Здравей Гост

Съвпади на транзитни планети с управителя на 4 дом

• 39 Отговора
  • 6029 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Съвпади на транзитни планети с управителя на 4 дом
« Отговор #20 -: Декември 30, 2011, 10:13:54 pm »
Аз, Стела, аз!

Правилно си постъпила, мила! Някои търпят изневери и нищо не предприемат, други се правят, че не забелязват и прекарват живота си във фалш и лицемерие. Цяло село знае, само тя -не. такива не ги одобрявам. Една смела и уважаваща себе си жена, ще му намаже ските и ще го пусне по нанадолнището.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #21 -: Декември 31, 2011, 04:24:31 am »
И тука е мястото да се обърна срещу класическата теория за слабостта на заточените/падналите планети. На тях не им е лесно, но не са слаби. За разлика от "принцесите" на трон/екзалтация, които изразяват принципа си с лекота.

Ако се опрем на силата на знаци и планети на древните астролози, силата на Слънцето е 18,75Калас.
Най-силните знаци, пак по техни данни,  са Лъв и Телец- със сила 9,5Калас.
След това е Водолей, със сила 9 Калас. На останалите знаци се дава по-малко сила.
Това ни дава основание да кажем, че Слънцето във Водолей е силно.

Изгнанията и паденията на планети в знаци сочат не само някаква разлика в силата, а по-скоро разлика в състава, а от там- в проявлението.
Например, Слънцето е със състав „топло“ и „сухо“. Знакът Лъв е със същия състав. А знакът Водолей е със състав „топло“ и „влажно“. Когато Слънцето е в Лъв, имаме еднаквост  на „топлото“ и „сухото“. Когато е във Водолей, към „топлото“ и „сухото“ се добавя и „влажно“.
Проявлението най-общо казано е следното: „Сухото“ –дава стремеж към господство, а „влажното“ ще добави и стремеж към приемане.
Дали ни харесва в нас да има, освен стремеж към господство, и стремеж към приемане, си е въпрос на лично харесване:)

/всъщност не се обръщаме срещу класическата астрология- стъпваме здраво на нея, върху духа и, не върху буквата:)/

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #22 -: Декември 31, 2011, 09:51:29 am »
Всъшност, не ми беше лесно - с таз Луна в Рак и в 7 дом...да предприема разтрогване на семейство...Признавам, че ми трябваше външен стимул.

« Отговор #23 -: Декември 31, 2011, 09:56:02 am »
   Ами в момента мога да кажа, че имам съвпад на транзитен Плутон с управителя на 4 дом - който е Слънце и се намира в 7-ми дом. Това е последният транзит на тежка планета през Слънцето ми - ошлайфано, изчегърткано остана да се полира само. Всичи тежкари са се изредили - но този може да е най-гадният. Ако не съм си взела уроците  :-X ще има да плащам със закъснелите лихви, понеже Плутон, се намира в 5-дом и е на 100 градуса от Слънцето. Писала съм доста за това - сега вече окончателно трябва да се разплете - квото има навързано.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #24 -: Декември 31, 2011, 10:17:18 am »
Момичета, аз пък сега погледнах какво точно е транзитирало през 4-ти дом на 31.10.2007 -  това е денят, в който се изнесох с детето си и му показах, че слагам край  :blink: Досега си мислех, че е било резултат от куинконса на транзитиращия плутон през 4 дом с марс в 11 дом, но ето какво виждам днес:

Управителят на 4-ти дом ми е Юпитер, той е и съуправител на управителя на 7-ми дом (Нептун) и точно на този ден Юпитер е бил в съвпад с купсидата на 4-ти дом в стрелец и в съвпад със северния ми възел там. Бившият ми помогна с багажа и беше доста тегаво, но в момента в който приключи пренасянето - усетих огромно спокойствие (нямаше вече кой да ми вдига скандали), а малката се радваше на новата ни квартира - беше много уютно, модерно, красиво и слънчево, а преди това тя беше виждала само мизерни северни дупки, защото бившия все пестеше...   

Едновременно с това транзитиращият Уран е бил на два градуса от натален Юпитер (управителя на 4-ти дом), но това си е съвпад, нали?
« Последна редакция: Декември 31, 2011, 10:22:58 am от eaglet »
The only distance is that which we create!

« Отговор #25 -: Декември 31, 2011, 11:31:24 am »
Предстои ми съвпад на тр.сатурн с плутон(У4) в 3дом,като сатурн е У6.Предполагам,че на фокус ще са взаимоотношенията :-\

*

Grace

• 2257
« Отговор #26 -: Декември 31, 2011, 11:49:17 am »
eaglet, това си е направо като по учебник. благодаря за поста.  :blink:
а и хубав пример за Юпитер - едно негативно събитие в крайна сметка се превръща в положително .

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #27 -: Декември 31, 2011, 12:31:48 pm »
eaglet, това си е направо като по учебник. благодаря за поста.  :blink:
а и хубав пример за Юпитер - едно негативно събитие в крайна сметка се превръща в положително .

Много ми се искаше този Юпитер да ми донесе нов, собствен дом, но така и не  ми го е донесъл все още  :blink: Чудя се къде да гледам за това?

