Здравей Гост

Коледни подаръци

• 85 Отговора
  • 9552 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Коледни подаръци
« Отговор #20 -: Декември 12, 2011, 03:08:54 pm »
Вещичке, чудесна кутийка!

Много обичам подаръци! При мен Венера е в Телец в 7ми дом и обичам подаръкът да е красив, да изглежда добре и да се връзва с останалото, което имам/нося, да е в хармония. Предпочитам изчистените форми и класиката. Да е семпло, но елегантно и красиво. Не държа да е скъп, въпреки че за себе си предпочитам да се лиша, но да купя по-скъпо. Така правя и като подарявам, щото не разглеждаме по 11ти дом какво даваме  ;D нищо, че там имам Сатурн.
От друга страна, У5 ми е Нептун във 2ри, та може и затова да предпочитам практичните подаръци.
Слънцето, като муданен на 5ти, си е в дома  :blink: и в Риби. Обичам нещата, които не са лишили живот - например букет. Иначе съм по-практична към кожените изделия - нося без скрупули, защото знам, че основното предназначение на животното /мир на праха му/ е било друго, а не за коженото ми яке.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #21 -: Декември 12, 2011, 03:14:13 pm »
Всички казвате, че обичате. Мен ако някой ми подари нещо без повод по-скоро ще ме вкисне, отколкото да ме зарадва. Чувствам се много некомфотно с идеята. За мен има Коледа и РД са подаръци, тогава е прияно, но толкова. Освен това винаги се чувствам задължена да върна жеста, та затова може би не обичам изненадващите, сгащили са ме неподготвена, един вид.  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Декември 12, 2011, 03:34:59 pm »
Получавам много подаръци...и всякакви...На к5 имам овен...Упр. е Марс и както повечето знаят е отлично аспектиран...
Получавала съм и коли като подарък...Всъщност 2 автомобила...подарък през годините....
Радвам се да подарявам...и подаръците ми винаги са качествени и стоиности..без значение е цената... ;D
Но никога до сега никой не ми е подарявал билет...до Луната.... :P....А искам...,много искам.... ;D :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #23 -: Декември 12, 2011, 03:58:46 pm »
Без повод обичам да подарявам сладкиши, отново мое производство...   :confuse3:  Преди време много обичах да правя най-различни сладкиши, но вече не обичам да ги ям /и аз не зная защо/ и затова ги правя и ги подарявам на приятели...  ;D

Какъв  е начинът да се "докосна" до твоите домашно приготвени сладкиши.... :P...Аз направо вече си ги представих и ме изкушиха... :P

« Отговор #24 -: Декември 12, 2011, 04:17:52 pm »
Обичам всякакви подаръци, независимо колко малки или евтини са - важен е жестът на внимание. Единственото ми условие - да са от сърце! Подарявам без повод. Някой любим човек си хареса нещо и ако имам възможност, му го купувам. В повечето случаи става дума за дребни, ежедневни неща, от които любимите ми хора имат нужда. По поводи правя и по-специални подаръци.

У5 Меркурий (Водолей), на АС (откъм 12-ти дом), секстил с Луна/Уран. Венера (Козирог) в 12-ти дом, в доста напрегнати аспекти.

*

AH

• 2201
« Отговор #25 -: Декември 12, 2011, 04:41:31 pm »
До тук
Само по У5

Слънце-
Луна- спомени, сладкиши;
Меркурий –срещите; дребни, ежедневни неща, от които любимите ми хора имат нужда, пътувания
Венера –сантиментални неща, камъни, + грандомании:)
Марс –червени рози, чанти, коли, всякакви подаръци:)
Юпитер- сапуни, свещи, мазила, бельо, парфюми, бижута, всичко, изненадите
Сатурн-книги, неща, за ежедневна употреба; рози без финтифлюшки:)/и да питат какво искам:)/
Уран
Нептун –красиви, в хармония, без да са лишили живот
Плутон

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #26 -: Декември 12, 2011, 04:43:55 pm »
Венера (управител на 5ти дом-телец) - в 10ти дом в Скорпион.
Аз май съм от грандоманите - по Венера...

Обичам да правя подаръци - изненади. Много мразя нагласени подаръци и някой да ми казва от какво имал нужда и какво иска, губи се смисъла на подаръка. Защо направо не ми каже колко пари да му дам и да си го купи..  :angry:

Аз също обичам да ме изненадват, много обичам бижута, но обичам и да си ги нося. Така ми носят спомен за човека който ми ги е подарил.
Правя подаръци без повод, на най-близките ми. Ако случайно се сетя за тях, когато видя нещо и смятам че ще им хареса.
Обичам да правя скъпи подаръци ако имам възможност, но само за гаджета  :P Правя нестандартни подаръци, последно подарих ваучер за масаж на приятеля ми, а той не одобри идеята и не отиде. Ако ще пък, аз се възползвах. Кой не обича масажи....
На друго гадже бях подарила масивна сребърна гривна с готина плетка. Друг път му бях подарила I-pod, нито едно от двете не ползваше особено много. На какви мъже попадам...

