Здравей Гост

ЮЛВ

• 93 Отговора
  • 13171 Прегледи
*

AH

• 2201
ЮЛВ
« -: Януари 07, 2012, 09:36:44 am »
 author=Stella link=topic=3576.msg250509#msg250509 date=1325876273
"Аз няма да коментирам, защото чувствам, че ме дърпаш назад -имам Южен лунен възел в Скорпион."

Как можем да обосновем това твърдение?

При повечето автори има единомислие , че възлите сочат значителните срещи в живота, свързани са с кармата: „кармата на неговата кръв“; „греховете на отците“; „семейната узряла карма“.

Също така, че аспектите на възлите с Луната сочат кармата на майката; със Слънцето- кармата на бащата; с Венера – кармата на жената в мъжки хороскоп; с Марс- кармата на мъжа в женски хороскоп; с Юпитер – кармата на децата; със Сатурн- кармата на самия човек.

Има единомислие и по въпроса, че ЮЛВ сочи минали опитности, а СЛВ- опитности,  които трябва да усвояваме сега.

Ако приемем, че вече имаме опитност по ЮЛВ, можем и да смятаме, че е в някакъв смисъл имаме дърпане назад, но пък ако е нерешена карма, пренесена в тоя живот?
« Последна редакция: Януари 07, 2012, 09:41:41 am от AH »

Re: ЮЛВ
« Отговор #1 -: Януари 07, 2012, 11:39:43 am »
Да обосновем твърдението, че някой чувства, че бива дърпан назад е доста трудно ;) Щото това е чувство.

Иначе бих добавил, че ЮЛВ е това, което имаме да довършим от миналото. И колко са по-близко планетите до него, значи, че има довършителни "ремонти" в тоя живот, които са останали от преди.
По принцип също казват, че по ЮЛВ имало раздяла и отделяне, но това не винаги е "така". И като цяло ЮЛВ има символиката на Плутон ;D (как само си противоречи с предишно изречение, а? ;) )

Нищо не се губи и изчезва, а само се трансформира/променя.
Айнщайн

Стеуе, какво лошо има в това да те дръпнат малко назад, да си припомниш с нов поглед за старите неща? ;)

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Януари 07, 2012, 12:08:49 pm »
Да обосновем твърдението, че някой чувства, че бива дърпан назад е доста трудно ;) Щото това е чувство.

Така е, но нали идеята е да изкараме чувствата от сферата на Луната и несъзнаваното и да ги обединим със Слънцето и съзнаваното.
Интуицията във философията се свързва с някакъв минал опит – информация стига до мозъка преди логическо мислене.

Аз по-скоро се чудя, защо древните автори, които са толкова обстойни по отношение на аналогии и прояви на Луна и Слънце, са се въздържали от такива за възлите. Надали е поради липса на интерес, опит.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Януари 07, 2012, 12:39:52 pm »

Иначе бих добавил, че ЮЛВ е това, което имаме да довършим от миналото. И колко са по-близко планетите до него, значи, че има довършителни "ремонти" в тоя живот, които са останали от преди.
По принцип също казват, че по ЮЛВ имало раздяла и отделяне, но това не винаги е "така". И като цяло ЮЛВ има символиката на Плутон ;D (как само си противоречи с предишно изречение, а? ;) )

Нищо не се губи и изчезва, а само се трансформира/променя.
Айнщайн

Стеуе, какво лошо има в това да те дръпнат малко назад, да си припомниш с нов поглед за старите неща? ;)

Добре си го казал това. Само, че то се отнася за съвпади на ЮЛВ с натални планети, а аз нямам планети в съвпад с ЮЛВ, следователно моята карма не включва "ремонти" по скорпиона. Аз по рождение си имам Венера - управителка на СЛВ в тригон със северния и в секстил с южния. А сега си представи цял стелиум да ти се стовари отгоре върху ЮЛВ.  ;D ;D ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Януари 07, 2012, 12:45:23 pm »

Няма лошо, само дето Скорпиона ми е знака на ЮЛВ, а транзитен Юпитер ми наближава СЛВ и натам ме тегли в момента.  ;D Всеки следва собствените си душевни стремежи.
« Последна редакция: Януари 07, 2012, 12:50:04 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Януари 07, 2012, 12:48:49 pm »

Също така, че аспектите на възлите с Луната сочат кармата на майката; със Слънцето- кармата на бащата; с Венера – кармата на жената в мъжки хороскоп; с Марс- кармата на мъжа в женски хороскоп; с Юпитер – кармата на децата; със Сатурн- кармата на самия човек.

А какво символизира аспект положителен на Венера с възлите в ЖЕНСКИ хороскоп?

« Отговор #6 -: Януари 07, 2012, 01:23:45 pm »

Интуитивно предполагам, че в женска карта може да означава ,че чрез любовта, красотата или нещо подвластно на Венера ще трябва да разбереш кармичния си урок ? Но надали.
:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Януари 07, 2012, 01:40:40 pm »

Интуитивно предполагам, че в женска карта може да означава ,че чрез любовта, красотата или нещо подвластно на Венера ще трябва да разбереш кармичния си урок ? Но надали.

И аз така мисля, че всичко което Венера символизира ще допринесе за използването на миналата карма (тригон с ЮЛВ) с цел да се твори положителна карма в бъдеще - секстил на Венера със СЛВ и по този начин Венера ще спомогне за усвояването на кармичните уроци.

А не смяташ ли, че трябва да обърнем внимание и на това кои домове управлява Венера и в кой дом се намира?
При мен Венера е в екзалтация в Риби, управлява СЛВ и 5-ти дом и е управителка на МЦ. Може би житейските ми уроци по 5-ти и 10-ти дом ще бъдат в унисон с кармичните, след като Венера сключва положителни аспекти с възлите.

« Отговор #8 -: Януари 07, 2012, 01:46:30 pm »

И аз така мисля, че всичко което Венера символизира ще допринесе за използването на миналата карма (тригон с ЮЛВ) с цел да се твори положителна карма в бъдеще - секстил на Венера със СЛВ и по този начин Венера ще спомогне за усвояването на кармичните уроци.

А не смяташ ли, че трябва да обърнем внимание и на това кои домове управлява Венера и в кой дом се намира?
При мен Венера е в екзалтация в Риби, управлява СЛВ и 5-ти дом и е управителка на МЦ. Може би житейските ми уроци по 5-ти и 10-ти дом ще бъдат в унисон с кармичните, след като Венера сключва положителни аспекти с възлите.

Да, определено има логика. А какво мислиш за това щом Венера ти управлява и МЦ - най-вероятно и други хора ще имат пръст в разгадаването на тези уроци, които както каза най-вероятно съвпадат. :) Просто предположение. Явно в миналото си била страшна кариеристка хаха :)
:)

*

AH

• 2201
« Отговор #9 -: Януари 07, 2012, 02:02:16 pm »
Само, че то се отнася за съвпади на ЮЛВ с натални планети, а аз нямам планети в съвпад с ЮЛВ, следователно моята карма не включва "ремонти" по скорпиона.

защо само съвпади?

касае всякакви аспекти на възел с наталните планети.

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Януари 07, 2012, 02:05:33 pm »

Да, определено има логика. А какво мислиш за това щом Венера ти управлява и МЦ - най-вероятно и други хора ще имат пръст в разгадаването на тези уроци, които както каза най-вероятно съвпадат. :) Просто предположение. Явно в миналото си била страшна кариеристка хаха :)

Сори, ама Венера ми управлява бъдещето. хахахаха!
Миналото е по ЮЛВ в Скорпион и по Плутон.

А МЦ е най-високата точка, която можем да достигнем в ТОЗИ ЖИВОТ.

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Януари 07, 2012, 02:09:30 pm »

аспектите на възлите с асцендента, Меркурий, Венера в женски и Марс в мъжки- кармата на самия човек . Но не могат да се мерят със Сатурн - така или иначе, кармичната астрология за някакво минало време е много трудно доказуема

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Януари 07, 2012, 02:09:39 pm »
Само, че то се отнася за съвпади на ЮЛВ с натални планети, а аз нямам планети в съвпад с ЮЛВ, следователно моята карма не включва "ремонти" по скорпиона.

защо само съвпади?

касае всякакви аспекти на възел с наталните планети.

Защото съвпадите са най-силните аспекти и защото именно те се свързват с фиксиране върху минала карма и преповтаряне на минали уроци. докато уроците на планетата в съвпад с ЮЛВ не бъдат усвоени, индивидът не може да се придвижи по посока на СЛВ.

*

AH

• 2201
« Отговор #13 -: Януари 07, 2012, 02:12:43 pm »
аз май не разбрах добре за какво си говорите по-нагоре, но възлите определено не са само карма - по-общо са опитности.

няма лошо да се ползват миналите опитности - може да е малко трудно - може би за това инфото от древността е малко

*

AH

• 2201
« Отговор #14 -: Януари 07, 2012, 02:14:48 pm »
Защото съвпадите са най-силните аспекти и защото именно те се свързват с фиксиране върху минала карма и преповтаряне на минали уроци. докато уроците на планетата в съвпад с ЮЛВ не бъдат усвоени, индивидът не може да се придвижи по посока на СЛВ.

да, така е

но пък ако няма съвпади черпим инфо от други аспекти

*

AH

• 2201
« Отговор #15 -: Януари 07, 2012, 02:25:42 pm »
заниманията ни с някакви дейности, общуването с определени хора могат да ни дърпат назад

дали възелът е достатъчен да ги определи

ако не е, кое още

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Януари 07, 2012, 02:45:26 pm »
аз май не разбрах добре за какво си говорите по-нагоре, но възлите определено не са само карма - по-общо са опитности.

няма лошо да се ползват миналите опитности - може да е малко трудно - може би за това инфото от древността е малко

А кармата какво е? Преди всичко е "действие/бездействие", а действието/бездействието формира опитности.
Не съм специалист, но доколкото знам, кармата е съвкупност от всички  причинно-следствените връзки в нашия живот, които според теорията на прераждането датират от минали животи. Те се пренасят и в настоящето, някои се прекъсват, а други кармични вериги се формират и пренасят в бъдещето. това е непрекъснат процес.

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Януари 07, 2012, 02:47:52 pm »
заниманията ни с някакви дейности, общуването с определени хора могат да ни дърпат назад

дали възелът е достатъчен да ги определи

ако не е, кое още

Сатурн на друг човек също може да ни дръпне назад, докато не осъзнаем, силата на собствения си Сатурн в хороскопа. това забавяне може и да е за добро, обаче не е достатъчно, за да ни накара да се чувстваме удовлетворени в една връзка, ако е за сметка на ограничаването на личната ни реализация.

« Отговор #18 -: Януари 07, 2012, 02:54:35 pm »
  По тази логика, явно аз съм човекът който дърпа приятеля ми назад, защото моя Сатурн е в съвпад с неговия ЮЛВ, но пък ситуацията е странна, защото моя Марс пък го дърпа напред, дава му енергия, от друга страна макар и далечен съвпад и моята Венера също му дава храна на СЛВ му, като при положение, че в този случай Марс и Венера са опозиция на неговия ЮЛВ, в Телец /сигн.Венера/ - кво става постоянно дърпане и накрая ни напред ни назад за него. И той не може да се измъкне от тази ситуация....

*

AH

• 2201
« Отговор #19 -: Януари 07, 2012, 03:00:36 pm »
Сатурн на друг човек също може да ни дръпне назад, докато не осъзнаем, силата на собствения си Сатурн в хороскопа. това забавяне може и да е за добро, обаче не е достатъчно, за да ни накара да се чувстваме удовлетворени в една връзка, ако е за сметка на ограничаването на личната ни реализация.

имаш ли някаква опитност с човек или събития, които определяш като кармични?- в смисъл, да има повтаряемост и ако опиташ да промениш ситуацията, тя да се влошава?

намесени ли са възлите и Сатурн?

снощи си казала на някакво дете, че усещаш, че те дърпа назад - как така го усети? - по въпросите, които е задавало? - това са въпроси, на които вече не ти се отговаря?