Здравей Гост

Гадаене на сънища

• 107 Отговора
  • 27886 Прегледи
Re: Гадаене на сънища
« Отговор #100 -: Април 18, 2012, 04:15:13 pm »
Здравейте! Няколко пъти ми се случва да сънувам разни момичета приятелки на моето гадже. Оня ден сънувах, че играя мач и излизам сам срещу вратаря и ми излиза една приятелката на гаджето ми и ми прави фал. :D После идва една друга с носилка и малко се възбудих.

п.с. Много ми се играе мач, понеже сега имам контузия и не съм играл от 6 месеца.

А пак вчера сънувах, че сме на парти и една приятелката на гаджето ми ми предложи да спим и аз и отказах и й казах, аз я обичам няма да спя. Според вас на какво се дължи това?

« Отговор #101 -: Април 20, 2012, 11:02:24 pm »
... и аз и отказах и й казах, аз я обичам няма да спя.

:DDD

Това се нарича ВОЛЯ. :mellow:

Цитат
Според вас на какво се дължи това?

На бушуващи хормони. :blink:

There's a little witch in every woman...

« Отговор #102 -: Април 20, 2012, 11:06:04 pm »
Нарича се хипнагогия и това е междинната фаза между будно състояние и съня, след нея ако не се лъжа следва сънната парализа и тнт... изображенията които виждаш те въвеждат в съня.. унасяш се и така заспиваш.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypnagogia
На мен ми се е случвало първоначално да ги виждам като снимки и застинали изображения, които впоследствие се раздвижват и стават като филм... и вече влизаш в съня, без да се усетиш...

На мен от около две години много често ми се случва  т.нар. сънна парализа - не мога да се сетя за по-ужасно преживяване от това, особено първите пъти, когато не знаех какво става. Интересното е, че винаги се случва в квартирата ми и само веднъж у дома.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #103 -: Април 21, 2012, 10:59:08 am »
Нарича се хипнагогия и това е междинната фаза между будно състояние и съня, след нея ако не се лъжа следва сънната парализа и тнт... изображенията които виждаш те въвеждат в съня.. унасяш се и така заспиваш.
На мен ми се е случвало първоначално да ги виждам като снимки и застинали изображения, които впоследствие се раздвижват и стават като филм... и вече влизаш в съня, без да се усетиш...

На мен от около две години много често ми се случва  т.нар. сънна парализа - не мога да се сетя за по-ужасно преживяване от това, особено първите пъти, когато не знаех какво става. Интересното е, че винаги се случва в квартирата ми и само веднъж у дома.

Прочети повече по темата, има и филмчета също. Помня, че описват как по-лесно да преминеш през това състояние. Приемаш си го като чисто физическо, казваш си "пак тъпата сънна парализа" и така... започваш първо да раздвижваш пръстите на крайниците бавно и постепенно да излизаш от това сковаване. Като знаеш повече факти за сънната парализа и няма да те е страх вече. Слава богу не ми се е случвало, звучи много неприятно, особено ако не знаеш какво ти се случва. За твое успокоение познавам хора, които се кефят на сънната парализа и умишлено си влизат в това състояние.

А хипнагогията е много яко усещане. Рядко я улавям защото бързо си заспивам като съм уморена. Но лесно може да се постигне.. като стоиш неподвижен в леглото в удобна поза без да помръдваш въобще, караш тялото си да заспи а държиш съзнанието си будно, като знаеш че ще започне да ти праща "приспиващата песничка"..  ;D  Колкото по-съзнателен си, толкова по-лесно засичаш картини, звуци че чак се изненадваш от къде ти идват такива шантави... Това е и един от начините за постигане на осъзнат сън от будно състояние, но трябва да минеш през хипнагогията и филмчетата и да "влезеш" в съня с будно съсзнание.
Оняден пробвах и много се смях.. имаше един анимационен гологлав мъж с бомбе изрязан от картон, чувах разни случайни звуци и думички а друг път се опитваше да ме подлъже с образи на разни вкусотии, сладки кексчета и шоколадчета...  :blink:
« Последна редакция: Април 21, 2012, 11:04:58 am от Freya »

« Отговор #104 -: Април 22, 2012, 03:05:02 pm »

Прочети повече по темата, има и филмчета също. Помня, че описват как по-лесно да преминеш през това състояние. Приемаш си го като чисто физическо, казваш си "пак тъпата сънна парализа" и така... започваш първо да раздвижваш пръстите на крайниците бавно и постепенно да излизаш от това сковаване. Като знаеш повече факти за сънната парализа и няма да те е страх вече. Слава богу не ми се е случвало, звучи много неприятно, особено ако не знаеш какво ти се случва. За твое успокоение познавам хора, които се кефят на сънната парализа и умишлено си влизат в това състояние.

Мерси, Фрея. Изчела съм и изгледала всичко, което се намира в нета по въпроса. Всъщност разбрах "какво ми има" случайно от един филм по Дискавъри. Сега знам още като лягам дали ще ме споходи или не и се научих да я пресичам още в началото. И все пак понякога не се получава. Гласовете и сенките ги възприемам като халюцинации, но след една вечер миналата година, когато по време на сънна парализа освен всичко ме заболя ужасно дясното ухо /все едно бях под водата и някой тласкаше вълните навътре в тъпанчето / и около седмица след това още ме болеше, а всяка вечер заспивах само на светната лампа, все още изпитвам паника, когато усетя, че се започва.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #105 -: Април 22, 2012, 07:55:16 pm »
хм.. много интересно какво предизвиква това? знам че в повечето случаи ти се събуждаш а тялото ти е заспало все едно.. но все пак
според мен много е важна твоята нагласа, това как ще го възприемеш.. за да го преодолееш по-лесно. може и да не съм права, не знам

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #106 -: Май 03, 2012, 05:35:40 pm »
Бях на някакво място през нощта. Т. беше там, имаше и други мъже, които познавам, но те не ме вълнуваха.
Въртях се в леглото, не можех да заспа и отидох при него в тъмното. Седнах до него на леглото и направо започнах да му говоря. Казах му, че все още не ми дава мира и не мога да го забравя и преодолея.

" -Значи затова риташ светофари...?!" -каза той.. на шега и сякаш да ме жегне. /по-рано в същия сън спах на същото легло, бях сънувала тези светофари и разправях на някой за тях. Учудих се, защото не подозирах че той е бил наоколо и ме е чул/
Той се държеше студено и сякаш му беше забавно, а аз бях сериозна. Реагираше напълно безпристрастно на моите "споделяния"... а аз мачках чаршафите под себе си и се опитвах да намеря думи.

Той продължаваше да разнищва съня ми сякаш му беше интересно, говореше за числото 6+6 от същия този сън със светофара. (беше свързано с това което му споделях)
" -Числото 12+12 също е символично" продължи той.
Помислих си...24.. като 24 часа в денонощието... не можах да схвана символиката.
Той не спираше да говори.. съвсем спокойно, с равен глас... и ми се усмихваше:
" -Аз така ти се карам...!"
" -Не ми се караш ?!" -отговорих аз и се чудех за какво говори, след като не сме близки и нямаме такива отношения.

Докато му говорих си играех с едно парче стириопор, което чупих на много малки парченца. Погледнах замята, бях направила боклук. Казах, че трябва да ги събера от пода и клекнах и почнах да ги събирам в едно по-голямо парче стириопор.
Беше тъмно, никой не светваше лампата. Очаквах той да ми каже нещо. Реших, че няма да го попитам открито какво чувства, защото вече ми е казвал, че не изпитва нищо. Замислих се колко смешно ще звучи ако го питам дали е сигурен..  ;D Реших, че ако той е моят човек, така или иначе аз ще разбера по-късно...и се събудих!

Изтеглих карти:
1. Глупакът
2. Осмица мечове
3. Тройка мечове

« Отговор #107 -: Май 03, 2012, 09:13:53 pm »
Здравейте,отдавна не съм ви писала,но снощи ми се случи пак да сънувам кошмар за мен.Сънувах,че моя приятелка,която не съм виждала от повече от 12год. е починала.След това бягах от нещо или някого ,който се опитваше да ме нарани и мен.Успях да се спася.
Новината за смъртта й разбрах от дъщеря й,която също не съм виждала.
Все пак до колкото знам,жената си е жива и здрава към момента.
Моля,кажете ми какво означава това.