Здравей Гост

твърди аспекти Меркурий /Нептун

• 151 Отговора
  • 18942 Прегледи
Re: твърди аспекти Меркурий /Нептун
« Отговор #120 -: Декември 12, 2011, 02:55:53 pm »
 :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #121 -: Декември 12, 2011, 03:38:05 pm »
Не се смейте...,щото явно има сайтове дето си защитават  картинките.... :-X...Онзи ден и в моя форум...в няколко теми попаднах на такива "находки".... ;D Ужас...,а Малинките бяха наистина красиви...
Обаче е по темата....Меркурий/Нептун....Просто мислиш едно...,а излиза съвсем друго.... :P ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Декември 12, 2011, 04:31:57 pm »
Щом искате малинки, че и златни, ето ви една:

(надявам се да не излезе нещо друго  ;D)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #123 -: Декември 12, 2011, 05:40:27 pm »
Хаха, може и златен скункс да излезе. Тези са много модерни напоследък. ;D Пчеличката Мая ги раздава от трибуната на Народното събрание даже. ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #124 -: Декември 12, 2011, 05:43:22 pm »
Щом искате малинки, че и златни, ето ви една:

(надявам се да не излезе нещо друго  ;D)

http://www.google.bg/search?hl=bg&sugexp=pfwe&cp=7&gs_id=q&xhr=t&q=%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1366&bih=653&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=0C7mTonfMISr-gbJ14XfBQ

Ето го линка...,тази с неприличното съдържание е една картинка след твоята...3 малинки...дето танцуват.... ;D :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #125 -: Декември 12, 2011, 06:10:00 pm »
Мили хора .....и Хело! 
Духовно е знанието, духовни са ценностите, които не могат да се видят и пипнат. Не само, това което се яде, облича се и се "чука" има значение в този живот. Някои неща не могат да се видят и да се пипнат, но те имат не по-малка стойност за човешката еволюция. Такива са любовта, съпричастността, естетичните преживявания, интелектуалните проникновения. Такива са мечтите, творческите вдъхновения, медитацията, прошката, емпатията и още много -много стойностни качества и способности, които са дадени на едно толкова материално същество, каквото е човекът, за да осмислят ежедневието му и за да не се ограничава животът му само до основните физиологични инстинкти като преработката на храната в енергия и стремежът за възпроизводство.

Чистият материализъм води до извличане на удоволствие от консумацията - т.нар. хедонизъм.
Някои хора извличат удоволствие от нематериални неща.
Друг е въпросът, че материалното и нематериалното съществуват в неразривна цялост, а човекът избира дали да търси баланса или да даде приоритет на едното от двете. но, според мен всяка крайност може да бъде вредна, дори опасна.

Ей тука съм ги обяснила Хело духовните неща, ако маслоу е толкова елементарен за тебе с йерархията на потребностите. Ясно е, че дух и материя са неразривно свързани. Аз затова се чудя как така не можеш да си го обясниш.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #126 -: Декември 14, 2011, 08:12:13 am »
е няма ли някой човек носител на асп. четящ чужди мисли или с телепатична дарба :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #127 -: Декември 14, 2011, 10:12:28 am »
или да е свързан с дислекция ,“специфични нарушения на способността за учене,говорене, слушане, четене, писане, смятане и моторни умения",
дислексията е състояние, при което нормалните начини за придобиване на умения са блокирани още в ранните стадии на развитието.Първите симптоми се проявяват още в предучилищна и училищна възраст: децата имат затруднения при пресъздаването на текст, в пространствената и времева ориентация
когато асп. нептун/меркурий има връзка с 3 дом или с У3

-дислексията е затруднение при четенето и разбиране на прочетеното,затруднение при възприемането на букви или думи в желания ред или бъркат някои букви, така например като “б” и “д” или “п” и “н”.•разместване на буквите  •трудности при четенето;•детето трудно помни думите, дори и тези, които току-що е прочело
-правят грешки при възприятието, това означава, че те не ги забелязват в момента на писане или четене,като трудности се наблюдават най-ярко при четенето. Те вероятно са свързани и с проблеми в зрителната памет, което се демонстрира с трудно запаметяване на оптични символи, с трудно усвояване на правилната позиция на буквите, водещи до невъзможност за правилно разпознаване на цели думи.
- имат проблем да са съсредоточени в занятия   или урок в продължение на 30-35 минути.Най-общо трудностите, които се наблюдават в час, се свързват с начина, по който мозъкът преработва информацията, способността им да я разбират, запомнят, предават или съхраняват. Децата с дислексия го правят по различен начин.Наблюдават се и прояви на заучена безпомощност, не са самостоятелни
- в  основата на всички дислекционни симптоми стой една единственна причина - дезориентацията и специфичен начин на реакция на чувството на объркване
- омоними, синоними,, рими, идиоми и са трудни за хора с дислексия. Страдащи от дислексия, могат да имат проблеми с метафори, сравнения, и други символични реч
-Емоционалните реакции могат да бъдат демонстрирани по много и различни форми - съзнателен отказ от учене, неподчинение, открита враждебност, негативно отношение към училището, недисциплинираност, хиперкинетичност, клоунско поведение, склонност към зависимости, свръхразсеяност, затваряне в свой вътрешен свят и др.

http://dyslexia.vivacom.bg/bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%B0/%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

И в миналото, и днес има много известни личности с дислексия:
Леонардо да Винчи, Ханс Кристиян Андерсен, Алберт Айнщайн, Александър Бел, Агата Кристи, Томас Едисон, Хенри Форд, Уолт Дисни, Нелсън Рокфелер, Куентин Тарантино, Гай Ричи, Том Круз, Упи Голдбърг, Салма Хайек, Шер и дори американският президент Джордж У.Буш ...

Ето и мисли на някои от тях:

„Трябваше да се упражнявам върху това, как да задържам вниманието си. Така се научих да си представям какво чета,за да мога да го разбера.”
Том Круз, актьор

„За предпочитане е способен учен, който е недотам грамотен , отколкото грамотен без научни способности.”
Леонардо да Винчи, художник и учен

„Аз не можех да чета.Много късно успях да се справя с това. Моето разрешение беше четенето на комикси защото аз можех да разбирам съдържанието от картинките. Сега аз слушам книги записани на касети.”
Чарлз Шваб, създател на брокерско дружество

„Аз мразех училището. Една от причините беше дислексията ,която никой не разбираше по онова време. И сега не мога да спелувам.”
Лорета Йънг, актриса

„Аз бях едно от децата “пъзел-дислектик”. И до сега чета трудно.Примирете се с факта ,че имате проблем.Откажете се да се извинявате. Вие сте изправени пред предизвикателство. Никога не се отказвайте!”
Нелсън Рокфелер, бизнесмен и политик

„Никога не четях в училище.Имах ниски оценки по някои предмети и много добри и отлични по други.През втората седмица на 11 клас аз напуснах училище. Когато  ходех на училище ми беше много трудно. Почти всичко ,което трябваше да науча , аз го учех слушайки го. В моите рецензии винаги пишеше ,че не оправдавам потенциала си.”
Шер, певица

„През цялото ми време в училище аз бях до голяма степен обезкуражен. Не е приятно да се чувстваш изцяло превъзхождан и да си най-отзад още при началото на състезанието.”
Уинстън Чърчил, политик

„Погледите, втренчването, подигравките… Аз исках да покажа на всички, че мога да се справям по-добре и също така, че мога да чета.”
Маджик Джонсън, баскетболна легенда

„Учителите ми казваха, че съм малоумен, баща ми казваше, че съм глупав и аз едва ли не реших, че съм кретен.”
Томас Едисон

„Аз израснах при учебна система, където цареше безпорядък и никой не разбираше нищо. На Антилските острови аз бях постоянно физически обиждан, защото телесното наказание беше позволено.”
Хари Белафонте, артист

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #128 -: Декември 14, 2011, 10:37:19 am »
При мен Меркурий/Нептун има връзка и с 3ти дом и с У3 - Мерка има квадрат с Уран в 3ти дом и квадрат с У3 Юпитер, а
Нептун е в съвпад с Уран и в опозиция с Юпитер. Дислекция нямам, нито съм имал някакви проблеми свързани с усвояване
на информация. Заболявания на нервната система и психични заболявания също нямам  ;D .

