Абе още седя и ви се чуда на ентусиазма...
Аз съм израстнала в семейство, в което не се е празнувала коледа. Нямам особени пристрастия към нея и по-скоро ми е мега безразлична. Като падна комунизма, майка и татко като всички останали се юрнаха да я наричат семеен празник, ама на мен пак ми беше безразлична... По-късно, когато създадох семейство и роднините на бившия се събираха на коледа и това уж благочестив, тих, семеен и наситен с топлина и уют празник (поне така се спекулира) и обръщаха празника на пиянски свади, думи, които не съм и вярвала, че могат да ми чуят ушите, мерене на пишки, мерене на стойности на подаръци и набиване на канчета... С две думи - пълна гнус... Сега като се разведох и останах сама с децата ми е едно такова по-спокойно и поне не съм във водовъртежа от безкрайна пиянска лудост на бившите "роднини"...
Странното е, че продължавам да не го смятам за празник, защото може и на 18 години да ме кръстиха в църква, но никога не съм била религиозна и принцпно и в църква не стъпвам

... Ден като всички други, само че за мен е ден за наказание в кухнята докато другите трополят с посуда по масите и чакат да ометат поредната тава с храна... пффф...
Да не говорим, че "онези от горе" само чакат такива празници за да си захранят егрегорите с отделените емоции на тълпите и затова се спекулира яко с такива дати и затова масово се зомбира населението да "тачи" такива празници... Да не говорим, че дори и не е християнски празник, както се твърди - всички религии и езически митове си имат детенце родено на коледа, а това вие самите си знаете какво значи и не е нужно да обяснявам...