Здравей Гост

Сатурн в Скорпион - криза на фиксираните знаци

• 141 Отговора
  • 23847 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re: Сатурн в Скорпион - криза на фиксираните знаци
« Отговор #120 -: Септември 28, 2012, 12:18:37 pm »
Определено разбрах сама за себе си, че Сатурн ми влияе много силно. Това го бях установила още при възвръщането му в натална позиция на асцендента. Основен фактор тогава беше една много голяма моя любов, с която се разделих.В момента ми е в точна квадратура отново с него / нат. Сатурн/  и имам много сериозни проблеми на всички фронтове. Сега нещата не зная как ще се развият, т.к поставих началото и на една любовна история, която към момента в общи линии е неопределена. Като изцедена съм, без всякаква надежда и безпътие. Чувствам се по познатия начин от преди години. С единствената разлика, че при възврата му на асцендента адски отслабнах, а сега започнах леко да пълнея. Трябва да взимам мерки и в това отношение. :angry:

Натален Сатурн при мен се намира в Рак на 29-тия градус и силно се надявам при смяната на знака му в Скорпион / в 5-ти дом/ да ме отпусне малко поне по отношение на този аспект, който го чувствам ужасно. След което, следват нови "изненади". Там първо / транзитен Сатурн/ ще тригонира Луната ми в 8-ми , ще съвпадне с натален Уран /управител на 7-ми/,  със СЛВ, след което подред на номерата ще опозиционира към 11-ти Юпитер, Венера и Меркурий. Не знам какво да очаквам, но според мен ще има сътресения, още от сега ги усещам. :-[

Някой има ли опит със Сатурн в 5-ти?

/Освен това не мога да разбера защо в astro.com всичките ми домове са разбъркани и в момента някои от планетите попадат в предходни домове.  :angry: /
« Последна редакция: Септември 28, 2012, 12:34:26 pm от Mia21 »

*

Papy

• 4343
« Отговор #121 -: Септември 28, 2012, 02:11:23 pm »
Миа-ти си наборче май :)
Споко бе, някои при тр на сатурн забременяват и т.н., пък като направи тригон с луната ти-не че ще се чувстваш по-малко изцедена, но пък ще знаеш, че нищо няма да те събори от коня. При мен се случва едновремено квадрата и тригона, тр сатурн в 1-ви. И аз отслабнах и сега го чакам да се разкара окончателно, че да кача малко :)

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #122 -: Септември 28, 2012, 02:14:00 pm »
Определено разбрах сама за себе си, че Сатурн ми влияе много силно.

Натален Сатурн при мен се намира в Рак на 29-тия градус...

Миа, същото съм установила за Сатурн; наталната позиция на Сатурн при мен е в Рак на 28-ия градус; в 29-тия е Марс  :rolleyes:

В момента транзитният Сатурн също сключва квадрат с наталния /също и към наталния Марс/. Запътил се е към АСцендента ми в първите градуси на Скорпион.

Ключово проявление - отговорности!; пиша, чета, работя и гледам дете;
сутрин ставам малко след 5 и 30...

Вярвам, че търпението, старанието и добре вложените усилия дават своите положителни плодове.

* транзитът при теб в 5-ти дом би трябвало да даде фокус върху любовния живот; въобще свързаните теми с пети дом; зависи и от управителя на 5-ти и транзитите, и прогресивните аспекти към него...

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Mia21

• 2502
« Отговор #123 -: Септември 28, 2012, 04:45:46 pm »
При мен точната квадратура на транзитен към натален явно ми действа зле. Много ми е интересно как ще се отрази съвпада на транзитен Сатурн с натален Уран в 5-ти. Не ми се мисли направо.

Вие забелязвате ли това разместване на домовете в astro. com? При мен защо така се получи?

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #124 -: Септември 28, 2012, 05:17:17 pm »
И аз съм с разходящ квадрат на тр. Сатурн в 5 дом към натален ,който е на 28, Рак,К2
Наложи ми се да се " посъбера" и " постегна" при този транзит,почнах работа по задължение,не по желание,черногледо ми е ,ограничено ми е,свободното ми време е много " кът" както когато ми минаваше през АЦ.Отслабнах драстично за две седмици.
Изобщо не съм настроена любовно,въпреки че ми е У7,8.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #125 -: Септември 28, 2012, 05:46:46 pm »
При мен все още не е навлязъл в 5-ти, най-сигурно ще е със смяната на знака в Скорпион. Пети дом започва с по-малко от два градуса Везни /управител Венера/ , заключен Скорпион и част от Стрелец.

При мен за разлика от възврата на Сатурн, квадратурата му към натален ми действа в някои моменти обратно. Бездействие пълно, започнах да пълнея. Единствено черногледството, с което се боря в момента е същото. Тогава се разделих с голяма любов, няма да се изненадам и сега ако се повтори същото.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #126 -: Септември 28, 2012, 06:12:30 pm »
Сатурн в пети ме отдалечи от любовните трепети ,честно казано,някак игнорирам любовта,откакто ми е там.
И без това,когато съм сама ,се чуствам по- уверена и независима,така че престоят му не ми тежи.
Като цяло живея доста по- изолиран и аскетичен живот отпреди,но не съм принудена от обстоятелства,а чуствам,че ми е време за равносметка и да реша в крайна сметка какво точно искам.

« Отговор #127 -: Септември 28, 2012, 07:09:09 pm »
имам въпрос:
в момента Сатурн преминава през 6-тия ми дом и върви към квадрат с Венера(У12) в 9-ти, който ще е точен на 12-ти другия месец.
усещам влиянието на аспекта от седмица-две, колко градуса, след като подмине точния квадрат, да си планирам почерпката?:Д
не че не обичам да се мъча, но поне да си отбележа в календарчето някаква крайна дата.

