Здравей Гост

За_предсказанията

• 119 Отговора
  • 13868 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: За_предсказанията
« Отговор #20 -: Януари 13, 2012, 02:55:14 pm »
Стела, знаеш ли обаче какво забелязах? понякога искаме нещо да се случи, надяваме се на събитие - романтична любов, обвързване, раждане на дете и т.н. и започваме да го търсим в картата. И оттук-оттам си намираме нещо в тази насока. После нищо не се случва. И така може да е години наред, има такива, които не се отличават с кой знае какви събития, или поне не в насоката, която ни се иска. А когато наистина има нещо значимо  да се случва, то просто ще ти избоде очите, няма нужда с лупа да го търсиш, почти всички техники водят в тази посока. Е, сигурно има и изключения, но аз от моя скромен опит така съм забелязала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Януари 13, 2012, 02:59:34 pm »
Да, и на мен така ми се е случвало - в продължение на няколко години да ме омъжват и да ми раждат деца, а накрая нищо да не се случи. Понякога отнасям тия прогнози в графата "добри пожелания". А пък ако се случи нещо положително, позналите ще бъдат уведомени. :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #22 -: Януари 13, 2012, 03:01:13 pm »
Е аз па споделям знанията си с радост.  :rolleyes:

Знаете ли за хора, които "споделят" и се афишират на приказки като даващи, знаещи и можещи, а всъщност просто търсят да изкопчат информацията, която им е необходима ?  ;D

Че аз ако искам инфото, ще ревна на АН на мейла и тя като добра душа ще се смили и ще ми го каже.
И аз ще и повярвам достатъчно, както правя винаги, че да имам нужда от второ мнение.
Стоя тук заради обкръжението, информация мога да изкопча отвсякъде.
Още повече, че напоследък избягвам да търся външна информация, защото почвам да проявявам силни възнамерателни способности - ще ми каже някой нещо, ще го възнамеря несъзнателно и ще го случа.
Мерси, предпочитам чисто съзнание.

*

kaily

• 5145
« Отговор #23 -: Януари 13, 2012, 03:04:26 pm »

Едно е да споделяш знания, друго е да правиш консултации, т.е. да предоставяш услуги.
В един момент осъзнах, че имам нужда от повече избирателност.

Ако човек рече да е прецизен и пунктуален - навременната информация е злато и струва не по-малко от несбъдващи се предсказания.  ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #24 -: Януари 13, 2012, 03:08:26 pm »
Кайли, това, че те цитирам не значи че визирам теб конкретно.  ;) 

*

kaily

• 5145
« Отговор #25 -: Януари 13, 2012, 03:10:39 pm »
Е, аз не съм казала, че мен визираш, но за секи случай.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Януари 13, 2012, 03:13:03 pm »
А и друго е да позволиш на страничен човек да анализира ситуацията, в която се намираш. Отстрани се виждат онези детайли, които или не забелязваме, или съзнателно пренебрегваме, повлияни от нашите субективни нагласи.

Винаги си сверявам часовника с мои приятели астролози (относно моя хороскоп или на мои близки), за да преценя дали виждам, това което се случва, или това, което искам.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #27 -: Януари 13, 2012, 03:42:20 pm »
А и друго е да позволиш на страничен човек да анализира ситуацията, в която се намираш. Отстрани се виждат онези детайли, които или не забелязваме, или съзнателно пренебрегваме, повлияни от нашите субективни нагласи.

Винаги си сверявам часовника с мои приятели астролози (относно моя хороскоп или на мои близки), за да преценя дали виждам, това което се случва, или това, което искам.  :blink:

да, и аз мисля, че е много полезно да имаш обективно странично мнение, когато се касае за твои си неща. даже е задължително, когато е за нещо важно. хубавото да си на "ти" с астрологията е, че можеш да оцениш компетентността на другия  :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #28 -: Януари 13, 2012, 05:25:59 pm »
Е Стела, супер, мерси за включването и на Дейзи, и Марая МНОГО благодаря.  ;) :P
Ще си помисля малко по мненията, които сте изказали и ще задавам въпроси  ;). Много ме впечатли това, което Стела написа - че в началото само с транзити се е справила. Аз също имам наблюдението, че многото знания, понякога не помагат и те изгубват в лабиринт от информация.

Аз и до сега съм скептична към Солара! Ето, ще ми е интересно вашите мнения да чуя (и точно както казва Грейс, не да се опитваш да си ги напаснеш нещата, защото ти се иска, ами малко повече като хора с все пак опит с астрологията и психологията).   ;D
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Януари 13, 2012, 05:35:28 pm »
За солара и аз съм малко скептична, ако не се използва в синхрон с други предиктивни техники.
Иначе слънчевата революция е добра техника за определяне на годишните тенденции и средата, в която ще се случват нещата, т.е. според мен соларът дава "качествена" оценка на годината. А събитията, които евентуално ще се случат, търсим по други техники - дирекции, прогресии, транзити и т.н. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Януари 13, 2012, 05:40:44 pm »

Знаете ли за хора, които "споделят" и се афишират на приказки като даващи, знаещи и можещи, а всъщност просто търсят да изкопчат информацията, която им е необходима ?  ;D

ахаааа, замисли ме.  ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #31 -: Януари 13, 2012, 05:46:39 pm »
Имам един въпрос относно предсказателните техники.
Когато има планета в даден дом и търсим събитие по смисъла на съответния дом, на кое отдавате приоритет - на планетата или на Управителя на дома? И от опит, кое работи в повечето случаи ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Януари 13, 2012, 05:54:28 pm »
Всеки отделен случай е различен, но на практика, упражнявайки се със своята собствена карта и с картите на близки, съм забелязала, че много често, ако има планета в съответния дом, събитията засягат сферите на тази планета с оглед на естествените й сигнификации. Разбира се, има значение кой дом (домове) управлява тази планета и какви аспекти има в радикса.

По дирекции забелязах, че не бива да забравяме от кой натален дом идва планетата-промисор. Например, в рамките на тази година имам дирекционна Луна в съвпад с нат. Сатурн в 9 дом (нат. Луна се намира в 8 дом) - дотук събитията са разрушителни (цяла поредица събития), но се надявам това да е някакво ново начало.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #33 -: Януари 13, 2012, 05:58:27 pm »
По дирекции забелязах, че не бива да забравяме от кой натален дом идва планетата-промисор. Например, в рамките на тази година имам дирекционна Луна в съвпад с нат. Сатурн в 9 дом (нат. Луна се намира в 8 дом) - дотук събитията са разрушителни (цяла поредица събития), но се надявам това да е някакво ново начало.

да, веднага мога да дам и пример. Дир Сатурн / У5 / в съвпад с натална Венера - събитие по 5 дом с голяма възрастова разлика.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #34 -: Януари 13, 2012, 06:04:57 pm »
Имам един въпрос относно предсказателните техники.
Когато има планета в даден дом и търсим събитие по смисъла на съответния дом, на кое отдавате приоритет - на планетата или на Управителя на дома? И от опит, кое работи в повечето случаи ?

Най-силно действат съвпадите с господарите на домовете. Търсим събитие по дома, който планетата управлява, а дома, в който се случва съвпада показва обстоятелствата, при които може да се случи даденото събитие.

Събития по даден дом има и при съвпад на транзитираща планета с куспида на дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #35 -: Януари 13, 2012, 06:08:22 pm »
а каква тогава е ролята на планетата в дома, според теб ?

Стела, имаш ли наблюдения при кое преминаване през куспида има събитие? тежките планети са ретроградни и често минават по 3 пъти, в продължение на цяла година?
« Последна редакция: Януари 13, 2012, 06:14:12 pm от Grace »

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Януари 13, 2012, 06:15:17 pm »
Е Стела, супер, мерси за включването и на Дейзи, и Марая МНОГО благодаря.  ;) :P
Ще си помисля малко по мненията, които сте изказали и ще задавам въпроси  ;). Много ме впечатли това, което Стела написа - че в началото само с транзити се е справила. Аз също имам наблюдението, че многото знания, понякога не помагат и те изгубват в лабиринт от информация.

Аз и до сега съм скептична към Солара! Ето, ще ми е интересно вашите мнения да чуя (и точно както казва Грейс, не да се опитваш да си ги напаснеш нещата, защото ти се иска, ами малко повече като хора с все пак опит с астрологията и психологията).   ;D

Когато проявих интерес към предиктивната астрология и преодолях страха си "да не взема да повлияя върху съдбата на някого", подкукуросвайки го към нещо, започнах да избирам предиктивни методи. Попадна ми едно доста обстойно руско проучване, където бяха сравнително разгледани най-често прилаганите предиктивни техники. На първо място по достоверност бяха класирани транзитите, а на второ място - вторичните прогресии. Освен това не е нужно астрологът да използва няколко паралелни техники. Понякога само 1 техника върши работа, но за всеки случай се търси потвърждение и чрез други техники, защото така вероятността з сбъдване на съответното събитие е по-висока. Напоследък съм признала затъмненията като много точна техника за прогнозиране на точния момент за събития, маркирани от транзитите или на самостоятелни събития, ако съвпаднат с управител на дом.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #37 -: Януари 13, 2012, 06:20:13 pm »
За мен прогресиите са най-важни, но по принцип хората около мен са много вслушани във вътрешните си усещания, а прогресиите показват именно това. Ако не чуеш какво ти казва душата ти (прогресия) и не се съсредоточиш да го видиш в околния свят (транзит) няма да се случи нищо.  :P
When One Door Closes Another Door Opens

*

Asol

• 4140
« Отговор #38 -: Януари 13, 2012, 06:22:39 pm »

ахаааа, замисли ме.  ;D

Някои хора имат навика да подпитват, белким експресно успеят да измъкнат някаква информация без да си дават зор. На такива не съм склонна да давам - провокират ми скръндзълъка.  :-[

*

Grace

• 2257
« Отговор #39 -: Януари 13, 2012, 06:24:06 pm »
факт е, че при различните карти техниките не работят еднакво. при някои транзитите са много силни, при други дирекции или прогресии. но аз лично смятам, че най-добре е когато има синхрон, тогава няма как да сбъркаш.