Тез дни мислех да пиша на едно момиче, с което бяхме много близки, най-добри приятелки през цялото ми съзнателно детство и през по-голямата част от пуберитета, даже. Тя, обаче се отдалечи от мен .... заради една глупост и захвърли ей така 10 години приятелство, което трудно мога да преглътна и може би заради това се сдържах. Казвам това като предистория, понеже пък днес я сънувах и се питам дали съня ми няма нещо общо с нея или с някаква част от психиката ми, която тя провокира.
Бяхме се уговорили да се видим, след толкова години, аз и тя много се радваше на тази среща. Разкарвахме се по много красиво място, някакъв див, непознат, скалист морски бряг. Морето беше издълбало множество лагуни и заливчета сред скалите и ние се разкарвахме по тях. Разхождахме се по една и от едната ни страна стоеше морето, от другата едни много резки, високи скали, като стената на каньон. И на една издатина на тези високи скали, стоят едни работници, които режат скали и парчетата, доста големи, падат във водата. И изведнъж това момиче, за което говоря, се засили, изтича и искаше да застане под тази издатина, вътре във водата. Но падна едно голямо парче скала пред пътя й, тя нямаше накъде да отиде, падна второ върху гърба й, трето, четвърто, които я затрупаха. И аз стоя и това се случва на някакви 5 метра, да кажем от мен и искам да направя нещо, но реакциите ми са бавни и затова нищо не казвам, само гледам как я затрупват скалите. В същото време се повява трето, непознато момиче и то силно вика на работниците да спрат, че има човек под скалите. Единия спира, слиза долу и казва, че не знае под кои скали ще я намери, един вид, изобщо не му се занимаваше, но това момиче му казва точно кои скали да премести и я намират отдолу жива и здрава. Докато аз, в съня си, като видях тази скала, която пада върху гърба й, направо мислено я отписах. Изваждаме я на брега, тя е малко шокирана и обездвижена и тя обяснява, че ако не сме я били извадели, нямало да издържи и един ден, защото водата била много студена. Имаше си някаква причина да бъде по-студена, обаче не помня какво точно, нещо беше сложено в тази вода и точно то май я беше привлякло и към "геройството", което направи. Та тя благодари първо на непознатото момиче, и аз се почувствах малко засегната, че благодари на нея, а не на мен и тъпо, че нищо не съм направила. После тя благодари и на мен, но аз се почувствах тъпо и от това, тъй като не го бях заслужила. На гърба си, където беше паднала скалата, имаше една като драскотина и целия й гръбнак беше зачервен, но можеше а ходи и всичко беше наред.
После нещо ми се губи, но се оказваме вече в колата на майка й и на баща й, ние двете сме на задната седалка и се прибираме всеки в дома си. Тя нещо се опитваше да изкопчи от майка си и баща си, улеснение, заради положението й, един вид, но те й казаха да не се лигави, понеже положението всъщност не е толкова зле, колкото тя го описва и те много добре го знаят. После вече бях у нас, където имаше една маса с натрупани много неща - сладки, чипсове и във всяка стая имаше такова изобилие от храна, майка ми подготвяше някакво празненство, но не помня по какъв повод.
Картите са Рицар Жезли, Жрец, об Дама чаши.