иначе досега се проявява съвсем очаквано. премислям/изпитвам си взаимоотношенията си с хората, станала съм отвратително студена и дистанцирана/затворена/потайна(не се артикулирам, както правя обикновено), на моменти груба в обявяването на междинното класиране:Д. прокуждам хората от живота си, за да видя кой ще остане/ще се върне. тези, които ме познават от години, са свикнали, страшни стоици са, признавам им го, но по-новите са супер объркани и ме хранят с моята манджичка. вкусно и полееезно... и се топи в устата

Сатурн ми управлява 8-ми и 9-ти дом, принципно, какво друго мога да очаквам от приказния му транзит?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #128 -: Септември 28, 2012, 08:29:04 pm »
За квадрата на Сатурн има много голямо значение какви аспекти имате натално, според мен, както и какво управлява Сатурн в натала и силен ли е там. Аз сега ще приема Сатурн върху Слънцето си, ще квадратира себе си, тоест натално аз имам квадрат Сатурн/Слънце, но той ми е и У на Асц и не очаквам лоши неща изобщо. В моята карта квадратите му обикновено носят решения на много наболели проблеми. Предишният му квадрат към Слънце, който беше и Сатурново завръщане ми донесе драстичен скок в кариерата (най-високото стъпало, до което някога съм стигала), брак и бременност. Всичко, както си го бях пожелала. Ако натално имате напрегнат аспект, то би следвало да знаете какво да очаквате и как да работите с тази енергия.  :blink:

« Отговор #129 -: Септември 29, 2012, 06:13:00 am »
Аз сега ще приема Сатурн върху Слънцето си, ще квадратира себе си, тоест натално аз имам квадрат Сатурн/Слънце, но той ми е и У на Асц и не очаквам лоши неща изобщо. В моята карта квадратите му обикновено носят решения на много наболели проблеми. Предишният му квадрат към Слънце, който беше и Сатурново завръщане ми донесе драстичен скок в кариерата (най-високото стъпало, до което някога съм стигала), брак и бременност.

а опозето на Сатурн е заформил с натала тау, какво непотребно разчисти около теб
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #130 -: Септември 29, 2012, 12:28:37 pm »
Опозето към кое?

« Отговор #131 -: Април 24, 2013, 12:41:33 pm »
Как се справяте с кризата? При мен донесе повече работни часове за по-малко пари. Но толкова съм свикнала да ме удря по джоба,понеже от сто години си стои във втори дом,че стоически търпя и посрещам фактите с ледено безразличие. :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #132 -: Април 24, 2013, 05:50:46 pm »
Е при мен носи разруха въе връзките и незнам още колко ще го изтърпя преди да полудея макар че и по натал си е тук в пети дом

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #133 -: Април 24, 2013, 05:54:14 pm »
Е при мен носи разруха въе връзките и незнам още колко ще го изтърпя преди да полудея макар че и по натал си е тук в пети дом
същото и при мен. съвсем скоро мина през венера в 1ви дом, У1 и У8. прекъснах връзка. сега с това ретроградно движение му предстои още едно минаване през нея  :cry3:

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #134 -: Април 24, 2013, 06:10:52 pm »
Цитат на: Kler link=topic=5805.m :cry3: :cry3: :cry3:sg311829#msg311829 date=1366818854
същото и при мен. съвсем скоро мина през венера в 1ви дом, У1 и У8. прекъснах връзка. сега с това ретроградно движение му предстои още едно минаване през нея  :cry3:
Е при мен е управител седми и почвам да си мисля че поради местонахождението му в пети или няма да имам деца или няма да се омъжа никога

*

Grace

• 2257
« Отговор #135 -: Април 24, 2013, 06:30:58 pm »
Е при мен е управител седми и почвам да си мисля че поради местонахождението му в пети или няма да имам деца или няма да се омъжа никога

нито едното, нито другото е астрологично обосновано

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #136 -: Април 24, 2013, 06:40:35 pm »
Може и да греша но така са ми казвали хора които се занимават с астрология доста по дълго от мен макар че това което аз знам е по скоро брак с по възрастен или с голяма разлика във възраста или проблем с здтавето на децата просто последно времр почнах да вярвам и е другото защото времето си тече а в тази насока нещата сякаш стават все по зле

*

Divna

• 2478
« Отговор #137 -: Април 25, 2013, 01:02:22 am »
Цитат на: Kler link=topic=5805.m :cry3: :cry3: :cry3:sg311829#msg311829 date=1366818854

У7 в 5ти дом = Брак по любов.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #138 -: Април 25, 2013, 01:09:09 am »
Може и да греша но така са ми казвали хора които се занимават с астрология доста по дълго от мен макар че това което аз знам е по скоро брак с по възрастен или с голяма разлика във възраста или проблем с здтавето на децата просто последно времр почнах да вярвам и е другото защото времето си тече а в тази насока нещата сякаш стават все по зле

Не е задължително партньора да е с голяма възрастова разлика. Знакът, в който попада куспидата на 7ми дом не описва партньора, а самите партньорства.
Партньорът го обрисуват Слънце и Марс в женски радикс.

*

Divna

• 2478
« Отговор #139 -: Април 25, 2013, 01:21:51 am »

Сатурн в 1ви дом "изчиства" всичко ненужно в живота, оставяйки само истинските и стойностни неща.
При последното му преминаване през Венера има няколко възможности.
1. Да се върне стара любов, т.е. да се възобновят стари любовни отношения (само обаче ако чувствата са били истински).
2. Да срешнеш нов партньор, с когото да изградиш сериозни отношения.
3. Да преоцениш любовния си живот.
4. Финансови проблеми.
...
Всичко зависи от това как е аспектирана натална Венера. Венера в кой градус е? Погледни си останалите транзити за същия период.