Здравей Гост

ЮЛВ

• 93 Отговора
  • 13150 Прегледи
*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
Re: ЮЛВ
« Отговор #60 -: Януари 08, 2012, 04:19:27 pm »
Аз имам съвпад на юлв и луна. Дали това ме дърпа назад в нещо .... :-\
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #61 -: Януари 08, 2012, 08:04:11 pm »
Личното ми мнение за съвпада ЮЛВ/ Луна, че обръща навътре, т.е. всякакви емоции (преди всичко негативни) се изживяват много дълбоко и болезнено. Може и да бъркам. Малко хора познавам с такава комбинация. Но със сигурност, колкото по-точен е съвпадатът, толкова по-силен е ефектът на ЮЛВ. Принцеса Даяна е имала такъв съвпад в опозиция Марс/ СЛВ/ Уран

Кой дом управлява Луната и къде се намира в хороскопа също се гледа.

Енергията по Кету ни се дава за да се освободим, тя е на едно по-дълбоко ниво. И преди съм го писата: ако Марс е червено, то Кету е ултрачервено. Може да даде един проницателен ум, вечно търсещ и неспокоен. Също и хранителна суматика.

"Кету показва трудна/тежка лична карма като дългосрочни зависимости и компулсии. Той представлява карма, която е интровертна и вътрешна - не е толкова отворена и изходяща като амбицията и желанието, представлявани от Раху."

Тук се разглеждат карти на известни личности със съвпад на планета с нодалната ос.

« Последна редакция: Януари 08, 2012, 08:10:29 pm от Shreya »

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #62 -: Януари 08, 2012, 10:56:21 pm »
Личното ми мнение за съвпада ЮЛВ/ Луна, че обръща навътре, т.е. всякакви емоции (преди всичко негативни) се изживяват много дълбоко и болезнено. Може и да бъркам. Малко хора познавам с такава комбинация.
Правилно ти е мнението. Такава бях като дете...даже и малко по нататък...после работих върху себе си и го преодолях това..или поне така си мисля. съвпада на луната с юлв ми е в опозция с нептун/слв  /оста 5-11, близнаци-стрелец/.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #63 -: Януари 09, 2012, 02:23:19 am »
ЮЛВ не може и не бива да бъде разглеждан самостоятелно...Това като начало... :blink:
Важно е в кои домове се намират възлите ..., кой е управителя...както и фазата им. Не можем да кажем , че връзките ни започват по единия възел...,без значение Раху или Кету. А най-малко , че някой ни дърпа назад заради Юлв или Сатурн...особено когато става дума за синастрия... :blink:
Всеки учи от другия нещо...
Аз имам Юлв в съвпад с Меркурий...който съвпада с Луната и Нептуна на мъжа до мен....Мога да кажа , че това е връзка която има "спомен" ...но пътува към бъдещето... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #64 -: Януари 09, 2012, 01:38:33 pm »

Благодаря за споделеното нагледно,не ми е някаква непозната новост.Иска ми се следващото да не го приемаш с негатив.Ще ти го кажа съвсем вкратце-

зад всяка успешно родила здраво и прекрасно дете жена,стои физически скопосен мъж.Зад всеки успял мъж стои умна и скопосна жена.Ако една жена не може да роди дете от мъжа си,за мъжа става лошо.Ако един мъж не може да 'роди' успех от жена си,за жената става лошо.Но сигурно е въпрос на карма и хороскоп,не знам.

Не ти разбрах мисълта. звучи ми като някаква  догма или като част от някакво стереотипно мислене.
Нищо не е "лошо" за никого. Всяко нещо, което се случва на двама души е въпрос на съчетание на енергии и опитности.

И...кой мъж "ражда" успех от жена си, това най-не можах да го разбера. Мъжът ражда успех от личните си качества. да не говорим, че има жени, които се държат много по-мъжки в тоя типично мъжки свят и са много по-успяващи от мъжете. Само дето мъжете не могат да раждат деца.

Много неверни неща в поста на НУЛА и много верни в този на Стела. Защо така мислиш, нула? Така се случва, но заради стереотипа. Зад успелия мъж стои не умна жена, а кротка домакиня. Не казвам, че не трябва да са такива жените, напротив. Но ако жената си стои вкъщи, гледа децата и мъжът й гради безпрепятствено кариера, то той ще е успял и ще й цъка с любовници домошарството. А ако това не се случи, става лошо, защото на мъжа му избиват комплексите от успеха на жената и нейната кариера, да не кажа независимост.

Относно хороскопа и възлите: бившия със Сатурн върху моите СЛВ и Марс(У7) в 10ти в Лъв. Моето Слънце - в Риби, 5 дом. Карма отвсякъде. И като прибавя квадрат на У7 с Уран като У4, не знам що се чудя, че съм още сама  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Diyana

• 2705
« Отговор #65 -: Януари 09, 2012, 02:50:31 pm »
Много неверни неща в поста на НУЛА и много верни в този на Стела.

А според мен и двете са прави в описанието на собствения си опит, и не са прави в опита си да го превърнат в обобщение. Което се  отнася и за теб. Няма "всеки мъж", "мъжът", "жената".
Не мисля, че мъжете са комплексари, неверни или физически нескопосни по дефолт. Нито, че жени с читави и скопосни мъже са домакини без кариера по дефолт.
И това си е чиста защитна реакция, ако щеш, защото не знам как мога да бъда добра майка на син, ако живея в подобен стереотип. Ти също, между впрочем, или не?
А, и накрая, и самата Стела, и самата нула, като инициатори на тоя разговор, са споделяли активно в тоя форум опитностите си и с мъже от "другия" вид. ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Yaya

• 2265
« Отговор #66 -: Януари 09, 2012, 03:06:01 pm »
Принципно си права, затова не виждам защо те са генерализирали така, но съм по-склонна да приема на Стела поста, и то доста по-склонна, защото така мисля. Може би всичко си е до картата, но аз с моята карта не мога да съм чиста домакиня, имам нужда от професионална реализация. Това не означава, че не ми е чисто, сготвено и детето ми е без надзор. Но явно с мен мъжът ми не беше успешен. И многократно се е фокусирал в желанието ми да се чувствам реализирана. А сега новата е вече 3та година в майчинство  :blink: Затова, не е нужно тя да е успешна и умна, а просто послушна и кротка  :P Така ги виждам нещата аз от моята камбанария
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #67 -: Март 24, 2012, 03:33:31 pm »
Поредният тъп въпрос от мен, sorry ;D

Може ли да потвърдите следното:
Ако имате ЮЛВ в знака Х, да приемем например във везни, това да означава, че в този си живот трябва да избягвате партньорите от този сл. знак? Наблюдавате ли някакво напрежение?

Аз нямам опит и не мога да потвърдя. Благодаря :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Март 24, 2012, 03:42:52 pm »
Поредният тъп въпрос от мен, sorry ;D

Може ли да потвърдите следното:
Ако имате ЮЛВ в знака Х, да приемем например във везни, това да означава, че в този си живот трябва да избягвате партньорите от този сл. знак? Наблюдавате ли някакво напрежение?

Аз нямам опит и не мога да потвърдя. Благодаря :blink:

Тъй като Северният и Южният възел образуват ос (Нодална ос), прогресиите и транзитите към Южния възел ще са и към Северния. Когато една планета прави съвпад с тази точка, по-добри резултати се получават, ако се разглежда като съвпад към Южния възел, отколкото като опозиция към Северния възел. Противоречията идват от старата семейна история или нещата от миналото. Миналото като че ли помита настоящето, старите болести могат да се възбудят, приятели, които не сте виждали от двайсет години, се появяват внезапно. Изгубени или забравени снимки, документи, хора и болести могат да изплуват на повърхността, тъй като тази точка получава съвпад от динамична планета. Така наречените преживявания дежа вю, среща с непознати, които чувствате, че “познавате отпреди”, могат също да се случат.

В този смисъл..няма как да избягаме от себе си...Работата на възлите е обща...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #69 -: Март 24, 2012, 04:06:13 pm »
Марая, благодаря ти за подробния отговор :blink:

passion-desire, благодаря за включването :blink:

Имам една стара препоръка да избягвам взаимоотношенията и да бягам далеч от мъже Везни, затова тръгнах да ровя... ;D

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #70 -: Март 24, 2012, 04:16:32 pm »
Моят ЮЛВ е във Водолей и все по Водолеи си падам, карма, какво да правя! ;) Намира се в 4-ти дом и прави тригон с Венера, тригон с Марс и Плутон, квадрат с Уран.
СЛВ ми е в съвпад със Слънцето.
« Последна редакция: Март 24, 2012, 04:20:39 pm от Рая »

*

911

• *
  • 137
« Отговор #71 -: Март 24, 2012, 05:36:22 pm »
Ако ЮЛВ е свързан с минали опитности , а Северния с такива, който трябва да придобием в този живот ,то как да разбирам моя СЛВ (в Козирог) в близост до МЦ ? Прави съвпад с Уран ,тригон с Юпитер и секстил с Венера (тук някъде ставаше на въпрос за хубав аспект на Венера с СЛВ)  :-\
Това значи ли,че в сегашния ми живот ,ще е жизнено важно да изпълня целите си -някаква карма свързана с тях  :-\

*

abroad

• 2187
« Отговор #72 -: Март 24, 2012, 06:33:59 pm »
традиционно СЛВ се отнася към бенефиците, а на ЮЛВ се гледа като на малефик
от друга страна се счита за положително, ако ЮЛВ съвпада с малефик и не до там, ако съвпадът е с "добра" планета, обратното е валидно за СЛВ
допускам, че в този контекст съвпадите със светилата се разглеждат отделно и не се подчиняват на горните схващания

*

Papy

• 4343
« Отговор #73 -: Март 24, 2012, 06:55:34 pm »
Нито по юлв съм имала гадже, ни по слв, някоя и друга приятелка по южен, и то отдавна
Моите възли са неаспектирани

*

Марая

• 28287
« Отговор #74 -: Март 24, 2012, 07:16:22 pm »
Нито по юлв съм имала гадже, ни по слв, някоя и друга приятелка по южен, и то отдавна
Моите възли са неаспектирани

И по двата възела има завързвания ;D..,последната връзка е по СЛВ...Знам ли.... :rolleyes: на този етап нямам оплаквания...
По ЮЛВ...ми не ми харесваше.... ;D

« Отговор #75 -: Март 25, 2012, 01:10:15 pm »
author=Stella link=topic=3576.msg250509#msg250509 date=1325876273
"Аз няма да коментирам, защото чувствам, че ме дърпаш назад -имам Южен лунен възел в Скорпион."

Как можем да обосновем това твърдение?

При повечето автори има единомислие , че възлите сочат значителните срещи в живота, свързани са с кармата: „кармата на неговата кръв“; „греховете на отците“; „семейната узряла карма“.

Също така, че аспектите на възлите с Луната сочат кармата на майката; със Слънцето- кармата на бащата; с Венера – кармата на жената в мъжки хороскоп; с Марс- кармата на мъжа в женски хороскоп; с Юпитер – кармата на децата; със Сатурн- кармата на самия човек.

Има единомислие и по въпроса, че ЮЛВ сочи минали опитности, а СЛВ- опитности,  които трябва да усвояваме сега.

Ако приемем, че вече имаме опитност по ЮЛВ, можем и да смятаме, че е в някакъв смисъл имаме дърпане назад, но пък ако е нерешена карма, пренесена в тоя живот?

Моят ЮЛВ е на 23 градуса в Дева. Често се натрисам на девешки Луни - у тях намирам нещо много познато, разбирам ги и в същото време точната дума, която описва усещането ми за тях е "стерилни". Най-силните ми емоционални  връзки са били с хора с Луна в Дева - баба ми, двамата мъже, с които съм имала най-пълноценни и силни връзки и една близка приятелка. От далече ги надушвам тези Луни и веднага се залепям, после точно това е нещото, което ме отблъсква.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #76 -: Март 25, 2012, 02:07:53 pm »
Съпругът ми е по ЮЛВ съвпад луна, обаче. Миии..доволна съм...за сега  :mellow:

« Отговор #77 -: Март 25, 2012, 09:20:51 pm »
Неговият възел върху твоята Луна или обратно? Това ли ви е най-точния аспект?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Марая

• 28287
« Отговор #78 -: Март 25, 2012, 09:23:18 pm »
При последната ми връзка моя ЮЛВ е хванал неговата Луна... :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #79 -: Март 25, 2012, 09:30:09 pm »
При последната ми връзка моя ЮЛВ е хванал неговата Луна... :blink:
Какво значи хванал-съвпад ли?
Защото тогава последните 2 мнения си противоречат
Пак ретро мерк...