Здравей Гост

За качествата на душата и ума на човек

• 160 Отговора
  • 21043 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: За качествата на душата и ума на човек
« Отговор #100 -: Януари 17, 2012, 10:37:20 am »
А, разбраФ сега. Все пак, конкретно в картата имаме и двете светила във владение на Сатурн, МС във владение на Сатурн по домицил и Асц. във владение на Сатурн по триплицитет. Слънце не ми се класира. Луна - да, но отново, включително и поради факта, че трупа есенция от няколкото си рецепции със Сатурн.

ОК, нататък. За темперамента вземаме
А) качествата на Асц. + точни - до 3/4 градуса към него - само Луна;
Б) управителя на асцендента - фаза, знак, квадрант + точни аспекти;
В) Луна - фазата, знак, квадрант, аспекти;
Г) Слънце - фаза, знак, квадрант, аспекти;
Д) Господар на хороскопа - Марс или Сатурн, фаза, знак, квадрант, аспекти; Последният показател ги свързва и оценката тук е по-скоро по Марс+Сатурн, защото няма други близки аспекти, които да ги модифицират. И двамата свършват със сухотата като основен белег, но все пак, ако е Марс, добавя мааалко топлина, ако е Сатурн - слабо изстудява.

Темперамент и в двата варианта на Д.: Топъл и влажен. Сангвиничен
Господар на темперамента: Юпитер, в картата е в прилично състояние, горещ е, макар и слабо и доста влажен.

Модификация, в зависимост от това кой Д изберем:
Ако ползваме Марс, сборът изглежда по следния начин - 4Топлина 3Влага 1Студ 2Сухота - Сангвиник с лееко холеричен привкус (Господар на картата - Топъл--Сух++)
Ако изберем Сатурн - 3Топлина 3Влага 2Студ 2Сухота Сангвиник, с ясно изявен меланхоличен оттенък (Господар на картата - Студен--Сух++)

Сега, като стигнахме до тук, да определим кой от господарите какво върши - Юпитер ще се грижи за нрава, характера и ;D темперамента на натива.
Господарят на маниера ще покаже начина, по който се изявява темперамента й в контакт със средата и хората, и "качествата на ума/майнда ;D". Май го пропуснах - методиката на определяне - а)планета в близост до асцендента - липсва, б) планета, с най-голямо влияние върху господаря на асцендента и в)планета с най-голямо влияние върху Луната и Меркурий - при нас б) и в) е едно и също нещо. Та тук трябва да избираме между Сатурн (отново) и Венера. Сатурн ги държи по домицил, а най-точният аспект на Луната е квадратът с Венера, Венера приема Меркурий по домицил и терма, Венера владее Сатурн по домицил и триплицитет. Ще ги проверим и двамата, това поне е еднозначно.
Господарят на асцендента ще определи външността и конституцията й, обаче чрез Луна, понеже не вижда пряко асцендента и ще свидетелства за обстоятелствата в ранното й детство.
Господарят на хороскопа ще е основният "промисор" във всички важни събития в живота й и ще определя качествата, чрез които може да израства, да се налага в света и да се справя с предизвикателствата. Това, чрез и за което ще бъде запомнена. Сатурн в Телец в 12-ти ми се струва по-характерен, но ще проверим и двамата с цитати.

Така стигнахме до цитатите. Следва...

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Uran

• 6041
« Отговор #101 -: Януари 17, 2012, 10:52:06 am »
Възможно ли е по прогресии темпераментът да се промени?
Урано-Марсиянската ми природа се замени с някаква Нептунианска мътилка. :-X

*

AH

• 2201
« Отговор #102 -: Януари 17, 2012, 11:20:31 am »
обаче чрез Луна, понеже не вижда пряко асцендента

аз пак да вмъкна нещо, за да си личи, че следя какво става:)))))

по повод  дистанционните си мисля следното:
важно е да имаме един силен, здрав, личен приемник – дистанционното е екстра, която никаква работа не върши, ако приемникът /господарят, алмутенът/  не е истински:)

*

AH

• 2201
« Отговор #103 -: Януари 17, 2012, 11:21:15 am »

възможно е и още как- и не само от прогресии – направо може да не можем да разпознаем човека:)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #104 -: Януари 17, 2012, 11:59:12 am »
обаче чрез Луна, понеже не вижда пряко асцендента

аз пак да вмъкна нещо, за да си личи, че следя какво става:)))))

по повод  дистанционните си мисля следното:
важно е да имаме един силен, здрав, личен приемник – дистанционното е екстра, която никаква работа не върши, ако приемникът /господарят, алмутенът/  не е истински:)

Да мисля по това, силно ме тормози изгорен и ретро и перигринест Алмутен, но то ще си покаже като стигнем до там. Ти кой предпочиташ?

*

AH

• 2201
« Отговор #105 -: Януари 17, 2012, 04:52:18 pm »
Ти кой предпочиташ?

Хвана се със сложно изследване- смятай, че е важно за теб – дори сега или даже никога да не разбереш за какво ти е било важно, то ще ти свърши работа. Така че избирай сама и смело.

Сега да се върнем към хороскопа на Дейзи – крайно време е за въпроси и обратна връзка. Ще се позова на това, че знаци и планети имат негативна и позитивна изява. Не можем да се надяваме на висша изява на всички планети, защото нямаше да сме на земята:) А е добре господар или алмутен да е с такава през повечето време.
Ще си отвориш не по-малко сложна работа да зададеш точните въпроси за претендентите и да интерпретираш отговорите:)

« Отговор #106 -: Януари 17, 2012, 07:40:07 pm »

възможно е и още как- и не само от прогресии – направо може да не можем да разпознаем човека:)

ето защо сама не се трая  :'( а то три прогресивни рогати кози - слънце,венера и мерка и трите  от дева ,отиде ми огъня :angry:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

abroad

• 2187
« Отговор #107 -: Януари 17, 2012, 07:44:12 pm »

ето защо сама не се трая  :'( а то три прогресивни рогати кози - слънце,венера и мерка и трите  от дева ,отиде ми огъня :angry:

айде ся, да не се обиждаме ;D

« Отговор #108 -: Януари 17, 2012, 07:54:19 pm »
ти що са обиждаш от еднаквости, ако имаш нещо лично в стрелец и то мине в коза са кво брада ли да ми расте, искам си го кентавъра,не искам строгото пък, друго си е да голопираш ,вместо да се катериш по сипеи... :P

*

Diyana

• 2705
« Отговор #109 -: Януари 17, 2012, 08:22:49 pm »
Ще си отвориш не по-малко сложна работа да зададеш точните въпроси за претендентите и да интерпретираш отговорите:)

Мне, не си го представям така. От постовете на Дейзи и от историята й във форума всякак ще подбера точните въпроси, че да си намеря аргументи за избраните алмутени. Мисля, че дори и снимки е пускала. Което ще е точно подхода на "модерната" астрология. Като знаем отговорите, лесно ще измислим въпросите, че и ще си ги изведем от който ни хрумне алмутен. Щото например Сатурн е отговорен, Юпитер - почтен, Слънце - откровено, Меркурий - разумен, Луна- вярна, Венера-привързана и всички те могат да ни послужат за обяснение на някой, на когото можем да имаме доверие.
Следователно, за да обективизираме максимално резултата, трябва да минимизираме личните интерпретации и да минем на цитати. Древни, по подразбиране.
И ко не стигнем до обетованата земя, пак не значи, че системата не става, а че аз не я прилагам както трябва.

*

abroad

• 2187
« Отговор #110 -: Януари 17, 2012, 09:58:39 pm »
Щото например Сатурн е отговорен, Юпитер - почтен, Слънце - откровено, Меркурий - разумен, Луна- вярна, Венера-привързана и всички те могат да ни послужат за обяснение на някой, на когото можем да имаме доверие.

я, какво точно и добро определение ми се е получило с тук таме някой и друг нюанс ;D
а, ако са съвсем близки по сила?

*

AH

• 2201
« Отговор #111 -: Януари 18, 2012, 05:34:51 am »

я, какво точно и добро определение ми се е получило с тук таме някой и друг нюанс ;D
а, ако са съвсем близки по сила?

Ти кажи:)

*

AH

• 2201
« Отговор #112 -: Януари 18, 2012, 05:36:38 am »

Мне, не си го представям така. От постовете на Дейзи и от историята й във форума всякак ще подбера точните въпроси, че да си намеря аргументи за избраните алмутени. Мисля, че дори и снимки е пускала. Което ще е точно подхода на "модерната" астрология. Като знаем отговорите, лесно ще измислим въпросите, че и ще си ги изведем от който ни хрумне алмутен. Щото например Сатурн е отговорен, Юпитер - почтен, Слънце - откровено, Меркурий - разумен, Луна- вярна, Венера-привързана и всички те могат да ни послужат за обяснение на някой, на когото можем да имаме доверие.
Следователно, за да обективизираме максимално резултата, трябва да минимизираме личните интерпретации и да минем на цитати. Древни, по подразбиране.
И ко не стигнем до обетованата земя, пак не значи, че системата не става, а че аз не я прилагам както трябва.

Подготвени от всякъде, дори да не беше Дейзи:)

Пак малко в страни
Мисля следното – ако управителят на знака на асцендента е като да излезем голички, управителят на декадата – да сложим малко дрешки, управителят на термата- и малко грим и аксесоари и т.н.
Ами ако редът е обратен – напр. управител на термата- голички? Как да изберем подходящия ред

*

AH

• 2201
« Отговор #113 -: Януари 18, 2012, 05:37:48 am »

Явно закономерен процес – някакви идеи за превенция на стреса от промяната?:)

Иначе астрологията предлага трикове- напр. айнамша и 23гр назад:)

« Отговор #114 -: Януари 18, 2012, 08:32:02 am »
то прогр.Слънце е на 28 гр., останалите две са в началото, като само за Венера е нов знак,но пък секстилен към наталният й
ей това не го разбрах, индийско ще да е,ама трик

Иначе астрологията предлага трикове- напр. айнамша и 23гр назад:)

*

AH

• 2201
« Отговор #115 -: Януари 18, 2012, 08:50:31 am »
то прогр.Слънце е на 28 гр., останалите две са в началото, като само за Венера е нов знак,но пък секстилен към наталният й
ей това не го разбрах, индийско ще да е,ама трик

"Прецесията, наричана още "айнамша" (в руските източници "аянамша" или "айанамша"), е чисто астрономическо явление, при което Земята поради не идеалната си сферична форма извършва специфично пумпало-подобно движение, при което настъпва отместване на точките на равноденствие и слънцестоене - например точката на пролетното равноденствие, която номинално би трябвало да попадне в нулевия градус на Овен, днес практически е отместена с около 24 градуса назад в Риби.

В астрологията прецесията създава известна двойнственост, защото отмества почти всички астрологични обекти в предходния астрологичен знак - например човек, който е роден на 21 март и номинално трябва да е зодия Овен (т. е. Слънцето трябва да е в астрологичното съзвездие Овен), практически има Слънце в Риби и съответно се проявява като зодия Риби."

наистина ли смяташ, че си се промелила според прогресиите?

« Отговор #116 -: Януари 18, 2012, 08:59:00 am »
ами да смятам, :blink:
 прогр.Слънце е ингресирало в Козирог малко след сватбата и малко преди  за първи път да стана майка

сега прочетох какво казва Ръшман

"...За мен прогресиите са най-важни, но по принцип хората около мен са много вслушани във вътрешните си усещания, а прогресиите показват именно това. Ако не чуеш какво ти казва душата ти (прогресия) и не се съсредоточиш да го видиш в околния свят (транзит) няма да се случи нищоВсеки транзит носи отенъка на дома, на чийто естествен управител е транзитиращата планета." стр. 183  К.Ръшман

« Отговор #117 -: Януари 18, 2012, 10:52:20 am »
 :blink: Навремето си правих тест - много отдавна, някъде 90 години, излезе че съм Сангвинико-меланхоличен темперамент - поздравления Дияна !
- към края на 2011 г
- това е от миналата седмица

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Януари 18, 2012, 10:54:32 am »
Дейзи, много си лъчезарна и какво сладко носленце си имаш.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #119 -: Януари 18, 2012, 10:59:35 am »
Сладуранката ми тя!  :kissd:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