Здравей Гост

Смяна на работата

• 18 Отговора
  • 2131 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Смяна на работата
« -: Ноември 29, 2011, 06:30:07 pm »
Привет на всички! Не пиша в темата за хорара, щото не задавам хорараен въпрос  ;D От 5 и половина години съм на една и съща работа, но днес ми хареса обява за по-добра позиция. Вие как мислите? Дали един транзитен Уран към 6ти дом би дал нова длъжност? Имам и 15 мин съвпад на У6 и У7 със СЛВ. При мен У7 е определящ за характера на работата. Знам, че сега Меркурия е ретрограден и не се започва нищо ново. Но и моя натален е ретро (макар че не помага много  ;D)
Пускам транзити към 10 дек, защото тогава ми е настроена с-мата. Не се връзвайте за датата, изследвам си затъмненето сега  ;)

Айде, помагайте!
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Uran

• 6041
Re: Смяна на работата
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2011, 07:12:13 pm »
При тр. Уран в съвпад с нат. Слънце ли се разведе?
Ако настоящата ти работа може да се дефинира по 7 дом, този тр. Юпитер да не би да те подвежда?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2011, 07:20:45 pm »
Не, при прогресивно Слънце в съвпад с натална Луна  :blink:
Не знам, Уран, не съм сменяла работа доста одавна и съм много несигурна, особено във време на криза. Меркурий също може да ме подведе... А 7 и 9 дом са ми определящи при работата. На сегашната съм утвърдена, сигурна ми е... И все пак, мисля си, че от целия отдел само аз имам показатели за смяна на работата. Не съм сигурна дали не си внушавам нещо.... Щото пък и при този Марсов възврат съм взела на мушката една колежка, не ти е работа!

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #3 -: Ноември 29, 2011, 07:23:54 pm »
С транзит на Сатурн през Асцендента бих предположила, че по-скоро залагаш да играеш на сигурно, отколкото да търсиш нови приключения/възможности (вкл. и по отношение на работата). В момента имаш юпитеров тригон - може би береш плодовете на труда си или поне завързваш ползотворни контакти (тр. Юпитер в 7-ми дом в тригон с натален Юпитер - У3).

*

Yaya

• 2265
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2011, 07:26:33 pm »
не си спомням предишния транзит, да си призная, Мирабела. Но пък Уран ме изръчка преди няколко месеца, сега пак предстои... а и Сатурн също ще се върне в 12ти поо някое време... идеята е, виждате ли комбинирани показатели за смяна на работата? Защотоо аз гледам само Уран и Марс. От друга страна и Нептун ще ми влезе в Риби пак, ще ме качи и на черешата...

А Шопенхауер

*

Uran

• 6041
« Отговор #5 -: Ноември 29, 2011, 07:28:54 pm »
Меркурият ти още не е замъглен, но му предстои. ;D
Прогрсивната ти Луна е на К9 и я блазнят експанзиите.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2011, 07:29:10 pm »
А и колкото до Сатурн - той натално ми е винаги спирачка  :rolleyes:

А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2011, 07:30:21 pm »
Привет на всички! Не пиша в темата за хорара, щото не задавам хорараен въпрос  ;D От 5 и половина години съм на една и съща работа, но днес ми хареса обява за по-добра позиция. Вие как мислите? Дали един транзитен Уран към 6ти дом би дал нова длъжност? Имам и 15 мин съвпад на У6 и У7 със СЛВ. При мен У7 е определящ за характера на работата. Знам, че сега Меркурия е ретрограден и не се започва нищо ново. Но и моя натален е ретро (макар че не помага много  ;D)
Пускам транзити към 10 дек, защото тогава ми е настроена с-мата. Не се връзвайте за датата, изследвам си затъмненето сега  ;)

Айде, помагайте!

По принцип транзитен Уран, където и да се намира не дава стабилност. Дава подтик за промяна, но не гарантира нищо сигурно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #8 -: Ноември 29, 2011, 07:30:29 pm »
Меркурият ти още не е замъглен, но му предстои. ;D
Прогрсивната ти Луна е на К9 и я блазнят експанзиите.

ми да, ама ми е в тригон ъсс Слънцето  :thinking:

А Шопенхауер

« Отговор #9 -: Ноември 29, 2011, 07:38:38 pm »
Яя, виждам това, което ти спомена - ингрес на тр. Уран в 6-ти дом. Но пък транзитен Нептун в опозиция с натален У6 Марс може да направи нещата нестабилни в момента. В солара за тази година имаш Сатурн в 6-ти сол. дом, което не звучи много като промяна на работната обстановка, но пък сол. У1 Венера е в 10-тия сол. дом (което потвърждава, че кариерата ще е на фокус през годината). По прогресии куспидата на 6-ти дом сменя знака - навлиза в Телец. Може би сега предпочиташ нещо по-сигурно и спокойно за работно място. Макар че в прог. АС наближа съвпад с натален Уран. Трудно ми е да преценя кое надделява - повирът към новото (Уран) или желанието за стабилност (Сатурн). Май натално предпочиташ новото (тригон на Слънце с Уран).

*

Yaya

• 2265
« Отговор #10 -: Ноември 29, 2011, 07:57:24 pm »
ох, и на мен ми е трудно, а предпочитам да го видя в картата, вместо да следвам повикът на сърцето

А Шопенхауер

*

abroad

• 2187
« Отговор #11 -: Ноември 29, 2011, 08:18:59 pm »
повикът на сърцето

следвай си сърцето :blink:

« Отговор #12 -: Ноември 29, 2011, 08:48:00 pm »
тр.Сатурн през У 2 Плутон - стагнация на доходите, или просто не растат,а ти искаш промяна
тр.Юпитер през нат.Луна предполага не просто смяна на работата, а съвсем нова сфера ,различна от досегашната
Юпитер е У3 и тр.в 7 дом разширява възможностите за перспективни бизнес партньорства или очаквания за такива
и прогр.Слънце е върху Луна и тр.Юпитер, но е в последен критичен градус,не вземай решения сега,нека смени знака
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2011, 05:16:41 am »
повикът на сърцето

следвай си сърцето :blink:

Да, сега си изяснява какво иска сърцето и – познатите предизвикателства на старата работа, или непознатите на новата:)

« Отговор #14 -: Ноември 30, 2011, 07:35:20 am »
всеки за повика на сърцето, ама като го свие стомахът от глад ,забравя за първото

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #15 -: Ноември 30, 2011, 08:47:17 am »
Когато Уран транзитира през 6-ия ми дом - смених несигурна кариера с напълно нова и сигурна и много, много желана, но... когато Уранчо излезе от 6-ия ми дом неочаквано фирмата, за която работех и в която мислех да се пенсионирам, си отидоха от България  :blink: Това е и единствения период в живота ми, през който съм работела на трудов договор - транзитиращ Уран през 6 дом, но той и е управител на този дом  :blink: Помня колко енергия имаше в мен и колко ме тресеше да започна веднага и да се занимавам с новата работа - ставах в 5 сутринта наспана, а си лягах в 12 или 1 часа и бях щастлива  :blink:

The only distance is that which we create!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2011, 10:53:17 am »
Много ви благодаря за отговорите! Не ми е спешно да сменям работата, хем сърби, хем боли... Ще пробвам, дано нещата се случат поне след ретро Меркурий  ;D
Истината е, че определено имам нужда от промяна, виждам, че си разбирам толкова добре от работата след 5г на това място, че просто не уча нищко ново, не се развивам, а и нямам възможност - ние сме просто един отдел тесни специалисти с шеф на отдела. По-нататък ще докладвам какво се случва
Мерси на всички за отговорите, въпреки че все още се колебая.
Да си призная, леко си нагласям нещата - въпросната нова работа е свързана и с пътувания в чужбина, а прогресивната ми Луна влезе в 9 дом, та и това ме "сърби".  :P

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #17 -: Декември 13, 2011, 08:09:24 am »
За всички, които взеха отношение по темата - чувствам се длъжна да уведомя развоя на събитията: С човеците не се разбрахме за цената на труда. Оказа се, че те са готови да плащат доста под това, което получавам сега. Възниква въпросът какви са нивата в останалите обяви за работа  ;D

А Шопенхауер

« Отговор #18 -: Декември 13, 2011, 08:41:03 am »
работодателите са нечовеци , и не за това,че е криза,тя е изкуственно създадена от алчността :mellow: