Здравей Гост

Гледане с цитати

• 211 Отговора
  • 59327 Прегледи
Re: Гледане с цитати
« Отговор #100 -: Декември 15, 2013, 05:15:13 pm »
В момента съм се закрастила на От местоперестъплението: Маями, въпреки че като гледам как разследват и като знам как попринцип се разследва, от време на време ме заболява сърцето.  ;D ;D Иначе си напълно права, на някои сериалчета края им е пределно ясен. А някои хубави как ги развалиха като ги направиха една голяма боза, не е истина.  ;)

« Отговор #101 -: Декември 15, 2013, 05:20:27 pm »
Аз да ви кажа, че днес, освен с цитат, пробвах да си гледам даже със сериала, който гледах.  ;D ;D ;D Пуснах още недоизгледан епизод на произволна минута и оставих да чуя няколко реплики и доста конкретно отговориха на въпроса ми.  ;D
хаха много интересно, то ако се поогледа човек и започне да забелязва неща, може да открие много знаци.. така че, защо не

Абсолютно е така, знаците може да са навсякъде, може даже да са шокиращо абсурдни.  ;)

*

911

• *
  • 137
« Отговор #102 -: Декември 15, 2013, 06:10:51 pm »
хм, зададох си въпрос -Ще настъпи ли нов,по- благотворен период за мен ,скоро?
Направо се изненадах ;D

"Роди се, разбира се! Щом строгите лекарски изчисления, точните аритметики и изпитаната бабешка десетопръстна система кажат нещо, няма начин… Четири килограма и двеста грама; петдесет и един сантиметра! На трети януари, хиляда деветстотин шейсет и пета. ".....
Велимир Петров -Хайде,път на младите!

« Отговор #103 -: Декември 15, 2013, 11:49:28 pm »
Да, ще започне нов период, но какъв ще бъде, зависи от теб самата.  ;) Много математически ми идва този цитат някак, може би трябва да опиташ повече да се отпуснеш, с повече доверие в живота и така ще забележиш малките неща, които правят живота ни МНОГО по-щастлив. Успех!  ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #104 -: Декември 16, 2013, 07:47:02 am »
Благодаря ти Тъндър :58: пак и отново
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #105 -: Декември 16, 2013, 08:06:36 am »
за моя приятелка, ще има ли  нов мъж в живота й скоро- в близките месеци, Книгата е на Мария Антонова за Рада Казалийска

Първо прочетох това, но някак си не го свързах с отговор..и за това се зачетох по- надолу

"Малка книжка за жените
дето им показва добре
да се пазят от злините
и да се отнасят мъдро."

---------------
"И тая планина висока,
Която виждамъ пред очи ти,
И тамъ една ръка широка,
Която пада от горе ти —
Не са ли те творения твои,
И тия страшни-ти планини,
Не си ли ги направил съ Слово Ти"

На мен по- скоро като НЕ ми се струва, като, че ли не е подходящ момента за нови любови. Във втория цицат се възхвалява нещо съществуващо вече. Май във филма остават добре познатите герои.
« Последна редакция: Декември 16, 2013, 08:40:21 am от zikovu »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #106 -: Декември 16, 2013, 08:17:21 am »
ще попитам и за развитие в сегашната ми работа по определен проблем , Ерих Фром, Да имаш или да бъдеш

"Класическият източник за схващанията на Екхарт за притежателния модус е неговата проповед за бедността, основана на текста от Евангелието на Матея 5:3: „Блажени бедните духом, защото тяхно е Царството Небесно“. В тази проповед Екхарт разглежда въпроса: що е духовна бедност? В началото той казва, че не говори за _Външната_ бедност, бедност поради липсата на вещи, макар че тази беднота е достойна за възхвала. Той има предвид _Вътрешната_ бедност, за която става въпрос в Евангелието. Определя я така: „Беден е онзи, който нищо _не иска_, нищо _не знае_ и нищо _не притежава_“
Проблемът не засяга финанси...но така като гледам- едва ли ще има удовлетворяващо развитие за мен :-\ Няма да имам външната бедност, но вътрешната (неудовлетворението) си остава
« Последна редакция: Декември 16, 2013, 08:40:56 am от zikovu »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #107 -: Декември 16, 2013, 08:24:57 am »
 :blink: много ми хареса този метод  :blink:

Ще успея ли да си намеря нова и удовлетворяваща ме работа? Николай Телалов  "Да си отгледаш дракон"

"Остра карфичена болка го накара да се плесне здраво по врата. Комар. Дичо с погнуса избърса грозното кърваво петно по дланта си в крачола. Въздъхна, че дънките прекалено бързо започват да се нуждаят от пране…
Още един миниатюрен „Сикорски“ го атакува."

въх, че гадно.... :-X ..Но това ми прилича на някакъв шоков момент, който ще ме изненада и ще иска бързи реакции и правене на компромис от моя страна. Ще е нещо натоварено.

И в допълнение

"Тя чакаше пробуждането му, подпряла брадичка на коленете си. Радослав сънено забеляза до себе си табла, покрита с шарен пешкир, на която от писаните панички и чинийки на майка му вдигаше пара закуската. Верена размърда рамене:
Добра заран, юнако. Мляко с какао, милинки, дето им викате палачинки, сирене и кашкавал — казаха ми, че обожаваш тези неща."

Май ще получа всичко на тепсия ;D Но май..решението е някъде около мен- просто трябва да отворя очи?
« Последна редакция: Декември 16, 2013, 08:41:23 am от zikovu »

*

911

• *
  • 137
« Отговор #108 -: Декември 16, 2013, 04:03:47 pm »
Да, ще започне нов период, но какъв ще бъде, зависи от теб самата.  ;) Много математически ми идва този цитат някак, може би трябва да опиташ повече да се отпуснеш, с повече доверие в живота и така ще забележиш малките неща, които правят живота ни МНОГО по-щастлив. Успех!  ;)
Благодаря!  :wub:

« Отговор #109 -: Декември 16, 2013, 04:08:40 pm »
за моя приятелка, ще има ли  нов мъж в живота й скоро- в близките месеци, Книгата е на Мария Антонова за Рада Казалийска

Първо прочетох това, но някак си не го свързах с отговор..и за това се зачетох по- надолу

"Малка книжка за жените
дето им показва добре
да се пазят от злините
и да се отнасят мъдро."

---------------
"И тая планина висока,
Която виждамъ пред очи ти,
И тамъ една ръка широка,
Която пада от горе ти —
Не са ли те творения твои,
И тия страшни-ти планини,
Не си ли ги направил съ Слово Ти"

На мен по- скоро като НЕ ми се струва, като, че ли не е подходящ момента за нови любови. Във втория цицат се възхвалява нещо съществуващо вече. Май във филма остават добре познатите герои.

Според мен на теория търси нещо и така си го е постаивла съзнателно като някаква цел, но дълбоко в себе си тя се страхува да зпаочне нещо ново. Наранена е от предишни неща и не е готова за нова връзка и поради тази причина, едва ли ще привлече към себе си човек, с който да могат да създадат някаква връзка. Трябва да се научи, че спомените за един човек, не се лекуват с преживяванията с друг - за мен това е една много грозна практика, която, обаче доста често се случва.

« Отговор #110 -: Декември 16, 2013, 04:11:00 pm »
ще попитам и за развитие в сегашната ми работа по определен проблем , Ерих Фром, Да имаш или да бъдеш

"Класическият източник за схващанията на Екхарт за притежателния модус е неговата проповед за бедността, основана на текста от Евангелието на Матея 5:3: „Блажени бедните духом, защото тяхно е Царството Небесно“. В тази проповед Екхарт разглежда въпроса: що е духовна бедност? В началото той казва, че не говори за _Външната_ бедност, бедност поради липсата на вещи, макар че тази беднота е достойна за възхвала. Той има предвид _Вътрешната_ бедност, за която става въпрос в Евангелието. Определя я така: „Беден е онзи, който нищо _не иска_, нищо _не знае_ и нищо _не притежава_“
Проблемът не засяга финанси...но така като гледам- едва ли ще има удовлетворяващо развитие за мен :-\ Няма да имам външната бедност, но вътрешната (неудовлетворението) си остава

Да хареса ми как си го интерпретирала, няма да има благоприятно развитие за теб, към момента в тази ситуация ти остава само фрустрацията и наистина просот може би трябва да се стараеш да не я забелязваш толкова. Ако търсиш удовлетворяваща работа на всяка цена, вероятно трябва да помислиш за смяна, въопреки че знам колко е трудно към сегашния момент човек да си търси нещо и добре платено, и с готин колектив и всичко да е 6 ;)

« Отговор #111 -: Декември 16, 2013, 04:13:52 pm »
:blink: много ми хареса този метод  :blink:

Ще успея ли да си намеря нова и удовлетворяваща ме работа? Николай Телалов  "Да си отгледаш дракон"

"Остра карфичена болка го накара да се плесне здраво по врата. Комар. Дичо с погнуса избърса грозното кърваво петно по дланта си в крачола. Въздъхна, че дънките прекалено бързо започват да се нуждаят от пране…
Още един миниатюрен „Сикорски“ го атакува."

въх, че гадно.... :-X ..Но това ми прилича на някакъв шоков момент, който ще ме изненада и ще иска бързи реакции и правене на компромис от моя страна. Ще е нещо натоварено.

И в допълнение

"Тя чакаше пробуждането му, подпряла брадичка на коленете си. Радослав сънено забеляза до себе си табла, покрита с шарен пешкир, на която от писаните панички и чинийки на майка му вдигаше пара закуската. Верена размърда рамене:
Добра заран, юнако. Мляко с какао, милинки, дето им викате палачинки, сирене и кашкавал — казаха ми, че обожаваш тези неща."

Май ще получа всичко на тепсия ;D Но май..решението е някъде около мен- просто трябва да отворя очи?

По-скоро изчакай, вотирят цитат според мен гледа по-далеч в бъдещето. Работи каквото си имаш сега и след време ще ти излезе от само себе си наистина атрактивното предложение. Иначе интересно - не ти бях прочела още този въпрос и в горния ти казах, че може би трябва да помислиш за смяна.  ;D ;D

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #112 -: Декември 16, 2013, 04:35:12 pm »
ето това си е професионалистът- тенк ю Тъндър! Много ми помагаш! :wub:
« Последна редакция: Декември 16, 2013, 04:40:03 pm от zikovu »

« Отговор #113 -: Декември 16, 2013, 04:54:10 pm »
Ю аре уелкъм  :wub:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #114 -: Декември 17, 2013, 09:51:56 am »
приятелка пита ще забременее ли през 2014

Книгата е "Яж, моли се и обичай"

"В първите няколко минути не можех да спра да се смея. Виждах над цялата долина, над купола от мангови дървета, а вятърът вееше косите ми като знаме. Гледах как слънцето залязва, а после легнах по гръб и гледах как изгряват звездите. Изпях кратка молива на санскрит и я повтарях всеки път, щом видех, че на смрачаващото се небе изплува нова звезда, сякаш аз пусках звездите, но после почнаха да никнат много бързо и не смогвах. Скоро цялото небе се превърна в бляскаво звездно шоу. Единственото нещо между мен и Бог беше… нищото"

« Отговор #115 -: Декември 17, 2013, 09:59:04 am »
Единствено между мен и Бог беше нищото - според мен не, няма да забременее. Но пък ще се радва на живота и ще е красива година, може би другата вече ще си има и бебче, защото колкото по-радостен и доволен от живота е човек, толкова е по-възможно да му се сбъднат съкровените желания.  ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #116 -: Декември 17, 2013, 10:44:27 am »
Благодаря ти, светкавичке! Все нещо виждаш дето ми убягва! :wub:

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #117 -: Декември 17, 2013, 02:05:09 pm »
Тъндър, нареждам се и аз с молба за тълкуване. Въпросът е "Ще започна ли работа във фирма Х като Y през 2014 година?"

Ето и цитата:
ЧЕРЕН ДРОБ/ЖЛЪЧЕН МЕХУР: Черния дроб секретира жлъчка, която се съхранява в неговия родителски орган, жлъчния мехур. Жлъчният сок е необходим за храносмилането на разтворимите мазнини, които съдържат витамините А, Д. Е и К. Черният дроб филтрира кръвта от стомаха, далака и тънкото черво, помага за регулацията на кръвната захар и складира скорбялата (гликоген), която освобождава под формата на захар, когато организмът има нужда от нея. Неутрализира множество токсини, включително лекарства и алкохол. Помага за регулирането на нервната система и играе роля при мозичната функция, тъй като е свързан с гнева и депресията, които могат да прерастнат в клинична депресия (налице е биохимична основа), ако не се вземат навреме мерки.

Предварително благодаря!

« Отговор #118 -: Декември 17, 2013, 03:25:49 pm »
Последната част от цитата ми навява идеята, че вероятно а теб тази работа е много важна и й отдаваш твърде много значение и рискуваш да си разклатиш здравето с това. Препоръката ми е да опиташ, все пак да не му обръщаш внимание до такава степен и да не придаваш чак тогава голямо значение, със сигурност нещата ще се наредят по-добре така.

Останалата част нещо не мога да разтълкувам - бих погледнала, обаче в медицинската астрология на какво съответства черния дроб и вероятно от там би могла да ми тръгне по-добре мисълта, но в момента наистина ми е избягало от съзнанието, от там вече можем да подведем цитата в едно по-индиректно значение и да го тълкуваме.

Всъщност, погледнах, съответства на Стрелец. Това знначи разширение. Освне това, гледам из съновниците черния дроб се тълкува като някакво подобрение на материалното състояние - въпреки, че не съм много сигурна, по-скоро за този цитат, предвид индиректните значения, бих казала - да.  :blink:

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #119 -: Декември 17, 2013, 04:55:40 pm »
Благодаря ти, Тъндър. Май наистина прекалено много мисля за работа напоследък и ще трябва да намаля темпото и да го давам по-спокойно.