Здравей Гост

твърди аспекти Меркурий /Нептун

• 151 Отговора
  • 18997 Прегледи
Re: твърди аспекти Меркурий /Нептун
« Отговор #100 -: Декември 12, 2011, 07:40:40 am »
.... професията на някой, най-малкото определя духовността му.
 :P ;D

Сигурно. ;D
Ааа,аз така инспирирано от теб подходих.Схванах,че истината или коя да е друга духовна работа,я търсиш от някой астролог,лекар или артист.И то задължително гениални.Пропуснала си да споменеш за гениален автомонтьор, овчар.Или просто си забравила предполагам ;D
Цитат
Вие познавате ли някой гениален астролог, лекар, артист, който БЕЗПЛАТНО на всеослушание издава тайните си и споделя ИСТИНАТА.
Може да пробваш при някой автомонтьор.Той може да ги дава безплатно тия неща  ;D;D

« Отговор #101 -: Декември 12, 2011, 07:54:21 am »
Веднага съм подготвена с оправдание в наша защита. Там, където е замесен Нептун, често може да липсват ясни граници и всичко да се размива. ;D Освен това Нептун също е замесен с водата, така че разводняването си му е природа. ;D
и затова идва един Сатурн и прави ВЕЦ
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #102 -: Декември 12, 2011, 08:23:17 am »
Веднага съм подготвена с оправдание в наша защита. Там, където е замесен Нептун, често може да липсват ясни граници и всичко да се размива. ;D Освен това Нептун също е замесен с водата, така че разводняването си му е природа. ;D

Добре, че имам тригон между двамата "чичковци" - Нептун и Сатурн. бих могла да построя язовир. :72:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #103 -: Декември 12, 2011, 08:36:18 am »
Мили хора .....и Хело! 
Духовно е знанието, духовни са ценностите, които не могат да се видят и пипнат. Не само, това което се яде, облича се и се "чука" има значение в този живот. Някои неща не могат да се видят и да се пипнат, но те имат не по-малка стойност за човешката еволюция. Такива са любовта, съпричастността, естетичните преживявания, интелектуалните проникновения. Такива са мечтите, творческите вдъхновения, медитацията, прошката, емпатията и още много -много стойностни качества и способности, които са дадени на едно толкова материално същество, каквото е човекът, за да осмислят ежедневието му и за да не се ограничава животът му само до основните физиологични инстинкти като преработката на храната в енергия и стремежът за възпроизводство.

Чистият материализъм води до извличане на удоволствие от консумацията - т.нар. хедонизъм.
Някои хора извличат удоволствие от нематериални неща.
Друг е въпросът, че материалното и нематериалното съществуват в неразривна цялост, а човекът избира дали да търси баланса или да даде приоритет на едното от двете. но, според мен всяка крайност може да бъде вредна, дори опасна.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #104 -: Декември 12, 2011, 09:08:41 am »
Сега, за да разбудя духовете (и от там ДУХА) аз си имам мнение кой от форума наистина "вижда". Няколко човека са. Повече са от трима. АМА няма да кажа кой  :P :P. Защото има и други, важни персони, които са добри имитатори, не са добри астролози, не могат да предсказват бъдещето, но са важни членове на форума. И знам, че всеки който прочете това, много точно ще се разпознае. ВСЕКИ вътре дълбоко в себе си ЗНАЕ.  :tongue2: :tongue2:

Обречени сме да споделяме едно пространство, но не и една реалност. :P

Мдааа...., това е точно казано.... :P...

Другото не ми харесва много...щото би могло да  оформи скандал... :rolleyes: :-\...А хич не ми се иска....

Никой не може да заформи скандал сам  :P, сам може само да провокира, но може по реакциите на хората да си провери заключенията, за да знае от тук нататък на кого да се доверява. ;D Само глупаците не проверяват къде си влагат енергията и средствата   :P.  :tongue2:

Да и аз се съгласявам с Уран - в момента основна цел в живота ми е да се занимавам САМО и ЕДИНСТВЕНО със себе си. Ще последвам на Сократ съвета - ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ. Казвала съм го много пъти - занимавам се с астрология, не за да се правя на духовна и да давам акъл, а защото ме удивлява, колко е разумна Вселената.

Освен това, е добре да знаеш, за частния си бизнес и за личния си живот кога какво да очакваш като енергия от вселената.  ;D  ;D

When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #105 -: Декември 12, 2011, 09:30:14 am »

Духовно е знанието, духовни са ценностите, които не могат да се видят и пипнат. Някои неща не могат да се видят и да се пипнат, но те имат не по-малка стойност за човешката еволюция. Такива са любовта, съпричастността, естетичните преживявания, интелектуалните проникновения. Такива са мечтите, творческите вдъхновения, медитацията, прошката, емпатията и още много -много стойностни качества и способности, които са дадени на едно толкова материално същество, каквото е човекът, за да осмислят ежедневието му и за да не се ограничава животът му само до основните физиологични инстинкти като преработката на храната в енергия и стремежът за възпроизводство.

това всичко е Нептун.... и да някой неща не можеш да ги пипнеш,но можеш да ги усетиш,чрез изживяване,чрез емоция,чрез спомени,чрез трепети,чрез синхроничност с Вселената, с природата, с нейният ритъм, да се слееш ,да си част от цялото, да го почувстваш, защото материята ни разделя чрез аз имам и аз съм,аз съм различен, а духът ни събира в едно цяло,което пулсира,трепти в синхрон и е извън пространството и времето, извън границите на реалното и видимото, няма логическо обяснение,но съществува....

« Отговор #106 -: Декември 12, 2011, 09:33:05 am »

Добре, че имам тригон между двамата "чичковци" - Нептун и Сатурн. бих могла да построя язовир. :72:

защо не и каскада  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #107 -: Декември 12, 2011, 09:38:52 am »
Аз не бих описала духа като противопоставяне на материята.  ;D Емоциите и мислите, чувствата и интелектът - това също е енергия, материята е енергия от друг порядък. Духът е в материята.... но уроците на всяко материално ниво са различни.  ;D

Цветовете са материя, музиката е материя, но фина материя.  :P Материята може да бъде превърната в най-красивата сграда на света или в скулптура, която да те просвети. Това е духът в материята. Не са разделени.  ;) Не можеш да ги разпознаеш ако са разделени.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #108 -: Декември 12, 2011, 09:42:50 am »
айде и аз да оспамя качествено темата:

нали при комунизма учеха - материята определя съзнанието

всички езотерични течения, учения и т.н. казват - духа определя материята т.е. с мислите и нагласите си създаваме реалността.

мене обаче ми се струва, че и двете са верни, т.е. както са писали по-горе духа и материята са неазривно свързани. каквото горе това и долу и обратно. ктао влияеш на материята можеш да повлияеш на духа.

« Отговор #109 -: Декември 12, 2011, 10:04:35 am »
за видимо и невидомото както и Мерка У3 и 6 дом - видимият свят,а Нептун 12 невидимият, не означава нематериален

*

Anabell

• 2022
« Отговор #110 -: Декември 12, 2011, 12:43:20 pm »
за видимо и невидомото както и Мерка У3 и 6 дом - видимият свят,а Нептун 12 невидимият, не означава нематериален

размисли ме  :P, нали Хермес Трисмегист (Мерка) държеше ключовете за "невидимия свят"  :-[

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #111 -: Декември 12, 2011, 12:52:49 pm »
Хермес Трисмегист не е Меркурий.

*

Stella

• 7765
« Отговор #112 -: Декември 12, 2011, 01:02:57 pm »
Хермес - Меркурий е бил говорителят на боговете - той превежда посланията на подсъзнанието на разбираем език и участва в процеса на осъзнаването.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #113 -: Декември 12, 2011, 01:06:19 pm »
Не са ли?  ;D :P

Знанията, на които са носители, ВЕСТИТЕЛИ, и Хермес и Меркурий символистично могат да се обвържат и с Хермес Трисмегист, това имах предвид.  :P Буквално погледнато са различни образи от различни митологии, в такъв аспект си прав.  ;)

Е Стела, ме е разбрала.  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #114 -: Декември 12, 2011, 01:17:41 pm »

Напротив - Е!  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #115 -: Декември 12, 2011, 01:34:34 pm »

Виж пирамидата на Маслоу и определението за себеактуализиращия се човек - това разбирам аз. За другите - не знам.

Кво го повтаряш тоя?! Ние сме учили за Маслоу още в първи курс на университета. Детски работи! Всеки знае как се подреждат тези ценности. Обаче тая пирами да не казва какво означава един човекда е духовен!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #116 -: Декември 12, 2011, 01:38:53 pm »

Старогръцкият Хермес е Меркурий.

А Хермес Трисмегист е Меркурий в аспект с Нептун, Юпитер и Слънце - грандоман, претендиращ да знае единственото истинско знание за целия свят.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #117 -: Декември 12, 2011, 01:46:38 pm »

Старогръцкият Хермес е Меркурий.

А Хермес Трисмегист е Меркурий в аспект с Нептун, Юпитер и Слънце - грандоман, претендиращ да знае единственото истинско знание за целия свят.

хахахха   :rolf: :haha: е това е мнението на темата  ;D :clap: Ако имаше награди Златна малинка, за проблясъци във форума, Хело щеше да получи една.

Хело как ти е транзитиращият Уран, Меркурий към наталните Меркурий и Луна ? Имам предвид МНОГО добро попадение е тази Дефиниция на Х. Трисмегист.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #118 -: Декември 12, 2011, 01:57:46 pm »

Хело как ти е транзитиращият Уран, Меркурий към наталните Меркурий и Луна ?

Така като ги броя, транзитният Уран сега ми излиза от квадратура с Луната и секстил със Слнъцето. Тразнитният Меркурий ми излиза от опозиция със Слънцето.

Обикновено малинките ги раздавам аз.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #119 -: Декември 12, 2011, 02:50:10 pm »
Марайче, туй сякаш по ми се връзва с темата за предпочитаните коледни подаръци.  ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.