Здравей Гост

твърде много противоречия

• 66 Отговора
  • 7377 Прегледи
*

ib

• *
  • 182
твърде много противоречия
« -: Декември 20, 2011, 02:00:58 pm »
Здравейте :)
Много се колебаех дали да пусна тема, но напоследък колкото повече чета и ровя - толкова повече се обърквам и предвид моя радикс - ме хваща параноята :)
Да поясня - става въпрос за следния натал :
Моля да дадете мнение че вече се оплетох а и предвид колко съм субективна в случая  ...
« Последна редакция: Декември 21, 2011, 06:05:03 pm от ib »
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Asol

• 4140
Re: твърде много противоречия
« Отговор #1 -: Декември 20, 2011, 02:06:38 pm »
Това не е натал, освен ако не си на няколко месеца.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Декември 20, 2011, 02:08:54 pm »
Може да е на някое бебе  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #3 -: Декември 20, 2011, 02:09:34 pm »
асол, елфидка - много благодаря :)
на почти 8 месеца  :-[ на бебенце е :) но сатурна ме стряска много
« Последна редакция: Декември 20, 2011, 02:14:27 pm от ib »
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Декември 20, 2011, 02:25:57 pm »
Някой ден това дете може да има успехи в сферата на медицината или нещо свързано с лечителството - алтернативна медицина, психология.

Не му липсват и артистични заложби - може по-нататък, като поотрасне, да го запишеш в някакъв кръжок, да се занимава с някакъв вид творческа дейност, да си изразходва излишъка от енергия.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #5 -: Декември 20, 2011, 02:26:01 pm »
асол, елфидка - много благодаря :)
на почти 8 месеца  :-[ на бебенце е :) но сатурна ме стряска много

Мила, защо му се стряскаш толкова, не на него де, виж каква тао квадратура заформя с връх Плутон. Него гледай...ха, че и той в Козирог  ;D ;D ;D
А Сатурна какво, ще даде някои други кардинални качества на личните планетки на бебока, споко де  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6 -: Декември 20, 2011, 02:47:25 pm »
Какво те стряска? Сатурна е хубав, стига да го разбереш правилно - я виж, ще дисциплинира и ще бие спирачки на съвпада в 4ти дом. Имаш ли идея колко непостоянна Венера би могла да бъде, ако го нямаше Сатур? А и Меркурий е там, може да омайва гаджетата с приказки  ;D И докато дойде едното, да дойде време за другото. Ако го няма Сатурна, какъв юруш ще е.... :P с този АЦ.. И къде ги видя противоречията. Не си виждала картата на моя син - голям кръст, всяка планета е в заточение или падение... Не се шашкай, има и по-зле  ;)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #7 -: Декември 20, 2011, 04:04:12 pm »
Сатурн е пазител, споко, аз имам интимна връзка с него, вече цял живот (упр Слънце, съвпад на асц.) още повече тук е в екзалтация. Детето ще е много интуитивно с тази Луна в Риби, а и Слънце в Телец дава стабилност и последователност. Честно да ти кажа асцендентът най-много ме притеснява, видя ли Скорпион на асц. нещо не е било наред между родителите, когато е зачевано детето. В повечето случаи е брак на сила, единия не е искал да се обвързва или поне не е бил сигурен. Детето ще го отработва това, не го мъчете емоционално, защото Скорпионите и без това са мазохисти. Хубаво е че Сатурн е над хоризонта в собствен дом.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Декември 20, 2011, 04:58:34 pm »
 Saturn ще възпира "поривите" за купони и лежерен живот.

Анабел, синът ми е с асцендент скорпион, но не мисля, че е плод на насилен брак. Имаме доста кармична синастрия двамата.:blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Декември 20, 2011, 05:05:34 pm »
Ib, не виждам от какво трябва чак толкова да се притесняваш.
Дори мога да кажа, че картата клони към по-успешните от гледна точка на ведическата астрология.

Добро детенце си имаш и според мен го очаква успех.
Струва ми се, че още е твърде рано да дисектираш картата му и да търсиш в нея твоите страхове.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Декември 20, 2011, 05:29:20 pm »
Нервирах се сега, какво му е на Сатурна, аз за такъв си мечтая.  ;D ;D ;D Супер си е, много си е доволен в това положение даже.  ;D
А, и да поясня малко, за мен в този радикс, с толкова много овни, които се раздават из 4-тите и 5-тите домове, става една голяма драма, не е зле да има малко Сатурн и да ги въздържа. Въпреки силната си позиция, не мисля, че би бил в състояние да удържи всичко това, което е оказано от наталната карта като доста екстровертен, авантюристичен, експлозивен характер, силно емоционален. По-скоро Сатурн ще го държи да не прави неща, за които после да съжалява.  :rolleyes:
« Последна редакция: Декември 20, 2011, 05:34:21 pm от ThunderGoddess »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #11 -: Декември 20, 2011, 05:57:00 pm »
аз пък се нервирах на темата ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Декември 20, 2011, 05:59:43 pm »

Защо? Да не си и ти изгряващ Скорпион?  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #13 -: Декември 20, 2011, 06:02:09 pm »
 ;D  айде бе, и аз имам камила и ти имаш камила :P

обаче преди всичко съм рептил, ама засега никакви облаги  от тая позиция
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Декември 20, 2011, 08:17:07 pm »
Здравейте :)
Много се колебаех дали да пусна тема, но напоследък колкото повече чета и ровя - толкова повече се обърквам и предвид моя радикс - ме хваща параноята :)
Да поясня - става въпрос за следния натал :
Моля да дадете мнение че вече се оплетох а и предвид колко съм субективна в случая  ...

Всеки има Сатурн картата си. И аз познавам едно такова бебе, родено със Стелиум в Овен.
Това поне има хармонични светила (те са най-важните), а другото бебе, което познавам е с квадрат между светилата. Ще има да трупа опит, свързан с авторитета, самоограниченията и самодисциплината.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

elfidka

• 3129
« Отговор #15 -: Декември 20, 2011, 08:25:39 pm »
В повечето случаи е брак на сила, единия не е искал да се обвързва или поне не е бил сигурен. Детето ще го отработва това, не го мъчете емоционално, защото Скорпионите и без това са мазохисти. Хубаво е че Сатурн е над хоризонта в собствен дом.

Анабел, къде си го чела това ? За първи път го чувам  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Декември 20, 2011, 08:32:41 pm »
Сатурн е пазител, споко, аз имам интимна връзка с него, вече цял живот (упр Слънце, съвпад на асц.) още повече тук е в екзалтация. Детето ще е много интуитивно с тази Луна в Риби, а и Слънце в Телец дава стабилност и последователност. Честно да ти кажа асцендентът най-много ме притеснява, видя ли Скорпион на асц. нещо не е било наред между родителите, когато е зачевано детето. В повечето случаи е брак на сила, единия не е искал да се обвързва или поне не е бил сигурен. Детето ще го отработва това, не го мъчете емоционално, защото Скорпионите и без това са мазохисти. Хубаво е че Сатурн е над хоризонта в собствен дом.

Аааа, виж ти "мазохисти" . Най-често се шири мнението, че са садисти и че има 2 вида зодии "Скорпиони и ухапани от скорпиони". Един астролог не бива да си прави толкова (меко казано) предубедени изводи за някой знак или асцендент. Изгряващият знак няма нищо общо с отношенията между родителите. За родителите се съди по аспектите между светилата, а родовата карма е по 4-ти. Скорпионите не са мазохисти, а най-дълбочинната зодия, способна на най-дълбоки душевни трансформации, на каквито нито един друг знак не е способен. Същото се отнася и за слънце и луна в скорпион.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #17 -: Декември 20, 2011, 08:46:39 pm »
В повечето случаи е брак на сила, единия не е искал да се обвързва или поне не е бил сигурен. Детето ще го отработва това, не го мъчете емоционално, защото Скорпионите и без това са мазохисти. Хубаво е че Сатурн е над хоризонта в собствен дом.

Анабел, къде си го чела това ? За първи път го чувам  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Познавам двама с асц. Скорпион, но нестандартността в семействата им съм я разглеждала като влиянието на управителя на 4-ти дом (водолей), който е Уран. Единият мъж има 6 или 7 братя и сестри от различни бащи и майка му не е ромка, а на другият родителите се развеждат, когато е бил на 3 или 4 г. и от тогава не е виждал баща си, майката го забранява  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Декември 20, 2011, 09:47:00 pm »

Познавам двама с асц. Скорпион, но нестандартността в семействата им съм я разглеждала като влиянието на управителя на 4-ти дом (водолей), който е Уран. Единият мъж има 6 или 7 братя и сестри от различни бащи и майка му не е ромка, а на другият родителите се развеждат, когато е бил на 3 или 4 г. и от тогава не е виждал баща си, майката го забранява  :blink:

Да, именно! И аз това се опитах да подчертая. Родовата карма и рожденото семейство се свързват с 4-ти дом. Често при изгряващ Скорпион се пада Водолей на ИЦ, а оттам и нестандартна семейна среда.

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Декември 20, 2011, 09:50:24 pm »

Аз пък не виждам големи противоречия в тази карта. Стелиумът ще го тегли в една посока, а горкият Сатурн ще се опитва да го учи на отговорност и да споделя с другите (11-ти дом), а да не бъде обзет само и единствено от мисълта за самия себе си - 5-ти дом. Марс е изключително важен в тази карта, защото управлява целия стелиум силен е на трон в Овен и в съвпад с Юпитер. Забелязала съм,  че мъже с този аспект (Марс в аспект с Юпитер) обикновено достигат до високи постове. Това е аспекта на "синята кръв" - има го в картите на много кралски особи (най-често квадратурата).