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #129 -: Декември 14, 2011, 11:31:53 am »
За нервни заболявания Луната трябва също да е наранена.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

AH

• 2201
« Отговор #130 -: Декември 14, 2011, 03:42:29 pm »
При мен Меркурий/Нептун има връзка и с 3ти дом и с У3 - Мерка има квадрат с Уран в 3ти дом и квадрат с У3 Юпитер, а
Нептун е в съвпад с Уран и в опозиция с Юпитер. Дислекция нямам, нито съм имал някакви проблеми свързани с усвояване
на информация. Заболявания на нервната система и психични заболявания също нямам  ;D .

така е то -  иначе точно в случая щеше да е доста добре да сме като Рокфелер:)

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #131 -: Декември 14, 2011, 04:32:56 pm »

така е то -  иначе точно в случая щеше да е доста добре да сме като Рокфелер:)

Какво имаш предвид и какво общо има Рокфелер  :P ?

*

AH

• 2201
« Отговор #132 -: Декември 14, 2011, 05:39:39 pm »

Нали аспектът и дислексията, според инфото, са свързани с имената на световно известни хора- избрах Рокфелер, защото даже е нарицателно:)
Пък иначе, в общия случай, квадрат Меркурий/Уран може да се свърже с много идеи, а от там  голяма част от тях да останат нереализирани:) Или не си и тоя случай?:)

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #133 -: Декември 14, 2011, 06:14:38 pm »

Нали аспектът и дислексията, според инфото, са свързани с имената на световно известни хора- избрах Рокфелер, защото даже е нарицателно:)
Пък иначе, в общия случай, квадрат Меркурий/Уран може да се свърже с много идеи, а от там  голяма част от тях да останат нереализирани:) Или не си и тоя случай?:)

Според мен твърдението, че аспектът е свързан с дислекция е доста оспоримо, а тия изброените световно известни личности имат само дислекция, не е споменато, че имат Мерк/Нептун.
Мерк/Уран при мен явно се проявява по-стандартно (доколкото нещо свързано с Уран може да е стандартно  ;D ), защото това с многото нереализирани идеи е налице.

*

Grace

• 2257
« Отговор #134 -: Декември 14, 2011, 06:30:38 pm »
мн ми харесва това като интерпретация на аспекта. познавам един, който май отговаря доста точно на това.

« Отговор #135 -: Декември 14, 2011, 09:05:03 pm »
 :blink:

« Отговор #136 -: Декември 14, 2011, 09:45:40 pm »
 :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #137 -: Декември 14, 2011, 09:51:40 pm »
мн ми харесва това като интерпретация на аспекта. познавам един, който май отговаря доста точно на това.

И аз познавам хора с квадрат на Уран към Меркурий. Обикновено са личности, които имат толкова нестандартни идеи, че обществото ги отхвърля. Те се могат да преведат идеите си на разбираем език. Хората ги мислят за леко "смахнати".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #138 -: Декември 14, 2011, 09:56:26 pm »
смахната :thinking: може...
а как виждат хората тези с Уран квадрат Слънце/Меркурий и Луна?

*

Stella

• 7765
« Отговор #139 -: Декември 14, 2011, 10:19:21 pm »
смахната :thinking: може...
а как виждат хората тези с Уран квадрат Слънце/Меркурий и Луна?

Очаквах подобна реакция от някого. Например Марушка, която говори с нейния учител Йеова, има такъв аспект, което прави нейното мислене изключително нестандартно и трудно разбиераемо от обществото.

На Нептун в квадрат/опозиция със светилата му казват аспекта на шизофреника - още не съм изкукала, слава богу. Разбира се, всяко проявление зависи и от това дали има компенсиращи аспекти, позволяващи да се сублимират енергиите в една или в друга посока. Например, аспектите на Сатурн или Слънце към Меркурий са добър начин за сублимация.