Здравей Гост

Авиокастрофата от 1971

• 73 Отговора
  • 9080 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Авиокастрофата от 1971
« Отговор #20 -: Януари 05, 2012, 11:44:45 am »
Не мисля, че само ти спориш. Казвам, че си права и Вещичка също. В спорът се ражда истината. ;)

да, наричам това конструктивна дискусия и не държа да съм права. Излагам своята гледна точка.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #21 -: Януари 05, 2012, 11:48:35 am »
Абе дъртия дебелак Юпитер не ми се връзва много с летенето, но домът му - 9 дом или по-скоро остта 3-9 дом - ДА...  А за смелостта някак... ми то не ти трябва много, по-скоро липсата на страх и желанието за авантюри, което е пак по Уран...  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Януари 05, 2012, 11:54:06 am »
Marise Bastie - френска авиаторка. силно натоварена ос 3-9. http://www.astrotheme.com/portraits/3P4UVw2HjQSE.htm
И въпреки, че има Телец (земен знак) на върха на 9 дом, то Близнаците са най-силно изразени там,в това число луна в Близнаци. луната и се управлява от Меркурий във Водолей - знак на Уран, а Уран е в Стрелец в 3-ти дом под управлението на Юпитер.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Януари 05, 2012, 11:55:42 am »
Абе дъртия дебелак Юпитер не ми се връзва много с летенето, но домът му - 9 дом или по-скоро остта 3-9 дом - ДА...  А за смелостта някак... ми то не ти трябва много, по-скоро липсата на страх и желанието за авантюри, което е пак по Уран...  :P

Дъртак-дъртак, ама се свързва с далечните разстояния и е мунданен управител на 9-ти дом - на трон там.
Той се цели надалеч, в далечните пространства, не гледа на близки разстояния.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Януари 05, 2012, 11:58:54 am »
Това , че оста 3-9ти се свързва с пътуванията...,далеч не значи , че става дума за летене...
Планетата която се свързва с авиацията е Уран ....Влаковете са по Юпитер и Сатурн...,автомобилите по Марс...моторите по Меркурий и Марс...корабите по Нептун...И ако погледнем мунданно домовете става ясно....
11-ти мунданен водолей...групи, хора, въздух....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Януари 05, 2012, 12:05:29 pm »
ИКАРОВ КОМПЛЕКС:

Значение на Стрелец, Близнаци, водолей, Риби
- Стрелец (бързина)
- Меркурий (Хермес, пратеникът на боговете) във водолей или Близнаци;
- Уран и водолей (желание за летене и дарба за електроника)
- Нептун в Риби (стремеж към безкрайното);
- Марс и Сатурн (смелост, вкус към риска, дисциплина)
- Оста 3/9

Този комплекс се среща в картите на хора, които са запалени по приключенията, далечните пространства, безкрайността, както и в множество теми на първенци в летенето. Може да се превърне в призвание на професии като пилот и стюардеса. Няколко известни "Икаровци":

Клемар Адер: Стрелец, асцендент Стрелец

- Меркурий и Уран са ъглови, в края на 3-ти дом;
- Луна в 9-ти дом;
- Марс на трон в Скорпион и господар на Слънцето;
- Нептун във Водолей, знак на Уран в секстил с Меркурий и с господаря на асцендента - Юпитер.

« Последна редакция: Януари 05, 2012, 12:09:42 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Януари 05, 2012, 12:09:17 pm »
М. Бастие - авиатор:

- Ос Близнаци-Стрелец много силна, защото се наслагва върху оста 3-9.
- Опозиция между Сатурн и Уран с планетарно струпване в Близнаци.
- Присъствие на Юпитер в първи дом в съвпад с асцендента;
- Марс в знака на Водолея.

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Януари 05, 2012, 12:13:34 pm »
Гийоме - авиатор

- Луната и Юпитер са във водолей в аспект с Марс в 9-ти дом;
- Уран е ъглов и се намира в Стрелец;
- Слънце и Марс в 9-ти дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Януари 05, 2012, 12:17:43 pm »
Слънце, Марс и Уран - според мен тези планети трябва да доминират в картите на летци, космонавти и състезатели с бързи коли и екстремни спортове.

Уран е сигнификатор на авиацията, но сам по себе си не е достатъчен, трябва да има подкрепа от други фактори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Януари 05, 2012, 12:26:09 pm »
Сент Екзюпери

- Марс - управител на 9-ти дом е в точен съвпад с МЦ горна кулминация.
- Уран и Юпитер в Стрелец в опозиция на две тежки планети в Близнаци
- 3 планети в 11-ти дом, дом на Уран (интерес към електрониката и електронните летателни апарати)
- Меркурий в Лъв в тригон с Юпитер и Уран в Стрелец.

Картата на Екзюпери потресаващо напомня на мунданната карта на катастрофата от 1971 година.

