Здравей Гост

Всичко за Меркурий

• 41 Отговора
  • 4777 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Всичко за Меркурий
« Отговор #20 -: Декември 22, 2011, 11:58:15 pm »
Имах предвид по вторична прогресия, по натал нямам таковаз.
Погледнах си прогресията и се оказа, че през 2011 има точен съвпад на Слънце и ретро Меркурий (в квадрат със Сатурн). Догодина се разпадат двата аспекта, Меркурий ще направи точна опозиция с Уран, пак по прогресия.

Годината почти свърши, а гуру не успях да стана, да му се не види!  ;D

Лили,
що не се хванеш да пишеш? :-\ :rolleyes:Ще имаш успех...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Декември 23, 2011, 12:10:52 am »
Не мога да пиша романи  ;D, не съм по тази част. И напоследък все по-малко ми се пише, вече си начесах крастата.

По-скоро си мислех да намаля форумните изяви и най-сетне да направя нещо свое, но всичко с времето си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #22 -: Декември 23, 2011, 12:33:09 am »
Имах предвид по вторична прогресия, по натал нямам таковаз.
Погледнах си прогресията и се оказа, че през 2011 има точен съвпад на Слънце и ретро Меркурий (в квадрат със Сатурн). Догодина се разпадат двата аспекта, Меркурий ще направи точна опозиция с Уран, пак по прогресия.

Годината почти свърши, а гуру не успях да стана, да му се не види!  ;D

Нали разглеждахме карти на гурута и се оказа, че имат силен Сатурн?

*

AH

• 2201
« Отговор #23 -: Декември 23, 2011, 05:47:57 am »
Още една аксиома в астрологията:
Всяка планетарна енергия, в зависимост от конкретно космично състояние на планетата/знак, дом, достойнства или слабости и т.н./, използва различни набори от средства и качества за да се прояви.

Общото е, че примитивна проява, примерно на Меркурий, се манифестира  с изрази като: „аз всичко знам, прав съм, и това, което мисля, е истина за всички“.

Висшата изява, пак на Меркурий, е осъзнаване необятността на мисловния свят, осъзнаване на силата му, контрол на волята над мисловните модели.

От тук – практическото приложение на астрологията е как знанията за общата символика и  конкретното космично състояние да помогнат за висше проявление на енергията .
/или поне да преодолеят примитивните и прояви – проблемът е, че се чувстваме комфортно, стъпили здраво върху примитивните прояви и не виждаме добро в по-висшите.
И  се появява въпросът кое е доброто на висшите изяви, щом ни изкарват от спокойното място на убедеността, че сме знаещи и можещи, дори демонстративно да отбелязваме, че осъзнаваме неограничеността на мисленето./

« Отговор #24 -: Декември 23, 2011, 06:15:42 am »
Марая можеш ли да ми кажеш за моя Мерк, в 5 дом Рак, съвпад с Хирон и Слънце, опозиция със Сатурн,Уран и Нептун, тригон с Плутон  ;)
Много ви се възхищавам, теория доста научих,но интерпретацията ми е доста трудна  :(
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #25 -: Декември 23, 2011, 07:48:53 am »
Айде, бързо картите на масата! :-[

аз съм всичко кос,  :blink:
У3 Плутон  Дева в 1, Мерка Козирошки ако зацепва бавно мисли бързо,ако говори бързо преди да се замисли се вкарва в беля това е от първият градус,усеща се на моменти и стрелешкото в Мерка,
 Мерка 4-Луна 3 - ВЗ по дом, а за паметта ,помни като слон важните неща ,Мерка секстил Сатурн
Мерка УАсц и Мс
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #26 -: Декември 23, 2011, 08:03:25 am »

Висшата изява, пак на Меркурий, е осъзнаване необятността на мисловния свят, осъзнаване на силата му, контрол на волята над мисловните модели.

като прочетох това се сетих,че една астроложка поглеждайки ми хороскопа на времето ми каза,че мога да убивам с думи, :mellow:
не знам до колко се спрявам със самоконтрола, с хора, с който съм си много близка, мой приятели ,сарказма и черният хумор ни е любима игрословица
останалите гледам да не ги шокирам с прямостта си

« Отговор #27 -: Декември 23, 2011, 08:11:11 am »
Гогол страдал от тройнственост, която се състояла в това, че с единия крак той стоял в миналото, с другия приветствувал бъдещето, а между краката му била страшната действителност.(из ученическо съчинение) :mellow:

Из кандидат-студентско съчинение:
"По това време е имало и жени-воеводки, които са обладавали по стотина-двеста яки мъже. Но това не било верният път за освобождението на България."

Из ученическо контролно по биология:
"Добрите бъгтерии се хранят с трупове, а лошите причиняват болести по хората."

Янко музиканта сам си правел свирки.
(Из ученическо съчинение)

Из ученическо съчинение:
Понеже лодкарят отказал да я прекара, баба Илийца измъкнала кола и сама се прекарала

Учителска реплика:
- Извади си оная работа изпод чина, защото ако аз дойда да ти я извадя, на мен ще ми стане хубаво, а на теб не.

Мерка - Питър Пан  ;) ;D

« Отговор #28 -: Декември 23, 2011, 08:16:12 am »
Девойче! Вие сте направо копие на Джулия Робъртс! Вярно, че пиратско

…и най-важното - нашите парашути са с доживотна гаранция

Надпис на полицейска кола:
“Спечели безплатно возене

Надпис в моргата:
“Аз бях тук”

“Уважаеми нарушители! Във връзка с недостатъка на патрони, предупредителни изстрели във въздуха повече няма да правиме!”
Hадпис на граничен стълб

http://www.vicmania.com/?cat=2000

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #29 -: Декември 23, 2011, 08:20:36 am »
А може ли малко разяснения по въпроса за бърз и бавен Меркурий?
На моя син, който макар и на 5 изглежда умничък Меркурий му е бавен. 15 гр. Риби, скорост 0,56

*

AH

• 2201
« Отговор #30 -: Декември 23, 2011, 08:23:38 am »
че мога да убивам с думи, :mellow:

Независимо в какво космично  състояние е Меркурий в радикса, може да има висша или примитивна проява .

Разликата  е в това, че ще се проявява в различни сфери/според  домификациите/, по различен начин/според знака/, при различни провокации/според аспекти/, но общото е, че трябва да разпознаваме у себе си и другите примитивните му прояви и ако не ни удовлетворяват, да търсим начини да се отдалечим от тях.

*

Asol

• 4140
« Отговор #31 -: Декември 23, 2011, 08:42:00 am »
Лили,
що не се хванеш да пишеш? :-\ :rolleyes:Ще имаш успех...

Ми тя и сега пише. Пък кой знае, може с времето и книги по астрология да напише.  ;)

« Отговор #32 -: Декември 23, 2011, 09:30:50 am »
Ми с какво свързвам Меркурий ... някой от форумците беше казал безгрижие, подкрепям, подвижност, интелектуална игра, желание да си вечно млад, нещо забавно, смях ... извън нали изказаните мнения по астрологични книги, поне за момента с опита ми ми навява асоциации на това.  ;D
Иначе моя си е в Рак, на 19 05' градуса, в 10 дом, първата планета, която е изгряла след Слънцето, по брой аспекти след Луната и МНОГО си го обичам.  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

*

Grace

• 2257
« Отговор #33 -: Декември 23, 2011, 09:50:06 am »
Grace , Меркурий в картата ти показва няколко неща..които според моя прочит са основния акцент чрез който ти комуникираш и проявяваш аналогиите му. На първо място той е изключително важна планета в твоя натал като управител на кардиналните оси...Ти си контакта на външен вид си с нестандартни пропорции...За да развиеш личността си на теб са ти нужни дейности чрез който можеш да се конфротираш и силна връзка с околните...Ти си от хората , които не могат без брак , защото чрез парттньора ти опознаваш себе си...Винаги търсиш публика...,можеш да имаш отровен език..Зад плахия знак риби...дори и с недотам добри есенциални качества както и място на градуса се крие понякога доста отровен език..Харесва ти общуването с другите , търсиш публика за изявите си..Харесва ти спора и обичаш да спориш. Падаш си по по-млади мъже...Обикновено те са тези , които събират негативите след твоите неуспехи...които не преживяваш лесно...Вероятно е да имаш няколко развода..
Планетата попада в материалния сектор на дома и ме навежда на мисълта...,че чрез партньорите си печелиш добре...Успехи в съдебни спорове...Мисълта ти е по-скоро интуитивна...,а не ментална...

Марая...Слънчице... :blink: да ти дам обратна връзка за въпроса с Мерка ... ;)
ще отдам сравнително ниската познаваемост на това, че все пак разгледа Мерка изолирано от цялата карта  :blink:

Ти си от хората , които не могат без брак , защото чрез партньора ти опознаваш себе си.. - възможно най-грешното заключение. не само, че мога, ами и много активно отстоявам това си становище.

Винаги търсиш публика - с Асц Дева, доста често обичам да стоя в сянка и да не се афиширам.

..Зад плахия знак риби...дори и с недотам добри есенциални качества както и място на градуса се крие понякога доста отровен език.. - визираш предполагам опозицията с Плутон  :blink: не бих казала " отровен". по-скоро мога да бъда много убедителна и да отстоявам твърдо мнението си / ако реша, че си струва, защото Плутон понякога се изпълва с мълчаливо презрение../  и саркастична мога да бъда, да.

Харесва ти спора и обичаш да спориш.  - вярно  ;D , особено преди години...

Падаш си по по-млади мъже;D не търся такива, даже се дърпам, но партнъора ми е по-малък от мен, да  :blink:

Обикновено те са тези , които събират негативите след твоите неуспехи...които не преживяваш лесно...Вероятно е да имаш няколко развода..;D досега имам една 12 г връзка само, за в бъдеще ще видим... ;) а относно другото.... ;D по-скоро се греят на моите успехи....не бих казала, че събират негативи, а точно обратното.

чрез партньорите си печелиш добре.. - точно обратното е  :blink:
Мисълта ти е по-скоро интуитивна...,а не ментална... - не знам, може би до известна степен;

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Декември 23, 2011, 11:14:06 am »
Grace , Меркурий в картата ти показва няколко неща..които според моя прочит са основния акцент чрез който ти комуникираш и проявяваш аналогиите му. На първо място той е изключително важна планета в твоя натал като управител на кардиналните оси...Ти си контакта на външен вид си с нестандартни пропорции...За да развиеш личността си на теб са ти нужни дейности чрез който можеш да се конфротираш и силна връзка с околните...Ти си от хората , които не могат без брак , защото чрез парттньора ти опознаваш себе си...Винаги търсиш публика...,можеш да имаш отровен език..Зад плахия знак риби...дори и с недотам добри есенциални качества както и място на градуса се крие понякога доста отровен език..Харесва ти общуването с другите , търсиш публика за изявите си..Харесва ти спора и обичаш да спориш. Падаш си по по-млади мъже...Обикновено те са тези , които събират негативите след твоите неуспехи...които не преживяваш лесно...Вероятно е да имаш няколко развода..
Планетата попада в материалния сектор на дома и ме навежда на мисълта...,че чрез партньорите си печелиш добре...Успехи в съдебни спорове...Мисълта ти е по-скоро интуитивна...,а не ментална...

Марая...Слънчице... :blink: да ти дам обратна връзка за въпроса с Мерка ... ;)
ще отдам сравнително ниската познаваемост на това, че все пак разгледа Мерка изолирано от цялата карта  :blink:

Ти си от хората , които не могат без брак , защото чрез партньора ти опознаваш себе си.. - възможно най-грешното заключение. не само, че мога, ами и много активно отстоявам това си становище.

Винаги търсиш публика - с Асц Дева, доста често обичам да стоя в сянка и да не се афиширам.

..Зад плахия знак риби...дори и с недотам добри есенциални качества както и място на градуса се крие понякога доста отровен език.. - визираш предполагам опозицията с Плутон  :blink: не бих казала " отровен". по-скоро мога да бъда много убедителна и да отстоявам твърдо мнението си / ако реша, че си струва, защото Плутон понякога се изпълва с мълчаливо презрение../  и саркастична мога да бъда, да.

Харесва ти спора и обичаш да спориш.  - вярно  ;D , особено преди години...

Падаш си по по-млади мъже;D не търся такива, даже се дърпам, но партнъора ми е по-малък от мен, да  :blink:

Обикновено те са тези , които събират негативите след твоите неуспехи...които не преживяваш лесно...Вероятно е да имаш няколко развода..;D досега имам една 12 г връзка само, за в бъдеще ще видим... ;) а относно другото.... ;D по-скоро се греят на моите успехи....не бих казала, че събират негативи, а точно обратното.

чрез партньорите си печелиш добре.. - точно обратното е  :blink:
Мисълта ти е по-скоро интуитивна...,а не ментална... - не знам, може би до известна степен;

;D...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Декември 23, 2011, 12:59:03 pm »
Меркурий има отношение към търговията...,към телекомуникациите..,към пътуванията.../разбира се и към други неща/.
Любопитно ми е....има ли някой от пишещите с Меркурий в 2-ри дом и как се изразява? :-\

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #36 -: Декември 24, 2011, 02:20:51 pm »
Аз питах преди много постове какво ще рече бавен Меркурий, който има - скорост 0,56, 15 гр. Риби?

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Декември 24, 2011, 02:34:24 pm »
Аз питах преди много постове какво ще рече бавен Меркурий, който има - скорост 0,56, 15 гр. Риби?

Бавен е преди да влезе във фаза...

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #38 -: Декември 25, 2011, 04:19:52 pm »
Ясно, аз питам за човека, който е роден с такъв Меркурий, какво значи?

« Отговор #39 -: Декември 25, 2011, 04:46:27 pm »
че мога да убивам с думи, :mellow:

Независимо в какво космично  състояние е Меркурий в радикса, може да има висша или примитивна проява .

Разликата  е в това, че ще се проявява в различни сфери/според  домификациите/, по различен начин/според знака/, при различни провокации/според аспекти/, но общото е, че трябва да разпознаваме у себе си и другите примитивните му прояви и ако не ни удовлетворяват, да търсим начини да се отдалечим от тях.

на това имаше и продължение, да убивам с думи илюзиите на околните  :mellow: