Здравей Гост

За качествата на душата и ума на човек

• 160 Отговора
  • 21017 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: За качествата на душата и ума на човек
« Отговор #80 -: Януари 16, 2012, 11:24:48 am »
Нямах предвид теб, да не станат грешки. Оценките си за нивото на астропознания обнародвам единствено и само по свой адрес. ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #81 -: Януари 16, 2012, 11:26:43 am »
Нямах предвид теб, да не станат грешки. Оценките си за нивото на астропознания обнародвам единствено и само по свой адрес. ;D

А,не, не приех думите ви по този начин  :blink:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #82 -: Януари 16, 2012, 12:33:38 pm »
Дияна, благодарности за огромния труд, който си направила. Аз изводи по тия сметки още не можах да направя. Трябва още веднъж, дваж да прочета статиите. Но ми направи впечатление, че в зетката 9, която свалих набързо /моята си беше 8-ца и имах много инфо вътре вкарани и формули  :-X/, сега вече ми дава като Возничий /Аурига/ планета Луната. А преди винаги ми е давало Сатурн, но владетелят на хороскопа, алмутена - си остава Сатурн. Макар и само с отрицателни стойности поне по таблицата на зетката - та зъл колкото искаш. Нооо, друго ми прави впечатление - в крайна сметка нещата пак се завъртат към Венера, защото Сатурн - господар на хороскопа е в знака на Венерата, в часа на Венерата. Някъде бях чела, но не съм сигурна на 100% /вече и паметта ми прави шеги/, че за знаците Козирог и Водолей - управителите са съответно Сатурн и Уран, като управлението им се сменя в зависимост от дневно или нощно раждане. В случая като мен Козирог - дневно Раждане - Слънцето ще се управлява от Уран, а Луната във Водолей - от Сатурн.....и тук системата става ХАЛИФАКС  ;D ;D ;D....и автоматично пак можем да си нагласим системите - според това как на нас ни отърва...
   Външността ми - не знам - някои ме определят като Лунен тип. Понякога Венерино-Лунен....А "конституцията" - не знааам........
П.С. Дияна,  :88: Бях ти давала данните да проверим числото на Герих, там от някакъв руски астросайт - 100 % попадение беше дадено за 14.30 часа на раждане....сигурно за това така си го и запаметила. Иначе по мое собствено осмотрение е 15.30 /или 15.34 или 15.27/, а в акта ми за раждане пише 16.15ч.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #83 -: Януари 16, 2012, 12:51:46 pm »
Вероятно има някъде възможност в настройките за дорифорий и аврига. Аврига/Колесар е планетата, която е  по-напред по зодиака, с по-голяма еклиптична дължина от Слънцето, а дорифорий - която е след него, с по-малка дължина. В случая пред Слънцето е Луна. Ако по някаква причина Луна не я броим за правоспособен колесар, следващата е чак Сатурн. Зависи за какво я ползваме.
И, Дейзи, аз също още не съм стигнала до директните цитати. Сега само точкувам. После ще проверяваме работи ли.

Дотук по аксидентална сила Сатурн бледнее пред Луна и има много отрицателни точки, но по есенциален рейтинг е бая гърди напред.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #84 -: Януари 16, 2012, 02:17:17 pm »
И така, на финала след сметките с калем се квалифицираха - посочвам максимума според максималната
Венера -26/38 точки
Луна - 43/53 точки
Марс - 56/67 точки
Сатурн - 57/68 точки

Труден избор. Ето, че все пак се появи разлика точно от една точка и точно по линията 6-12 дом ;D.
Ето това на пръв поглед изглежда като същински избор есенциална vs. функционална сила.
Марс е на трон по знак и в радост по дом. Сатурн е в радост по дом, но ако не признаем рецепциите, си е перегрин.
Марс пък е в аспекти с Луната и Слънцето, точно на Асц. изгрява Капела и е краен диспозитор на всички планети в картата. Но, Сатурн има сила в Асц., владее и двете светила, и МС, и има повече достойнства в пренаталното слънчево затъмнение и в пренаталното лунно затъмнение.

Ей така, за фасон и на инат бих избрала Марс. Но няма как. Има все пак и тук една закачка - Марс и Сатурн са в партилна опозиция. Това е най-точният аспект в картата. Ще ги използвам и двамата при оценката на темперамента и тогава ще избера окончателно.

Това дотук беше най-пипкавото. Нататък ще върви по-лесно и по-бързо, надявам се. Досадно взе да става, а ;D?

*

AH

• 2201
« Отговор #85 -: Януари 16, 2012, 02:54:34 pm »
И така, на финала след сметките с калем се квалифицираха - посочвам максимума според максималната
Венера -26/38 точки
Луна - 43/53 точки
Марс - 56/67 точки
Сатурн - 57/68 точки

само да попитам- какви са числата според програмата ти?

« Отговор #86 -: Януари 16, 2012, 03:07:22 pm »
    :-[ Малеее, направо ми е неудобно.....Че толкова време отдели за мен. Но виж стойностите, с най-голям плюс е Венера - има аванс с + 12 точки - значи аз интуитивно си усещам, че тя седи в дъното на много от нещата - кажи речи в кармичната програма, заложена в мен...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #87 -: Януари 16, 2012, 03:56:41 pm »

само да попитам- какви са числата според програмата ти?

По втория начин -  се опитах да прикача картинка, но не стана. Защото например начинът, по който тази програма изчислява господар на картата - има точки за управител на деня и часа, но няма точки за комбуст и т.н. Както и да е, ще дам само сбора - това е начинът с хилегиалните места плюс някакви аксидентални точки. По него сборът е 41 точки за Сатурн, 34 за Меркурий, 22 за Юпитер, Луна и Марс +18, Венера + 10, Слънце +5. Като тук са дадени 7 точки на Меркурий като управител на деня и 6 точки на Юпитер като управител на часа, а Сатурн, тъй като се радва в 12 дом, получава 11 точки за това.

По третия начин - в цялата карта +/- аксидентални
Сатурн + 47, Меркурий + 25, Марс + 28, Луна + 12, Юпитер + 10, Венера + 9, Слънце + 5

По другата програма, която ми е в телефона - Слънце +1, Луна +12, Марс +15, Сатурн -18, Венера -1, Меркурий -15;
Кеплер може и да смята алмутени, ма не знам къде. А Соларчето си ми е у нас. Както се вижда софтуерни алмутени всякакви.

ПС. Пропуснах одеве да дам сметките за Меркурий, понеже вече я набедих за управител на Асц. и като такава ще си я ползвам, а сега си търся други кандидати за темперамента. Но поради аксиденталните си характеристики има много минуси - комбуст, южен, източен, ретрограден, перихелий, бавен и т.н. и сметнат ръчно свършва около 20-те точки. А и при воден и земен акцент не се намесва особено като тригонократор.

*

AH

• 2201
« Отговор #88 -: Януари 16, 2012, 04:29:36 pm »
При мен програмата извежда на първо място Меркурий, на второ- Слънце, на трето- Венера.

Уважавам предимството на програмата да елиминира субективния фактор, а това е и недостатък:)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #89 -: Януари 16, 2012, 04:31:52 pm »
При мен програмата извежда на първо място Меркурий, на второ- Слънце, на трето- Венера.

Уважавам предимството на програмата да елиминира субективния фактор, а това е и недостатък:)

Слънце не се класира в челната петица дори по нито един от методите. От къде идва това разминаване? Възможно ли е да смята по съвсем друг начин алмутен на картата.

В моите програми не съм пипала никакви настройки. Дори и термите си стоят дефолтски.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #90 -: Януари 16, 2012, 04:45:51 pm »
В интерес на истината не съм смятала Слънце ръчно. Почти нищо нямаме в огъня, така че ще е трудно да събере есенциални точки.
Има някои програми, които смятат и всички куспиди при есенциалните, тогава може и да се добавят домицили от два дома. Ако броим другите точки - 7 дом - +4/+10 според Шонер/ точки; няма рецепции; в женски квадрант; в женски знак; зимно; лееко по-бързичко, но пък южно.

Като го гледаш по тия калас, които пусна, даваш ли му повече сила от Сатурн примерно?

*

AH

• 2201
« Отговор #91 -: Януари 16, 2012, 05:17:29 pm »

Слънце не се класира в челната петица дори по нито един от методите. От къде идва това разминаване? Възможно ли е да смята по съвсем друг начин алмутен на картата.

В моите програми не съм пипала никакви настройки. Дори и термите си стоят дефолтски.

Ще излезем малко от рамките на конкретния хороскоп, но в малко разсейване няма лошо:)

Програмата ми дава много сила точно на Слънце и точно на мунданното МЦ:)
/не че на въпросните Слънца им е лесно с многото сила:)))))/

След избор на програма, тя се персонализира някак:) – отговаря на начина на възприемане, мислене, философия на ползващия я:)
И  не е в  очевидно противоречие с това, което казах по-горе- за елиминиране на субективизъм:) – първо сме персонализирали нещо си, а после го няма субективизмът:)

Но връщаме се към твоето изследване – като в математиката- има много начини, съвсем различни, за вярно решение на задачата:)

*

AH

• 2201
« Отговор #92 -: Януари 16, 2012, 05:25:58 pm »

Като го гледаш по тия калас, които пусна, даваш ли му повече сила от Сатурн примерно?

аз не го гледам по тях - на практика съм харесала това, което е заложено в програмата, въпреки че не знам какво точно е:)

виждаме, как многото системи могат да дадат различни резултати - нещата опират до личен избор - многото системи са и много поводи за размисъл- няма лошо - аз харесвам май всичките:) - все пак избираме една:)

/конкретно за Сатурн- не върви някак да го сравняваме със светило и то точно Слънце - по скоро с Луна трябва да го сравняваме - но това, което е силно на МЦ, е Слънцето - т.е. аз винаги тръгвам от там, че Луна и Слънце са най-силни/

*

Diyana

• 2705
« Отговор #93 -: Януари 16, 2012, 05:36:30 pm »
В какъв смисъл е силно на МС?

*

abroad

• 2187
« Отговор #94 -: Януари 16, 2012, 06:09:07 pm »

мунданно стоим най-високо :P

« Отговор #95 -: Януари 16, 2012, 06:24:57 pm »
  Аз нямам търпение да смятам и нали съм мързелива /тооо Сатурн постоянно блокира енергията ми по Марс/ проверих да видя зетката какви ми ги дава, за да разбера коя афетика използва /в случая не е указано, няма като други зетки по Лили, по Кефер или Авестийската, но предполагам че е по Лили/, иначе като сменяш по коя система да ти показва триплицетите, термите, деканите, малко се променят стойностите. Но таблицата с изчисленията не се променя - само отстрани където са линиите червено, зелено и в крайна сметка - само с положителни качества са - Луна, Марс и Нептун, а Сатурн и Меркурий само с отрицателни. И в крайна сметка какъв е извода ?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #96 -: Януари 16, 2012, 07:01:15 pm »

мунданно стоим най-високо :P

Вий стоите, ма тя говори за Слънцето :P.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #97 -: Януари 16, 2012, 07:14:54 pm »
Дейзи, аз още не съм стигнала до изводите. Знам, че бавничко..., ма с толкоз време разполагам. Сега ни трябват още един-два алмутена и после ще сравняваме :P.

« Отговор #98 -: Януари 16, 2012, 07:21:39 pm »
    ;D Ааа аз не бързам, на мен ми отнема цял един живот  ;D ;D ;D - ти тук за отрицателно време ще разчоплиш нещата...Шегувам се, аз съм насреща за всякакви проверки - ако има въпроси, ще отговарям, само нямам възможност да съм плътно тук.  :88: и да отговоря на момента.

*

AH

• 2201
« Отговор #99 -: Януари 17, 2012, 06:02:41 am »

Вий стоите, ма тя говори за Слънцето :P.

Пак малко в страни, но си е интерес към изследването:)

Просто и образно древните илюстрират движението на Слънцето и го свързват с пракачествата:
1.   Слънцето изгрява и до Зенита затопля всичко.
2.   От Зенита до Залеза изсушава.
3.   От Залеза до Надира всичко изстива /през нощта:)/
4.   От Надира до Изгрева всичко се овлажнява/ росата сутрин:)/

Пракачествата на Слънцето са „топло“ и „сухо“. Мунданно Козирог е Зенит и допирната точка на „топло“ и „сухо“.  Имаме еднаквост на Слънце и Зенит.