*

Grace

• 2257
« Отговор #28 -: Декември 31, 2011, 12:35:37 pm »
да, междудругото и аз си помислих, че е странно, че не е донесъл ново жилище този транзит. Но после си казах, че той всъщност е донесъл, само дето не е покупка на собствено. явно по Юпитер такива са предпоставките в натала ти. иначе точно някакъв транзит свързан с 4-и дом трябва да донесе такова нещо. 

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #29 -: Декември 31, 2011, 12:36:50 pm »
би трябвало и тр Плутон в 4 дом, да е повлиял сериозно - да е имало много конфликти в дома ти, които са водели до интензивна, нехармонична емоционална атмосфера.

За собствен дом - 4 дом гледай. Виж си и прогресивния асцендент, моя приятелка се сдоби със собствен дом когато прогресивният и асц премина от близнаци в рак :) 
« Последна редакция: Декември 31, 2011, 12:50:49 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #30 -: Декември 31, 2011, 12:39:25 pm »
да, междудругото и аз си помислих, че е странно, че не е донесъл ново жилище този транзит. Но после си казах, че той всъщност е донесъл, само дето не е покупка на собствено. явно по Юпитер такива са предпоставките в натала ти. иначе точно някакъв транзит свързан с 4-и дом трябва да донесе такова нещо.

Ще поразгледам, наблюдавала съм, че сатурн през 4 дом носи жилище  :blink: Иначе според две астроложки отдавна трябваше да имам собствен дом и то в чужбина, то и мъжът (вторият) и той трябваше да е чужденец  ;D   

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #31 -: Декември 31, 2011, 12:43:23 pm »
би трябвало и тр Плутон в 4 дом, да е повлиял сериозно - да е имало много конфликти в дома ти, които са водели до интензивна, нехармонична емоционална атмосфера.

За собствен дом - 4 дом гледай. Виж си и прогресивния асцендент, моя приятелка се сдоби със собствен дом когато прогресивния и асц премина от близнаци в рак :)

Имаше психическо и домашно насилие (не ми е посягал, а чупеше предметите), детето ми беше в първи клас и сама пожела да се махаме, когато ни е подслушвала и е чула, че съм му казала, че ще се махна... 

*

Grace

• 2257
« Отговор #32 -: Декември 31, 2011, 12:52:14 pm »

Ще поразгледам, наблюдавала съм, че сатурн през 4 дом носи жилище  :blink: Иначе според две астроложки отдавна трябваше да имам собствен дом и то в чужбина, то и мъжът (вторият) и той трябваше да е чужденец  ;D

то не е изключено...има време. а иначе, местила ли си се много, като местоживеене имам предвид?

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #33 -: Декември 31, 2011, 12:52:51 pm »
Eaglet, радвам се, че си успяла да се махнеш.  ;D

При Плутон съм наблюдавала пристрастяване ДОРИ към емоционалното насилие. Пожелавам ти само успехи през новата 2012. :) Когато ти направиш първата стъпка и Вселената ти отговаря със същото.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #34 -: Декември 31, 2011, 01:03:14 pm »

то не е изключено...има време. а иначе, местила ли си се много, като местоживеене имам предвид?

Преместих се още на 18 години от родния си град в София и не съм се връщала  :blink: Бившият беше от родното ми място и все ме обвиняваше, че заради мен "виси" в София, вместо да се върне и да е шеф, а сегашният - си е роден в София  :blink:  С настоящият ми партньор имаме индикации за чужбина, но сме си в БГ и вероятно тази индикация се трансформира в издателска дейност и чужди езици - нали и те са по 9-ти дом  :blink:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #35 -: Декември 31, 2011, 01:07:53 pm »
Eaglet, радвам се, че си успяла да се махнеш.  ;D

При Плутон съм наблюдавала пристрастяване ДОРИ към емоционалното насилие. Пожелавам ти само успехи през новата 2012. :) Когато ти направиш първата стъпка и Вселената ти отговаря със същото.  ;)
Точно след една година от напускането, на Коледа, Вселената ме запозна с настоящият ми партньор - Плутон даде тригон към Венера... още сме влюбени и не може да се нарадваме един на друг  :blink: Плутон ме освободи, за да може и да ми даде след това ... 

« Отговор #36 -: Декември 31, 2011, 02:14:20 pm »

Юпитер и при мен е У4,диспозитор и на Слънцето на К4, и  е в тригон към У8 ,та така ми донесе при мен...
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #37 -: Декември 15, 2012, 11:26:55 am »
Предстои ми съвпад на тр.сатурн с плутон(У4) в 3дом,като сатурн е У6.Предполагам,че на фокус ще са взаимоотношенията :-\

:blink:Издърпвам темата напред,защото днес е точният аспект тр.Сатурн/Плутон и сега остава само действието му да се прояви,и да дам обратна връзка. :blink:

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #38 -: Декември 15, 2012, 03:51:05 pm »
Писала съм и аз за моя 4 дом -Стрелец на върха и управителя Юпитер на трон  ретро. Има тригони към Слънце и Марс..
Все още не съм в къща а в блок..
Прогнозата за Юпитер на трон в 4 дом е щастливи старини-някой има ли други предположения :rolleyes:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #39 -: Декември 15, 2012, 09:48:09 pm »
Моя управител на 4ти дом е венера.Засега никоя тежка планета няма да съвпадне с нея,освен уран след 10 години горе долу.
 Предстои опозиция със сатурн.Но тук става въпрос за съвпади.