Здравей Гост

твърди аспекти Меркурий /Нептун

• 151 Отговора
  • 18988 Прегледи
Re: твърди аспекти Меркурий /Нептун
« Отговор #40 -: Декември 09, 2011, 10:06:11 pm »
Е, да, но тук мотива за самоубийство е бил друг. Не защото 'Животааа е гадеееееен, тази планетааа е ужаснаааа, сам съъъмммм нямаааа смисъъъл да живеееяяя' - това е класическото самоубийство. Той се е самоубил да не го убият.  :unsure: , което за него е било въпрос на достойнство.  :unsure:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #41 -: Декември 09, 2011, 10:12:40 pm »
у на 8  е в съпвда с марс- на първи поглед
приятелките му посягат на живота си, ако ги е бил узаконил юпи- тригон марс/венера те е нямало да си посягат..... както става накрая
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #42 -: Декември 09, 2011, 10:17:37 pm »
у на 8  е в съпвда с марс- на първи поглед
приятелките му посягат на живота си, ако ги е бил узаконил юпи- тригон марс/венера те е нямало да си посягат..... както става накрая

Кайче, аз с моя У1 - Юпитер на К8 в квадрат с Марс - У4 (дом на края) досега да съм се самоунищожила 100 пъти.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Kaya

• 2893
« Отговор #43 -: Декември 09, 2011, 10:20:36 pm »
 ;D не, не  .. ти си тигрица ;)
при него у на 7 е в съвпад с у на 8, ако не е  тригона към узаконяването  ще ги губи..

п.п. теб те дебнат наследствени болести
да тие чоглаво  у дома? най- добре е да пътуваш, за да зареждаш батерийките
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Декември 09, 2011, 10:22:52 pm »
Е, да, но тук мотива за самоубийство е бил друг. Не защото 'Животааа е гадеееееен, тази планетааа е ужаснаааа, сам съъъмммм нямаааа смисъъъл да живеееяяя' - това е класическото самоубийство. Той се е самоубил да не го убият.  :unsure: , което за него е било въпрос на достойнство.  :unsure:

Взе ми думите от устата... или по-точно от клавиатурата.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #45 -: Декември 09, 2011, 11:07:58 pm »
;D не, не  .. ти си тигрица ;)
при него у на 7 е в съвпад с у на 8, ако не е  тригона към узаконяването  ще ги губи..

п.п. теб те дебнат наследствени болести
да тие чоглаво  у дома? най- добре е да пътуваш, за да зареждаш батерийките

Хаха, тигрица. Ми, не зная какви са критериите за това. зависи от партньора.

Засега този квадрат съм забелязала да се е проявил като кръвоизлив от матката (К8), след поставяне на спирала (Марс) и последваща желязодефицитна анемия, която си влачих няколко години, но докторката каза, че е обратимо и след като пих желязо и вит. В12 6 месеца "си напълних" депата с желязо (Марс) и се оправих.

С Овен на върха на 4-ти дом наистина ми е чоглаво у дома. Не обичам домакинската работа и да слугувам на къща и на вещи, малко си падам бохем. Свирнат ли ми, хуквам веднага, ако ще къщата ми да е "на вили и на могили", удрям ключа и заминавам ....че животът е кратък. Често си мисля за работа в къщи или работя в къщи - марс е в 10-ти дом, а квадратът му с Юпитер ме кара да прекалявам. Мам*а му, това е гаден навик, който се старая да отработя.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #46 -: Декември 10, 2011, 03:05:00 am »
Всяка планета в билзост до куспида е силна, а особено ако се намира до главните оси. Сатурн в първи е в падение, а такъв Сатурн много често проява ниските вибрации, докато не се проработи от една духовна личност. Тука знам, че ще ме нападнат веднага, но аз продължавам да твърдя, че духовното ниво не се вижда в хорскопаа и че именно то е в основата на степените на проработка на някои аспекти и позиции. Отдавна търся и не мога да се сетя за друга дума, с която за го заменя, ...може би "степен на осъзнатост".

Не става дума за нападки... ;D

Духовното ниво се вижда в хороскопа...и аз го доказвам в много карти...Една подробност...да гледаш и да виждаш...са две различни нива... ;D ...
Има много методи..и начини..,астрологията няма рамки..,тя е една друга наука...не започва с Подводни и не завършва с Аройо...Тя е далеч от дефиниции...,далеч от постолати...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #47 -: Декември 10, 2011, 05:01:28 am »
Самоубийствени мисли или поведение/злоупотреба с алкохол, наркотици, тютюн, които се свързват с Нептун;  както и неправилно хранене или начин на живот/ има при много хора , съответно в много хороскопи.

За да се реализират мислите или поведението да доведе до самоубийство, трябва Луната /инстинкт за самосъхранение и оцеляване/ да е силно акцентирана в радикса, което и виждаме в приложените карти – в двата от случаите Луната в Рак, в другите два - в Козирог.

« Отговор #48 -: Декември 10, 2011, 07:49:05 am »
 Ван Гог 
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #49 -: Декември 10, 2011, 08:05:06 am »
Самоубийствени мисли или поведение/злоупотреба с алкохол, наркотици, тютюн, които се свързват с Нептун;  както и неправилно хранене или начин на живот/ има при много хора , съответно в много хороскопи.

За да се реализират мислите или поведението да доведе до самоубийство, трябва Луната /инстинкт за самосъхранение и оцеляване/ да е силно акцентирана в радикса, което и виждаме в приложените карти – в двата от случаите Луната в Рак, в другите два - в Козирог.

то луната е и майката- значи проблемите тръгват от детството
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #50 -: Декември 10, 2011, 08:53:31 am »
то луната е и майката- значи проблемите тръгват от детството

Права си- има нещо от  детството – ако проблемът я явен, родителите следва да го разрешат.
 Нещата стават по-сложни, когато при детето се проявяват някакви тенденции, а в семейната, училищната среда няма причини.
И ако тогава в хороскопа виждаме акцентирана Луна, много сериозно трябва да подходим към проблема.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #51 -: Декември 10, 2011, 09:50:26 am »

Да и аз стигнах до това заключение - не можеш да посегнеш на физическата си цялост ако Луната не е замесена по някакъв начин. За самоубийците казват, че е наследствено, че винаги има някой в рода им, който също е бил лабилен психически и е правил опити за самоубийство. Аз имам квадрат на Сатурн и Луна и винаги съм имала проблеми с майка си. Предполагам всяка жена има, но нейните опити да се меси в живота ми са довеждали два пъти почти до смъртта ми.

И двата пъти след яростно съпротивление от моя страна се измъкнах, но преживях емоционални сътресения. Така, че не е истина, че майките носят само добро. Майка ми съзнателно не се е опитвала да ме унищожи. Решава нещо, че е за мое добро и прави всичко възможно да ме убеди в избора си.... включително медицински услуги, които да ползвам, пиене на хапчета, и тн. Слава Богу попаднах на МНОГО добра лекарка, възрастна жена, със страхотен опит и интелект, която с мои усилия усмири опитите на майка ми да се прави на Бог....

:blink: ;D Вярвайте само на себе си и хора, които усещате като ваши духовни приятели. Не е задължително да имате духовна връзка с всички членове от семейството си.  :P
When One Door Closes Another Door Opens

*

Uran

• 6041
« Отговор #52 -: Декември 10, 2011, 10:04:46 am »
Aнабел, емоционалният живот на майка ви удовлетворителен ли е?
Съзнавам, че въпросът ми не е тактичен, но ако майка ви не може да влияе, да кажем на баща ви, това й желание да е фактор, да взема решения...се прехвърля върху вас. Подобно поведение съм забелязала у властни жени, които са изпуснали юздите на мъжете си.
Желание да покажем на околните колко всичко е перфектно у дома.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #53 -: Декември 10, 2011, 10:19:13 am »
Няма проблем Уран, аз също съм мислила по въпроса, доста.

Никой не може да влияе на баща ми. Първо е умен, второ може да си изкарва парите сам, добър професионалист е и в живота си, прави каквото иска. При него това се изявява в мания по нови технологии и фотография. Абсолютно не обръща внимание на майчините ми изисквания. Това, което е ценно за нея - да се представя пред обществото (тук позна Уран), да парадира с нещо него, ама изобщо не го интересува. Те са мнооого различни.
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 07:05:23 pm от Anabell »

*

Grace

• 2257
« Отговор #54 -: Декември 10, 2011, 10:26:18 am »
Anabell, как си обясняваш астрологично тази нагласа и характер на майка си? говоря за нейната карта...

*

Uran

• 6041
« Отговор #55 -: Декември 10, 2011, 10:30:21 am »
Венера в лъв или Луна пак там някъде..? :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #56 -: Декември 10, 2011, 10:44:00 am »
Първо - баща ми и майка ми са женени на сила, той е бил на 22, тя на 27, когато тя забременява с мен. Той не е искал да се женят, а и майка ми много, много не е искала. Аз съм родена с асц Скорпион (проблеми в рода) и Марс е в 4 дом. В 1 дом са Сатурн и Уран.

Майка ми има Слънце в съвпад с Марс и Плутон, в 4 дом и Луна в съвпад с Юпитер и Венера във Везни в 5 дом. 

Майка за мен е насилник, но искам да кажа нещо - хората са на различно духовно равнище.

С нейният силен 5 дом, креативността, потенциала, с който е родена може да доведе само до успешни деца. Няма как да работи на по - високо ниво, тя не може да си го представи.

Но горе долу и нейният семеен модел е такъв - майка и няма нищо общо с нея. Тя е на баща си.  :P И тя по свои думи е била насилвана от майка си (рано изпратена в езикова гимназия, в съседен окръжен град и тн...) 

Баба ми и аз имаме съвпад на Луните в Лъв и тригон между Венерите (страхотен аспект за приятелство). Освен това тя има 4 планети в Телец, аз 4 в Козирог.   
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 07:07:09 pm от Anabell »

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Декември 10, 2011, 10:52:35 am »
Съвпадът Слънце, Марс, Плутон дават тази властност и агресивност. Ако беше мъж....нямаше да е приятна компания. Венериният акцент дава желанието за "успешна социална реализация".

п.п.Имала си щастието да имаш до себе си "мек" женски архетип, друг поведенчески модел ...- баба ти. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #58 -: Декември 10, 2011, 10:54:00 am »
Всяка планета в билзост до куспида е силна, а особено ако се намира до главните оси. Сатурн в първи е в падение, а такъв Сатурн много често проява ниските вибрации, докато не се проработи от една духовна личност. Тука знам, че ще ме нападнат веднага, но аз продължавам да твърдя, че духовното ниво не се вижда в хорскопаа и че именно то е в основата на степените на проработка на някои аспекти и позиции. Отдавна търся и не мога да се сетя за друга дума, с която за го заменя, ...може би "степен на осъзнатост".

Не става дума за нападки... ;D

Духовното ниво се вижда в хороскопа...и аз го доказвам в много карти...Една подробност...да гледаш и да виждаш...са две различни нива... ;D ...
Има много методи..и начини..,астрологията няма рамки..,тя е една друга наука...не започва с Подводни и не завършва с Аройо...Тя е далеч от дефиниции...,далеч от постолати...

Нищо не доказваш ти. Само самочувствието ти е до небето. Когато говори егото ти-говориш глупости. Прекалено силно в тебе е желанието ти за самоизтъкване и отмъщение, откъдето идват и субективните ти прогнози. ..

ПП. Между другото с приятеля ми още сме заедно и връзката ни се задълбочава.
« Последна редакция: Декември 10, 2011, 10:59:06 am от Stella »

*

Grace

• 2257
« Отговор #59 -: Декември 10, 2011, 10:57:46 am »
Съвпадът Слънце, Марс, Плутон дават тази властност и агресивност. Ако беше мъж....нямаше да е приятна компания. Венериният акцент дава желанието за "успешна социална реализация".

п.п.Имала си щастието да имаш до себе си "мек" женски архетип, друг поведенчески модел ...- баба ти. :blink:
да, съгласна съм. и аз очаквах да е намесен силно Плутон, но като прибавим и Марс.....леле, каква енергия. интересно ми е обаче как е намесен Уран, според мен и той трябва да е фактор.