Здравей Гост

Липса на реализация и признание

• 87 Отговора
  • 12985 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Липса на реализация и признание
« Отговор #20 -: Януари 05, 2012, 03:37:45 pm »
За реализацията се съгласявам  ;) (и аз си имам цели), за признание - не. Хората са глупави. Тези, които са умни, не дават признания, те знаят, че всеки има душа, и върви по собствен път.

За мен признанието е метод на контрол. Аз предпочитам другия метод за социална регулация - парите, те поне не са психически метод (за разлика от признанието).

В смисъл душата ти дава истинската оценката, всички външни оценки, са метод за обществен контрол.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Stella

• 7765
« Отговор #21 -: Януари 05, 2012, 03:43:58 pm »
За реализацията се съгласявам  ;) (и аз си имам цели), за признание - не. Хората са глупави. Тези, които са умни, не дават признания, те знаят, че всеки има душа, и върви по собствен път.

За мен признанието е метод на контрол. Аз предпочитам другия метод за социална регулация - парите, те поне не са психически метод (за разлика от признанието).

В смисъл душата ти дава истинската оценката, всички външни оценки, са метод за обществен контрол.

Ето един материалистичен знак, който търси материална реализация.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
« Отговор #22 -: Януари 05, 2012, 03:45:59 pm »
ми да, признавам си, обществото ме изморява. Обичам природата.  ;D :P Парите са средство, за да си живея добре. И бих си рисувала и бих се занимавала с музика. Друг тип материи, по фини. Но да регулирам обществото и т.н. НЕ.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Януари 05, 2012, 03:47:07 pm »
ми да, признавам си, обществото ме изморява. Обичам природата.  ;D :P Парите са средство, за да си живея добре. И бих си рисувала и бих се занимавала с музика. Друг тип материи, по фини. Но да регулирам обществото и т.н. НЕ.  ;D

Супер, нека всеки да прави това, което му харесва. За мен признанието не е важно. важно е личното удовлетворение от това което правя.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
« Отговор #24 -: Януари 05, 2012, 03:48:41 pm »

Супер, нека всеки да прави това, което му харесва. За мен признанието не е важно. важно е личното удовлетворение от това което правя.

Точно, когато човек стигне до това ниво, мисля, вече е доста свободен. Да се цени и сам да изпитва удовлетворение от постъпките си.

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Януари 05, 2012, 03:52:30 pm »

Точно, когато човек стигне до това ниво, мисля, вече е доста свободен. Да се цени и сам да изпитва удовлетворение от постъпките си.

Ами, да! барометърът трябва да е вътре в нас. Какво значение има дали отговаряме на нечии очаквания. Очакванията на другите към нас са твърде разнопосочни и постоянно се променят. да не говорим, че другите имат твърде погрешна представа за това какво могат да очакват от нас и до колко то е добро за нас самите. Твърде невротично е да се сравняваме с външни критерии за престиж и реализация.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #26 -: Януари 05, 2012, 03:52:42 pm »
Ето ви моята карта на един нереализиран човек , или не поне така както си се представях на 22г. 28.11.1965г 21.40 София. Завърших история , започнах работа в музей , голям и столичен . След това  дойде моят урок сина ми Иво, той е с аутизъм, завърших логопедия най-вече заради него, от тогава работя от време на време  като логопед и гледам да съм повече време с детето си. Т.е. Индиана Джоунс си го приспах-за съжаление, а се виждах кото перспективен  научен работник-уви :blink:
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Януари 05, 2012, 03:54:23 pm »
Ето ви моята карта на един нереализиран човек , или не поне така както си се представях на 22г. 28.11.1965г 21.40 София. Завърших история , започнах работа в музей , голям и столичен . След това  дойде моят урок сина ми Иво, той е с аутизъм, завърших логопедия най-вече заради него, от тогава работя от време на време  като логопед и гледам да съм повече време с детето си. Т.е. Индиана Джоунс си го приспах-за съжаление, а се виждах кото перспективен  научен работник-уви :blink:

О, Блуд, съжалявам! Ти си имала мисия на тази земя.
Скъпа , Стрелецът ти е в 5-ти дом в съвпад с ЮЛВ - имала си да преживяваш карма свързана с дете. А Юпитер е в Близнаци в падение в знака на СЛВ. Ретрограден меркурий е във взаимна рецепция с ретрограден Юпитер и се намира в пети дом. И сегашната и бъдещата карма са свързани с деца. ти помагаш по този начин на много деца да оправят дефектите си в говора.
« Последна редакция: Януари 05, 2012, 03:59:41 pm от Stella »

« Отговор #28 -: Януари 05, 2012, 03:57:25 pm »
Не мисля, че логопедът е по-малко значим от Индиана Джоунс. Да лекуваш хора е най-красивото и значимо призвание. ;)

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #29 -: Януари 05, 2012, 04:00:43 pm »
Не мисля, че логопедът е по-малко значим от Индиана Джоунс. Да лекуваш хора е най-красивото и значимо призвание. ;)
Права си но и там не мога да бъда пълноцен работник, с работно време , частен кабинет и т.н
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #30 -: Януари 05, 2012, 04:02:54 pm »

Скъпа , Стрелецът ти е в 5-ти дом в съвпад с ЮЛВ - имала си да преживяваш карма свързана с дете. А Юпитер е в Близнаци в падение в знака на СЛВ. Ретрограден меркурий е във взаимна рецепция с ретрограден Юпитер и се намира в пети дом. И сегашната и бъдещата карма са свързани с деца. ти помагаш по този начин на много деца да оправят дефектите си в говора.
Мдааа, и аз подозирам моето слн съвпад юж.възел. Но може и в баща му да е причината, те са родени в един ден и в почти един час разлика 15на минути
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Януари 05, 2012, 04:03:57 pm »

Мдааа, и аз подозирам моето слн съвпад юж.възел. Но може и в баща му да е причината, те са родени в един ден и в почти един

За какво да е причината?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Януари 05, 2012, 04:21:40 pm »
За мен признанието не е важно. важно е личното удовлетворение от това което правя.

И за мен това има най-голямо значение.

Иначе в професионален план признавам, че заплащането ме мотивира. Много време съм работила за едната слава, сега е важен материалният еквивалент на труда, който влагам. Пък ако някой реши да ме тупа по рамото и да ми казва колко съм добра и да му работя за жълти стотинки, няма да ме мотивира много.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #33 -: Януари 05, 2012, 04:31:00 pm »

Мдааа, и аз подозирам моето слн съвпад юж.възел. Но може и в баща му да е причината, те са родени в един ден и в почти един

За какво да е причината?

Да това е добър въпрос, причина за какво, може ли само единият от двамата родители да е причина (а това равносилно ли е на виновен)? И изобщо правилен ли е подобен подход - да търсим причина в друг човек, в нас самите... за нещо такова.  :blink: Това го казвам най-добронамерено, в никакъв случай не го приемай като нещо друго, просто разсъждавам.

Видях ти картата, Blud,  :blink: Сега ще ти напиша честното си мнение. Освен това, което Стела видя - упр АСЦ - е в 5 дом, упр 4 дом в съвпад с Марс (който екзалтира), по силен от Венера от всякъде - Марс е и в "радост" в 6 дом и е управител на 10 дом. Чудя се не си ли се омъжила на сила, съвсем добронамерено питам, за да видим, какво се е случило. Освен това силен 6 дом означава служене. Луна на ДЦ - опозиция с асц и упр 12 дом - може да се тълкува като - ще направиш жертва, която ще е в опозиция на личността ти. Все пак в 10 дом няма нищо.

Интересно ми е дали наистина ти е карма, или усещането, което имаш (че не си се реализирала) е резултат на някакво грешно решение и т.н. Като в никакъв случай не се опитвам да те накарам да се чувстваш виновна или нещо подобно. Просто ми е интересно, защо ти се чувстваш не реализирана. Може пък точно това да ти е кармата. Дали, пък някой не ти е внушил, че си нереализирана.

Ако искаш не ми отговаряй.  :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #34 -: Януари 05, 2012, 04:40:31 pm »
по  намека за карта на 1 момиче гогетит:)

1) сатурн е в заточение в лъв е в заточение, но акцидентално е ок в 10 т.е. ще се прояви
2) венера била във втори дом, но в скорпион отново в заточение
30 тези две планетки на квадрат- водят до недооценяване от шефа и липса на удовлетворение от финансовата страна, макар че управителят на 1 ( доколкото разбрах си асц  везни)във 2 обикновено води до забогатяване:))))))))) така, че ще си говорим след време ;)