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #27 -: Декември 12, 2011, 05:05:52 pm »
Обожавам да подарявам,много хубаво ми е и да получавам.Предпочитам подаръци,в които е вложен определен символ,който може да говори дори само на получателя.Харесвам да правя нестандартни подаръци,които ще направя само веднъж и само за някого и ще бъде по някакъв начин уникално.Предпочитам да е изненада и ако съм замислил да бъде и някой го развали по-добре да не ме среща:D.Предпочитам да подаря ,когато го усещам от сърце,а не само заради повод,макар че Рождество например ме вдъхновява.Харесва ми,когато съм го създал аз,а не да съм го купил..използвам всичко,няма ограничения...

Управител на 5 дом-Юпитер в 10 дом в близнаци
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Uran

• 6041
« Отговор #28 -: Декември 12, 2011, 05:33:44 pm »
Скорпион ми е на К5, като по-голямата част от дома е заета от стрелец. Имам и Нептун в 5 дом.
Напоследък не обичам да получавам подаръци. Ангажиращо ми е. След като не мога да отговоря адекватно не искам да ме товарят емоционално.
Цвъчките, които децата ми са направили или купили си ги пазя ,даже си ги и "подреждам" ако и да не съвпадат с естетическите ми възприятия. Периемам подаръци единствено от любимия като гамата е широка- книги, музика, парфюми, бельо и неща от които имам нужда. ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Декември 12, 2011, 07:24:52 pm »
Много обичам подаръци , всякакви  ;D ;D ;D ;D

Обичам изненадите, голяма работа, че някой нне ми е улучил вкуса - щом има подарък аз съм щастлива  :blink:
За мен не е важно какъв е подаръка, важно е вниманието, важно е самия подарък да е за мене, а не само да мине номера и по между другото....

Ха, е т`ва е най-добре казано за мен! Хем искам да е изненада, хем ако може да ми е улучил вкуса... Мъжът ми разпитваше приятелките ми по тоя повод. При мен изразът: "Важен е жеста" не минава дълго време. рано или късно си казвам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #30 -: Декември 12, 2011, 08:18:16 pm »
К5 Козирог - У5 Сатурн Водолей в 6 дом+ Венера Скорпи в 3 дом +Слънце Стрелец в 4

най - големият подарък за мен са приятелите, споделените мигове на пътуване, шеги, майтапи и  неповторими мигове сред природа ;D
другите ми приятели са книгите ,който заслужават свободното ми време ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #31 -: Декември 12, 2011, 08:52:29 pm »
Обичам всякакви подаръци, независимо колко малки или евтини са - важен е жестът на внимание. Единственото ми условие - да са от сърце! Подарявам без повод. Някой любим човек си хареса нещо и ако имам възможност, му го купувам. В повечето случаи става дума за дребни, ежедневни неща, от които любимите ми хора имат нужда. По поводи правя и по-специални подаръци.

Абсолютно!
Харесва ми, когато има и картичка с пожелание. Не измервам подаръците в цифри. Уважението, жестът и подаръкът купен с любов носещ ми щастие и радост е много по-важен за мен.

У5 Луна в 12 дом, на АС.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #32 -: Декември 16, 2011, 11:51:32 am »
Ето това са нещата за коледния базар за подаръци - направих ги тази седмица:

А в момента правя нова керемида с Изида или нещо такова египетско, дето не го знам какво е, но е красиво  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #33 -: Декември 16, 2011, 11:53:12 am »
Божеееее, прекрасниса,останаха ми очите  :o :o :o
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Декември 16, 2011, 11:55:58 am »
Страхотни са! Кутийката в египетски стил е много шик!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #35 -: Декември 16, 2011, 12:01:32 pm »
Хихи египетската смятам да я оставя за подарък на майка ми, а третата е същата като на предната страница - лавандулите. Майка ми си държи бижутата в една старовремска порцеланова и много грозна кутия, а и тя няма много бижута де, та смятам египетската да е за нея...  ;)  Другите вече ги дадох на собственичката на щанда преди малко и ще си стискам палци да бъдат харесани и купени, за да мога да се занимавам с това у дома, щото е ясно, че обикновена работа не ми харесва да работя, а това рисуване ме прави щастлива и доволна от себе си...  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Декември 16, 2011, 12:13:46 pm »
Другите вече ги дадох на собственичката на щанда преди малко и ще си стискам палци да бъдат харесани и купени, за да мога да се занимавам с това у дома, щото е ясно, че обикновена работа не ми харесва да работя, а това рисуване ме прави щастлива и доволна от себе си...  ;D

Ние откога ти казваме да почнеш и да ги продаваш, а и щом това ти доставя удовлетворение можеш да го превърнеш в занаят. Най-трудно е да продадеш първите няколко артикула, т.е. да се даде някакъв старт, пък нататък клиенти ще има - твоите изделия са за ценители, които търсят нещо по-различно и оригинално, а не ширпотреба.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #37 -: Декември 16, 2011, 12:18:40 pm »
Благодаря ти!  :-[

Дано да стане нещо, пък и идва коледа и всеки търси подаръци... Досега ги правех само за подаръци на близки и приятели. Ще видим дали такова нещо може да се превърне в занаят...  ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #38 -: Декември 16, 2011, 12:34:20 pm »
Как ги правиш, бре, чадо??? Уникални са!
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #39 -: Декември 16, 2011, 12:41:56 pm »
Много хубави кутийки, наистина.  :rolleyes: