Здравей Гост

11-ти дом - доходите от свободна практика

• 219 Отговора
  • 25227 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: 11-ти дом - доходите от свободна практика
« Отговор #60 -: Декември 16, 2011, 01:05:05 pm »
но това изчерпва бързо енергетиката,

Ако животът до сега потвърждава описаната логика /съзнанието да иска договор, а подсъзнанието да иска собствен бизнес/, значи няма как да не се проявява и секстилът  с Плутон.

Докато  чакаме Плутон  да се прояви от към желаната страна, събираме енергия както го иска мунданния управител на 10-ти дом Сатурн- „за лудо работи, за лудо не стой“.  Дори да смятаме тая фраза за глупава народопсихология, Сатурн - мунданен управител на МЦ, е аксиома в астрологията:)

Пък аксиомите не питат дали ги харесваме- тях или можем да ги ползваме и да си решаваме задачите, или не можем:)

*

AH

• 2201
« Отговор #61 -: Декември 16, 2011, 01:08:42 pm »
Хъммм, туй значи ли, че като имам интерсептиран в козирог 11 дом и интерсептиран в рак 5 дом и Сатурн ми е съвпад с Луна в 4 дом, че мога спокойно да си работя у дома и да получавам пари?  А тя шаврантията е в 12 дом и не прави аспект със Сатурн или Луна, но е в квадратура с Уран в 8 дом...  :-\

Ако свободната практика е Венерин тип, доходите ще зависят от Венерин подход- усмивки, контакти, представяния, както и от късмета.
Което не значи, че трябва да чакаме някой друг да ни го завърти това колело на късмета:)
Ако намесим Луна, като управител на 5-ти дом, тя иска публичност.

Парите ти са под  управителството на Марс, пък той иска активност:)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #62 -: Декември 16, 2011, 01:28:44 pm »

Парите ти са под  управителството на Марс, пък той иска активност:)

Да беееее, особено ако на К2 е залепната Ерис - богинята на хаоса...  :rolf: :rolf: :rolf:

Венерин тип - дрън дрън шаврантийски изпълнения...  :haha:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #63 -: Декември 16, 2011, 05:12:17 pm »
Зачетох се отново в значенията на домовете и при Гал Сасон - в неговия "Космически навигатор" - попаднах на следното:
Единадесети дом е домът на бъдещето, доходите от свободна практика, приятелството...

Това ме заинтригува доста в личен план, защото имам злощастен Марс в Рак на върха на 11-ти дом, който дава квадрат към Уран на върха на втори дом. Досега обвинявах Уран във втори дом, че съм на свободна практика, а сега се оказва, че виновникът може и да е Марс. Всъщност, не търся виновници, а само дали и при други автори сте попадали на подобно твърдение?

Аз мисля, че 11-ти дом са доходите, спечелени от кариера, когато името ти започне да работи за теб. Също така тука са хобитата и свободното време. Какво точно се разбира под свободна практика? да имаш фирма ли? Свободната практика винаги съм я гледала по 2-ри дом, защото това са парите, спечелени с твоите лични усилия (2-ри от 1-ви). така би трябвало да е и ако си едноличен собственик.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #64 -: Декември 16, 2011, 06:20:46 pm »
Свободната практика не е ли по 5 дом?

По 5-ти дом са доходите от недвижимо имущество, рентите от земеделски земи и наемите.
По пети дом са борсовите операции. Този дом няма отношение към професия, ако господарят на МЦ или У6 не са в него. Ако У2 е в 5-ти дом може свободната професия да е свързана с творчество и деца.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #65 -: Декември 16, 2011, 06:22:10 pm »
лили, ти сега самостоятелно ли работиш?

сега гледах, че у на 2 и в двете с-ми е в 9 засега не съм проповедник :) щото бизнез със чужбина нямам

Еми тя е преводачка, нормално е да е замесен и 9 дом.

*

Stella

• 7765
« Отговор #66 -: Декември 16, 2011, 06:23:12 pm »
Няма как да се стартира като шеф, въпреки че историята познава и такива случаи-сегашният министър на рег. развитие, корнелия нинова и други парашутисти.
Аз съм за еволюирането- другото е несериозно и не говори за професионални качества.

Не съм съгласна - аз стартирах директно като шеф, но преди това учех години наред точно за това, там ми беше силата и продадох на фирмата идеите си, така че ме назначиха направо за шеф, не съм седяла преди в тая фирма и не съм се изкачвала по стълбици...

Браво, страхотна си!  :08:Пък аз се изкачвах по стълбици, повишавах си квалификацията и градих кариера по Везни на МЦ. Не съм от големите шефове - водя се висококвалифициран персонал. но по втората си работа, която ми е и свободна професия - съм си шеф - всъщност аз създадох фондацията си и започнах като управител. Това са различни опитности. Създадох я, когато прогресивното ми Слънце мина в Овен. - овенът иска да бъде водач, но не обича да се съобразява с никого. В държавна структура никога не бих била шеф и не искам да ставам началник, защото това ми ограничава свободата. Фондацията ми дава свобода на изявата.
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 06:27:32 pm от Stella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Декември 16, 2011, 06:25:42 pm »
Преди работех в туроператорската сфера, пак по 9 дом. Но това са сезонни ангажименти, на които не може да се разчита много (и доста неблагодарна работа). По-късно с ориентирах към офис администрацията и едва в средата на 2007 (съвсем случайно) започнах работа като преводач, кандидатствайки по обява за "офис координатор" в преводаческа агенция. Сатурн тогава тъкмо ингресира в Дева - знакът на моето МС. От края на април 2009 съм на свободна практика, още към края на 2008 започнах да обмислям напускането си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #68 -: Декември 16, 2011, 06:45:33 pm »
Лили, а възможност за създаване на собствен бизнес (фирма, ЕТ) не си ли обмисляла? Вместо да те мотаят разни "шефчета", да си сама шеф на себе си и други хора да работят за теб?.. Имам Уран на МС, затова ценя свободата на действие в професионален план, но засега също работя за други хора.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Декември 16, 2011, 06:51:44 pm »
Мислила съм, но все още не намирам за много целесъобразна тази инвестиция. Толкова агенцийки се пръкнаха, ще ми се да е нещо по-различно, но още не знам какво да бъде.

И без това цял живот повече (раз)давам, отколкото получавам, и все се случва някой да ме завлече с пари, така че с тоя Нептун около К2, Луна в 8 дом и неаспектиран Юпитер в Телец (У2) да взема да създам благотворителна фондация?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #70 -: Декември 16, 2011, 06:55:48 pm »
Няма как да се стартира като шеф, въпреки че историята познава и такива случаи-сегашният министър на рег. развитие, корнелия нинова и други парашутисти.
Аз съм за еволюирането- другото е несериозно и не говори за професионални качества.

Не съм съгласна - аз стартирах директно като шеф, но преди това учех години наред точно за това, там ми беше силата и продадох на фирмата идеите си, така че ме назначиха направо за шеф, не съм седяла преди в тая фирма и не съм се изкачвала по стълбици...

Браво, страхотна си!  :08:Пък аз се изкачвах по стълбици, повишавах си квалификацията и градих кариера по Везни на МЦ. Не съм от големите шефове - водя се висококвалифициран персонал. но по втората си работа, която ми е и свободна професия - съм си шеф - всъщност аз създадох фондацията си и започнах като управител. Това са различни опитности. Създадох я, когато прогресивното ми Слънце мина в Овен. - овенът иска да бъде водач, но не обича да се съобразява с никого. В държавна структура никога не бих била шеф и не искам да ставам началник, защото това ми ограничава свободата. Фондацията ми дава свобода на изявата.

Не, не съм страхотна, а просто приех едновременно да бъда и управител, и висококвалифициран персонал. Издържах една година като управител, през която непрекъснато се карахме с един нагъл чужденец, който се вясваше по два дни в седмицата у нас, за да организира маркетинга на фирмата. Не познаваше българския пазар и не му потръгна, но парадираше, че аз съм причината  ;D Накрая го разкараха, а на мен ми пратиха шеф, който се беше наслушал на какво ли не за мен и първата му работа бе да сключим нов трудов договор, за да съм на изпитателен срок и да ми тропа с юмрук по масата  ;D Техният маркетинг не успя, но пък ме провокираха да завърша Маркетинг, докато отговарях за цялостния производствен процес  :blink: Тръгнаха си от БГ, намерих си клиенти и си открих своя фирма, но забременях и сега всичко ми е "забавено", защото съм по цял ден с бебе на годинка и месец ... Мисля, че заради Сатурн в 10 дом в Рак вътрешно преживях събитията като издигане високо, високо и падане от високото... Реално не е така - крепи ме фактът, че все пак децата порастват и ще мога да продължа напред ... :blink:   
The only distance is that which we create!

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #71 -: Декември 16, 2011, 07:04:36 pm »
Мислила съм, но все още не намирам за много целесъобразна тази инвестиция. Толкова агенцийки се пръкнаха, ще ми се да е нещо по-различно, но още не знам какво да бъде.

И без това цял живот повече (раз)давам, отколкото получавам, и все се случва някой да ме завлече с пари, така че с тоя Нептун около К2, Луна в 8 дом и неаспектиран Юпитер в Телец (У2) да взема да създам благотворителна фондация?  ;D

Разбирам те и те подкрепям в това отношение ... Някога ми бяха казали, че целите ми се разминават с възможностите, които ми се предоставят в живота, но ... инатя се да разработя преводаческа агенция, не ми дава енергия тази идея... и затова страня от нея... Това, което ми се искаше, но след книгите, е, да работя като консултант на хранителни магазини: какво да направят, за да увеличат продажбите си - кое къде да позиционират и т.н., с кои доставчици да работят... нооооо ... така и не ме наеха на работа в хранителната верига, за която се "натисках" две години, за да натрупам нужния опит и сиви...  ;D
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 07:13:13 pm от eaglet »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Декември 16, 2011, 07:32:05 pm »
Най-големият проблем при мен, който ми създава затруднения цял живот, е неумението да си продавам адекватно труда и способностите. Нептун в съвпад с К2 в съчетание с неаспектиран У2 не ми дават адекватно да оценявам труда си, винаги го подценявам и ми е трудно дори да кажа коя услуга колко струва. Но пък от друга страна бих могла да бъда добър съветник именно в това отношение - да консултирам другите как да пласират успешно способностите си и да ги кешират.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #73 -: Декември 16, 2011, 07:36:34 pm »
Мъжът ми е с Нептун във втори дом, управляващ 5-ти и много иска да излезе от системата на наемен работник, да си има своя фирма и да е шеф  ;D - Слънцето, венерката и меркурий са му в Лъв в 9 дом  ;D Засега работи в IT сектора - последно беше във фирма, раздаваща лицензи за хазартни игри и затова си мислех, че заради тоя Нептун ще се задържи там, но напусна най-демонстративно  :blink:  И наистина ме консултира и доста ми помага, ако го помоля  :blink:, но за заплащането е доста по-скромен от мен с моя Уран :-[
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 07:53:46 pm от eaglet »

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Декември 16, 2011, 07:49:48 pm »

Не, не съм страхотна, а просто приех едновременно да бъда и управител, и висококвалифициран персонал. Издържах една година като управител, през която непрекъснато се карахме с един нагъл чужденец, който се вясваше по два дни в седмицата у нас, за да организира маркетинга на фирмата. Не познаваше българския пазар и не му потръгна, но парадираше, че аз съм причината  ;D Накрая го разкараха, а на мен ми пратиха шеф, който се беше наслушал на какво ли не за мен и първата му работа бе да сключим нов трудов договор, за да съм на изпитателен срок и да ми тропа с юмрук по масата  ;D Техният маркетинг не успя, но пък ме провокираха да завърша Маркетинг, докато отговарях за цялостния производствен процес  :blink: Тръгнаха си от БГ, намерих си клиенти и си открих своя фирма, но забременях и сега всичко ми е "забавено", защото съм по цял ден с бебе на годинка и месец ... Мисля, че заради Сатурн в 10 дом в Рак вътрешно преживях събитията като издигане високо, високо и падане от високото... Реално не е така - крепи ме фактът, че все пак децата порастват и ще мога да продължа напред ... :blink:   

Е, имаш такава голяма радост в момента. Не бой се, твоите качества и способности няма да изчезнат - то е като карането на колело - не се забравя. Очевидно си имаш призвание за предприемач.

И аз имам Сатурн на МЦ, но е в тригон със светилата ми във 2-ри дом и не чувствам забавяне, дори напротив - доста стабилни и перспективни основи в кариерата изградих през това време.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #75 -: Декември 16, 2011, 07:59:43 pm »
"И аз имам Сатурн на МЦ, но е в тригон със светилата ми във 2-ри дом и не чувствам забавяне, дори напротив - доста стабилни и перспективни основи в кариерата изградих през това време. "

Моят Сатурн е в секстил с Венера в телец откъм 8-ми дом и се надявам, че тя ще помага  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #76 -: Декември 16, 2011, 11:16:19 pm »
Kaкво разбирате под "шеф"? :blink:
Била съм регионален мениджър и SR за голяма компания (директно стартирайки от тази позиция), но в Сф си имах шеф, ако и отношенията да бяха на равна нога. Все пак всяка седмица му пращах отчети  по факс и т.н. и като ми се обади примерно към 18 часа дали на другия ден не мога да отида до Силистра, няма как да кажа: "Ами..на мен..такова..май не ми се пътува". ;D
Относно чуждите компании и неправилните им маркетингови стратегии, за които Ийгъл говори, "моята" компания беше такава и не поемаха "съвети". Марката, която се опитваха да наложат може и да е звучала ОК в другите славянски страни, но лично на мен ми звучеше селяшки. По- подходяща за нашия пазар беше немската такава, но.. не слушат Бг рекламисти. ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #77 -: Декември 17, 2011, 02:23:56 am »
Свободната практика не е ли по 5 дом?

По 5-ти дом са доходите от недвижимо имущество, рентите от земеделски земи и наемите.
По пети дом са борсовите операции. Този дом няма отношение към професия, ако господарят на МЦ или У6 не са в него. Ако У2 е в 5-ти дом може свободната професия да е свързана с творчество и деца.

всеки дом можем да го разглеждаме във връзка с работата - напр. четвърти- като работа от в къщи; седми- като работа с партньори; девети- работа в чужбина и т.н.

съответно- доходите ще са във връзка с мунданнен и персонален управител - на знак, дом.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #78 -: Декември 17, 2011, 08:30:25 am »
"Относно чуждите компании и неправилните им маркетингови стратегии, за които Ийгъл говори, "моята" компания беше такава и не поемаха "съвети". Марката, която се опитваха да наложат може и да е звучала ОК в другите славянски страни, но лично на мен ми звучеше селяшки."

Същата история, все едно заедно сме били на едно и също място  :blink:, то затова и завърших Маркетинг, от яд, че не слушат. Ама тяхното златно име било като Порше и Мерцедес  ;D Хем съжалявам за миналото, хем започвам да осъзнавам, че ми е по-добре без тях  :blink:
Под шеф - бях сама в БГ и изпълнявах стратегията им, имах свободата да избирам и назначавам персонал, избрах склад, офис, ремонти, всички тия основополагащи неща, избирах и сама подизпълнителите. Положих основите в БГ с техните пари и после дойде наготово чужденец, понеже не можело тяхното дружество да се управлява от българин. Туй то  :blin  останах неформален лидер за българите, но тогава това не ме топлеше. Сега от дистанцията на времето преценявам амбициозността си като смешна - ще я запазя за моята си фирма  :blink: И под шеф разбирам да има отдели и да ги координираш, да са минимум 20 души. 

*

Grace

• 2257
« Отговор #79 -: Декември 17, 2011, 09:38:12 am »
да си шеф на заплата или да имаш собствен бизнес са две различни неща. по кои домове гледате едното и другото?