Здравей Гост

Шизофрения

• 8 Отговора
  • 1653 Прегледи
*

Freya

• **
  • 1178
Шизофрения
« -: Декември 23, 2011, 11:28:49 am »
Здравейте, запознах се с едно момче, което има диагноза шизофрения.
А имам и един приятел за когото също има такива съмнения.
Вълнува ме къде в картата виждаме индикации за такъв тип заболяване. Кои планети и аспекти са намесени..
Поствам едната карта, която е без час, обаче.
В конкретния случай, той казва че му е много трудно да прави разлика между реалност и сън. Доста често върши неща а после му казват, че не се е случило а има и халюцинации.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Шизофрения
« Отговор #1 -: Декември 23, 2011, 11:38:10 am »
http://www.astroseer.net/forum/index.php/topic,639.msg8289/topicseen.html#msg8289

Тук има доста карти...И опити за дефиниция...на заболяването... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2 -: Декември 23, 2011, 12:06:04 pm »
Мда Марая, чела съм я тази тема :) явно темата като цяло ми е интересна.

Иначе в тази карта забелязвам най-вече Квадратите на Луната, особено към Сатурн и Нептун, както и към Уран предполагам, че има някакво значение в случая. Подобни аспекти наблюдавам и в картите в другата тема...
Също и Меркурий квадрат Плутон ми се струва, че е значим аспект в случая.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Декември 23, 2011, 12:20:24 pm »
Мда Марая, чела съм я тази тема :) явно темата като цяло ми е интересна.

Иначе в тази карта забелязвам най-вече Квадратите на Луната, особено към Сатурн и Нептун, както и към Уран предполагам, че има някакво значение в случая. Подобни аспекти наблюдавам и в картите в другата тема...
Също и Меркурий квадрат Плутон ми се струва, че е значим аспект в случая.

В тази карта Меркурий е във Водолей...Намира се във втората декада на знака , която се управлява от самия него..Дома в който го намираме е 11-ти...мунданен дом на Водолей..,чиито диспозитор е Уран...Последния е в съвпад с Венера, която е управител на АСЦ и инерсептирания 6-ти дом...Венера е аспектирана доволно в тази карта и има квадратура с Луната в 12-ти дом...,а и наред с това е силно квадратирана...Психиката на момчето е доста прикрита , но и много огнена..експанзивна...Диспозитор на Луната е Марс на трон по знак...,но в 12-ти дом...Марс е субдиспозиран от Юпитер в телец...
Според мен заболяването е отключено при първия възврат на възлите...Около 18,5 годишна възраст....

Хирон в 3-ти.... :rolleyes: Многоликия Хирон...той дава инфо за различни психични аномалии...В знак на Меркурий...и в дом на Меркурий..при това Ретро....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #4 -: Декември 23, 2011, 12:34:27 pm »
Много напрегнати аспекти са се струпали върху Луната му. Много и силни емоции (Луна в Овен), които подтиска (квадрат със Сатурн), силна нервност (квадрат с Уран), депресии и изпадане от едната крайност в другата. Марс (на трон) в квадрат със Слънцето - може да има силни стремежи, но също и толкова силно да си вреди сам с прибързани действия и постъпки или да среща пречки от независещи от него обстоятелства или които той самият да предизвиква. Но също така и не би трябвало да е съвсем карък момчето при този земен тригон Слънце/Юпитер. Нещата може да се уреждат наготово, в крайна сметка. Може би трудно получава онова, което желае най-силно, но затова пък получава награди, които може и да не е заслужил. Меркурий в квадрат с Плутон бих набедила като източник на силни самовнушения. Ако имаше сигурна домофикация, щеше да бъде по-добре. :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #5 -: Декември 23, 2011, 01:41:08 pm »
Интересна интерпретация Мирабела :)
Относно часа, ще го питам следващия път, дано знае.. и ще ъпдейтна картата.
Странно, но защо си мислех, че Луна в Овен е всичко друго но не и емоционална.. или може би беше нечувствителна :unsure:
Има логика наистина да потиска емоции щом е в квадрат със Сатурн...
Интересен ми е като личност този човек, пишем си в скайп от вчера.. така че не го познавам все още, но ни предстои комуникация за напред... Иначе е творческа натура, свири на китара и се интересува от сънища.
Как привличам все откачалки не знам  ;D Сигурно нещо в моята карта.. или пък подобните се привличат  ;D

« Отговор #6 -: Декември 23, 2011, 01:51:27 pm »
Луна в аспект с Нептун предразполага към творчество. А и овненската Луна обича да се изявява... Всички мъже с Луна в Овен, които познавам (а аз харесвам огнени Луни), са много емоционални, жизнени, преливат от ентусиазъм. Разбира се, че извадката ми може да не е представителна. :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Декември 23, 2011, 02:57:31 pm »
И двата управителя на 3 дом са наранени, но не знам доколко това е определящо. Тази болест има генетична предразположеност.

« Отговор #8 -: Декември 23, 2011, 03:14:28 pm »
Точно така е, както казва Уран. Шизофренията е комбинация от генетична компонента и влияние на фактори от външната среда. Обикновено се отключа от стерсиращо/травмиращо събитие в последните години на пубертата. Ако до 30-та си годишнина не сте развили шизофрения, шансовете ви да я развиете стават минимални.
Най-добрата лекция по темата, която съм слушала - http://www.youtube.com/watch?v=nEnklxGAmak&feature=BFa&list=SP848F2368C90DDC3D&lf=list_related (от курса "Биология на поведението на човека" на проф. Р. Саполски от Университета в Станфорд).