Здравей Гост

Техника за емоционална свобода (ТЕС)

• 186 Отговора
  • 37246 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Техника за емоционална свобода (ТЕС)
« Отговор #120 -: Декември 27, 2011, 04:20:32 pm »
защо ми е да го искам?

нали споменах, че и на други са им се случили случки с колите - имах предвид едно момче - то си дойде от Англия за празниците с колата и сега нещо се мотае по сервизи - да си помисли човек, че не му се тръгва обратно:)

А може и да е знак тия дни да не се бърза с нищо:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #121 -: Декември 27, 2011, 04:26:21 pm »
ти що търсиш още тъдява?

Сърце не ми дава да изоставя щерка си, ако щеш вервай ми.
Тя ме държи тук.

*

abroad

• 2187
« Отговор #122 -: Декември 27, 2011, 05:43:45 pm »
ти що търсиш още тъдява?

Сърце не ми дава да изоставя щерка си, ако щеш вервай ми.
Тя ме държи тук.

е, значи ще трябва да се справиш тук, някоя човешка техника знаеш ли
вярвам ти :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #123 -: Декември 28, 2011, 09:23:45 am »
За всички, които не знаят разликата между бизнес и картофи.
 :93:

*

kaily

• 5145
« Отговор #124 -: Януари 03, 2012, 06:41:13 pm »
За да стане човек господар на самия себе си, е необходимо да скъса с някои широко разпространени митове. Първо, със схващането, че интелигентността на един човек се измерва със способността му да решава сложни проблеми, да чете, пише и смята на определени равнища и бързо да решава абстрактни уравнения. От това разбиране за интелигентността следва, че истинската мярка за самоосъществяване е формалното образование и овладяването на книжни знания. То подхранва известен интелектуален снобизъм, който понякога има вредни последствия. Свикнали сме да смятаме за "интелигентен" онзи, който по време на учението си е получавал повече отличия и е "факир" по някой учебен предмет или в някоя област (математика, естествени науки), който има богат речник, памет за подробностите или умее да чете бързо. Въпреки това психиатричните болници са пълни с пациенти, които имат всички основания да бъдат смятани за учени хора, и с мнозина, които нямат такива основания. По-точен барометър на интелигентността е ефективният, щастлив живот, живян всеки ден и всеки миг.

Ако сте щастлив, ако изживявате пълно всеки свой момент, то вие сте интелигентен. Решаването на проблемите е полезна добавка към щастието ви, но ако знаете, че не сте в състояние да решите даден проблем и въпреки това можете да изберете щастието или в най-лошия случай да откажете да изберете нещастието, вие сте интелигентен. Интелигентен сте, защото притежавате най-сигурно оръжие срещу съвременния бич, наречен нервно разстройство.

Вероятно ще се изненадате, когато научите, че нервно разстройство всъщност няма. Нервите не се разстройват, нито се късат. Отворете тялото на някой човек и потърсете скъсаните нерви. Няма да ги откриете. "Интелигентните" хора не получават нервно разстройство, защото умеят да се владеят. Умеят да избират щастието пред депресията, тъй като знаят как да се справят с проблемите в живота си. Забележете, че не казах "да решават" проблемите. Тяхната интелигентност се измерва не със способността им да решат проблема, а с умението им да бъдат щастливи и достойни, независимо дали проблемът намира решение, или не.

Можете да определите дали сте истински интелигентен по това, как решавате да приемете неблагоприятните обстоятелства. Жизнените битки са, общо взето, еднакви за всекиго. Сходни трудности изпитва всеки, който общува с други човешки същества в каквато и да е социална среда. Несъгласията, конфликтите, компромисите са присъщи на човека. Също така парите, старостта, болестите, смъртта, природните бедствия и злополуките са неща, които поставят затруднения пред всички хора. Някои обаче издържат, избягват демобилизиращата ги депресия и мъка въпреки нещастията, докато други рухват, стават инертни или получават нервно разстройство. Тези, които разглеждат проблемите като естествен спътник на човешкия род и не измерват щастието с отсъствието на проблеми, са най-интелигентните хора. Но те се
срещат най-рядко.

За да се научите напълно да владеете себе си, е необходимо съвсем ново мислене. То може да се окаже труден процес, тъй като твърде много сили в обществото действуват срещу личната отговорност.
Уейн Дайър

*

AH

• 2201
« Отговор #125 -: Януари 04, 2012, 05:18:56 am »
Можете да определите дали сте истински интелигентен по това, как решавате да приемете неблагоприятните обстоятелства.

С чувство за хумор, например:) – чела ли си Дж.Джером:) ? – или отказваш да четеш несериозна литература:))))))

*

kaily

• 5145
« Отговор #126 -: Януари 04, 2012, 11:43:50 am »
Защо, много обичам чувството за хумор и с удоволствие чета и гледам всичко смешно.
Съвсем по коризожки.  :P

Един вариант е чувството за хумор, друг вариант, който опитвам напоследък, е да намеря позитивното във всяка една ситуация.

*

AH

• 2201
« Отговор #127 -: Януари 05, 2012, 04:46:30 am »
Защо, много обичам чувството за хумор и с удоволствие чета и гледам всичко смешно.

Един вариант е чувството за хумор, друг вариант, който опитвам напоследък, е да намеря позитивното във всяка една ситуация.

Чувството за хумор е мощна магия:)

*

AH

• 2201
« Отговор #128 -: Януари 05, 2012, 07:55:02 am »

вчера, пък и преди малко, имах повод да се замисля защо смехът понякога се явява правилна инстинктивна реакция, както и терапия за емоционално освобождаване.

а също така и защо погребалните агенции в стандартния пакет включват жито, нещо сладко и нещо солено.

*

kaily

• 5145
« Отговор #129 -: Януари 05, 2012, 06:54:55 pm »
Чувството за хумор е издигане над ситуацията, сещаш ли се - нито един проблем не може да се реши на нивото, на което е бил създаден.
НАД това ниво - е и чувството за хумор. И не всеки го има.

*

kaily

• 5145
« Отговор #130 -: Януари 05, 2012, 07:39:37 pm »
Тук ли говорехме за мълчаната вода?

Настъпва нощта срещу ВОДИЦИ (Богоявление)! Една от най-магичните нощи на годината. Старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да "чува" и да сбъдва!
Ако вярвате на тази магия, изнесете съд с вода тази вечер някъде на открито (на балкона). Точно в 24.00 застанете до водата и на глас изречете най-съкровеното си желание! НА ГЛАС! После оставете водата под небето, да пренощува. Тя ще запомни емоцията ви и ще промени структурата си. Сутринта измийте очите си с тази вода. После изпийте остатъка, полейте растение с нея или поръсете дома си. Това е НАРЕЧЕНА вода! Тя ще носи енергията на желанието ви. Силата й е право пропорционална на емоцията ви и количеството Вяра! Така че , магията е във ваши ръце!
Утре е големия празник ВОДИЦИ и аз ще го отбележа!
А тези, които им е трудно да повярват, а харесват тази Приказка, могат да опитат следното:
Затворете очи и си представете , че сте на 5 години. Спомнете си как изглеждахте, как се смеехте. Ако тогава някой ви беше казал, че във водата има магия и можете да я събудите, 100% щяхте да му повярвате , нали? Ами тогава оставете онова готино хлапе на 5 години да налее една чаша вода и да си пожелае нещо! То непременно ще види Светлината! И ще ви разкаже...
И НЕКА РЕЧЕНОТО ТАЗИ НОЩ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

*

AH

• 2201
« Отговор #131 -: Януари 06, 2012, 06:31:33 am »
нито един проблем не може да се реши на нивото, на което е бил създаден.

Така е, но само ако направим уговорката, че говорим за персонално ниво:)
В колективен план нямаме ново ниво:)/особено по-високо:)))))/

Персоналналното ниво е динамично – ту по-високо, ту по-ниско. /което ще рече, че не е различно ниво:)/

*

kaily

• 5145
« Отговор #132 -: Януари 06, 2012, 09:26:54 am »
Защо считаш, че няма ново ниво на колективно ниво?
Според мен точно това се случва, в момента се ражда ново ниво.

*

AH

• 2201
« Отговор #133 -: Януари 06, 2012, 10:02:04 am »
Защо считаш, че няма ново ниво на колективно ниво?
Според мен точно това се случва, в момента се ражда ново ниво.

Новото колективно ниво се потвърждава с дистанцията на времето и се предшества от революция в реалния свят, извършена от традиционните науки.
Революция, каквато е откриването на огъня и еволюцията на маймуните в човеци.

Можем да допуснем, че ядреното гориво е въпросната техническа революция. Остава духовната еволюция, която е продължителен процес. Последната ще се докаже еднозначно с реални факти, каквито биха били обща способност за левитация или телепатия.

Да знаеш някой да владее левитация,  съпоставима с възможности за преместване на физическото тяло с помощта на космически кораби:)  Но дори някой да го може, за да говорим за колективно ниво, всички трябва да го можем.

Кажи сега ти кое ти дава основание да говориш за ново колективно ниво към момента.

*

kaily

• 5145
« Отговор #134 -: Януари 06, 2012, 12:08:09 pm »
Цитат
Новото колективно ниво се потвърждава с дистанцията на времето и се предшества от революция в реалния свят, извършена от традиционните науки.
Сефте чувам, че традиционните науки предшестват новото колективно ниво, може би говориш за материалното ниво?

Битието и съзнанието са две страни на едно по-голямо цяло, диалектика - всеки две противоположности на по-високото ниво се обединяват като  две страни на едно цяло.

Природата и социумът са две страни на една монета, наречена примерно БИТИЕ.
Примерно.

Природата се е разбесняла, социумът също се е разбеснял, значи по-високото ниво се преобръща и движи.
Социумът е съставна част от ОБЩОТО.

Аз не знам какво се случва в тънките планове, но мога да следя какво излиза на повърхността и по него да се ориентирам донякъде. Както ако не мога да видя течението на една река, то мога да пусна листо и по неговото движение да се ориентирам накъде тече реката и къде има водовъртежи.
Та по въртящите се вихрено листа в социален и природен план се ориентирам, че отдолу се вихри вихър, от който ще произлезе нещо.

*

AH

• 2201
« Отговор #135 -: Януари 06, 2012, 01:00:51 pm »
познати ли са ни до сега нови нива в човешката история?

*

kaily

• 5145
« Отговор #136 -: Януари 06, 2012, 01:41:50 pm »
На мен и теб ли?
Че тя всяка смяна на ниво започва начисто. Спомени от предишни нива под формата на факти и наека история не се пазят.
Всяко ниво е затворен цикъл.
Като преражданията.

*

AH

• 2201
« Отговор #137 -: Януари 06, 2012, 04:08:26 pm »
Ако нямаме спомени за предишни смени на нива, кое ни дава основание да приемем, че някакви процеси в природата или в социален план са признак за предстояща смяна?

*

kaily

• 5145
« Отговор #138 -: Януари 06, 2012, 04:55:50 pm »
Аз просто знам.
Отпреди 30-ина години някъде усвоих един основен урок - когато умът ми смята, пресмята, калкулира, преценява, спекулира - това е до време. Мине се време, появи се нов факт и се окаже, че сметките се правят наново и резултатът излиза съвсем различен, до противоположен.

Когато обаче нещо изведнъж го знам, ей така, преди малко не съм го знаела, не съм го мислила, не съм имала и идея да го мисля и изведнъж се появи в мен - това вече е завинаги.
Знаенето е вечно, умствените акробатики са винаги временни и ненадеждни.

Та - на мен знаенето ми дава основание.
Знаенето е знаене в цялото тяло, интегрирано е, съществото ми го знае.
Защо да пресмятам с ненадежния ум нещо, което знае съществото ми?

*

AH

• 2201
« Отговор #139 -: Януари 06, 2012, 05:05:12 pm »
така става:)