Здравей Гост

Прикритите хора - аспекти в хороскопа и лъжата им

• 37 Отговора
  • 4286 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Тема за скритите и прикритите хора.

Имам една колежка. Наблюдавам я вече година. Ровя се в темите за Нептун... Но проблемът при нея е друг.
Тя се нагажда. Към всичко. Тя крие нещо. Живота си - представя го такъв, какъвто не е. Но тя има късмет - не разбира от работата, а шефката не го вижда или не й пречи. Подозираме, че е с фалшива диплома.
Тя няма любов, тя прави сакс на екс (не, че е лошо, но когато е с всеки срещнат, е изватено) - така тя търси и може би разбира любовта.
Цедка няма - нито в отношенията, нито към детето й, нито към мъжете около нея.
Коя е тя? Вече цяла година не можем да разберем  ;)
Наистина ли майка й е луда или има причина да не уважава собствената си дъщеря?

Кога човек крие миналото си, кога човек е склонен да лъже за всичко и всеки?

По картата - накратко и на пръв поглед:
Слънце в съвпад с У4, квадратирани от съуправителя на 4 дом. Неудовлетвореност в семейството - налице е. Трудни и тежки отношения. В тригон с Уран - как винаги си намира добра работа, след като нищо не разбира? И е добре платена. Явно в случая Юпитер носи късмет.
Сатурн в Лъв - неудовлетворен от себе си, вечно търсещ. Среща се в два варианта - или е тих и кротък и иска да се хареса и се нагажда, или много говори. Тук е в първия вариант. Вечно несигурен, крие се зад маска на сигурност. Владее се изключително добре. В съвпад с У10 - Венера. Ама в 12 дом. Ми да, личи си какво работи, но явно 12 дом носи някаква тайна във връзка с работата. Подозирам, че носи и тайна относно детето й.
Луна в разходящ съвпад с Плутон - и все пак има лоши отношения с майката.
Концентрация в източната хемисфера - изключително потаен човек, върши си всичко сама, дори си бели мандаринките и се крие под бюрото, като яде....  :-\ У1 в 12ти, интерсептация на кардинални домове.

Абе, що за човек е тази?

P.S. Упс, оправих заглавието  :-[
« Последна редакция: Януари 10, 2012, 09:00:41 am от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Re: Прикритите хора - аспекти в хороскопа и лъжата им
« Отговор #1 -: Януари 10, 2012, 01:09:21 pm »
Не че разбирам от натална астрология.

Казват, че съвпад на Слънце с Юпитер носи късмет (Юпитер е екзалтиран в Рак). Още повече в тригон с Уран и хармоничен аспект с Марс - няма да й пречат в делата, не среща съпротива, инициативите й вървят гладко. Лесно завързва контакти, умее да лавира, да се хареса на всички. Заточена Венера в съвпад с У5 Сатурн на Асценендента. Мисля, че има голям глад за любов, да бъде обожавана, още повече в комбинация с общителната Луна във Везни, но трудно намира някой, който да удовлетвори всичките й желания. Може би затова не подбира. У1 в тригон с У7 Нептун, мутабелни оси AC/DC - връзките й лесно започват и може също така лесно да ги прекъсва, когато пожелае, изглежда, че няма противоречия с околните хора, сякаш умее да се погажда с всички. От друга страна обаче Марс е в напрегнат аспект с Нептун и това е най-точният аспект в картата й. Такъв аспект съм виждала в карти на хора, които проявяват склонност да лъжат, а също и да злоупотребяват с алкохол, опиати. Но не мога да съдя човек по картата му. Луната е в широк съвпад с Плутон (У4). Мисля, че вътрешният й живот може да е доста по-интензивен, отколкото демонстрира. А и определено има нужда от сигурност.

С тези два бисекстила, оринтерани към Марс в 1-ви дом и Плутон във 2-ри, мисля, че добре си защитава интересите, печели битките, без да й се налага да ги води.

Интерсептиран знак в 4-ти дом плюс Нептун - възможно е да крие нещо, свързано с произхода и семейството си.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #2 -: Януари 10, 2012, 01:29:28 pm »
А откъде си сигурна за рождената ѝ дата - с питане ли? :)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #3 -: Януари 10, 2012, 01:52:38 pm »
да, Келвин, с питане. Работим заедно от 3г и по едно време взе нещо да ни съмнява. До скоро тя работеше едно и също нещо, без да се налага да показва или ползва каквито и да било знания. Сега се наложи от няколко месеца и ела да видиш как лъснаха нещата.  ;D Слава бог, преди това бях снела отпечатъка  ;)
Честно казано, Мирабела, Луната във Везни в случая е общителна до толкова, че да виси около известни хора и да си търси да легне с тях (т.е. привидно, иначе е доста потайна, вероятно заради близостта на Сатурн до АЦ). Както и съвпада на У5 с Венера също го показва. Има една сфера на изкуството, където е изръшкала половината работещи в съответното учреждение.
Странното в поведението е, че когато я попитат директно за нещо, свързано с работата и не може да отговори, тя забива поглед в компютъра и се прави, че работи, а човекът си чака отговора. Нормално, друг би казал "ще проверя" поне  :blink:
Има нещо много потайно в нея. От други хора разибраме, че се хвали с наши постижения като нейни лични. Стана много странен човек...

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #4 -: Януари 10, 2012, 02:10:02 pm »
Луната е подчинена на Венера - явно към изкувство я влече. ;D А и известни хора - Венера в съвпад със Сатурн би трябвало да обича статуса и престижа. Може и да прикрива неувереност. Нали напрегнат аспект Венера/Сатурн би могъл да има и такова тълкувание.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 10, 2012, 02:34:04 pm »
Да, определено си изглежда скрита лимонка тази госпожица.
Не се чудете защо винаги успява – с този съвпад на Слънце с екзалтирал Юпитер в 11 дом не може да не се стреми към полезни и престижни връзки и протекции от висшестоящи, а Юпитер се "радва" в 11 дом според античните астролози (при това в знак на екзалтация!).

Юпитер е класическият управител на ДС, а Слънцето при дневно раждане в женска карта е сигнификатор на брачния партньор. Нейната водеща мотивация според мен е да си намери мъж, който да й осигури висок обществен статус, независимо от това, че тя самата може и да не притежава необходимите качества за постигане на този успех – тя ще "блести" чрез мъжа, който й дава протекции и подкрепа. И това е нейната "формула" за успех, тя така се чувства щастлива.  :blink:

Марс в Дева в първи дом й дава ловкост и сръчност, ако е достатъчно амбицирана да постигне нещо. И достатъчна гъвкавост и приспособимост, умение да се нагажда и да си променя бързо стратегията според обстоятелствата.
Квадратът с Нептун (У7) може да говори и за отношения с обвързани господа, в които тя е третата. И мисля, че си я бива да ги манипулира чрез секс и еротични изживявания.

Венера е близо до Асцендента, така че би трябвало да има някакъв чар. Отчитам съвпада със Сатурн, независимо че са в съседни знаци. Съвпадът е в накшатра Магха, управлявана от кралската звезда Регул (тук е разположен и Асцендентът), това определя и силното й желание да се движи в престижни среди и с престижни/известни хора, облечени във власт (Слънце в квадрат с Плутон), които да й осигурят успеха, към който се стреми, както и "видимост" за висок стандарт на живот.

Луната е в широк съвпад с Плутон, а по сидерал е в съвпад с Раху - във втори дом тази позиция дава трудно задоволяване на желанията (защото след всяко реализирано желание се появява още по-силно, което обсебва ума), нейното вътрешно чувство за стойност и ценност се гради върху стандарта на живот, който може да си подсигури, а той й е нужен, за да се задоволи стремежът към комфортно и удобно обкръжение.

В сидералната карта има Венера, Марс и Сатурн в знака на Асцендента (Сатурн е У7), които в съчетание със Слънце (У1) в съвпад с Юпитер в 11 дом могат да бъдат разгледани като показател за успех и облаги, които се извличат основно от връзките й с мъжете. Идеална карта за мутреса или протеже. Чудя се с тоя "потенциал" какво прави във вашия офис?  ;D
(това го казвам в кръга на шегата)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6 -: Януари 10, 2012, 02:52:50 pm »
И аз се чудя, Лили. Работи при нас, защото и професията си е престижна. Преди е работила за известно време в ногариална кантора и след това завършва. Подозираме, че просто е работила и си е купила диплома "по специалността"  ;D защото при нас работи с уговорката, че някои неща не иска да ги прави... отказва, прави си углушки и пр. Само това, което е свързано с нотариалната дейност, но предимно пълномощни и разчитане на скици  ;D

Факт - многобройни връзки с мъже, винаги е третата, поне за тези, за които аз знам и ми е казвала. Сега пък аз се чувствам неприятно, защото е споделяла с мен, но тогава не ми беше съмнителна. Целта е да се намери баща на сина си и да живее с мъж, който я издържа. Все й подаряват нещо драбно, но пък все казва, че някой е грозен и никога не би погледнала такъв мъж... но приема подаръците. Спала е с мъже, които са приятели помежду си и които повечето от нас тук познават. Не знам как така се съгласява да си я менкат, но ми се струва, че тя просто се "пробва". Висок стандарт не успява да си осигури, но все й се иска да се покаже  ;)
И Венера е в 12 дом, не е красавица, няма чар. Дори напротив, има по някакъв начин характерни "ескимоски" черти, месеста кожа такива неща.
Планирам да помоля мой познат да направи справка в МОН за дипломата, интересно ми е.

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Януари 10, 2012, 03:08:48 pm »
В сидералната карта Венера, Марс и Сатурн дават аспект на 7 дом, така че за отношенията й с мъжете нищо няма да ме учуди. И всъщност тук е приложима една от концепциите във ведическата астрология - Венера, затисната между два малефика (Марс и Сатурн), която в съчетание с Луна/Раху може да даде "потребителска" нагласа след една-две (и повече) неуспешни връзки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #8 -: Януари 11, 2012, 05:22:46 pm »
Лъжците са с акцент на близнаци  ;) /луна, слънце, асц, стелиум ../
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Януари 11, 2012, 05:36:22 pm »
Не само по Близнаци, според мен по целия мутабелен кръст.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #10 -: Януари 11, 2012, 05:51:13 pm »
Аз за стрелците много се съмнявам, че са лъжци... Даже по скоро мисля, че силното влияние на стрелец дава много честни и наивни хора /това е от личните ми наблюдения за стрелец/
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Януари 11, 2012, 05:59:49 pm »
Силното влияние на Стрелец може да даде и прямота, и хитрост едновременно, познавам доста такива хора.
Особено съчетания Стрелец/Рак, Стрелец/Везни. Ако има силно влияние на Венера, умеят и да замазват добре, не газят с подковани ботуши, а пипат с кадифена ръкавица, могат да бъдат и подмолни. И не винаги са честни и наивни, макар че много успешно се представят за такива, парадирайки с прямотата си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #12 -: Януари 11, 2012, 06:10:06 pm »
Да...мутабелния кръст е винаги "заподозрян" ;D....
Но...съм срещала големи лъжци с акцентиран съвпад меркурий/нептун във водни знаци...Срещала съм и много сред въздушните...везни и водолей...,а рака за мен е най-големия лъжец...
Близнаците... ;D...те също послъгват...,но зависи как са аспектирани светилата.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Януари 11, 2012, 06:12:16 pm »
Меркурий+Юпитер+Нептун дава такава тенденция по мои наблюдения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Януари 11, 2012, 06:15:00 pm »
Доктор Хаус го е казал най-добре: "Everybody lies".

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #15 -: Януари 11, 2012, 06:17:56 pm »
Аз лъжа от малка.Според мен от нежелание за допир или страх от действителността.Но май не съм с акцент на подвижните знаци.Имам навика да крия и то дооооооооооооооста неща.Не обичам споровете и начина да се оттегля от спора е да излъжа. :rolleyes:
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Януари 11, 2012, 06:19:25 pm »
А това, че някой е прям (нетактичен/безпардонен), все още не означава, че не лъже.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #17 -: Януари 11, 2012, 07:08:10 pm »
Потайността е по Плутон, така поне съм чела у дебелите книги в първата карта имаме Луна съвп. с Плутон и Слънце кв. с Плутон . Нагаждането идва от втородомната Луна, винаги гледа на другия в паничката и търси собствен интерес във всяка ситуация.
А за картата на Сноу, имаме АЦ Скорпи и Плутон пак там - крие се мацката, просто не счита за необходимо да се афишира.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #18 -: Януари 11, 2012, 09:14:20 pm »
Да...мутабелния кръст е винаги "заподозрян" ;D....
Но...съм срещала големи лъжци с акцентиран съвпад меркурий/нептун във водни знаци...Срещала съм и много сред въздушните...везни и водолей...,а рака за мен е най-големия лъжец...
Близнаците... ;D...те също послъгват...,но зависи как са аспектирани светилата.... ;D

....и тригонирани пак си лъжат меркурий и нептун по мои наблюдения :-\
относно лъжливостта - и огнените лъжат...особено лъвовете ги измислят едни такива благородни,"тежки"....чудо ... :P
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #19 -: Януари 12, 2012, 08:46:50 am »
Меркурий+Юпитер+Нептун дава такава тенденция по мои наблюдения.
  Съгласна  :blink: Става въпрос за лъжата.Прикритоста и аз я свързвам с Плутон и Скорпиона.
Относно мацката за която се говори в темата и аз мисля,че е възможно да е с фалшива диплома.Управителя на 9дом-Марс и е в квадратура с Нептун.Има Хирон в 9 дом,което може да значи ,че си има някаква неудовлетореност и болка по темите на дома.Хирон и е в Квадратура с Мерка.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак