Здравей Гост

Нетрадиционни тълкувания

• 4 Отговора
  • 1274 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Нетрадиционни тълкувания
« -: Декември 03, 2011, 12:04:13 pm »
Имаше тема за ИЗКЛЮЧЕНИЯТА в астрологията. Провокира ме, да направя тема с малко по-различно съдържание - за нетрадиционните тълкувания. Ако следваме постулатите на науката - изключения няма, 2+2 в определено множество дава 4. Или водата при определени условия има един какъв си химичен състав и тн. и тн.

Ето едно тълкуване на Сатурн, през призмата на Васту Шастра - учението на древна Индия за строителството и архитектурата. Като тук се включва и подредбата на дома, използването на цветовете, числата и тн. за баланс на енергиите.

Като син сапфир, обграден от трите си пръстена жълти, Сатурн величаво сияе. Девет Луни на небето му правят света по мистичен. Седемстотин пъти по-голям от Земята - всички тежки неща циркулират във властта му: кражби, пречки, пиянство, придружени от хазарт и тъга. Но в миг буря изпраща и от тях не остава и следа. След падението служене идва, следват просперитет и блага. Дълголетие мъдро, после среща и със Смъртта. Така, че Сатурн не забравяй! Постарай се влиянието му да омекотиш. Поздрави го с триумфа на палмите, нека вдишва цъфнали люляци. Знай, че всичко многоцветно го радва - обсипи го с цветя и пъстролистни букети. Подреждай мандали от разноцветни камъни и облечи земята с мен и тревен килим.      

When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
Re: Нетрадиционни тълкувания
« Отговор #1 -: Декември 03, 2011, 12:30:50 pm »
Хубава интерпретация, имам я тази книжка вкъщи.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #2 -: Декември 03, 2011, 05:41:35 pm »
Да интерпретацията е готина и ми се иска да съберем такива бисери. Но ще видим какъв ще е интересът на аудиторията.  ;D
« Последна редакция: Декември 03, 2011, 07:14:32 pm от Anabell »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #3 -: Декември 03, 2011, 06:15:34 pm »

Ето едно тълкуване на Сатурн, през призмата на Васту Шастра -

всички тежки неща циркулират във властта му: кражби, пречки, пиянство, придружени от хазарт и тъга.

Като са нямали Нептун, затова са сложили част от неговите характеристики при другите планети.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4 -: Декември 03, 2011, 06:35:22 pm »
те и сега нямат. И доста добре се справят с тълкованията на света и живота по 7 планети .