Здравей Гост

Асцендент и Слънце в един и същи знак!

• 19 Отговора
  • 2903 Прегледи
Асцендент и Слънце в един и същи знак!
« -: Декември 20, 2011, 03:04:27 pm »
.
« Последна редакция: Август 22, 2012, 12:32:39 pm от MayFlower »
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Yaya

• 2265
Re: Асцендент и Слънце в един и същи знак!
« Отговор #1 -: Декември 20, 2011, 03:08:59 pm »
Аз познавам  :blink: в случая, като че ли позицията на Слънцето по дом се изявява по-ясно
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #2 -: Декември 20, 2011, 03:22:38 pm »
.
« Последна редакция: Август 22, 2012, 12:22:10 pm от MayFlower »
For you!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #3 -: Декември 20, 2011, 03:49:19 pm »
Не знам, а ти кажа, не съм сигурна все още - както виждаш, това е дете на почти 5г. Не мисля, че е толкова еднозначно. Вероятно АЦ по-скоро ще ти покаже външния вид. Той, например, си е Лъв - с гъста, остра коса, светлокестенява, бледа кожа, изправено тяло, слабовато, но това май идва от Сатурна.
При мен, от друга страна, външния вид е по-скоро повлиян от АЦ и мястото на управителя му. По характер, обаче имам повече огън в картата, отколкото въздух - като АЦто  :blink:
Но като цяло, АЦто ще ти посочи външния вид, заедно с управителя му. Имам за практика 2 познати, доста повлияни от знака, в който е У на АЦ. Иначе, са коренно различни, но не от Слънцата

И на мен ще ми е интересна темата.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4 -: Декември 20, 2011, 03:54:46 pm »
Имам 2 МНОГО близки хора с тази позиция - Слунце в съвпад с асц под 6-7 градуса. Единият е риби, другият Скорпион. Изключително властни хора. По водному - фино и манипулативно, но носят усещането, че те знаят най-добре какъв трябва да е светът. Това го казвам в положителен смисъл, и аз имам натоварен 1 дом и аз си вярвам, че имам правото да управлявам собствения си свят, всичките ми приятелки имат поне 2 планети в 1 дом.... И двамата имат артистични, креативни професии. Слънцето си личи, но не като Лъв, носи си мекотата на водата.

Има ли са тежко детство, и като цяло труден живот. Трудни характери. Има ли планета в 1 дом, задължително характерът е очебиен, не е личност, която можеш да пропуснеш. Но определено най-манипулативната личност, която съм познавала е човек с Плутон в 1 дом.

Скоро четох нещо интересно и мога да го потвърдя с моя Сатурн и Уран в 1 дом. Ако човек се опита да пресъздаде архетипа на планетите чрез личността си, много често няма да бъде социално приет ( ;D :P е къде ти, кой иска да си лафи с Уран или Сатурн,  :tongue2:), но ако използва усещанията си, за обществено полезни дейности, ще има голям успех, хората ще го следват. Аз завърших професия, която от всякъде е Сатурн и Уран, и днес, когато изказвам експертно мнение, никой не "смее" да ми противоречи, защото имам диплома, но когато като личност кажа, на някой какво ще му се случи (много често съм имала пророчески усещания и ясно разпознавам модели на живот и поведение) ВИНАГИ са ми се обиждали. Сега обаче професионално, съм държавно лицензиран "създател на бъдещето". Професията ми е свързана с планиране на модели на развитие, стратегии и тн....   
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #5 -: Декември 20, 2011, 04:41:50 pm »
Значи си намерила точното си призвание и реализицията му - планиране (Сатурн) на бъдещето (Уран). Браво! ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #6 -: Декември 20, 2011, 05:02:41 pm »
Слънце в риби с какво се занимава?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #7 -: Декември 20, 2011, 05:52:04 pm »
от близо имам такъв  пример- нищо толкова не е изявил, даже  си е баш мекотело- то живота му се нареди без той да иска, но не спира да реве и да се оплаква; фактология- разведени родители, трудни роднини;
в тази връзка се чудя кое е по- силно изгряло слънце ( в 12) или в 1 дом, защото на теория в 1 дом трябва да е по- видимо, но на практика не съм на това мнение :- пак на теория в 12 дом би трябвало да е "затворено".... но путин  хич не е заточен, даже не ще да залязва
« Последна редакция: Декември 20, 2011, 06:05:03 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #8 -: Декември 20, 2011, 06:10:30 pm »
Слънце в риби с какво се занимава?

.
« Последна редакция: Август 22, 2012, 12:23:07 pm от MayFlower »
For you!

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Декември 20, 2011, 06:43:49 pm »
 Чела съм, че Луна в 12 дом дава отчужденост с майка/семейство и практическите ми наблюдения са такива, а не по класическите интерпретации на 12 дом. Големият кръст не е лесен за преработка, но "собствениците" му някак си оцеляват ако и да ги подценяват.
 Сърдечни неволи?

« Отговор #10 -: Декември 20, 2011, 06:51:38 pm »
Чела съм, че Луна в 12 дом дава отчужденост с майка/семейство и практическите ми наблюдения са такива, а не по класическите интерпретации на 12 дом. Големият кръст не е лесен за преработка, но "собствениците" му някак си оцеляват ако и да ги подценяват.
 Сърдечни неволи?

.
« Последна редакция: Август 22, 2012, 12:24:00 pm от MayFlower »
For you!

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Декември 20, 2011, 08:21:30 pm »
Сега докато се рових из картите си, попаднах на такава, в която Слънцето и АЦ попадат в еднакъв зодиакален знак, в случая Риби. Стана ми любопитно как се проявява една такава карта и дали планетата управител на знака изиграва една по-специална роля в живота на дадения човек.

В конкретния случай е още по-интересно, защото съвсем скоро управителят Нептун ще транзитира през Асцендента! Поставям картата, ако на някой му е любопитно да погледне, много Нептунианска карта!

Интересно ми е да разбера, ако някой от вас има така поставен радикс, как чувства влиянието на планетата управител? Може би зависи и къде е ситуиран и от аспектите които има?

Естествено, че когато една планета е съ-управител на Слънцето и асцендента придобива по-висок статус в картата. В случая Нептун и класическият управител Юпитер ще са с двойно подчертано значение в живота на човека. но, когято Слънце е в 1 дом, то има егоистичните характеристики на Слънце в 1-дом и Овен, макар енергиите да са пречупени през воден знак.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #12 -: Декември 20, 2011, 10:25:23 pm »
Това значи ли респективно, че макар в огнен знак - Слънце в 12-дом ще има характеристиките на Риби повече?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #13 -: Декември 20, 2011, 10:41:49 pm »
от близо имам такъв  пример- нищо толкова не е изявил, даже  си е баш мекотело- то живота му се нареди без той да иска, но не спира да реве и да се оплаква; фактология- разведени родители, трудни роднини;
в тази връзка се чудя кое е по- силно изгряло слънце ( в 12) или в 1 дом, защото на теория в 1 дом трябва да е по- видимо, но на практика не съм на това мнение :- пак на теория в 12 дом би трябвало да е "затворено".... но путин  хич не е заточен, даже не ще да залязва

имам приятели артисти със Слънце в 12 дом, които нямат проблем с обществените изяви. Има много певци, актьори със Слънце в 12 дом или натоварен 12 дом, преработват позицията като разчитане на подсъзнателните необходимости на масата....

*

Lina

• *
  • 118
« Отговор #14 -: Декември 21, 2011, 03:39:17 pm »
Здравейте,

По темата - при мен Везни е управител и на 12 и на 1 дом (12 интерсептиран), а Слънцето е в 12 дом във Везни в съвпад с Плутон (пак във Везни). Т.е. Асцендент и Слънце във Везни. Венера е в Дева в 10 дом в квадратура с Марс и Уран и секстил с Асцендента.
Звучи малко гадно на пръв поглед. :)

Имам и един куп планети в 1 дом - Марс, Уран, Меркурий всичките в Скорпион. :)))

В стила и външния ми вид може би има много усещане за Венера, но бих казала, че ми липсва прекалената приказливост, присъща за такова разположение.
Иначе заради Слънцето в 12 дом отчуждеността с бащата е повече от ясна.  ;)

За трудното детство, което споменавате по-надолу - да, бих казала, че и при мен беше така, но на този етап от живота си се считам, че имам повече късмет, отколкото обратното.

Много се радвам, че сте отворили тази тема - от много време си задавам въпроса за Асцендента и Слънце в един знак. :)
Dare mighty things!

« Отговор #15 -: Декември 21, 2011, 05:09:33 pm »
.
« Последна редакция: Август 22, 2012, 12:24:35 pm от MayFlower »
For you!

*

Anabell

• 2022
« Отговор #16 -: Декември 21, 2011, 07:47:14 pm »
Благодаря на всички които се включват с коментари по темата! От споделеното се научават много неща! :blink:

:08:

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #17 -: Януари 16, 2012, 01:09:32 pm »
 Моето Слънце и АС са във Везни, съответно Слънцето е в 12 дом, Венера е в Скорпион и на моменти Скорпионското имам чувството че доминира  :-\

Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

лилид

« Отговор #18 -: Януари 16, 2012, 01:25:24 pm »
то споменавала съм вече другаде някъде тук, но хайде и днес - за протокола, или за статистиката (статистик съм всъщност по професия) - при мене всичките са в един знак, и Слънце, и АС и управителят Сатурн, :P

*

Yaya

• 2265
« Отговор #19 -: Януари 16, 2012, 01:28:53 pm »

Иначе заради Слънцето в 12 дом отчуждеността с бащата е повече от ясна.  ;)

Знаеш ли, че и Слънце в 8 дом дава подобни индикации, като според мои наблюдения, ако е в 12 е налице отчужденост, а ако е в 8 - пълна липса?
Има цяла тема по въпроса някъде, но дали ще успея да я изровя...

voila! http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4934.0.html
« Последна редакция: Януари 16, 2012, 01:33:34 pm от Yaya »

А Шопенхауер