Здравей Гост

Сидералната карта

• 8 Отговора
  • 1508 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Сидералната карта
« -: Януари 05, 2012, 01:50:51 am »
Сидералната астрология се базира на изчисления, при които движението на 0-градус назад се калкулира в картата. Или с други думи поставяме човека в центъра на картата....
Според индийската астрология това се нарича прецесия...
Напоследък се заглеждам и в сидералната карта и някой неща ме изумяват....
Разбира се , че тук тълкуванията са далеч по-различни от тропическата система с която работи западната астрология...,но това сякаш е още едно потвърждение , особено що касае прогностиката...нещото което ни интересува...

Имате ли опит? Правили ли сте си такава карта?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Сидералната карта
« Отговор #1 -: Януари 05, 2012, 11:24:29 am »
Никой ли няма опит? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #2 -: Януари 05, 2012, 12:56:48 pm »
Аз съм си правил такава карта и на пръв поглед изглежда интересна колкото тропическата  ;D , но не знам  в сидералната кое какво означава и как се тълкува.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Януари 05, 2012, 01:19:05 pm »
Никой ли няма опит? :rolleyes:

Моя предпочитам да го споделя на четири очи  :P. Щото от много публичност понякога се стига до някои нежелани ефекти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #4 -: Януари 05, 2012, 01:33:33 pm »
Като този от астрогалакси ли ? Не е време за идеализъм определено. Сиренето е безплатно само в капана. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 05, 2012, 01:42:40 pm »
Благотворителността е нож с две остриета, в един момент може да се окаже, че си засегнал някакви интереси (и да те гонят до дупка  :-\).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #6 -: Януари 05, 2012, 01:57:32 pm »
Имам много отчетлив спомен, че и в този форум има няколко десетки теми, включително и в обзорните, по въпроса с темата. Включително от 2-3 мата човека тук, дето се сещам, че могат да пишат внятно по нея.
Освен ако не става въпрос за някаква друга сидерална работа, дето няма нищо общо с горната.  :-\
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Януари 05, 2012, 01:59:51 pm »
Предполагам, че Марая е имала предвид сидералната карта, която се построява в познатата ни сферична форма (кръг с точки и чертички  ;D), но с отчетена прецесия и съзвездията в нея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8 -: Януари 05, 2012, 02:06:46 pm »
Да де, така не ти трябва специален софт за изчертаването й. Ама какво променя това в разглеждането. Иначе погледнато, и "тропическата" карта пак си е с човека в центъра, защото и тя си е точно толкова топоцентрична, колкото "сидералната".

Виж, ако нарисуваме хелиоцентричен или геоцентричен хороскоп, ще има разлика в разположението на планетите, а така? Вероятно не разбирам въпроса.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda