Здравей Гост

ЛУНАТА В СКОРПИОН

• 166 Отговора
  • 30993 Прегледи
*

Grace

• 2257
ЛУНАТА В СКОРПИОН
« -: Януари 05, 2012, 05:26:54 pm »
Казват, че това е най-трудната позиция на Луната.
Това е Луната на Страстта, емоционалната обсебеност, силните инстинкти, които могат да бъдат трансформиращи, но и много разрушителни, стигащи до крайност.
Скорпиона унищожава това, което чувства като заплаха за сигурността си. Каква е тази Луна по отношение на чувствата? Страхува ли се да обича? И къде е границата между нейния магнетизъм, изкуството да съблазнява и желанието да доминира ?
Можем ли да определим хората с Луна в Скорпион като " емоционалните мазохисти " ?

Споделете опит и наблюдения. И моля, четящите гости на форума също да заповядат  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re: ЛУНАТА В СКОРПИОН
« Отговор #1 -: Януари 05, 2012, 05:29:12 pm »
Тук има такава тема: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,792.0.html

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Grace

• 2257
« Отговор #2 -: Януари 05, 2012, 05:31:06 pm »
да, видях. много е стара и не прочетох кой знае какво в нея, та реших да осъвременя.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #3 -: Януари 05, 2012, 05:31:24 pm »
Всеки ден, вече 4 години, общувам по телефона с такава луна. С нея сме се виждали само веднъж на живо - в различни градове сме. Тази луна не търси обикнована обич, тя изисква непрекъснато да й се доказват, ако не я обичат - веднага гони и унищожава, но пък в случая на приятелката ми - нейният мъж Рак не иска и не иска да си тръгва (тя го хвана в изневяра). Та: луната в скорпион е емоционален мазохист...
The only distance is that which we create!

« Отговор #4 -: Януари 05, 2012, 05:36:08 pm »
От моя гледна точка за емоционални мазохисти, да.  :o Но аз съм и с луна в Козирог, търся преди всичко пркатически решения и сигурност. Луната в Скорпион определено няма да е доволна с това, тя е търсач на силни усещания, емоции, страсти. Не се отърсват лесно от любовта си мисля, смисъл веднъж след като обикнат, което става доста трудно, да се достигне сърцето им, един човек може да остане цял живот там. По отношение на романтичната любов не мисля че имат право на много "опити". Един, максимум два пъти да обичат, и това е, затварят се завинаги и не могат повече. Определено съм щастлива, че нямам подобна позиция на Луната. За мен поставя под прекалено голяма зависимост човекът от другите хора - понеже те осимслят живота си чрез любовта и нищо друго. Но пак казвам, пък и да няма засегнати, различните хора търсят различни неща в живота, в това няма лошо. Просто за мен това, което луната в Скорпион си търси да си намери, е сбъднатия ми кошмар.  ;D ;D За други хора обаче не е.  :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #5 -: Януари 05, 2012, 05:43:01 pm »
Та: луната в скорпион е емоционален мазохист...

И АСЦ в Скорпион е така  :P

Но за Луната - имам двама много близки приятели с тази позиция. При момичето Слънцето е във воден знак, в 1 дом е друг воден знак (въздух е У1) и при нея се проявява много красиво и плавно. Не се насилва, следва усещанията си, не се бута да е първа. При момчето и Слънцето и АСЦ са в Земни знаци. Забелязах, че щом му стане сложна ситуацията и се разболява и то съвсем сериозно. Понеже имам няколко приятели и с Луна в Рак и при тях е същото - подсъзнателно си намират решение на проблема, обикновено като се разболеят (настинка, алергия) за 2-3 дни, докато не се случи нещо и не се промени ситуацията. Абсолютно несъзнателно се случва това. За тези с алергиите, дори лекарите на успяха да поставят диагноза. 

Луна в Скорпион - не действа сама, има нужда от партньор, който тя да рефлектира (или среда, която да рефлектира). Тогава се чувства сигурна. Не мисля, че са емоционално нестабилни. Моите приятели са си много стабилни. Особено ако има достатъчно вода в хороскопа. 
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #6 -: Януари 05, 2012, 05:43:48 pm »
Луната в Скорпион се страхува от силата на емоциите си, тя осъзнава, че те са толкова силни, че могат да я унищожат. И тогава се опитва да наложи контрол. Докато не е станало късно. Обикновено се случва при хора, които веднъж са изживяли болката и разочарованието в любовта. За себе си те решават, че това няма да се повтори повече.
Но ако има Луна, която може да и съперничи по налагането на самоконтрол, това е Козирожката. Да, много е трудно на Скорпионската да допусне някой до себе си. Но когато го направи истински, може да е доживот.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #7 -: Януари 05, 2012, 05:47:12 pm »
Кучката ми има Луна в скорпион по натал - криво, урсузесто и отмъстително животинче...  ;D Ако реша да гушкам котката евентуално и веднага ми се изпикава на леглото - ни пердах, ни говорене я спира...

Прогресивната ми Луна е отдавна в скорпион и нищо от горенаписаното не важи за мен...  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #8 -: Януари 05, 2012, 05:53:09 pm »
Първия път не налагат никакъв контрол. Това е проблема. Което ги удари качествено, го оставят да ги удари.  :-\ Имам една близка приятелка с такава, то не е само луната при нея, де, но като сме си говорили, с това усещане останах. Иначе като се влюбят, влагат всеки атом, всяка молекула от съществуването си в името на чувството. Тя Луната и заради това е в падение според мен в Скорпион, защото това е прекалено много, прекалено нецелсъобразно и прекалено деструктивно именно поради това прекалено раздаване.
Козирожка луна, да, има самоконтрол, но опираме до съвсем различен род цели, набори от средства и същност на нещата, които тя крие. Първо, че с мълчанието принципно Козирожката луна покрива отявлената си доза незаинтересованост и непукизъм по отношение на масата хора.  :rolleyes: Второ, че дори и лекият аромат на нецелесъобразност е готов да я извади в релси и да я накара да "изрита" онова, което се изплъзва от контрола й. Тя трябва да има контрол във вътрешния си свят. Луната в Скорпион е наясно, че не може да контролира силните си емоции, но и тя не иска, тя живее за тях, тя контролира само външната им експресия и начина по който ги съотнася към хората.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #9 -: Януари 05, 2012, 05:54:07 pm »
о Козирожката Луна е МНОГО ЗЛЕ!!!! Но пак зависи. Имам две приятелки, родени с два часа разлика, при едната целия стелиум, барабар с Луната е на асц. и някак всичко е добре при нея, осъзнава си потребностите и ги изживява, след много мислене, естествено. При другата е в 1 дом, но АСЦ е в Стрелец. Там драмите са много силни. Не приема Луната си и това е то, понеже е с мъжки асцендент и някак тези енергии са и по-естествени. А и двете са Слънчеви Раци, и Луната им е важна.

Бившият ми приятел беше с Луна в Козирог в много точен и хубав секстил към Слънце, Юпитер и Венера в Риби, и добре се грижеше за себе си. Само Плутон в 1 дом, в съвпад с АСЦ го проваляше, в очите на Луната, защото чувстваше, и когато обичаше, взимаше емоционални решения, които Луната не одобряваше. Луната в Козирог може да изтощи личността от претоварване и преработване.   

« Отговор #10 -: Януари 05, 2012, 05:58:07 pm »
Ооо, Anabell права си. Просто деня ми не е оползотворен истински, ако не съм била под стрес и не съм си изцедила ресурсите до последна капчица.  ;D После се чувствам, все едно съм си раздвижила "старите кокали" по правилния начин и ми носи една такава тиха радост. Дар божии си ми е тази Луна, много си я харесвам, нищо че съм Рак, за нищо на света и да можех, нямаше да си я заменя.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Януари 05, 2012, 05:58:10 pm »
Това е Луната на Страстта, емоционалната обсебеност, силните инстинкти, които могат да бъдат трансформиращи, но и много разрушителни, стигащи до крайност.
Скорпиона унищожава това, което чувства като заплаха за сигурността си. Каква е тази Луна по отношение на чувствата? Страхува ли се да обича? И къде е границата между нейния магнетизъм, изкуството да съблазнява и желанието да доминира ?
Можем ли да определим хората с Луна в Скорпион като " емоционалните мазохисти " ?

Споделете опит и наблюдения. И моля, четящите гости на форума също да заповядат  :blink:

Имах 5 годишна връзка с мъж Водолей с Луна в скорпион. Имахме съвпад на моите светила с негово Слънце във водолей и квадрат на луните. Неговата Луна беше в тригон с моите венера и меркурий. Освен това имам още 3 планети във водни знаци, така че мога да разбера луна в Скорпион.  Луна в Скорпион е способна на такива дълбоки чувства, на които не е способна никоя друга луна в Зодиака. Тя сама изпитва себе си докъде може да стигне и е способна да се възроди от пепелта, докато другите луни отдавна са се предали и си ближат раните. В никакъв случай луна в скорпион не е мазохист. Така може да изглежда на другите луни, които не са способни да достигнат до нейните дълбини. За луна в скорпион това е нещо естествено. Когато обичат обичат за цяла живот. И до ден днешен съм сигурна, че този човек ме обича и до ден днешен той ми се обажда с мили чувства и ако кажа, че имам нужда от него, сигурна съм, че ще се притече на помощ за разлика някои въздушни или огнени луни. На мен Скорпионът ми попада в 11-ти дом. Там е и ЮЛВ в моята карта. възможно е да имам кармична привързаност към тази луна, но я чувствам толкова близка, че все едно сме били свързани в предишни животи. За мен няма по-мощна позиция за луна от луна в скорпион - накрая те винаги излизат победители. Изпитвам страхопочитание към Скорпиона, признавам си. Единствено към мъж с луна в Скорпион мога да изпитам такова чувство на страхопочитание. и едновременно на безрезервно доверие, защото луната в скорпион може да бъде много закриляща и изключително предана към хората, на които държи. Никоя друга луна не е способна на такава преданост и себеотрицание.

ПП. Малко са обсебващи, но моят беше водолей, така че не му оставаше време за физическо обсебване.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
« Отговор #12 -: Януари 05, 2012, 06:00:30 pm »

Без да ставам буквоядец,  ;D Луната в Скорпион е в падение, което ще рече, че лъчите и най-слабо облъчват родения (сключват са на-остър ъгъл със земната повърхност). Това, го тълкуват, че най-слабо индивидите с тази Луна усещат потребностите на Луната си. Те не го правят нарочно или осъзнато, така са родени. А знаем колко е отмъстителна Луната, не и ли обърнеш внимание и почва да действа и да отмъщава.  ;D 

*

Anabell

• 2022
« Отговор #13 -: Януари 05, 2012, 06:02:11 pm »
Ооо, Anabell права си. Просто деня ми не е оползотворен истински, ако не съм била под стрес и не съм си изцедила ресурсите до последна капчица.  ;D После се чувствам, все едно съм си раздвижила "старите кокали" по правилния начин и ми носи една такава тиха радост. Дар божии си ми е тази Луна, много си я харесвам, нищо че съм Рак, за нищо на света и да можех, нямаше да си я заменя.  ;D

:P Това, че има аспект между двете светила е много хубаво. При брат ми е на обратното - Козирог с Луна в Рак, и пак се преработва, но се грижи за себе си.  :P

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Януари 05, 2012, 06:02:46 pm »

Без да ставам буквоядец,  ;D Луната в Скорпион е в падение, което ще рече, че лъчите и най-слабо облъчват родения (сключват са на-остър ъгъл със земната повърхност). Това, го тълкуват, че най-слабо индивидите с тази Луна усещат потребностите на Луната си. Те не го правят нарочно или осъзнато, така са родени. А знаем колко е отмъстителна Луната, не и ли обърнеш внимание и почва да действа и да отмъщава.  ;D

моят приятел не беше отмъстителен. най-отмъстителният знак е Телецът. да ме прощават Телците. помнят до гроб.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #15 -: Януари 05, 2012, 06:07:28 pm »
момичета, страхооотни сте. по-добре казано за Луна в Скорпион и в книга не мога да го прочета.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #16 -: Януари 05, 2012, 06:08:08 pm »
И моите приятели, не са отмъстителни, имах предвид, че вътре в себе си започват да отмъщават. Земните зодии, избухват и си изкарват яда на другите, те рядко задържат в себе си емоциите. Не съм видяла никога воден знак да прави това.

*

Grace

• 2257
« Отговор #17 -: Януари 05, 2012, 06:10:27 pm »
И моите приятели, не са отмъстителни, имах предвид, че вътре в себе си започват да отмъщават. Земните зодии, избухват и си изкарват яда на другите, те рядко задържат в себе си емоциите. Не съм видяла никога воден знак да прави това.

земните зодии не са от най-избухливите. това си е запазена марка на огъня  :blink:
а Луната в Скорпион, дори и да не е отмъстителна е злопаметна, мисля. помни много.

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Януари 05, 2012, 06:11:53 pm »

Да, водните си преработват вътрешно емоциите. Огнените избухват, за земните - не знам. даже мисля, че земните премълчават и чакат ад премине бурята. Те са  много стабилни и рядко си позволяват избухвания. наблюдавах майка Телкиня с Луна в Дева. Детето ревеше, защото не стана на неговото, а тя се оттегли настрани, изчака то да спре, хвана го за ръка и тръгна. Аз с моята въздушна луна веднага щях да започна да го утешавам и да го убеждавам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Януари 05, 2012, 06:14:01 pm »

земните зодии не са от най-избухливите. това си е запазена марка на огъня  :blink:
а Луната в Скорпион, дори и да не е отмъстителна е злопаметна, мисля. помни много.

Цялата ос е злопаметна.