Здравей Гост

формули за определяне на доходи

• 18 Отговора
  • 3308 Прегледи
*

AH

• 2201
формули за определяне на доходи
« -: Декември 17, 2011, 05:43:27 pm »
Манкари Понде дава следната чувствителна точка, която в зависимост от положението си в знак, дом и аспекти, изяснявала въпроса с доходите:)
1. Дължина на куспидата на 2-ри дом - дължина на владетеля на 2-ри дом + дължина на асцендента

Халдейски звездобройци:
Дължина на куспидата на 2-ри дом - дължина на владетеля на 2-ри дом + дължина на доминантата на хороскопа

Според някои автори първата чувствителна точка описвала доходите, получени от собствен труд, а втората - в резултат на положение, имущество и др., които не са труд.

*

Yaya

• 2265
Re: формули за определяне на доходи
« Отговор #1 -: Декември 17, 2011, 05:50:38 pm »
Ан, какво се има предвид под "дължина"? Градусите ли?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Декември 17, 2011, 05:52:22 pm »
да

но не се предоверявай много на такива формули:)- но бързо и лесно се смята, пък после интерпретацията е като с всичко друго- но са информативни долу-горе:)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #3 -: Декември 17, 2011, 05:59:59 pm »
още нещо - Ас ли е първия градус или се започва от Овена? Това никога не съм го разбирала - К2 ми е на 24 в Скорпион, но от АС е на 28гр. У2 Плутон е 4гр преди АС, как се смята тогава?

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

abroad

• 2187
« Отговор #4 -: Декември 18, 2011, 01:14:11 am »
тая формула предполага точен час на раждане и адекватен подбор на домификация
или орентировъчно я търсим, за да проверим
все ми попадат в 1ви и козирог, на малко разстояние една от друга - в единия случай съвпад Слънце/Меркурий, в другия тригон Марс, квадрат Плутон
и разни точни минорни аспекти, дето не се броят, освен да спасяват да не умреш от глад
и ако продължим пак опираме до Сатурн - ретрограден, анаретен и труден..
доходите никак не са добри в последно време, а точките не изглежда да са засегнати поне засега

*

AH

• 2201
« Отговор #5 -: Декември 18, 2011, 05:07:48 am »
тая формула предполага точен час на раждане и адекватен подбор на домификация
или орентировъчно я търсим, за да проверим
все ми попадат в 1ви и козирог, на малко разстояние една от друга - в единия случай съвпад Слънце/Меркурий, в другия тригон Марс, квадрат Плутон
и разни точни минорни аспекти, дето не се броят, освен да спасяват да не умреш от глад
и ако продължим пак опираме до Сатурн - ретрограден, анаретен и труден..
доходите никак не са добри в последно време, а точките не изглежда да са засегнати поне засега

Така е, затова не са и от най-популярните практики. Отделно, че внушават и малко фаталистичен подход.
Затова и е добре да ги ползваме, когато търсим качествена  оценка за цял живот- пак интепретацията е по знак, дом и аспекти в радикса.
А ако в някакъв конкретен период не са включени, може да решим, че ситуацията е динамична, субективна и не е животоопределяща.

*

AH

• 2201
« Отговор #6 -: Декември 18, 2011, 05:08:13 am »
още нещо - Ас ли е първия градус или се започва от Овена? Това никога не съм го разбирала - К2 ми е на 24 в Скорпион, но от АС е на 28гр. У2 Плутон е 4гр преди АС, как се смята тогава?

От Овен.

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Декември 18, 2011, 10:27:22 am »
От Овен.

От Овен сметката хич не ми харесва ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #8 -: Декември 18, 2011, 11:40:06 am »
сметнах - пада се в първи дом, на 4гр от К2, точен мидпойнт на АС и У5. АН, как се тълкува?

А Шопенхауер

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #9 -: Декември 18, 2011, 12:38:33 pm »
не разбрах полученото число какво го правим?

А за сметката правилно ли съм разбрала - дължина на 2 дом-градуси на владетеля му+градуси на АС?

*

AH

• 2201
« Отговор #10 -: Декември 18, 2011, 02:04:16 pm »
А за сметката правилно ли съм разбрала - дължина на 2 дом-градуси на владетеля му+градуси на АС?

да

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Декември 18, 2011, 02:05:20 pm »

Оу, нали не се съмняваш, че астрологията тутакси може да ни предложи друга формула:)

Например, т.н. фиктивна точка „Замима – бинду“ – това е „точката на приложение“ Тя се изчислява от асцендента. Например, разстоянието от асцендента до Венера е 53 градуса.
Точката на приложение или Замима-бинду за Венера е на същото разстояние от 0грОвен, т.е. при теб на 23 Телец – сега остава да следиш дали пък тая точка не е ти активна по въпросите на Венера:)
/по същия начин можеш да си изчислиш и точката на приложение на доходите, ако искаш, или пък на коя да е друга планета, кояти ти поставя въпроси:)/

*

AH

• 2201
« Отговор #12 -: Декември 18, 2011, 02:06:31 pm »
сметнах - пада се в първи дом,

Избираш си интерпретация, която да ти хареса:)

На мен ми се вижда добре тая точка да е в първи дом, защото излиза, че ще имаш пряко влияние върху доходите си.

Ако всичко е наред, няма какво да се умува.
Но ако има проблеми, щом тая точка е в първи дом, можем да приемем, че всякак имаш някакво решение за да получаваш доходи- само трябва да го видиш. /понеже понякога така се подреждат нещата, че човек е в патова ситуация и няма полезен ход, но явно при теб по рождение си има такъв:)/

*

abroad

• 2187
« Отговор #13 -: Декември 18, 2011, 02:08:19 pm »

Оу, нали не се съмняваш, че астрологията тутакси може да ни предложи друга формула:)

;D ;D аз точно това и направих, намерих си други формули и точки
сега тая дето ми я даваш е четвърта ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #14 -: Декември 18, 2011, 02:10:15 pm »

;D ;D аз точно това и направих, намерих си други формули и точки
сега тая дето ми я даваш е четвърта ;D

и аз така правя:) - търсене и това е ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #15 -: Декември 18, 2011, 03:20:16 pm »

На мен ми се вижда добре тая точка да е в първи дом, защото излиза, че ще имаш пряко влияние върху доходите си.

Но ако има проблеми, щом тая точка е в първи дом, можем да приемем, че всякак имаш някакво решение за да получаваш доходи- само трябва да го видиш. /понеже понякога така се подреждат нещата, че човек е в патова ситуация и няма полезен ход, но явно при теб по рождение си има такъв:)/

дали нямаше да ми е по-лесно, ако беше в 7ми дом? Чудя се как някои жени успяват цял живот да са на нечия издръжка....

А Шопенхауер

*

abroad

• 2187
« Отговор #16 -: Декември 18, 2011, 03:26:36 pm »
Yaya, за тая работа ти трябва 8ми ;D
а и ти не беше със скромен 7ми дом, ако не ме лъже паметта

*

Yaya

• 2265
« Отговор #17 -: Декември 18, 2011, 05:21:10 pm »
да, там ми е хилега - Луна. и Венера. Но никога не съм била издържана от някого, освен родителите ми, докато учех. Не са ми подарявани големи подаръци, дори и средни  ;D сама съм се "оправяла" - един познат много се смее на този израз  ;D ;D ;D Бившия предимно аз го издържах, когато не се издържахме взаимно.... абе, не е до 7ми дом, явно е до 8ми, който догодина по Лунно затъмнение е зверски активиран, BTW

А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #18 -: Декември 18, 2011, 06:28:22 pm »

дали нямаше да ми е по-лесно, ако беше в 7ми дом? Чудя се как някои жени успяват цял живот да са на нечия издръжка....

не е до 7-ми дом, да знаеш  :blink: ако правилно съм сметнала, моя се пада там. сама си изкарвам парите и ми е много добре така.  :blink: