ред. Ок, обаче човешкото понятие за ред е изтъркано и не важи за такива Вселенски мероприятия като Едновременно инкарниращите се ВА.

Не мислете като хора! Мислете като Висши Космични Същества, каквито сте НАИСТИНА!

ВА е въплътил Душата в това тяло и ви е дал тези уроци, каквито е сметнал, че иска да научи и толкоз! Все едно играете електронна игра на дракони и тролове: единият път се пробвате като дракон, друг път се пробвате като трол, трети път като слугата на дявола и прочее дивотии... Всичко е една голяма игра само, че с Космически мащаби. Всяка инкарнация завършила своята част от Играта се прибира във ВА и там се съхраняват спомените на всички. Инкарнация достигнала Висшите етапи на Играта има достъп до някои от файловете със спомени на другите инкарнации. Просто и елементарно - също като компютърните игри  ;D ...

Каква карма и какви пет лева, като всичко е позволено и допустимо в рамките на Играта!

Освен всичко Играта има и нива... Забавно ще е да преминем на друго ниво и да се забавляваме на друг терен и с други играчки...  :49:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

Re: Карма и реинкарнация
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2011, 09:55:50 pm »
Еррр ... правилно си се сетила, че ще има хора, които няма да се съгласят с това мнение и една от тях съм аз.
Почваме подред на аргументите ти ... по отношение на едновременните и реинкарнациите това за мен е един въпрос, който засяга теорията за Висшия аз - т.е висшия аз спуска от себе си частичка съзнание на дадено място с цел тя да научи нещо, след което тя се връща при източника си. Ето как стават тези едновременни реинкарнации, които говориш. Вероятно наистина Висшия аз може да спусне многобройни частички от себе си в паралелни вселени да учат уроци. На него му трябва, защото подобряват него самия, това е един вид процесът на еволюция. Защото "каквото е горе, такова е и долу" - един вид свидетели сме на еволюция във физическата матрица на живота, така че щом тя се случва на земята, значи има духовен еквивалент. Въпроса е че духовния свят, макар да е по-фин, не е толкова перфектен колкото го мислим и гафове стават. Не става така от първия път да достигнем онова, което висшия аз е имал предвид за един живот. Затова се реинкарнираме. На същата проклета планета, с такава натална карта и така нагласен животец, че да се блъснем в проблема, който не сме решили преди това. Така се чисти ненаученото.  :blink: За мен едновременното инкарниране не пречи на реинкарнирането. Висшия аз  е на различни места в различните паралелни вселени и едновременно на различни нива. Но ако толкова едното трябва да изключи другото, по-скоро бих изключила едновременното инкарниране, а не толкова реинкарнирането. Просто защото има много по-голям логически резон за развитие, за проблема по "проба-грешка", отколкото едновременните инкарнации - едновременно на мнго места, ама всичко сбъркал, е добре, какъв е смисъла? С какво е станал по-добър? С какво се старае да се слее с Божествения или Вселенски разум? В допълнение за принципа на "каквото горе, такова и долу" е хубаво да се замилим колко много циркулярни процеси протичат в земята и как те не са права линия и не са еднократни.
По отношение на миналите животи, лично аз съм имала някакви проблясъци, които силно ме карат да вярвам в тези неща, защото те просто нямат друго логическо обясниение. Била съм на непознати места, за които имам идеално усещане кое къде се намира (а принципно съм човек, който може да се загуби по правата улица на града в който живее почти целия си съзнателен живот), харесвам по необясними причини различни предмети без да знам защо, за които няма логическо обяснение. Например, изобщо не харесвам християнството като доктрина, повръща ми се от ценностите, които проповядва (вкл. онези които принципно хората казват, че не са опозорени от християнската църква - примерно вечната любов, смиернието, и пр), но за сметка на това изпитвам някаква мистериозна привлеченост към икони. Имах едни много интензивно и духовно наситени дни като бях на гости на една приятелка във фамилната им къща в един исторически значим град в България и по тази система за минали животи съм си получила обяснението защо така ме привличат икони и защо на определени места имам такава добра ориентация - по простата причина че просто в минал живот съм била на тези места и вероятно е имало доста икони около мен. Същото е и с влакове. Изпитвам неописуемо необяснимо влечение към старите, разбити, раздрънкани вагони. И то не към всички, а само към конкретни. Обяснение - няма.
По отношение на проблема "преди" и т.н и т.н - лично на мен ми бяха открити доста проблемчета, така да се каже, от това преди, в което не вярваш и благодарение на факта, че ги узнах си оправих доста проблеми сега. Ако изхождах от грешна теза, не мисля че щях да имам някакви добри резултати накрая като прилагам практиката.
В заключение искам да кажа, нещо по отношение на ... като цяло вселенската справедливост. Значи ... на първо място такава има и винаги ще има. Къде виждаш справедливото в това, за един живот да се раждаме с неравни възможности (казвам неравни, а не еднакви) - т.е къде е справедливото едни от нас да могат да въздействат на енергиите на вселената повече, а други по-малко? За мен истината е,че това се базира на уравнението, което показва колко си заслужил. И определено не си го заслужил само с акта на еднократното си раждане. Това е справедливостта - да получиш колко си заслужил и Вселената определено се грижи да имаш възможост да се развиваш и винаги да получаваш колкото заслужаваш. Урока не може да е един, не може да е за някакви кирливи 80 години на една кирлива планетка, в крайна сметка говорим за устойчивото развитие на нещо, което остава да живее в някое си измерение завинаги. То изисква непрестанно развитие, защото секне ли развитието, секва и животът и смисъслът от него. Няма смисъл просто да седиш и да светиш отгоре на нягото за красота. По отношение на това до колко е позволено - позволено е до кокото позволяват възможностите ти, но пак казвам, че всеки има различни възможности в зависимост на това до колко е спсообен на отговорност при прилагането им. Ако не беше така, досега тая планета да е гръмнала от свърхестествените способности на егоцентрични кретени и задници, чиято душа не е научена на елементарен етикет какво може и какво не може да се прави на тази планета. Честно казано, често се оказвам в ситуация, в която искам да направя мръсно на някого, но нямам средството, спирам да искам да направя мръсно и решавам, че ще се занимавам с нещо хубаво, креативно, тогава средството ми пада в ръцете. Но аз вече не искам да го използвам по деструктивния начин, да натрия на някого носа, защото разбирам, че съм го добила, защото съм научила, разбрала и адекватно оценила стойността му.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2011, 10:00:57 pm »
Интересна идея, но така отричаме цялата Кармична астрология, вкл. и всички спекулации, свързани с нея.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Ноември 19, 2011, 10:03:10 pm »
А за северния ми възел има толкова много верни неща.  :(

*

abroad

• 2187
« Отговор #4 -: Ноември 19, 2011, 10:04:46 pm »
Thunder, признах те. Не мислех, че ще доживея някой с по-дълъг пост от Синухе.
Имвинете за спама :confuse3:, нямам крайно мнение за преражданията - съгласна съм и с едното и с другото ;D

Интересна идея, но така отричаме цялата Кармична астрология, вкл. и всички спекулации, свързани с нея.  ;D
;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #5 -: Ноември 19, 2011, 10:08:27 pm »

Просто напасваш идеята към текущите ти други Аз, които например живеят в древен Египет или в долината на Ганг по времето на Ганеша например  ;D ;D ;D

Идеята не променя нещата, просто ги изяснява. Факт е, че от гледна точка на линейното време има минало, настояще и бъдеще, но от гледна точка на космоса нещата са маааалко по-иначе...  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #6 -: Ноември 19, 2011, 10:18:44 pm »
Тъндър,

и аз имам "спомени" или виждания на животите си. Постоянно ги имам, сънувам почти всяка вечер някоя своя инкарнация. Това е само факт, че ни е даден достъп до "файловете" на ВА - нищо повече.

Със самото ти изказване че нещо "не става" ти автоматично се програмираш да не стане - факт! Бъди по "откачена" в исканията си, не затваряй съзнанието си в рамки...  ;)

От гледна точка на линейното време си права в мислите си - прочети мои минали постове през годините и ще видиш, че и аз съм мислила така, НО... порастнах, осъзнах и преживях много неща включително и "времето" различно от това, което познаваме сега и тук... Човек се развива и променя, променят се и разбиранията, а с тях идва и по-дълбокото осъзнаване на нещата...

Ако пък не желаеш да погледнеш нещата от друг ъгъл, не го прави - това е твоят личен избор, но моят остава неизменен в промяната на знанията и търсенето на новите парчета от пъзела. Познавам Вселенските закони и знам какво значат, но до сега ги тълкувах само от човешка гледна точка... Време е да променя фокуса на възприятията си... и го направих...  :wink2:

И още нещо: повечето хора на Земята са ЕДНОВРЕМЕННИ ИНКАРНАЦИИ, дори и да не го знаят. Има и последователни, но една последователна инкарнация има и помни абсолютно всички свои спомени от миналото!!! Ти казваш, че имаш само идеи за своето минало, което автоматично те поставя в Едновременните инкарнации...  :rolf: :rolf: :rolf:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #7 -: Ноември 19, 2011, 10:26:02 pm »
........Веще пак си превключила .... на някой непозволен канал за информация.  :tongue2:

И аз мисля, че няма Карма, по начина, по който я описват днес...съвсем друго нещо е. Днешните описания, са механизми за контрол, които да ти внушат усещане за безсилие и вина.

Душата е колективна, аз познавам хора, за които считам, че делим общо "съзнание", не знам по 5000 или 10000 ли се "включваме" едновременно, но всеки си има група. Обаче се намират хората.

Доста хора вече превключват на по-високо ниво на съзнанието... и между другото те сънувах като циганка с много къдрава черна коса и живи черни очи. Бяхме в общо училище с онези старите чинове от преди 30 години, неудобни за сядане, малки....не с отделните столове.  ;D :rolf:
When One Door Closes Another Door Opens

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #8 -: Ноември 19, 2011, 10:29:52 pm »
Хахааааааааааааа направо уби коня с мотиката  ;D

Честно има нещо циганско или по-скоро индийско в главата ми - косата ми е черна, къдрава и дълга, обаче както казва Кабала, че ние двете с нея с нашите жълти очи (светло кафеви - цвят аки) 100% сме били вещици някога и някъде, а може и циганки-гледачки...  :rolf: :rolf: :rolf:

Айде моля те без колективни съзнания - това си е запазена марка за гущероподобните от Орион и за животинските инкарнации. Лошо нема - всеки някъде е вързан, ама айде без мене...  ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #9 -: Ноември 19, 2011, 10:37:11 pm »
 :rolf:
аз не мога да се отвържа все още, съвсем в колектива ми е съзнанието, ползват когато трябва и когато не трябва....

;) имам приятелка с руса коса и очи с кехлибарен цвят, почти еднакви с естествения цвят на косата и. Много е интуитивна и духовна. Рак с асц. Водолей и Луна в Скорпи. И аз лично я признавам за една от най-умните жени, които познавам, понякога дори е толкова обективна, че чак се чудя жена ли е  :P

Много животински инкарнации има.....

« Отговор #10 -: Ноември 19, 2011, 10:38:00 pm »
Ааа, Веще, имам пак няколко протеста.  ;D ;D
Принципно не искам да разводнявам темата, но да кажем, че винаги съм имала стабилни проблеми не толкова със физическото си здраве, колкото със физическата си издържливост. В училище не можех да изкарам нормативите за тройка, пишеха ми четворка по милост, докато другите хора имаха петици-шестици, като петиците се раждаха от колебания между 5 и 6. Не че съм страдала от някакво наднормено тегло или нещо. Просто грохвах много бързо, за всичко що касае издържливостта на физическо тяло, бързи реакции и т.н. МНОГО ПРЕДИ да знам нещо за астрология, за тоя проблем и така нататък, си го имах, въпреки усилията, които полагах и не се оправяше. В тия дни, за които говорих в предния пост, като бяхме с приятелката ми, тя, понеже е добра с картите Таро, ми беше казала, че като цяло Марса ми виси на главата а другите планети, не желае да се развива и те го тикат по стръмния баир и едва ли не го носят на ръцете си. Окончателно си оправих проблема преди броени дни, трябва да кажа. Така че поне в моя случай бях доста дълго време жертва на следствието без представа да си имам за причината.  :blink:
За съзнанието иначе си права, преди сякаш имах големи рамки, вече не така, просто обичам да действам прамгатично някак, да прилагам нещата практически и да знам как се отразяват и точно какви резултати дават. Не тръгвам да се боря със злата ламя преди да се е пръкнала на тоя свят още.  ;D
Иначе добре, приемам тезата за едновременните инкарнации като възможна. Аз не казвам, че не е, всичко е възможно на този свят, все повече се убеждавам, но ето, казваш по повод на поста на Лили, че по отношение на кармичната астрология, нещата стават същите, само трябва да си представим реинкарнациите като едновременни. Е, добре, но тук възниква въпросът - как ти е поставена задача спрямо свършената работа на предишните ти инкарнации, след като те работят и дишат някъде и не се знае дали всъщност са я свършили или не?  :-\

Иначе за това, че внушавала вина и безсилие, лично аз отанчало така го тълкувах, но вече как да кажа .. приела съм, всеки човек греши, може да съм позбъркала веднъж-дваж, е ако тр да бъда честна имам тъмно минало, но отделен въпрос, няма значение в предишния живот ли или някой мой двойник по едновременна инкаранция и вече няма чувство за вина и безсилие. Има чувство, че имаш възможност нещо да оправиш и да си направиш живота по-добър.  :blink: Малко повече доверие във Вселената, един вид.  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #11 -: Ноември 19, 2011, 10:44:01 pm »
понякога дори е толкова обективна, че чак се чудя жена ли е  :P

Дъщеря ми наскоро ме попита: Мамо, ти мама ли си ни или татко?  :rolf:  Споко, който ме познава и мен си знае, че държанието ми е по-скоро мъжко отколкото женско... Може и да имам Слънце в риби, ама е 1 дом и рогите ми са винаги на показ...  ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #12 -: Ноември 19, 2011, 10:47:28 pm »

И аз лично я признавам за една от най-умните жени, които познавам, понякога дори е толкова обективна, че чак се чудя жена ли е  :P

Някои хора май имат проблем с женското!

Щом смяташ, че жените не са обективни, значи имаш проблем с това да приемеш нещо от женското. Смяташ ли, че жените са с нещо по-малко от мъжете?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #13 -: Ноември 19, 2011, 10:51:17 pm »
Тъндър,

хороскопа ти показва какво трябва да научиш в инкарнацията си - той и затова е измислен  ;D ... Идеята обаче има много по-дълбоки корени от видимото на пръв поглед: хороскопа е това дето го отработваш, тоест това, което ти е дадено за задача от ВА. Идеята на осъзнаването е да започнеш да надграждаш над него, тоест да движиш по вертикалата, а не по хоризонталата както си го правила докато отработваш самият натал.

Всеки има много "посредствени" инкарнации и те не са други хора - това пак си е АЗ - твоят си аз, но друг живот и други уроци. Всичко е просто учене. Това, че например бай ти Пеньо е прост градинар, а друга негова инкарнация е министър на финансите примерно, не значи, че министъра е по-осъзнат от бай Пеньо - просто роли за изиграване в текущия театър. Обаче крайната цел е осъзнаването на ВА и сливането с него. Инкарнациите успели да го направят печелят приза финалист на играта и достъп до файловете... Това е! Но не забравяй, че всички ТЕ са в същност ТИ...  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #14 -: Ноември 19, 2011, 10:53:56 pm »
Браво на щерка ти  ;D.

Слънце в 1 дом може да е благословия (страхотни учители познавам с тази позиция), ама може и да е .... по главата с метлата  :P :P

Но Рибите са друга вселена, имам две МН близки приятелки Риби...не им ДРЕМЕ от нищо, правят когато, каквото искат и никой не може да им внушава нищо (били ЖЕНИ и к'во от т'ва, били некадърни, АМИ ......едната дипломира, за да се докаже и в БГ и в Белгия, на майтап......и сега се мотка в Холандия, чакам я за Коледа. Другата е толкова луда, че не мога и да я опиша.....виждала съм я с поне 20 прически и не знам колко цвята на косата.......) Решат ли, че искат нещо, няма спиране. Аз затова ги обичам - Рибите дават свобода, някак са Слепи за видимата реалност  :P

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #15 -: Ноември 19, 2011, 10:57:31 pm »
Първо да кажа, че аз не отричам твоята теза. НО..
Цитат
1. Ние (или поне повечето от Душите на Земята) сме ЕДНОВРЕМЕННИ ИНКАРНАЦИИ! Под едновременни разбирайте спуснати от ВА многобройни (към 1500-2000, а може би и повече) наши Аз във всякакви времеви отрязъци и паралелни светове, но запомнете: спуснати ЕДНОВРЕМЕННО!
Така, първо като казваш едно твърдение, се обоснови - как стигна до този извод?  До извод се стига въз основа на факти. Предизвиквам те да изложиш своите факти! Иначе извода ти се счита за необоснован, следователно отпада.
Цитат
2. Като едновременни инкарнации автоматично отпада въпроса за РЕинкарнацията, защото представката РЕ предполага повторно инкарниране на дадена Душа, а при ЕДНОВРЕМЕННИТЕ няма повторно, а просто ЗАЕДНО! Оттук и въпросът за възрастта на душата е напълно излишен, тоест Душата ни е на толкова години, на колкото сме си в момента!
И отново следвайки откачените ти идеи - нека приемем, че си права. А аз ще задам въпроса - защо при положение, че има инкарнация заедно, да няма повторна РЕинкарнация - заедно? Как ще ми докажеш, че не е възможно?
Цитат
3. Момента със спомнянето на миналите животи - ми как да си спомниш нещо за миналото, като просто няма минало, ами всичките ни животи текат СЕГА!
Това ще го пропусна защото първо чакам отговор на първи въпрос.
Цитат
4. След като всичките ни животи текат СЕГА то няма как да изплащаш нещо дето си го направил ПРЕДИ нали...      Тоест КАРМАТА отпада автоматично!
Всеки който знае какво всъщност означава карма, знае че не е нужно съществуването на предни реинкарнации за да има карма. Карма означава действие и карма имаме в този живот. С всяко наше действие в миналото ние сме предизвикали настоящето! Тоест сме си направили карма. "Всеки сам си кове съдбата" някои хора си мислят, че тази мисъл е противната на "Карма" А всъщност това е карма. Няма нищо свръхествествено и окултно в кармата.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #16 -: Ноември 19, 2011, 10:57:46 pm »
Че ти кое наричаш реалност бре  ;D  Тая наоколо и аз не ща да я гледам вече...  :P

*

Anabell

• 2022
« Отговор #17 -: Ноември 19, 2011, 10:59:59 pm »

И аз лично я признавам за една от най-умните жени, които познавам, понякога дори е толкова обективна, че чак се чудя жена ли е  :P

Някои хора май имат проблем с женското!

Щом смяташ, че жените не са обективни, значи имаш проблем с това да приемеш нещо от женското. Смяташ ли, че жените са с нещо по-малко от мъжете?

Абе Хело, ти в тоя форум четеш ли???  ;D

И естествено, че жените са различни от мъжете, жените са интуитивни, чувствителни и отговорни (е изключения винаги има). Смятам, че една умна жена е много повече от един умен мъж. Защото има освен интелект и чувства и интуиция.

Айде сега се направи на Фройд (блестящ интелект, с изключително конструктивна и подредена мисъл  ;D) и ми направи един анализ, но дай нещо по различно от евтина психо-ДРАМА тип "баща ти е виновен"....малко дай развитие  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #18 -: Ноември 19, 2011, 11:02:59 pm »
Че ти кое наричаш реалност бре  ;D  Тая наоколо и аз не ща да я гледам вече...  :P
Цитат

Точно за тая наоколо и най-вече човешката. И гледам Рибите не се поддавате на внушенията на другите хора и обществото. Обществените закони са ТОЛКОВА далече от природните..... нищо общо, втора реалност тотално деградираща..... Матрицата ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #19 -: Ноември 19, 2011, 11:03:21 pm »
Първо да кажа, че аз не отричам твоята теза. НО..
Цитат
Така, първо като казваш едно твърдение, се обоснови - как стигна до този извод?  До извод се стига въз основа на факти. Предизвиквам те да изложиш своите факти!
Цитат
И отново следвайки откачените ти идеи - нека приемем, че си права. А аз ще задам въпроса - защо при положение, че има инкарнация заедно, да няма повторна РЕинкарнация - заедно? Как ще ми докажеш, че не е възможно?
Цитат
Това ще го пропусна защото първо чакам отговор на първи въпрос.
Цитат
4. След като всичките ни животи текат СЕГА то няма как да изплащаш нещо дето си го направил ПРЕДИ нали...      Тоест КАРМАТА отпада автоматично!
Всеки който знае какво всъщност означава карма, знае че не е нужно съществуването на предни реинкарнации за да има карма. Карма означава действие и карма имаме в този живот. С всяко наше действие в миналото ние сме предизвикали настоящето! Тоест сме си направили карма. "Всеки сам си кове съдбата" някои хора си мислят, че тази мисъл е противната на "Карма" А всъщност това е карма.

Я преди да започнеш да задаваш въпроси вземи да прочетеш малко книжки по темата  ;)
Думата "факти", доколкото разбирам според теб, предполага веществени доказателства - ми няма да ти дам такива! Темата не подлежи на веществени доказателства и това е факт...  ;)

Не се заяждам, просто предпочитам да дискутирам с хора, които знаят за какво става въпрос. С хора, които дори не са запознати с дадена теза е просто безмислено да се спори. Чела съм, осъзнала съм, преживяла съм, стигнала съм до изводи и споделям изводите си с вас - толкова...