Здравей Гост

твърди аспекти Меркурий /Нептун

• 151 Отговора
  • 18937 Прегледи
твърди аспекти Меркурий /Нептун
« -: Декември 09, 2011, 08:30:01 am »

Много точно си ме разбрала.
По принцип нептунианците не са по големите усилия. Те са нежни натури. Обичат да преминават плавно през живота, не са предприемачи и водачи - качества, които са присъщи на Слънцето по принцип.
Средностатическите Риби се тешат с кино, музика и вино, а по-даровитите имат дарба за поезия.
Но, най-голямата крайност на Нептун, която съм изследвала не е господството над Слънцето, а твърдите му аспекти с Меркурий.  Те много трудно се сублимират и приносителите им трудно се примиряват с истинската реалност. Обикновено избират да си отидат от този свят, защото той им се струва прекалено груб. Това е аспектът на самоубийците.Моите светила са в квадрат с Нептун - това е аспект за аскепизъм - бягство от грубата реалност в света на илюзиите, мечтите и фантазиите. Ако нямах огненен асцендент и светила във 2-ри и Марс в 10-ти дом (все практични домове), щях да си остана сигурно един мечтател.

Провокирана от поста на Небесна, пускам тази тема да споделите своя опит с хора с подобни аспекти
и защо твърдите асп. Меркурий/Нептун изкривяват до там реалността в посока субективност, че живота за подобни хора е проблем,до степен да си го отнемат ,какво им е сбъркано във възприятията, адаптацията ,психични отклонения :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Grace

• 2257
Re: твърди аспекти Меркурий /Нептун
« Отговор #2 -: Декември 09, 2011, 10:53:24 am »
strelicka, четеш ми мислите  :blink: точно си мислех дали да не пусна тема за твърд аспект Мерк/Нептун в натала.

познавам човек със Сл. в Риби, квадрат Нептун/Меркурий, при това Меркурий е в 3-ти дом. за него мога да кажа, че е виртуоз на убеждаването, един истински " орфей на словото ". изключителен психолог, може да те омае с думи, така както малко хора умеят. при това не е твърде приказлив.
дали е склонен към измама.. ?!  :blink: ето това искам да разбера и аз...С Нептун винаги има нещо неясно и объркващо..
а по повод на това, дали е аспекта на самоубийците, трябва да кажа, че при него няма никакви наклонности в тази посока и не е имало, доколкото знам. много обича да си мечтае, музиката е страхотен отдушник на емоциите, киното също го влече много....въобще все нептунови неща. Но не и депресии и пълна откъснат от реалността.
А относно твърдия аспект, много ми е интересно да споделите наблюденията си за хора, които познавате..

« Отговор #3 -: Декември 09, 2011, 11:15:04 am »
При мен Меркурий е в 5 дом опозиция на Нептун в 11.От изчетеното останах с впечатление,че е твърд аспект. Много съм мечтателна и съм склонда да идеализирам всичко край себе си.Мога да кажа,че като по-малка преминавах през много тежък период(тинейджърски) и доста,често съм расъждавала над тази тема за самоубийството,но не съм имала пориви да го направя  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #4 -: Декември 09, 2011, 11:29:44 am »
Аз съм притежател на  квадрат между Меркурий и Нептун, че даже тоя квадрат е част от кардинално тао. Нямам проблем да се примирявам с "истинската реалност" и светът определено не ми се струва прекалено груб. Склонност към депресии също нямам. Явно проявлението на квадрат Мерк/Нептун не е винаги едно и също или при мен има компенсиращи фактори.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #5 -: Декември 09, 2011, 11:45:10 am »
Аз имам съвпад на Мерка с Нептун, нямам депресии, нито бягства от реалността. Много обичам киното и дори си мечтая някой ден да снимам филм (иначе съм се снимала във филми, като млада  :P, заради заплащането, бях статист).

Природата не ми се струва нито жестока, нито грозна, социалната реалност, тази, която създаваме ние хората, считам за агресивна и извратена.

Мога да убеждавам хората, лъжа, абсолютно осъзнато, когато се налага (защото всеки те дърпа на хиляди страни и всеки иска част от теб...), така, че Нептун може и да е осъзнато манипулативен. Имала съм пророчески сънища, винаги преди фатални събития в живота си. Помага ли са ми, поне вътрешно да знам, че така е било писано.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #6 -: Декември 09, 2011, 12:05:20 pm »
при съвпада е по-различно. двете енергии не си противоречат и не са в конфликт. те се сливат. ако съвпада не е наранен от тежки планети, може да символизира интелект, който отразява и предава възвишените пориви и стремежи на душата. Интелекта е усещане, чувство, повече отколкото рационална мисъл. способности на медиум, аспирация към изкуствата и другите нептунови сфери. / потвърдено и от Anabell :) /може да даде състрадание и щедрост. в негативен аспект, липса на реализъм и на практичност.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #7 -: Декември 09, 2011, 12:13:22 pm »
Съвпадът не е наранен потвърждавам :)

« Отговор #8 -: Декември 09, 2011, 12:13:55 pm »
Съпружеството има Нептун в Съвпад с Юпитер в края на 7-ми дом и в опозиция на Меркурий,Венера и Сатурн в 1-ви дом.Доста послъгва и преувеличава в зависимост от това,каква изгода има и какво иска да постигне.Забелязала съм ,че му е трудно да направи обективна,безпристрастна оценка .Много е разсеян.Иначе склонност към самоубийство няма.Прекалено голям нарцис е за да си посегне на живота.Харесва фотографията и много обича да се снима сам. :blink:
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Grace

• 2257
« Отговор #9 -: Декември 09, 2011, 12:23:06 pm »
Съпружеството има Нептун в Съвпад с Юпитер в края на 7-ми дом и в опозиция на Меркурий,Венера и Сатурн в 1-ви дом.Доста послъгва и преувеличава в зависимост от това,каква изгода има и какво иска да постигне.Забелязала съм ,че му е трудно да направи обективна,безпристрастна оценка .Много е разсеян.Иначе склонност към самоубийство няма.Прекалено голям нарцис е за да си посегне на живота.Харесва фотографията и много обича да се снима сам. :blink:
с малки корекции / послъгва, но не много като че ли, има асц. стр. /, същото важи и за познатия със споменатата квадратура - едно към едно  :blink: и е такъв манипулатор...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #10 -: Декември 09, 2011, 12:36:29 pm »
аз имам квадрат меркурий в риби с нептун в стрелец. луната ми е в стрелец, слънцето в риби. изключително прагматична мисъл имам като изключим случаите когато става дума за любов :-[
добре прозирам лъжите, да не говорим че по държанието на хората мога да предусетя какво са си говорили за мен зад гърба ми и защо ме питат дадено нещо или правят респ. не правят нещо. меркурий е в 8-ми  ;)

има го разбира се бягането от реалността но то даже не бих нарекла бягство. всъщност си имам друг свят та си пребивавам там долу горе същото време в което и в реалността ;D

смятам себе си за много по-интелигентна от 99 % от хората които познавам (имам предвид и долу горе на моята възраст разбира се) и въобще нямам проблем с усвояването на знания и приложението им. подредена, организирана и упорита съм, сатурн при мен управлява 6-ти

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #11 -: Декември 09, 2011, 12:41:26 pm »
смятам себе си за много по-интелигентна от 99 % от хората които познавам
така смятат за себе си 99% от хората, повярвай  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #12 -: Декември 09, 2011, 12:51:54 pm »
Имам опозиция Нептун-Меркурий, но още не съм мислела да се коля, беся и т.н.  :unsure: В тийн метъл годините си исках да си режа вените, но само с цел да си видя кръвта в големи количества.  :unsure: Но факта, че търпя на такива гледки и нямам против, предполагам е от други аспекти.  ;D Голям съм мечтател иначе, но си мисля, че факта, че Нептун е в Козирог, пък и Мерка в 10 дом, малко ги е заземил и не са чааааак толкова зле, колкото може да стане реално от един такъв аспект.  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #13 -: Декември 09, 2011, 12:55:27 pm »
По време на такъв транзит препоръчвам да не се пътува по вода...и по-далеч от водата.... :blink:...

Изключително значение има не само знака в който попада меркурий в наталната карта....Важно е да се знае в коя декада става квадратурата....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #14 -: Декември 09, 2011, 12:58:59 pm »
аз имам квадрат меркурий в риби с нептун в стрелец. луната ми е в стрелец, слънцето в риби. изключително прагматична мисъл имам като изключим случаите когато става дума за любов :-[
добре прозирам лъжите, да не говорим че по държанието на хората мога да предусетя какво са си говорили за мен зад гърба ми и защо ме питат дадено нещо или правят респ. не правят нещо. меркурий е в 8-ми  ;)

има го разбира се бягането от реалността но то даже не бих нарекла бягство. всъщност си имам друг свят та си пребивавам там долу горе същото време в което и в реалността ;D

и без квадратурата, това описание ми се връзва много добре и само със Слънце в Риби.. :blink: а тази самоувереност откъде ти идва  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Декември 09, 2011, 01:00:19 pm »
За Меркурий в какъв да е мажорен аспект с Нептун имам наблюдения, че такъв човек добре владее словото, в повечето случаи. Единствено може би секстила не съм имала възможност да наблюдавам как действа, но за съвпада, тригона, квадрата и опозицията потвърждавам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #16 -: Декември 09, 2011, 01:01:46 pm »

и без квадратурата, това описание ми се връзва много добре и само със Слънце в Риби.. :blink: а тази самоувереност откъде ти идва  ;)

от асцедента в лъв и овенската венера ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #17 -: Декември 09, 2011, 01:02:38 pm »
 ;D ;D... да, връзва ми се перфектно като обяснение  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Декември 09, 2011, 01:03:54 pm »
По Сатурн в Лъв в първи дом, имам наблюдения върху още три-четири такива карти. Излъчват външна самоувереност, дори ако вътрешно са плахи и неуверени.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #19 -: Декември 09, 2011, 01:08:45 pm »
Лъвовете са супер оправни, няма значение как е засилено влиянието на знака Лъв в натала, за мен това са най-оправните хора на планетата, много практични. Но това не значи най-интелектуалните, нито най-разумните, нито най-интелигентните.  :P ;D

Мен Луната ми в Лъв колко пъти ме е спасявала....като се замисля, винаги ме спасява.  :clap: :leos:

А и Лъвовете са стабилни и позитивни, няма предал се лъв, неуспял лъв. До сега такъв човек не съм срещнала. Това го потвърждавам и за Слънце в 1 дом.