Реших да започна тази тема, тъй като напоследък си намислих да си разнообразя малко гадателските методи и от време на време използвам смесено карти Таро и по един цитат. Може да се използва и само самият цитат. Процедурата е следната - избирате си една ваша любима книга, лично аз бих препоръчала да е хубава, дебела книга, художествена литература, с разнообразни изразни средства, без някакви илюстрации (като да кажем, така любимите ми Старогръцки митове), да няма много празни разстояния.
Взимате книгата във себе си, намисляте си въпрос, отваряте на някоя страница, без да гледате си слагате пръста на който и да е било ред, и после четете изречението, към което принадлежи думата, която пръста ви е посочил. :rolleyes:
Хубавото на метода е, че не изисква някакви особени специфики - да рапознавате конкретни символи, както изискват Тарото, Руните, бобчетата и т.н - просто хубава книга, фантазия и добра интуиция, мисля че всеки във форума ги има.

Дойде ми наум, че можем да направим това като забавна форумска игра - да кажем някой задава въпрос, друг му тегли цитат, интерпретира го, после поставя своя въпрос, но може да е и просто свободна дискусия, в която да обменим мнения, цитати и впечатления от този метод ... та давайте, вие сте. :rolleyes: