Здравей Гост

Хилег, Алкокоден и Продължителност На Живот

• 75 Отговора
  • 13532 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: Хилег, Алкокоден и Продължителност На Живот
« Отговор #40 -: Декември 21, 2011, 02:56:58 pm »
И ако да, оттук нататък как да изчислявам се питам? :))))

Да. Според както си пише в статията - почваш сметките от годините на Юпитер - 12, 44,5 и 79, и прибавяш или вадиш от това число годините на планетите, които го аспектират.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #41 -: Декември 21, 2011, 03:30:47 pm »

Да. Според както си пише в статията - почваш сметките от годините на Юпитер - 12, 44,5 и 79, и прибавяш или вадиш от това число годините на планетите, които го аспектират.

Ужас!!!! Това е направо невъзможно да го направя... Къде е линка към статията, за да видя как да се ориентирам! Всички аспекти ли да смятам или ? Мерси Дияна!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #42 -: Декември 21, 2011, 04:12:46 pm »

Ужас!!!! Това е направо невъзможно да го направя... Къде е линка към статията, за да видя как да се ориентирам! Всички аспекти ли да смятам или ? Мерси Дияна!

Линкът е в първия пост към темата ;D. Конкретната статия е тук - http://www.bernadettebrady.com/Pdfs/Hyleg.pdf

« Отговор #43 -: Декември 21, 2011, 08:53:06 pm »
Пфффффф абсурд! Не мога да го изчисля и това си е...Много е трудно по тези обяснения..Ако някой иска да помага- да свирка!

« Отговор #44 -: Декември 22, 2011, 11:56:58 am »
Пфффффф абсурд! Не мога да го изчисля и това си е...Много е трудно по тези обяснения..Ако някой иска да помага- да свирка!

http://www.astrolog.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=1256:2009-07-01-12-58-05&catid=75:2009-06-17-06-50-22&Itemid=131

Мисля,че това е същата статия но на руски(ако ти е по-лесен за преглъщане),само ,че картите тука не се четат.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

« Отговор #45 -: Декември 22, 2011, 06:12:49 pm »
Значи аз не се отказвам, ще продължавам. Слънцето ми е в 11 дом, то е Хилег. За Алкокоден преценихме Юпитер в 1 дом,под знака на Водолей. Ако трябва да ползвам метода на Бонети, излиза че ще живея 109 години,което е абсурдно!
Но, тук има пропуски - не са дадени годините за Уран и Плутон и не мога да ги сметна. Ето както извадих за аспектите на Юпитер с другите планети:

# Jupiter in the First House 1st
# Jupiter in Aquarius
# Jupiter Square MC
# Jupiter Square Pluto
# Moon Trine Jupiter
# Mars Trine Jupiter
# Sun Sextile Jupiter
# Mercury Sextile Jupiter
# Jupiter Sextile Uranus

Например за МС и за Плутон не знам колко години да извадя, не ги пише там. Не знам и колко да добавя за секстила на Уран с Юпитера и това обърква всички сметки. Помагайте моля!

« Последна редакция: Декември 30, 2011, 03:32:23 pm от Oceanborn »

« Отговор #46 -: Декември 30, 2011, 08:26:15 pm »
Побут, някой ще помага ли?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #47 -: Януари 06, 2012, 09:21:31 pm »
Добавяш  вадиш само което е описано. Не броиш Хирон, Персефона, Уран МС Плутон Нептун Х789 и нищо друго, което не ти е дадено в таблицата. Освен това, вземаш максимума години за планетата само ако тя е в добро космично състояние. При положителен аспект с добра планета, която е в добър знак и добър дом, прибавяш максимум години, иначе не.

« Отговор #48 -: Януари 07, 2012, 11:41:26 am »
Добавяш  вадиш само което е описано. Не броиш Хирон, Персефона, Уран МС Плутон Нептун Х789 и нищо друго, което не ти е дадено в таблицата. Освен това, вземаш максимума години за планетата само ако тя е в добро космично състояние. При положителен аспект с добра планета, която е в добър знак и добър дом, прибавяш максимум години, иначе не.

Считам че за квадратури ще вадя, а за Trine и Sextile ще добавям, нали така?
В случая, за кое по колко години да прибавям/вадя - максимума ли?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #49 -: Януари 07, 2012, 11:50:10 am »
Значи аз не се отказвам, ще продължавам. Слънцето ми е в 11 дом, то е Хилег. За Алкокоден преценихме Юпитер в 1 дом,под знака на Водолей. Ако трябва да ползвам метода на Бонети, излиза че ще живея 109 години,което е абсурдно!
Но, тук има пропуски - не са дадени годините за Уран и Плутон и не мога да ги сметна. Ето както извадих за аспектите на Юпитер с другите планети:

# Jupiter in the First House 1st
# Jupiter in Aquarius
# Jupiter Square MC
# Jupiter Square Pluto
# Moon Trine Jupiter
# Mars Trine Jupiter
# Sun Sextile Jupiter
# Mercury Sextile Jupiter
# Jupiter Sextile Uranus

Например за МС и за Плутон не знам колко години да извадя, не ги пише там. Не знам и колко да добавя за секстила на Уран с Юпитера и това обърква всички сметки. Помагайте моля!

Оушън, може ли да постнеш картата си, така ще ми е по-лесно да ти следя мисълта, че това е ново за мен...
Аз отначало си мислех, че търсим бъдещ дирекционен съвпад между Хилег и Алкокоден, но май съм бъркала...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Tiana

• 17
« Отговор #50 -: Януари 07, 2012, 01:10:01 pm »
Не съм видяла досега някой да е извел формула за това кой колко години точно ще живее или как точно изглежда смъртта в наталната карта.
Тъй като близо 4 години изследвам карти на близнаци и тяхното проявление, досега 49 двойки, от тях имам два примера, които могат да се отнесат към темата. Двете двойки близнаци са родени чрез секцио, нямат разлика от нито една минута.

Първата двойка жени, родени на 07.12.1965 в 6.03 Фоджа, Италия. Познавам лично майка им и баща им. Баща им е лекар и е присъствал на раждането,което по онова време е било прецедент, в архивите също са записани с един час. Едната умира на 35 години, след повече от 7 години боледуване. Другата не само че не умира но по това време става заместник кмет.В момента е жива, здрава, има 3 дъщери и много пари.

Другата двойка за съжаление са деца, родени са отново в една и съща минута, майката е била будна по време на секциото и го потвърждава, в 12.02 на 26.07.2003 София. Едния близнак умира година и 4 месеца след раждането.

Тези хора имат еднакъв хилег, алкокоден, асцендент, луна, слънце, градуси и прочие. Но не и еднаква продължителност на живота.

« Отговор #51 -: Януари 07, 2012, 01:31:24 pm »
Tiana,ще бъде ли удобно да помоля да дадеш информация при близнаците кой е починалия?Първия или втория по реда на изваждането?Мисля че това има значение и искам да дам датите на един човек,тъй като тези истории са интересни.Благодаря предварително.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #52 -: Януари 07, 2012, 01:32:57 pm »
Таня,
Не зная на колко години си и дали имаш деца, но държа да ти кажа, че израждане на близнаци, ако ще и със секцио не може да се случи в рамките на 60 секунди - толкова трае една минута. По време на едно раждане в залата има един
акушер-хирург, един асистент и сестра.  Имаме 3 чифта ръце..... Задължително и санитарка, но тя не участва в израждането.
Първо се изважда едното дете, повдига се, оглежда се, реже се пъпната връв и се подава на асистента или сестрата за почистване и измиване... Чак тогава ако всичко е наред, ръцете на акушер-хирурга са свободни за другото бебе.
Това е реала.....
Ха сега помисли,след колко време акушер-хирурга ще може да се обърне за второто ??????????   И възможно ли е това да се случи в рамките на 60 секунди, за да може бебетата да са родени в една и съща минута ?

пп. Нищо лично, по-скоро логично.  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #53 -: Януари 07, 2012, 01:36:52 pm »
И още нещо, масово се практикува записването на часа на раждане едва след като проплаче бебето, и целта на това е да се запише живороденото бебе .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Януари 08, 2012, 12:56:49 pm »
Елфидке, благодаря за ценната информация!  :blink:
И мен ме интересуват такива казуси с близнаци и тризнаци, когато има броени минути разлика в часа на раждане, а съдбите са различни. И ми се вижда трудно да извадят две или три бебета в рамките на една минута, т.е. да има секунди разлика между тях. Освен това раждането е процес и според някои астролози е по-важен моментът, в който детето поема първата си глътка въздух и се срязва пъпната връв, а не самото вадене (при секцио) или показването на главичката (при естествено раждане).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Януари 08, 2012, 02:17:57 pm »
Tiana, проверих картите на малките близнаци по ведическата система.
Дори ако имат 1-2 минути разлика, няма отклонение в по-важните варги, т.е. производни карти. По-високите варги се променят, но те работят повече на духовно ниво (или допълват основните варги, дават допълнителни потвърждения за случилото се). А тези, по които можем да търсим физически събития, остават непроменени. От по-високите варги индийците използват Д60 (при близнаци), но в този случай разликата в часа на раждане на близнаците трябва да е повече от минута. Възможно е да са записали по-късния час, т.е. когато са приключили с изваждането на второто дете, така че първото може да е родено преди 12.02 (около две минути отклонение преди и малко повече от минута отклонение след официално записания час).

Но щом единият близнак е починал, тази загуба трябва да е заложена в картите на децата. Предизвикателството е да установим кое от двете дечица е починало и защо именно то. Склонна съм да предположа, че това трябва да е било по-малкото дете, т.е. второто извадено, ако гледаме само основната карта (без хармоници).

Ако се гледат планетните периоди, м. октомври 2004 носи риск за физическото здраве. Но може да се е случило към или след края на периода, през месеците октомври/ноември се струпват доста транзити към важни радикални точки.

Иначе ако следваме концепцията за хилег и алкокоден, без да правя никакви изчисления бих предположила, че Слънцето е хилег в картите на децата – дневно раждане, Слънцето е в 10 дом. Обаче ми прави впечатление, че Слънцето в картите на децата почти няма мажорни аспекти (ако се гледа септенерът, изключваме Нептун и Плутон от схемата).

Тогава кой е алкокоденът?
Според правилата за определянето му това трябва да е планета в мажорен аспект с хилега, която има най-много есенциални достойнства на неговото място.

В тази карта Слънцето почти няма аспекти, освен ако не броим знаковия секстил с Луната.
В един знак със Слънцето са Юпитер и Меркурий, но доколкото знам, Птолемей съвпада не го брои за аспект. Затова се чудя дали да изключа Юпитер от сметките.

Ако следваме принципите, за които споменава АН:

Цитат
Алкокоден /според Валенс/ - управителят на термата, в която се намира хилега.
Според средновековни астролози – управителят на триплицитета на хилега
Според Монтулмо – алкокоденът трябва да е в аспект с хилега и с най-много есенциални достойнства

Според Валенс – Слънцето се намира в терма на Юпитер (по Омар)
Според средновековните астролози – Слънцето е управител на дневния триплицитет, а Юпитер на нощния

Юпитер се намира в собствен триплицитет (като нощен управител), но е във фас на Марс и терма на Сатурн (по Омар), по Птолемей е във фас на Марс и собствена терма.

Луната също се намира на видно място в хороскопа, терма на Сатурн и фас на Слънцето.

В случая се чудя дали Слънцето не е хилег и алкокоден едновременно.

Ако проследим какви транзити има през месеца, когато едното дете е починало, би трябвало да стане ясно кои радикални точки отговарят за физическия му тонус. Тогава трябва да е имало квадрат на Сатурн към Венера, управляваща изгряващия знак, и транзит на Юпитер и Марс през Асцендента. Не виждам Луната и Юпитер да са засегнати сериозно. Но тогава Юпитер минава през АС, Венера също транзитира през първи дом – големите добротворци.  :-\

По това време Юпитер транзитира в съвпад с АС и дава аспект на Слънцето (секстил), Слънцето в радикса е в терма на Юпитер.

Така че според мен концепцията за хилег и алкокоден, пречупена през модерния начин на тълкуване, не дава отговор на въпроса защо единият близнак оцелява, а другият е починал - при все това, че имат еднакъв хилег и алкокоден, т.е. по презумпция еднаква продължителност на живота.

Имам още един въпрос към Tiana.
Когато умира едното детенце, другото здраво ли е било или също се разболява, но него успяват да го спасят?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Януари 08, 2012, 04:41:05 pm »
Първата двойка жени, родени на 07.12.1965 в 6.03 Фоджа, Италия. Познавам лично майка им и баща им. Баща им е лекар и е присъствал на раждането,което по онова време е било прецедент, в архивите също са записани с един час. Едната умира на 35 години, след повече от 7 години боледуване. Другата не само че не умира но по това време става заместник кмет.В момента е жива, здрава, има 3 дъщери и много пари.

Tiana, а имаш ли информация от какво е боледувала починалата близначка?

Случайно да е било нещо на еднокринна основа или диабет, а впоследствие да са се появили усложнения и да са били засегнати други органи, евентуално хипертония или сърдечна /дихателна/ недостатъчност?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #57 -: Януари 08, 2012, 05:32:37 pm »
Тези хора имат еднакъв хилег, алкокоден, асцендент, луна, слънце, градуси и прочие. Но не и еднаква продължителност на живота.

Не е необходим кой знае колко опит, за да се досетим защо сериозните изследователи от край време са предпазливи с прогностиката:)

Случаят с близначките живели над 30г насочва вниманието към ролята на свободни избори в живота.

Случаят с бебетата – към кармичната астрология.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #58 -: Януари 08, 2012, 11:52:18 pm »
Според средновековните астролози – Слънцето е управител на дневния триплицитет, а Юпитер на нощния

Триплицитетите нали си имат и съуправители, поне според някои източници. Заинтригувах се от интересния ти анализ и реших да проверя.
В случая тук това е Сатурн, като трета дневна планета.

Негова е термата, по Птоломей (ти ползваш друга, както си уточнила); плюс достойнство - декан. Та, или е това:

В случая се чудя дали Слънцето не е хилег и алкокоден едновременно.

Или излиза да е Сатурн.
Пак няма аспект към хилега, но като по-важно се смята поне да отговаря по критерия за повече сила в знака му.

Юпитер го отхвърлям, с тази таблица, не изпъква, както Сатуpн.

А и има още нещо – налице е фактор, според който скоро след раждането трябва да има най-малкото животозастрашаваща ситуация, по-често смърт , но смятам, за да бъде така категорично валидно, часът е малко по-ранен, поне с около пет минути и се касае за роденото по това време дете. Възможно е и някъде да греша в разсъжденията си. Но това много ми се наби на очи. Имам го и аз/малефика към АЦ, че се присетих, щяла съм да се гътна съвсем невръстна, ама пусто – на, спасили са ме. :rakeattack:   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Януари 09, 2012, 12:00:01 am »
Да, Сатурн съуправлява огнения триплицитет, наред със Слънцето (през деня) и Юпитер (през нощта).
В интерес на истината, не ми се виждаше нито Юпитер, нито Луната, нито Сатурн да е алкокоден, пък и не ми се търсят записките от курса, карам по спомен и преценявам "на око". :)

Но който и да е алкокоденът в случая, въпросът е защо годините живот ще са различни при близнаците.
Иначе от теоретична гледна точка концепцията за хилег и алкокоден изглежда интересно предизвикателство, но от практическа гледна точка не ми удовлетворява любопитството.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.