Здравей Гост

Пренатална карта

• 117 Отговора
  • 17341 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: Пренатална карта
« Отговор #60 -: Януари 05, 2012, 07:20:00 pm »
Ако са 88 дни, при мен от 29 септември отива на 3 Юли. А ако са 88 градуса отива на 30 Юни....
Разликата е огромна, а трябва да се сложи и същия час на раждане ...
Тогава за каква говорим ??? :-\
Какви приблизително Тъндер.......
Разликата е 3 дена

Наистина има разлика 2-3 дни като се търсят точно 88 градуса.

Сега не знам дали се падам зодия Водолей или зодия Риби.

Водолей си, усеща се!  :blink:

По кое?

*

Stella

• 7765
« Отговор #61 -: Януари 05, 2012, 07:22:05 pm »
Ако са 88 дни, при мен от 29 септември отива на 3 Юли. А ако са 88 градуса отива на 30 Юни....
Разликата е 3 дена

Е, в такива случаи вече има полза да се броят градусите. Бих го направила, ако съм сигурна какъв е смисъла. Аз още не съм си отговорила на въпроса - "Е и какво от това?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #62 -: Януари 05, 2012, 07:30:00 pm »

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #63 -: Януари 05, 2012, 07:41:00 pm »
Разликата е 3 дена

Водолей си, усеща се!  :blink:

По кое?

Е как, ако беше Риби по преднатално развитие, никога нямаше да искаш да ставаш пророк, защото те са си. Те не се опитват да рационализират знанията си, а просто ги изживяват. Действат. Ето ти един от последните музикални пророци в САЩ - Кърт Кобейн, после последният пророк - Стиви Джобс (на Apple създателя). НЕма такова животно.

Когато умря Стиви Джобс, всичките ми познати го оплакаха...няма човек около мен, да не му е слушал речта пред Станфорд - http://vbox7.com/play:457eef73

Майкъл Джексън - Луна в Риби, Мадона - натоварен 12 дом....
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #64 -: Януари 05, 2012, 07:50:26 pm »
Моята хюманско дизайнерска 88-градусова пренатална карта ми прилича на наталната на едно бивше гадже. ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #65 -: Януари 05, 2012, 08:28:27 pm »
автор galy - clubs.dir.bg

"Това е много интересно! 88° е най-дисхармоничния аспект (-1.107; за сравнение 90° е -1.082) Интересно на каква база са им разсъжденията, ако не използват астрологията.

След доста четене и опит за синтезиране, стигнах до следните изводи:

1. 88° отговарят приблизително на 88 дни или 3 месеца преди раждането. Това е 6-я месец от бременността. Всички знаем, че след приключване на 6ти месец, може да има раждане, като при това става въпрос за съвсем нормални индивиди. Според различните учения в този момент - 88 дни преди раждането - бебето става напълно развит човешки индивид и това е момента, в който душата влиза в тялото.

2. Защо 88°, а не 90°?
Тази втора карта, която се изчислява, носи наследствени (родови) характеристики, които се изявяват напълно несъзнателно и са видими отстрани. Интересно че я наричат "несъзнателен проект, замисъл, намерения - design; карта на генетичния код на човека.
Към планетите включват и позицията на Земята, която винаги е в точна опозиция на слънцето. И така се оформя един кръст. Слагам картинка, на която се вижда.

Този кръст се нарича още инарнационен кръст. Има 768 инкарнационни кръста (64 хексаграми х 12 профила):

448 - свързани с лична съдба.
256 - надличностна съдба
64 - фиксирана съдба.

Та да се върна на 88°. Ако ъгъла между слънцата в двете карти е точно 90°, то преминавайки по линиите на хексаграмите, които са 6 (линиите са 6), те винаги ще стъпват на една и съща линия при преминаването от един инкарнационен кръст към следващия..
Например ако рожденото слънце стои в 48 хексаграма на 5та линия, а несъзнателното на 3та линия в 39та хексаграма, винаги ще се запазва този профил 3/5 (има допълнително обяснение за тези профили; те са 12 на брой, включват различни вариации между 6те линии и дават информация за основната посока и цел на живота).

А нали човек при последователните инкарнации трябва да се движи. И това движение е закодирано в тези 88°. При 88° винаги има изместване на едното слънце на следващата линия от съответната хексаграма.

По дефолт основния кръст в зодиака свързва средните точки  на фиксирания кръст - това са 15° скорпион (там е поставена 1ва хексаграма), 15° телец, 15° лъв и 15° водолей. Наричат го "кръста на сфинкса" Заедно с кардиналните 0° - който кръст наричат "каналът на любовта", зодиака се разделя на 8 части.

3. Има 9 основни центъра (чакрите), които могат да бъдат
- "дефинирани", т.е. стабилни и непроменливи през целия живот, това са даденостите на човека
- "недефинирани" - променливи, там човек изпитва и приема влиянието на другите, по тях се учи

4. Между самите центрове има канали, които ги свързват. Каналите може да са дефинирани, т.е. запълнени с енергия, запълнени наполовина (отворена врата само от единия център) или незапълнени.
Тук има доста подробности и е много за писане, защото даден център може да е дефиниран, но човекът да няма достъп до него. Или достъпа да е само несъзнателен.
Тогава трябва да срещне хора, които да му дадат този достъп, да го допълнят енергийно. Или да се получи чрез транзитни/дирекционни планети. Но втория вариант е по-слаб.

В общи линии се прави същото, каквото и в астрологията. С тази разлика, че в западна астрология няма яснота защо даден потенциал в хороскопа не може да се реализира и се повтаря мантрата за "нива на осъзнатост".
В тази система Human design, се набляга основно върху допълването. Срещнах една много хубава асоциация - някой или нещо да се впише в личната геометрия на човека, да го запълни:

- това, което е стабилно и вариантите то да се изяви; всичко, което може да се изяви се свързва с чакрата, която е в гърлото; и ако от даден център няма достъп чрез каналите до тази чакра, той остава латентен, докато някой или нещо (събитие) не провокира човека да даде отговор.

- онова, което му липсва на човека. Защото то е мястото, където ще има най-много промени и това са нещата, които ще търси у другите, там е насочено вниманието му, желанието да се учи.

ПП. Уточнявам, че някъде може да съм се изразила неправилно. Все пак не съм изучавала тази система. Просто исках да разбера базата и като как функционира.

Написах този пост за улеснение на всички, които биха се заинтересували. Давам синтезирано базовите неща. За мен лично беше интересна философията и най-вече като как може да се ползва чисто астрологически тази карта на "несъзнаваното". Ако някой иска да строи тази карта, трябва да отчете точно 88° от рожденото слънце. Или ако слънцето е на 11°25'30'' в овен, трябва да намери датата и часа (мястото е рожденото), в които слънцето ще е точно на 13°25'30'' в козирог или 88° срещу хода на знаците.

А философията на HUman Design е: да разберем несъзнателните мотиви, които ни движат и да се научим да живеем с тях, не да ги променяме. Генетичния си код никой не може да промени, колкото и да му се иска. 
Нещо, което и аз твърдя за астрологията."

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #66 -: Януари 05, 2012, 08:48:46 pm »
Абе на мен винаги ми е било интересно как аджеба изчислиха кога точно духа се вселява в тялото...  :thinking:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

• 2187
« Отговор #67 -: Януари 05, 2012, 08:54:46 pm »
допуснали са, че се случва, когато физическото тяло е готово да оцелее самостоятелно извън утробата на майката
което не го прави нито невярно, нито вярно на този етап
просто идея, която може да послужи за база на някои изследвания
дали ще се заинтересуваш или не - твоя работа

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Януари 05, 2012, 08:55:16 pm »
Абе на мен винаги ми е било интересно как аджеба изчислиха кога точно духа се вселява в тялото...  :thinking:

Съмнявам се да може да се изчисли.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #69 -: Януари 05, 2012, 08:57:46 pm »
Винаги съм си мислила, че няколко дни преди раждането става. Иначе духът може да си кръжи около плода, но едва ли влиза в него за постоянно...