Изгряваща Дева и Юпитер на ИЦ (в долна кулминация) на трон в Стрелец. Той загива при полет и до ден днешен не е установена причината.

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Януари 05, 2012, 12:27:36 pm »
Слънце, Марс и Уран - според мен тези планети трябва да доминират в картите на летци, космонавти и състезатели с бързи коли и екстремни спортове.

Уран е сигнификатор на авиацията, но сам по себе си не е достатъчен, трябва да има подкрепа от други фактори.

Марс и Уран в Близнаци - задължително дават състезатели и любители на автомобилизма. Майка имаше съвпад на Марс и Уран в Близнаци и си караше колата с такова удоволствие, че почти никъде не мърдаше без нея.

Очевидно Уран в Стрелец е "раждал" известни пилоти в зависимост от другите подкрепящи фактори.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #31 -: Януари 05, 2012, 12:28:18 pm »
Казвам, че не е само по Уран. Грешно е да се мисли, че летенето е само по уран. Картите на летците го доказват.

Съгласна съм, свързва се и с остта 3/9 и с Юпитер. Пък и ако го няма Уран как ще го обясним в една карта.

Освен това в карти на летци, които са изпълнявали бойни задачи, присъства акцент на Марс, често и Луна - в полза на народа.

Юпитер са необятните светове, далечини, непознатите хоризонти; а и космическото съзнание - като управител и на нощния знак Риби. Има доста наши пилоти със Слънца или Луни в Риби.
Два примера, че още ми се спи и не ми се качват карти - Димитър Списаревки, Стоян Стоянов.

Те нещата никога не са само по една планета, но няма такъв, дето да е летял и да му липсва нещо по тази ос или друга връзка към нея, като участието на Юпитер е съществено, както и горепосочените.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Януари 05, 2012, 12:33:07 pm »
Не можем да се фиксираме само върху една планета, има комплексни фактори и следва да отчитаме домификацията.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #33 -: Януари 05, 2012, 12:38:46 pm »
При първата жена Меркуий е в съвпад със слънцето и има много планети в Близнаци.

При мъжа Мрекурий е в Стрелец и управлява 9-ти дом.

В третата карта Луната е в Близанци и този знак е отново в 9-ти дом.

Явно Меркурий е нужен за бърз ум и бързо вземане на решения и за бързи и сръчни ръце, които да управляват самолета.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #34 -: Януари 05, 2012, 12:43:04 pm »
Не можем да се фиксираме само върху една планета, има комплексни фактори и следва да отчитаме домификацията.

Да, но дори да няма час и не можем да я отчетем, в споменатите знаци ще има лично присъствие или светилата ще са в аспект с основните планети-фактори.

*

Stella

• 7765
« Отговор #35 -: Януари 05, 2012, 12:44:52 pm »

Да, но дори да няма час и не можем да я отчетем, в споменатите знаци ще има лично присъствие или светилата ще са в аспект с основните планети-фактори.

Би трябвало, но със сигурност асцендентът има връзка също. :P

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Януари 05, 2012, 01:03:13 pm »
Кое в картата на катастрофата би подсказало за умишлено предизивикан инцидент (ако въобще е бил такъв) и кое би опровергало това?

Не знам човече, но ретроградният меркурий - У1 много ме навежда на човешка грешка.
Може да не са забелязали някоя повреда - има една разходяща квадратура на Марс със Слънцето.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #37 -: Януари 05, 2012, 01:13:55 pm »

;D Не мога да отрека.

Вижте, какъв синхрон с темата - сега имаме Луна в Близнаци, с управител Меркурий в Стрелец. Ето ти още една доказателствена връзка.

Самият инцидент пък е с опозиция Нептун/Сатурн по остта 3/9, а към момента е актуален тригона между двете. Като част от цикъла поставя вниманието ни върху съществени обществени събития.

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Януари 05, 2012, 01:16:19 pm »

;D Не мога да отрека.

Вижте, какъв синхрон с темата - сега имаме Луна в Близнаци, с управител Меркурий в Стрелец. Ето ти още една доказателствена връзка.

Самият инцидент пък е с опозиция Нептун/Сатурн по остта 3/9, а към момента е актуален тригона между двете. Като част от цикъла поставя вниманието ни върху съществени обществени събития.

не веднъж сме го забелязвали, благодаря че ми обърна внимание. усещането за предопределеност е страхотно.

« Отговор #39 -: Януари 05, 2012, 01:19:48 pm »
Гледали ли сте "Разследване на самолетни катастрофи" по Nat Geo? Ако не сте, много е добро, гледайте го. Почти винаги е човешка грешка. Обикновено, недоглеждане при ремонт на самолета. Официалната версия за тази катастрофа е такава - при ремонта грешно са били свързани (с разменени места) въжетата (не помня термина), които управляват закрилниците. Това, разбира се, не може само по себе да изключи дали е било умишлено. Като сравнявам с това, което съм видяла от поредицата по Nat Geo, ми причила на човешка грешка.