Здравей Гост

Ретроградни планети

• 31 Отговора
  • 5115 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Ретроградни планети
« -: Ноември 21, 2011, 01:08:44 pm »
Помислете за хората, които познавате, които имат много ретроградни планети - поне 5 и повече. Кажете какво е характерно за тях. Интровертни или екстровертни? Могат ли да изявят потенциала си или не могат?

*

Stella

• 7765
Re: Ретроградни планети
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2011, 02:16:13 pm »
Помислете за хората, които познавате, които имат много ретроградни планети - поне 5 и повече. Кажете какво е характерно за тях. Интровертни или екстровертни? Могат ли да изявят потенциала си или не могат?

Няма такова нещо като неизразен потенциал. Или имаш потенциал за дадено нещо или нямаш.
Екстровертността и интровертността зависят от това, в кои знаци се намират планетите, а не от ретроградността.

Хората с ретроградни планети често срещат повече трудности - с ретро Меркурий в изразяването и комуникацията-често биват неразбрани, с ретроградна Венера - в любовта и връзките и т.н. Но това не е по-типично, отколкото при една неаспектирана или изгорена планета, например.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #2 -: Ноември 21, 2011, 02:30:11 pm »
Познавам двама такива човека. По натални карти като гледам имат много потенциал, но наистина те просто не искат да го реализират. Има едно характерно и при двете личности инфантилно тръшкане, установени някакви изключително грешни представи за света и начина по който трябва да живеят. Следят някакви пседвоидеи и като цяло, през цялото време бягат от себе си.  :blink: Аз имам четири ретро планети и отначало бях същото тръшкащо се мрънкало, но си мисля, че с другите някак балансирах нещата и се справих с изпитанията. Но хора в по 5-6 планети ... според мен става много трудно да излязат от омагьосания кръг, в който се намират.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #3 -: Ноември 22, 2011, 08:58:27 pm »
Дъщеря ми има 5 ретро планети. Нептун, уран, Юпитер, Сатурн и Венера. Но е на 12, незнам дали ще може да се прецени.
Аз пък нямам нито една. Само възела ми е стационарен.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #4 -: Ноември 22, 2011, 09:23:51 pm »
Само възела ми е стационарен.

Ха, щастливка! Пери пачангата в тоя живот, че после не се знае  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Ноември 22, 2011, 09:29:20 pm »
Имам пет ретроградни планети, от тях само една лична и при нея най-силно се усеща ретроградността (Венера), но при нея, предвид знака, в който се намира, тази позиция по-скоро е "благословия", спестява доста тежки "приземявания".
Не зная дали животът ми, ако имах само директни планети, щеше да бъде по-различен от това, което е. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #6 -: Ноември 22, 2011, 09:43:10 pm »
Имам пет ретроградни планети, от тях само една лична и при нея най-силно се усеща ретроградността (Венера), но при нея, предвид знака, в който се намира, тази позиция по-скоро е "благословия", спестява доста тежки "приземявания".
Не зная дали животът ми, ако имах само директни планети, щеше да бъде по-различен от това, което е. :)

Уверила съм се, че хората с по-малко ретроградни планети ги възприемат
с по-голямо разбиране и лекота....... без този товар от минало-настояще и бъдеще,
който е в тежест на родените с много ретро -планети
Уфффф....много дълго изречение стана   ;D
Естествени минерали и амулети

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Ноември 22, 2011, 09:46:26 pm »
Имам ретро Меркурий, Юпитер, Уран и Плутон.
Муун лейди вероятно е права, ,че другите трудно поемат лчиността с повече ретро планети отколкото самата лчиност да е проблем за себе си и околните. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Ноември 22, 2011, 09:50:00 pm »
Да, има нещо такова, често ми се е случвало.
Рядко съм проблем за някого, но съм трудна за "преглъщане", оттук идва и неприемането.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #9 -: Ноември 22, 2011, 09:54:49 pm »

Уверила съм се, че хората с по-малко ретроградни планети ги възприемат
с по-голямо разбиране и лекота.......

Или просто те възприемат доста по-субективно през някакво тяхно си стъкло света и затова идва усещането, че остават недоразбрани? :-\ Имам две бройки в къщата едната с 5 ретро планети и другата с 6 ретро-та. От време на време е все едно аз си говоря едно, те си чуват каквото си решат...
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Ноември 22, 2011, 10:42:11 pm »
Иначе всички други планети (без Луната) са над хоризонта би трябвало да съм екстровертен и силно отворен към света, но според мен е по-скоро обратното.

Ти нямаше ли няколко планети в един знак с Южния възел?
Това може да обяснява начина, по който се чувстваш.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #11 -: Ноември 22, 2011, 10:44:05 pm »
При мен само Хирон е ретрограден в точно опозиция със Слънцето ми. Непрекъснато имам чувството за себе си като непълноценен, някак си увреден, не мога да възприема себе си като равностоен на останалите. И при брат ми е така, само че при него причината за това е явна. И дали поради това или поради друга причина, повечето хора ни поставят под графа "ненормални". Но доколкото знам този аспект е кармичен и е следствие от други инкарнации. Вероятно това е изпитание, които сме си поставили да преодолеем в този си живот.
Иначе всички други планети (без Луната) са над хоризонта би трябвало да съм екстровертен и силно отворен към света, но според мен е по-скоро обратното.

В твоя род имало ли е хора, които са били приемани за особняци, такива, които са имали трайни увреждания и такива, които заради постъпките или поведението си са били неодобрявани от рода, а може и те самите да са напуснали рода си и да са заминали някъде?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #12 -: Ноември 22, 2011, 10:51:28 pm »
Да, Слънцето, Меркурий, Юпитер, Уран и Нептун са в знака на ЮЛВ. Според мен обаче раненото себеусещане се дължи на Хирона. Той е стрелата, забита точно в сърцето на Слънцето (точната опозиция), неизлечимата рана.

На мен Хирон ми е в съвпад със Слънцето и със СЛВ.

Хирон в съвпад със Слънцето означава, че човек не може да изяви себе си, истинската си личност. Навън, в света не можеш да изявиш себе си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Ноември 22, 2011, 10:53:32 pm »
Да, Слънцето, Меркурий, Юпитер, Уран и Нептун са в знака на ЮЛВ. Според мен обаче раненото себеусещане се дължи на Хирона. Той е стрелата, забита точно в сърцето на Слънцето (точната опозиция), неизлечимата рана.

А ако го нямаше Хирон, с какво щеше да обясниш това себеусещане?

ПП. Утре да не си рожденик, т.е. вече почти днес?  :blink:
« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 10:59:18 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #14 -: Ноември 22, 2011, 10:59:03 pm »
Има нещо вярно май в твърдите аспекти на  Хирон/ Слънце
аз имам квадратура и ....... :73:
Естествени минерали и амулети

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #15 -: Ноември 22, 2011, 11:00:27 pm »
Аз имам 6 ретро планети и миналото често ме преследва.. Явно имам доста незавършени дела  :rolleyes:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Ноември 22, 2011, 11:00:43 pm »
С толкова планети около Южния възел съмнявам се, че Хирон е фактор с първостепенно значение.
Но както и да е, въпросът ми по начало беше риторичен. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #17 -: Ноември 22, 2011, 11:03:01 pm »
Зависи какъв е Хирона и къде е поставен...Не на последно място нивото на индивида.... :blink:
Не всички могат да усещат вибрациите на Хирон...,но онези които умеят добре го разчитат....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Ноември 22, 2011, 11:10:33 pm »
Не знам доколко той е от първостепенно значение, за него най-напред ми каза една жена, за която астрологията е по-скоро хоби, тогава не смятах, че Хирона може да оказва чак такова влияние, но с течение на времето все повече се убеждавам, че има нещо вярно в това.

Повечето неща в астрологията добрият астролог би трябвало да може да обясни както с Хирон, така и без него.

ЧРД!  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #19 -: Ноември 23, 2011, 12:37:25 am »
Аз имам 6 ретро планети и миналото често ме преследва.. Явно имам доста незавършени дела  :rolleyes:

Как по-точно те преследва миналото?