*

Stella

• 7765
« Отговор #70 -: Януари 05, 2012, 09:00:31 pm »
Винаги съм си мислила, че няколко дни преди раждането става. Иначе духът може да си кръжи около плода, но едва ли влиза в него за постоянно...

мисля, че е  с първата глътка въздух.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #71 -: Януари 05, 2012, 09:01:39 pm »

А на мен винаги ми е било интересно, как аджеба някои писатели са разбрали какви извънземни раси са идвали на Земята, откъде са дошли и с каква цел.

« Отговор #72 -: Януари 05, 2012, 09:04:29 pm »
Ей, много модерно напоследък. Турят генетика навсякъде. Тц, това няма нищо общо с генетиката.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #73 -: Януари 05, 2012, 09:05:23 pm »

А на мен винаги ми е било интересно, как аджеба някои писатели са разбрали какви извънземни раси са идвали на Земята, откъде са дошли и с каква цел.

Оффф пак ли тъпи въпроси... Изморяваш ме честно...

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Януари 05, 2012, 09:05:49 pm »
Ей, много модерно напоследък. Турят генетика навсякъде. Тц, това няма нищо общо с генетиката.

Пцулютно нищо общо.

« Отговор #75 -: Януари 05, 2012, 09:14:39 pm »
Според мен има някакъв логически резон пък.  :unsure: Първата глътка въздух не мисля че е, по-скоро това е положението, в което се отпечатват средствата и инструментите в ръцете на духа да постигне целите, които си е набелязал на земята. Това ни е наталната карта на нас.  Нашите средства и инструменти, които можем да използваме.  :blink: Вещето вика няколко дни преди това влизал - но колко няколко? Естествено, че не можем да съврзваме всички генетически процеси с духовните, но защо по-скоро трябва да приемем, че всяка духовна промяна по-скоро влияе на физическата матрица на живота. Според мен биологическото явление, че плодът в утробата на майката е достатъчно развит, за да може да оцелее самостоятелно, е прекалено важна фаза, за да може да се каже, че не е свързана с някаква промяна в по-финия свят.

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #76 -: Януари 05, 2012, 09:22:25 pm »
само не успях да схвана - ами ако съм седмаче и се върна 88* то излиза малко след ембрионалния период ... какво правим тогава  :o (родена съм 2-3 дни преди термин секцио по спешност но ми стана чудно)
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #77 -: Януари 05, 2012, 09:23:58 pm »
Ми не знам колко - 10-ина дни например. Щото ако погледнем логично самото въплъщение на духа ще го накара (бебето) да иска да излезе (може би) знам ли и аз...

Чела съм, че духът влизал и излизал за да свикне с тялото и тялото да свикне с него, но предимно гравитирал около майката и малко преди раждане си влизал в тялото.

Каквото и да е, та то едва наскоро медицината се светна, че има дух, че даже и му измериха грамажа, а тези и с точност ми твърдят кога и как бил влязъл в тялото. Не ми се види разумно едно такова твърдение...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #78 -: Януари 05, 2012, 09:25:01 pm »
само не успях да схвана - ами ако съм седмаче и се върна 88* то излиза малко след ембрионалния период ... какво правим тогава  :o

Ми анджък де ей тука куца теорията.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #79 -: Януари 05, 2012, 09:25:21 pm »
само не успях да схвана - ами ако съм седмаче и се върна 88* то излиза малко след ембрионалния период ... какво правим тогава  :o (родена съм 2-3 дни преди термин секцио по спешност но ми стана чудно)

Има резон във въпроса ти. Абе тоя Хюман дизайн доста ми е подозрителен. Събрали са от различни науки методи, ама ги съчетали много нескопосано и не виждам нещо да са надградили. никога не можах да го възприема. Ако искам генетика, има си наука, ако ме интересува астрология, ще взема да уча астрология. не ми е  нужен хюман дизайн.