Здравей Гост

Техника за емоционална свобода (ТЕС)

• 186 Отговора
  • 37224 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Техника за емоционална свобода (ТЕС)
« Отговор #100 -: Декември 27, 2011, 06:07:59 am »
не съм убедена, че добре разбрах намека за оня "тънък момент"
говорехме за конкретни желания, не за практики за блаженство - такива не съм намирала, подходящи за себе си

чувството често е страх напоследък - не съм сигурна, дали от страха от разочарование или от неподходящия последващ за мен ефект от желанието

Да, не говорим за практики на блаженство.
Търсим практики за временна радост.

Ако астрологията точно описва чрез ключовите си думи светилата и конкретното им взаимодействие в конкретния радикс, включително и страха, можем да и се доверим, че ако поне долу-горе се придържаме към подсказките и, ще удържаме положението да не стигаме до нежелани крайности по опозицията на светилата.

Ден за ден – сега, ако е необходимо,  трябва да се положат дори усилия за да се реагира адекватно на тр.Меркурий на асцендента и тр.Венера в съвпад с наталната.
Някакви идеи да ги уважиш?:)

Има и още нещо – сега е подходящо време да провери човек може ли да си владее звездите:) – тр.Слънце в съвпад с наталното закономерно насочва енергията към персоналния личен и социален живот. Остави ги на автопилот и се интересувай от чужд такъв:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #101 -: Декември 27, 2011, 08:41:12 am »
Ако си стъпила твърдо на земята, ще търсиш неща, които могат да се пипнат и да се видят - примерно да садиш картофи и да береш круши.
Бизнес, държава, борса, фондове - все имагинерни понятия, които не могат да се ядат. Парите впрочем също.
Само си мислиш, че си стъпила на земята, стъпила си на картонена къща, която някой упорито ти продава за истинска.
Стане земетресение някъде, всички гледат борсите, стане наводнение другаде, всички гледат курса на долара... истинското е земетресението и наводнението, а борсите и курсовете са човешки измислици, които съществуват само в човешките умове.
Истинското е онова, което ще съществува, дори ако хората изчезнат от земята - примерно водата и земята.

*

abroad

• 2187
« Отговор #102 -: Декември 27, 2011, 09:51:40 am »
Ако си стъпила твърдо на земята, ще търсиш неща, които могат да се пипнат и да се видят - примерно да садиш картофи и да береш круши.
--------------------------------------
Истинското е онова, което ще съществува, дори ако хората изчезнат от земята - примерно водата и земята.

точно така :blink:
или викаш саденето на картофи и беритбата на круши не е бизнес ли?

*

kaily

• 5145
« Отговор #103 -: Декември 27, 2011, 10:30:44 am »
Не, скъпа, бизнесът е нереално нещо.
Със същата условност саденето на картофи може да е и борса, може да е и курс на долара спрямо юана, може да е каквото си поискаш нереално нещо.
Имаше една техника, само че аз за разлика от АН не се занимавам с философии, а с чисти техники, 100 тома философии не могат да стъптя на малкия пръст на една проста техника.
Е сега я изравям и ти я подавам.

Думата ”набоч” е съставена от фразата “наблюдавам очевидното”. Актът на наблюдаване на очевидното е усърдно пренебрегван в обществото в днешно време. Жалко. Това е единственият начин, по който изобщо гледате; вие наблюдавате очевидното. Вие поглеждате реалността на нещо, което действително е пред вас. За щастие способността към набоч в никакъв случай не е вродена и в нея няма нищо мистично, въпреки че някои хора учат другите, че това е именно така.

Как да научите някой да вижда какво има пред него? Давате му нещо, което да гледа, и да ви каже какво вижда. Индивидът може да практикува това сам или в група, също като в клас. Избира се просто човек или предмет и се забелязва какво има там. В клас, например, един студент е помолен да застане пред класа и да бъде гледан от останалите студенти. Инструкторът стои отстрани и пита студентите:

- Какво виждате?

Първият отговор би бил от сорта на:

- Ами, мога да видя, че той има много опит.

- Наистина ли? Можете ли наистина да видите неговия опит? Какво виждате?

- Ами, мога да кажа от бръчките около очите и устата му, че той има много опит.

- Добре, но какво виждате?

- О, разбрах ви. Виждам бръчки около очите и устата му.

- Добре!

Инструкторът не приема нищо, което не е видимо.

Студентът започва да разбира и казва:
- Аз наистина мога да видя, че той има уши.

- Добре, но оттам, откъдето седите, можете ли да видите и двете му уши сега, като го гледате?

- Ами, не.

- Добре. Какво виждате?

- Виждам, че има ляво ухо.

- Чудесно!

Без предположения и допускания. Например: “Той има добра осанка”.

- Добра осанка, в сравнение с кого?.

- Ами, той е по-изправен от повечето хора, които съм виждал.

- Те тук ли са сега?

- Ами, не, но имам спомени за тях.

- Хайде. Добра осанка във връзка с кого, когото можем да видим в този момент?

- Ами, той стои по-изправен от вас. Вие сте малко прегърбен.

- Точно в тази минута?

- Да.

- Много добре.

Целта на такова упражнение е да се доведе човек до точката, където той може да погледне друг човек или предмет и да види точно какво има там. Не изводи какво би трябвало да има там от това, което вижда. Просто какво вижда, видимо и просто за окото. Толкова е ясно, че чак боли.

*

abroad

• 2187
« Отговор #104 -: Декември 27, 2011, 10:38:24 am »

Ден за ден – сега, ако е необходимо,  трябва да се положат дори усилия за да се реагира адекватно на тр.Меркурий на асцендента и тр.Венера в съвпад с наталната.
Някакви идеи да ги уважиш?:)

Меркурий го уважавам и в момента - вероятно съм от малкото дето си оправят щета на колата по празниците, на околните (роднини) не им се понрави много решението, не че на мен ми харесва, но после може и да нямам време

а, пропуснах - наложи ми се и да поуча (не по сърце) ;D
 :thinking: за Венера не се сещам за нещо по-различно от обичайното

Има и още нещо – сега е подходящо време да провери човек може ли да си владее звездите:) – тр.Слънце в съвпад с наталното закономерно насочва енергията към персоналния личен и социален живот. Остави ги на автопилот и се интересувай от чужд такъв:)

:thinking:

*

AH

• 2201
« Отговор #105 -: Декември 27, 2011, 10:58:09 am »
Меркурий го уважавам и в момента - вероятно съм от малкото дето си оправят щета на колата по празниците, на околните (роднини) не им се понрави много решението, не че на мен ми харесва, но после може и да нямам време

а, пропуснах - наложи ми се и да поуча (не по сърце) ;D
 :thinking: за Венера не се сещам за нещо по-различно от обичайното

:thinking:

Оу,  и други оправяха щети по коли:)
Обаче уважаваш и Венера – печелиш или харчиш парички:)

„Правилността“ е променлива, динамична характеристика на желанията – определяме я на съзнателно ниво /Слънце и Меркурий/, може на подсъзнателно по емоции и Луна, а може и чрез астрологията, особено ако не сме сигурни в правилността:)

Възможно ли е подсъзнателно да си пожелала да удариш колата?:)))))

*

AH

• 2201
« Отговор #106 -: Декември 27, 2011, 11:00:41 am »
Имаше една техника, само че аз за разлика от АН не се занимавам с философии, а с чисти техники, 100 тома философии не могат да стъптя на малкия пръст на една проста техника.
Е сега я изравям и ти я подавам.

От това надолу "изровеното" си е жива философия, а не практика:))

Та я да се върнем към една друга твоя практика:) Казваш, че земетресенията са реални, за разлика от картофите и борсите:) Е, аз казвам, че и земетресенията, и картофите, и борсите съществуват само ако човешкото съзнание или подсъзнание ги регистрира.
Можем да ги наречем всичките човешки измислици.
И в друг свят да отидеш, други измислици ще си измислиш:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #107 -: Декември 27, 2011, 11:34:38 am »
Не е вярно, прочети техниката пак, техниката е да се научиш да наблюдаваш онова, което е, и да го отделяш от онова, което умът услужливо ти подсказва, че е, за да завърши картинката.
Убедена съм, че не си направила техниката, затова пак стигаш до погрешни изводи.
Очевидното е, че е зима и че е студено, умът подсказва, че иде Нова година и мина коледа. И умът подсказва, че иде 2012, а тя била краят на света.
На български му се вика - ръка да пипне, око да види.
Умът има навика да довършва картинките сам автоматично, техниката помага да се отървем от автоматизмите.
За философиите пък да не говорим.  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #108 -: Декември 27, 2011, 11:54:46 am »
Не е вярно, прочети техниката пак, техниката е да се научиш да наблюдаваш онова, което е, и да го отделяш от онова, което умът услужливо ти подсказва, че е, за да завърши картинката.
Убедена съм, че не си направила техниката, затова пак стигаш до погрешни изводи.
Очевидното е, че е зима и че е студено, умът подсказва, че иде Нова година и мина коледа. И умът подсказва, че иде 2012, а тя била краят на света.
На български му се вика - ръка да пипне, око да види.
Умът има навика да довършва картинките сам автоматично, техниката помага да се отървем от автоматизмите.
За философиите пък да не говорим.  ;D

добре де ;D

аз нали за това преди те питах тия техники кому вършат работа? Защо ми е да я чета?

на мен умът не ми подсказва, че идва край на света, ако за това е техниката :blink:

и кое е грешен извод и то пак? :blink:
това, което за теб е работеща техника, за друг е философия, защото няма твоята нагласа да мисли за висшите нива:) - ти си си ти, независимо на кое ниво мислиш, че си:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #109 -: Декември 27, 2011, 12:23:19 pm »
Техниките изобщо не са за висшите нива, точно наопаки са - за да стъпши здраво на земята, пък после, ако успееш да стъпиш, почвай да се учиш да летиш.
Висшите нива си имат други техники, нали знаеш - за да летиш, първо трябва да пуснеш корени дълбоко в земята.
Та точно тая техника е за корените....пък и болшинството техники са все за това...

А кому вършат работа...ми който е прозрял, че му липсва или е небалансирано това онова и търси начини да си се балансира...който още само си философства и сичко си му е философия.  :P

Виж сега, всяка техника е индивидуална, постнах я за аброуд по определен конкретен повод. Ти се намеси, разнищи техниката и после питаш за кого е, ми не беше за тебе. ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #110 -: Декември 27, 2011, 12:27:25 pm »
За човечеството знам, ама ти друго не знаеш - че когато ти се просветлиш, всичко става просветлено.
Т.е. стига ти ти да се просветлиш и после почваш да издърпваш всички останали.
Което и правя, мен ме дърпат, аз дърпам тия след мен и така се дърпаме...ама се пак ми се щеше да си имам другарче вече...как да ти кажа, от няколко години ми се върти в главата една идея...ама в другата тема ще я развия.

Та - от известно време ми снизходи идеята, че ако съм щастлива, по-лесно ще направя света щастлив, демек трябва вместо да се боря с неправдите, да щастливея - техниката на щастливеенето ще помогне на света много повече отколкото техниката на борбата.
Затова си диря онова, което ще ме направи максимално щастлива и не знам що, ама си реших, че най-щастлива ще бъда в споделеност.
Затова си диря другарчето.
Разбра ли сега?  :P

*

AH

• 2201
« Отговор #111 -: Декември 27, 2011, 12:28:49 pm »
шегувам се ;D

ама нека все пак да питам- ти от къде знаеш какви са техниките на висшите нива, щом казваш, че са други? :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #112 -: Декември 27, 2011, 12:35:14 pm »
За човечеството знам, ама ти друго не знаеш - че когато ти се просветлиш, всичко става просветлено.
Т.е. стига ти ти да се просветлиш и после почваш да издърпваш всички останали.
Което и правя, мен ме дърпат, аз дърпам тия след мен и така се дърпаме...ама се пак ми се щеше да си имам другарче вече...как да ти кажа, от няколко години ми се върти в главата една идея...ама в другата тема ще я развия.

Та - от известно време ми снизходи идеята, че ако съм щастлива, по-лесно ще направя света щастлив, демек трябва вместо да се боря с неправдите, да щастливея - техниката на щастливеенето ще помогне на света много повече отколкото техниката на борбата.
Затова си диря онова, което ще ме направи максимално щастлива и не знам що, ама си реших, че най-щастлива ще бъда в споделеност.
Затова си диря другарчето.
Разбра ли сега?  :P

напълно съм съгласна и за това ти подсказвам, че за да си радостна тук и сега, трябва някак да успееш да пренасочиш вниманието си от любимите практики - ако френският не е достатъчен, виж там някаква фитнес зала - може да ти звучи несериозно, но физическото тяло е тук и сега и работата по него е пряк път за реализация на желания тук :blink: - какво е съотношението на дневна работа на физическо ниво и работа на умствено? /служебната ти работа я броим за умствено/

*

kaily

• 5145
« Отговор #113 -: Декември 27, 2011, 01:28:33 pm »
За да постигна радост тук и сега, трябва да успея да отворя сърцето си и да стана достъпна.
И никакви физически практики няма да ме накарат да го направя, най-много да натрупам мускули.
Щастието иде от сърцето, от щедростта на сърцето, а за това практиките не са физически.

*

abroad

• 2187
« Отговор #114 -: Декември 27, 2011, 01:45:05 pm »

Оу,  и други оправяха щети по коли:)
Обаче уважаваш и Венера – печелиш или харчиш парички:)

„Правилността“ е променлива, динамична характеристика на желанията – определяме я на съзнателно ниво /Слънце и Меркурий/, може на подсъзнателно по емоции и Луна, а може и чрез астрологията, особено ако не сме сигурни в правилността:)

никак не ми е обичайно по зимни празници да оправям щети, ама бързичко се справих, но това си е от внимателен избор на екип (брокери, застрахователи, майстори), за което разбира се предварително съм си платила
и майсторът каза, че в четвъртък ще е готова :blink:

по Венера - получих паричен подарък ;D и се поохарчих за подаръци - и двете малко повече от преди...

Възможно ли е подсъзнателно да си пожелала да удариш колата?:)))))

:thinking: замислих се и аз, но така е вече 4-5 година, все по Коледа/Нова година или мен ме удрят или сама си се удрям :lol:
защо ми е да го искам?

*

abroad

• 2187
« Отговор #115 -: Декември 27, 2011, 01:54:14 pm »
Не, скъпа, бизнесът е нереално нещо.
Със същата условност саденето на картофи може да е и борса, може да е и курс на долара спрямо юана, може да е каквото си поискаш нереално нещо.

Със същото разширяване на условностите и аз бих продължила.
И си е съвсем реално, грешно или не, си е реално.
Ако си позволя (а ми се удава ;D) да залитна в това вярване, пиши ме умряла, няма смисъл да пребивавам в този свят повече :blink:

ти що търсиш още тъдява?

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #116 -: Декември 27, 2011, 02:10:58 pm »
защо ми е да го искам?

Извинете за намесата  :blink:, залагам на някой от внимателно избрания екип (брокери, застрахователи, майстори)

Между другото аз също имам доста инциденти с колата и броните й са вечно надрани, но ние си трупаме застрахователни събития и ги оправяме наведнъж. abroad, да не би застраховката ти да изтича през януари и затова да си оправяш щетите през декември, за да няма колата проблеми при започване на новия период?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #117 -: Декември 27, 2011, 02:13:21 pm »
Всичко, по което се залита прекалено много се превръща в зло. личен опит:)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

abroad

• 2187
« Отговор #118 -: Декември 27, 2011, 02:19:41 pm »

Извинете за намесата  :blink:, залагам на някой от внимателно избрания екип (брокери, застрахователи, майстори)

оу, съвсем не ;D, ако правилно съм те разбрала

Между другото аз също имам доста инциденти с колата и броните й са вечно надрани, но ние си трупаме застрахователни събития и ги оправяме наведнъж. abroad, да не би застраховката ти да изтича през януари и затова да си оправяш щетите през декември, за да няма колата проблеми при започване на новия период?

и аз така правя, освен ако не е тежка щета (като преди 3 години), когато нямаше как да не се оправи веднага
обичайно се отстраняват в края на лятото, когато ми изтича застраховката :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #119 -: Декември 27, 2011, 04:14:49 pm »
И никакви физически практики няма да ме накарат да го направя, най-много да натрупам мускули.

добре,  човек сам си знае:)