Здравей Гост

как да разпозная измамника

• 50 Отговора
  • 5263 Прегледи
как да разпозная измамника
« -: Ноември 23, 2011, 11:46:18 am »
здравейте! Регистрирах се тук, за да задам този въпрос- имам познат роден на 28.08. 1969г. , 19.20ч. Казва се Иво. Всъщност, той е бивш приятел на моя приятелка. Оказа се , че е абсолютен социопат и измамник. Аз се интересувам от астрология и си мислех, че мога да си отговоря на почти всички въпроси, но този тип ме озадачи силно. Много е хитър и коварен, но не мога да разбера на какво /аспекти и т.н./ се дължи това...Ще съм много благодарна, ако някой ми отговори! Всъщност, когато му разглеждах х-па, излезе, че е доста умен /меркурий е добре аспектиран и със съвпади с Уран и Юпитер/, асцендентът му е Риби и е възможно дори да има някакви интуитивни заложби. Но Слънцето му е в тригон със Сатурн и ... започвам да си мисля, че хора с Асц Риби са по принцип по-склонни кам измама или...
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 11:54:42 am от мариана »

*

Deter

• *
  • 387
Re: как да разпозная измамника
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2011, 11:57:48 am »
 За да се направи карта, трябва и населеното място  :blink:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2011, 12:12:07 pm »
Я, какъв голям воден тригон има с Луна, Венера и Нептун, а Луната е в съвпад със СЛВ и опозиция с Плутон по оста 1/7 дом - би трябвало да има някакво влияние върху жените, знае как да ги омайва. Или просто да им казва това, което искат да чуят, и да го смята за "благородна" лъжа.
Седми дом е доста акцентиран, Меркурий е в съвпад с Уран тук - според ме това е доста ловък човек и умее да се измъква бързо от неудобни ситуации, за всяка ситуация да измисли някаква схема и да действа гъвкаво и бързо, когато го изискват обстоятелствата. Но ако се разширят орбисите, Марс е фокусна точка на Т-квадрат с Луна и Плутон, при това се намира най-високо в картата, това би могло да добави и известна доза "безскрупулност" към впечатлението, което оставят у хората някои негови действия.

Цитат
Но Слънцето му е в тригон със Сатурн и ...

Не разчитайте много на сатурновите тригони и секстили, те също могат да крият изненади.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Ноември 23, 2011, 12:27:27 pm »
Роден е в Пловдив

« Отговор #4 -: Ноември 23, 2011, 12:29:32 pm »
Много ловък измамник е! Наистина! Омайва жените , много е чаровен и когато тя му се довери- той я ограбва по най -долен начин. Когато разбрах за това , дори аз не можах да повярвам, защото прави впечатление на много мил човек!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2011, 12:33:13 pm »
Много е хитър и коварен, но не мога да разбера на какво /аспекти и т.н./ се дължи това...
Всъщност, когато му разглеждах х-па, излезе, че е доста умен /меркурий е добре аспектиран и със съвпади с Уран и Юпитер/.

На съвпада на Меркурий с Уран и Юпитер може да се дължи.
Уран дава бърза, комбинативна мисъл, Юпитер понякога дава склонност към блъфиране, а също добри презентационни умения, знае как да впечатлява и да предразположи да му гласуват доверие.

Силното влияние на Юпитер и Нептун в хороскопа има две страни (и друг път съм го казвала).
Може да се наблюдава и в картите на силно интуитивни, възвишени хора, с философски начин на мислене, и в картите на блъфьори и измамници, псевдогурута и лъжеучители. И, да, обикновено изглеждат много мили и съпричастни!  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2011, 12:57:54 pm »
 Той си е разновидност на добър в черни краски учител  :angry:

« Отговор #7 -: Ноември 23, 2011, 01:00:29 pm »
Определено този човек изглежда му се отдават приказките и просто по този начин използва дар словото си. Острани сигурно изглежда много безобиден и това доста му помага. Везни, Риби гледам доминират в този натал, някакво благо излъчване явно, хората лесно му се доверяват по дефоулт. Лесно може да си даде вид, че е заинтересуван от проблемите им, сигурно е чудесен слушател и ето ... как стават нещата. То дори да има едно малко аспектче, което да индикира някакви наклонности към лъжи и измами, ако животът го е очукал човека и е видял решение да си спаси кожата по този начин, прави го.

« Отговор #8 -: Ноември 23, 2011, 01:04:22 pm »
може и да се дължи на юпитер наистина, още повече че е в дева и не е добре поставена в този знак...а може и да се дължи на плутон и уран в 7 дом. При всички случаи получих добър урок! благодаря много за отговора !

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Ноември 23, 2011, 01:33:38 pm »
Би трябвало и добре да му сече пипето за финансови схеми, особено за привличане на заемни средства и чужди капитали, на тази мисъл ме навежда ведическата му карта. Умее да убеждава.
И не е човек, който много ще се церемони, когато се засегнат интересите му - Слънцето и Марс са разположени в ъглови домове и имат есенциални достойнства, Марс е в много силна позиция и в девети хармоник (Д9). Умът по-скоро е прагматичен, комбинативен, а не широкоскроен/философски - Юпитер губи достойнства в Д9, Меркурий минава в знак на падение, има силно влияние на Луна/Раху.

В западната карта, макар и да няма мажорен аспект между Меркурий и Сатурн, според античната схема има рецепция по терма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Ноември 23, 2011, 01:44:14 pm »
Ето още една карта на измамник, за практически пример.
Завлякъл е доста хора с пари, крадеше дори от фирмата на баща си, същото отношение има и към жените, голям далаверджия, тарикат, но умее и да омайва, когато реши, че е необходимо.

Часът може да е +/- 10-15 минути, картата не е ректифицирана.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Ноември 23, 2011, 02:14:44 pm »
Да, тук си много прав, Нухе - Луна в съвпад с Раху в първи дом дава силно фокусиране върху личните нужди и потребности и тяхното задоволяване.
Познавам още един човек с Луна/Раху в знака на Асцендента - изключително себефокусирана личност, но в крайна сметка остава сама в живота (и доста меркантилна). Има изгорен Меркурий в Риби в опозиция и рецепция с Юпитер, Сатурн е във втори дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #12 -: Ноември 23, 2011, 02:35:40 pm »
Цитат
Силното влияние на Юпитер и Нептун в хороскопа има две страни (и друг път съм го казвала).
Може да се наблюдава и в картите на силно интуитивни, възвишени хора, с философски начин на мислене, и в картите на блъфьори и измамници, псевдогурута и лъжеучители. И, да, обикновено изглеждат много мили и съпричастни! 
И аз съм със силни Нептун и Юпитер, е не съм измамник със сигурност. Би трябвало да спадам към първия тип   :rolleyes: Интуицията е заради Нептун предполагам.
Този човек в буквалния смисъл на думата ли е ограбил приятелката ти?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Ноември 23, 2011, 02:41:54 pm »
Предположих, че някои ще се припознаят в думите ми, неизбежни са такива реакции.  :blink:

Не всичко е по Юпитер и Нептун в хороскопа, има и други доминанти - често те са определящи.
Пък и неведнъж сме коментирали, че зависи и от еволюционното ниво на натива, а то не се определя чак толкова лесно само по хороскоп.

Иначе тези две планетки, ако се съчетаят и с други фактори, винаги ме държат нащрек.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Ноември 23, 2011, 02:49:02 pm »
Имат няколко дена разлика и еднаква домификация.

А Луната как е поставена?
Щом имат няколко дни разлика, Луната минава в друг знак и ще има други аспекти, предполагам.

Коя карта имаш предвид - тази от "мариана" или от моя пример?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #15 -: Ноември 23, 2011, 02:53:10 pm »
 Какво ще кажете за голям тригон Юпитер - Нептун - Луна ?
Юпитер във втори дом първи градус Дева, Нептун в пети дом Стрелец и Луна в десети дом Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Ноември 23, 2011, 02:55:06 pm »
Какво ще кажете за голям тригон Юпитер - Нептун - Луна ?
Юпитер във втори дом първи градус Дева, Нептун в пети дом Стрелец и Луна в десети дом Лъв

Някой късметлия ще да е?  :blink:

Слънцето как е поставено?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #17 -: Ноември 23, 2011, 02:56:01 pm »
 Моля да ме извините, в Овен е Луната.
Слънцето е в десети дом Телец

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Ноември 23, 2011, 03:02:29 pm »
Сетих се за картата на "Вуте" (да ме прощава Марая!  :blink:) - новолуние в Риби в голям воден тригон с Юпитер и Нептун. Е, какво да се каже за човека, не е ли късметлия? - винаги намира кой да му вади кестените от огъня. Няма никакви аспирации към духовното и езотериката, доколкото знам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #19 -: Ноември 23, 2011, 03:08:59 pm »
 Може и така да е  :o