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #35 -: Януари 05, 2012, 04:41:10 pm »
Адекватното заплащане за труда си е ясно, смисъл и аз го имам предвид. За мен реализацията наистина се изчерпа до това до колко човек е успял така да съгради живота си, че да може да живее поне на средното равнище или над него, да издържа семейството си без да има особени проблеми. Признанието вече е нещо, което само обществото може да даде на индивида. Аз бих казала че търся и реализация, и признание, имам нужда и от двете неща. Определено бих направила отстъпки по отношение на материалното заплащане в името на една по-призната професия - примерно не бих отишла в чужбина да гледам лигави деца и да търкам подове, дори да е за повече пари, отколкото тук да си работя по специалността. Признавам си, че ми е важно да съм на водеща позиция, да съм сред първите. Светлината на прожекторите и непрестанния медиен наплив определено не са за мен, но държа да работя на такава позиция, която хората, като чуят, да предизвиква в тях .. уважение не е точната дума, по-скоро преклонение, пред нещо, което признават като по-елитно, нещо, което е за избрани. Но така си е със Слънце и Меркурий в 10 дом. Чакат си признанието двамцата.  ;D ;D
Казвате, че признанието е форма на обществен контрол и според мен има истина в това, обаче държа да подчертая, че за мен свят, в който всички сме равни и никой не контролира никого е, първо, анархичен, второ - утопичен и предвид тези мои наблюдения определено бих предпочела да съм от контролиращите, отколкото от контролираните. Мисля си, че имам психическите и умествените качества, за да бъда добър ръководител, но с времето, "каквото сабя покаже".  :P

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Януари 05, 2012, 04:41:31 pm »
по  намека за карта на 1 момиче гогетит:)

нищо не вдянах.  :-\ :-\ :-\

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #37 -: Януари 05, 2012, 04:46:46 pm »
Анабел, не не съм се женила на сила. Не зная дали съм реализирана или не по скоро е нуемението да изтрия внушението дза нерезираност от бившия, които искаше да вижда в мен най-малкото дъшщерята на Рокфелер + майка Тереза и Месалина в едно, а аз си бях първо, второ и трето майка, защото той не беше мъжа за мен.На сила не съм се женила, но по късно осъзнах че и истинска любов не съм изпитвала към него, разбрах го когато усетих истинската любов.И вече бягам от водните знаци, така както тероризира  най-фино един рак никой друг знак не го умее ;D
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Uran

• 6041
« Отговор #38 -: Януари 05, 2012, 04:47:52 pm »

Aз съм достигнала до това ниво на мислене, но не и на възможности. Подобна възможност дава и широк инструментариум за действия, които могат да променят средата.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #39 -: Януари 05, 2012, 04:48:10 pm »
Адекватното заплащане за труда си е ясно, смисъл и аз го имам предвид. За мен реализацията наистина се изчерпа до това до колко човек е успял така да съгради живота си, че да може да живее поне на средното равнище или над него, да издържа семейството си без да има особени проблеми. Признанието вече е нещо, което само обществото може да даде на индивида. Аз бих казала че търся и реализация, и признание, имам нужда и от двете неща. Определено бих направила отстъпки по отношение на материалното заплащане в името на една по-призната професия - примерно не бих отишла в чужбина да гледам лигави деца и да търкам подове, дори да е за повече пари, отколкото тук да си работя по специалността. Признавам си, че ми е важно да съм на водеща позиция, да съм сред първите. Светлината на прожекторите и непрестанния медиен наплив определено не са за мен, но държа да работя на такава позиция, която хората, като чуят, да предизвиква в тях .. уважение не е точната дума, по-скоро преклонение, пред нещо, което признават като по-елитно, нещо, което е за избрани. Но така си е със Слънце и Меркурий в 10 дом. Чакат си признанието двамцата.  ;D ;D
Казвате, че признанието е форма на обществен контрол и според мен има истина в това, обаче държа да подчертая, че за мен свят, в който всички сме равни и никой не контролира никого е, първо, анархичен, второ - утопичен и предвид тези мои наблюдения определено бих предпочела да съм от контролиращите, отколкото от контролираните. Мисля си, че имам психическите и умествените качества, за да бъда добър ръководител, но с времето, "каквото сабя покаже".  :P

Тъндер, ама има разлика, да си адвокат, юрист, и да си авторитет, защото си узаконената Власт (някакви хора, са мислили закони, случвали са се някакви неща, на базата на които са писани тези закони и ТИ работиш в името на обществото/народа, спазваш обществените правила, които може да не са идеални, ама засега действат), а не леля ти Пенка от 5 етаж, да ти казва, к'во е добро и к'во е лошо. Такова одобрение, ама изобщо не зачитам.  ;)