Здравей Гост

2012 година на водният дракон

• 22 Отговора
  • 3773 Прегледи
2012 година на водният дракон
« -: Декември 19, 2011, 07:51:44 am »
http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&id=56955&view=article&Itemid=69

Години на Дракона са били 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000.

2012 година ще премине под покровителството на водния Дракон, което значи, че през този период ще преуспяват хора, които ще постигат своите цели не с яростен натиск, а с гъвкава дипломация, мъдрост и лоялна хитрост.Разбира се, той не се кани да изяде някого, просто в годината на Дракона, която отгоре на всичко е високосна, често ще се налага да се жертва дребното заради голямото, частното заради цялото и незначителните отношения заради най-великото чувство.

Тоест Драконът „изяжда" излишното, натрупаното, илюзорното. Той е агресивен, но справедлив, гневлив, но и отстъпчив, активен, но само в името на големи дела, коренни промени и гениални произведения.

Много от събитията ще се наложи да оставим на самотек, да не бързаме, а да се притаим и да изчакаме, докато настъпи благоприятен момент. Водният Дракон ще бъде благоразположен към хората на изкуството, творчеството, както и към онези финансисти, които водят „мека" политика за умножаване на капитала.

През годината са възможни резки колебания в материалното положение, свързани със свитовната финансова обстановка - огнедишащият звяр може да изпепели не едно състояние, но по-скоро това ще засегне основно тези, които са натрупали парите си по не съвсем легален начин и се перчат с богатството си...."

http://sanovnik.bg/n4-24658-Как_да_посрещнем_годината_на_Водния_дракон

"Когато посрещате Новата година, имайте предвид, че 2012 ще мине под знака на Водния дракон. Заради това всичко, свързано с водата, ще ви донесе късмет в новогодишната нощ.

Блестящите ленти станиолов дъжд върху елхата са много подходящи, тъй като дъждът олицетворява стихията на Водния дракон. Плуващите във вода свещи са идеална декорация за новогодишната нощ.

Това е уникална комбинация, която съединява водата и огъня. Сложете върху масата широка прозрачна купа или чиния, налейте в нея вода, пуснете във водата плуващи свещи и ги запалете.

Тази новогодишна украса не само изглежда красиво и романтично но и ще бъде приета добре от покровителя на 2012 година. Всеки ден, до 23 януари включително, правете този ритуал, тъй като Новата година настъпва на тази дата според китайския хороскоп."

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

AH

• 2201
Re: 2012 година на водният дракон
« Отговор #2 -: Декември 19, 2011, 08:41:25 am »
А според  Александер в годината на Дракона различните зодиакални знаци ги чака следното:)

Овен – ще се хвърлят в обятията на любовта, но стремежът към независимост може да надделее над емоциите.
Телец – ще съумеят да използват всяка благоприятна ситуация в своя полза.
Близнаци – един от приятелите  ще стане техен избраник и те ще преживеят голямото щастие на любовта.
Рак – ще преуспяват във всичко, но е важно да изоставят навика си да карат  партньора да танцува под тяхната музика.
Лъв- през тази година имат шанс да намерят партньора, за който мечтаят.
Дева – ако се разделят със стари съмнения, ги чака щастие и успех.
Везни – предстои им положителна пренастройка на възприемане на живота.
Скорпион – за любовта ще са готови да извършат чудеса.
Стрелец – от всички благориятни срещи ще използват само една и тя ще им донесе дълъг съвместен живот.
Козирог – въпреки всички превратности на съдбата, ще срещнат този, за когото мечтаят, но той ще стане причина и за някои трудности.
Водолей – дълбоко в душата си таят надежда за здрав и продължителен съюз с истински любим, а тая година имат шанс да са с него.
Риби – веселият нрав на тия противоречиви натури тая година ще им донесе многообещаващо запознанство.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #3 -: Декември 19, 2011, 08:46:48 am »
А според  Александер в годината на Дракона различните зодиакални знаци ги чака следното:)

А тоя тиквеник как успя да окаши западната и китайската астрология, че и да ги съвместява и да дава прогнози, като едната касае кръг от години, а другата от месеци...

Аз може и да съм риба, но съм тигър и с една дума нищо общо... Ама, че хора...  :-\

*

Yaya

• 2265
« Отговор #4 -: Декември 19, 2011, 08:55:00 am »
тоя пич нещо лошо казва ли? Всички цветя и рози ги чакат...
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

AH

• 2201
« Отговор #5 -: Декември 19, 2011, 09:01:02 am »
А тоя тиквеник как успя да окаши западната и китайската астрология, че и да ги съвместява и да дава прогнози, като едната касае кръг от години, а другата от месеци...

Аз може и да съм риба, но съм тигър и с една дума нищо общо... Ама, че хора...  :-\

статистика
"Тиквеникът" има Енциклопедия на тайнствените науки в 5 томчета, като е събрал доста неща от цял свят и от много време.

*

AH

• 2201
« Отговор #6 -: Декември 19, 2011, 09:03:52 am »

казва, но пък не са благопожелателни като за коледни картички в думи:)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #7 -: Декември 19, 2011, 09:05:49 am »

статистика
"Тиквеникът" има Енциклопедия на тайнствените науки в 5 томчета, като е събрал доста неща от цял свят и от много време.

Е, хубаво - да е жив и здрав и да продължава да учи тогава!  ;D

То все едно да смесиш западна и индийска - същата глупост! Поне от Лилито това съм научила - абсолютно безобразие е да ги смесваш. Да ги разглеждаш по отделно и на финала да смесиш само крайният продукт - Да, ама иначе просто не става. Та и с това е така! А и притежанието на определени книги не прави непременно притежателят им велик ум...  :tongue2:

А относно енциклопедията и аз имам единия от томовете - айде сега...  ;D  Притежаването и е въпрос на едни кинти - 25лв е тома... Нищо особено, просто систематично описание на всички философски течения през вековете...  ;)  и това значи ли, че квот кажа е непременно вярно, щото притежавам такива книги...

хахахааааааааааааааааааа Ан, понякога ме разбиваш с твърдения...  :rolf: :rolf: :rolf:
« Последна редакция: Декември 19, 2011, 09:10:45 am от Вещичка »

*

abroad

• 2187
« Отговор #8 -: Декември 19, 2011, 09:07:13 am »

;D ;D ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #9 -: Декември 19, 2011, 09:08:24 am »

дай и лошото, де - като хляб за черногледите ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #10 -: Декември 19, 2011, 09:15:04 am »

статистика

Е, хубаво - да е жив и здрав и да продължава да учи тогава!  ;D

То все едно да смесиш западна и индийска - същата глупост! Поне от Лилито това съм научила - абсолютно безобразие е да ги смесваш. Да ги разглеждаш по отделно и на финала да смесиш само крайният продукт - Да, ама иначе просто не става. Та и с това е така! А и притежанието на определени книги не прави непременно притежателят им велик ум...  :tongue2:

А относно енциклопедията и аз имам единия от томовете - айде сега...  ;D  Притежаването и е въпрос на едни кинти - 25лв е тома... Нищо особено, просто систематично описание на всички философски течения през вековете...  ;)

значи не е проблем тогава да се знае от къде тръгва астрологията, как се развива във времето за да стигне до съвременната

идеята е, чукча освен да е писател, от време на време да е и читател

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Декември 19, 2011, 09:18:16 am »

дай и лошото, де - като хляб за черногледите ;D

той пък за една определена зодия май не е успял да напише нищо лошо - споменава още за много сюрпризи и завоюване на доверие в най-широк кръг :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #12 -: Декември 19, 2011, 09:23:56 am »
значи не е проблем тогава да се знае от къде тръгва астрологията, как се развива във времето за да стигне до съвременната

идеята е, чукча освен да е писател, от време на време да е и читател

Проблемът не е в това, а във факта, че през вековете са се обособили отделни и самостоятелни течения на всяка една наука. Това е като да се опиташ да приравниш астрономия и астрология - нали коренът им е един, но в последствие са се разделили и сега двете са си съвсем отделни науки - допирателните им са само обектите, с които боравят...

Да не говорим, че китайският зодиак е пропит от техните философии и вярвания, а не от нашите! Що например тоя Александър не се хване да изучи древнобългарският календар и древнобългарските зодиакални знаци, които са си наши, ами се е нахвърлил върху китайските - щото са по-комерсиални китайските... ей затова...  ;D

Ама да ми правиш манджа с грозде и подправки за сладкиши - това е гнус... Всяко нещо си има своят чар и приложение, но не и като е карашик всичко на едно. Ако иска да ги прави едно - то да тръгне от първоизточника, а не от готовия продукт...  ;)

*

AH

• 2201
« Отговор #13 -: Декември 19, 2011, 09:41:36 am »
Проблемът не е в това, а във факта, че през вековете са се обособили отделни и самостоятелни течения на всяка една наука. Това е като да се опиташ да приравниш астрономия и астрология - нали коренът им е един, но в последствие са се разделили и сега двете са си съвсем отделни науки - допирателните им са само обектите, с които боравят...

Да не говорим, че китайският зодиак е пропит от техните философии и вярвания, а не от нашите! Що например тоя Александър не се хване да изучи древнобългарският календар и древнобългарските зодиакални знаци, които са си наши, ами се е нахвърлил върху китайските - щото са по-комерсиални китайските... ей затова...  ;D

Ама да ми правиш манджа с грозде и подправки за сладкиши - това е гнус... Всяко нещо си има своят чар и приложение, но не и като е карашик всичко на едно. Ако иска да ги прави едно - то да тръгне от първоизточника, а не от готовия продукт...  ;)

вярно, в енциклопедията му има много пропуснати древни вярвания, но това не е основание да се критикува един сборен, съставителски труд - същото е със съновниците - това са наблюдения, събирани с векове и хилядолетия.
Може да е повод да се направи още по-богата енциклопедия.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #14 -: Декември 19, 2011, 09:58:08 am »
Абе, пиле, точно на тебе ли трябва да обяснявам, че както съновниците, така и тези астроложки обяснения инициират обществото като стадо овце - демек всички по калъп!

Да ама не! Защото обществото е сбор от Индивидуални Светлинни единици на различен стадий на осъзнаване, което значи, че това, което важи за един, то не важи за друг! Стига търсете общото - НЯМА ОБЩО! Ние сме индивидуалности и като такива, може и имаме някаква обща черта с други или трети, но само до там! Никой не живее общ живот, всеки си има собствен. Общ живот имат животните, защото са с групови души, а ние сме Индивидуалности и няма как да станем стадо!

Ей затова астрологията не е била масова наука в началото, а се е използвала за други неща...  ;)

« Отговор #15 -: Декември 19, 2011, 10:07:30 am »
Вещи ,много си нервна,да не си на червено :o

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #16 -: Декември 19, 2011, 10:09:56 am »
Точно така, Вещичке. И тук съм много съгласна с теб!  :08:
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #17 -: Декември 19, 2011, 10:12:41 am »
Вещи ,много си нервна,да не си на червено :o

Нервна ли  :o ... Напротив: рупам препечена филийка и се наслаждавам на кафето, като отвреме на време бия отпор по въпроси, които смятам, че имам какво да кажа  ;D ;D ;D

Дори съм толкова спокойна, че ако не се събудя ми отиде чистенето на кочината днес...

« Отговор #18 -: Декември 19, 2011, 10:21:50 am »
е значи дали да не бяхме свършили  едно добро дело днес, или го свършихме-събудихме Вещи , айде приятно ти чистене , пожелава ти го един дракон

« Отговор #19 -: Декември 19, 2011, 11:47:01 am »
Вчера бях в едно магазинче и се чудих защо е пълно с преспапиета, а вътре вместо нещо Коледно или зимно - малко драконче с Коледна шапка :blink: Сега разбрах защо ;D

Как да посрещнете годината на дракона

Празнична трапеза за годината на Дракона (част I)
« Последна редакция: Декември 19, 2011, 11:54:50 am от romantica »