Здравей Гост

.

• 90 Отговора
  • 14099 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
.
« -: Януари 14, 2012, 09:24:43 am »
.
« Последна редакция: Април 21, 2012, 10:11:19 pm от Hm »

Re: Луната в домовете
« Отговор #1 -: Януари 14, 2012, 10:12:25 am »
е чак пък робство, в наши дни, може просто да я отработва,чрез грижовност в служба на другите, сещам се за медицинската сфера и производни

и да познавам скорпи е в 6
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #2 -: Януари 14, 2012, 10:38:14 am »

И какво за тази Луна? Медицинска сестра ли е? А в дома служи ли на семейството си и подчинява ли се на мъжа си? Макар че Скорпион може да иска да доминира.

Като робство може да се прояви и Луна в 12-ти дом. Все пак е една ос.

Ооо, клетата ми дъщеря - луна в 12-ти дом в опозиция в 6-ти дом, за нея направо каторга  ;D Що така опростявате нещата се чудя. Ето ти една робиня на семейството - луната ми е в трети дом в стрелец и искам да хукна навън и да зарежа всичко, ама чистя, чистя, чистя  ;D
The only distance is that which we create!

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #3 -: Януари 14, 2012, 10:45:38 am »

Ооо, клетата ми дъщеря - луна в 12-ти дом в опозиция в 6-ти дом, за нея направо каторга  ;D Що така опростявате нещата се чудя. Ето ти една робиня на семейството - луната ми е в трети дом в стрелец и искам да хукна навън и да зарежа всичко, ама чистя, чистя, чистя  ;D

Това, че Луната ти е в 3-ти дом показва, че искаш да зарежеш всичко и да хукнеш навън.

Но има други фактори, може би Сатурнови или по Дева, които те карат да си вършиш задълженията и да чистиш и да проявяваш себеотрицание, вместо да следваш импулса си по Луна.

Това се опитвам да кажа - че вътрешното усещане е по-важно от външното, щото може и да съм робиня външно, пък вътрешно да си ми харесва ... Това, че луната ми е в стрелец показва, че ми се хойка и искам да зарежа всичко, третият дом няма нищо общо  :blink:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #4 -: Януари 14, 2012, 11:01:49 am »
Темата е за Луната в кой да е дом, така че споделяйте в ктой дом ви е Луната или на ваши близки и как ви се отразява това. Но ще трябва да се спомене и знака.

Току що прочетох в една статия в Интернет, че Луна в 6-ти дом означавала робство, защото това бил домът на робите. Жената може да е робиня на съпруга си.

Вие имате ли Луна в 6-ти дом и познавате ли някой с такава позиция и смятате ли, че написаното е вярно? Може жената да стане робиня на семейството си?

Не ми се връзват 6 дом и робиня на семейството  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 14, 2012, 11:10:28 am »
Познавам няколко човека с Луна в 6 дом, за тях по-скоро е важно да са ефективни в това, което вършат.
Вманиачаване на тема дребни детайли и домакинска работа ("правилно" подреждане на съдовете, незабележими петънца и т.н.) има при един от тях - мъж с Луна в последния градус на Рак в 6 дом. Половинката му е с Луна в Лъв в същата домова позиция, за нея е по-важно да се цени това, което прави, независимо дали става за домакински задължения или постижения в службата. Но тоя наистина я третира като робиня и се опитва да е превърне в послушна и безлична женица, каквато цял живот е била майка му (готвачка и домакиня).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #6 -: Януари 14, 2012, 11:12:53 am »
Hm, това е от останало от древната астрология, в която основното значение на 6-ти дом е било робството. днес това е дома на служенето. счита се, че Сл в 6-и дом предполага човек да бъде зависим в живота си; явно в тази връзка си чела и за Луната.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #7 -: Януари 14, 2012, 11:21:32 am »
аз съм със слънце и луна в 6-ти. далеч съм от идеята за робиня, но в живота си отдавам много грижа, и в този смисъл "служенето" е вярно за мен.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8 -: Януари 14, 2012, 11:38:48 am »
Шести в древността всъщност е домът не на робството ни, тоест на собственото ни подчинено положение, а на робите ни, на тези, които са ни подчинени и ни слугуват, обслужват, консултират и обгрижват. И ако Луната ни е там,  ще бъдем в услуга на по-нищи, онеправдани, нещастни, слаби от нас.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #9 -: Януари 14, 2012, 12:01:25 pm »
моята е в пети, в стрелец. и?

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Януари 14, 2012, 12:02:27 pm »
Темата е за Луната в кой да е дом, така че споделяйте в ктой дом ви е Луната или на ваши близки и как ви се отразява това. Но ще трябва да се спомене и знака.

Току що прочетох в една статия в Интернет, че Луна в 6-ти дом означавала робство, защото това бил домът на робите. Жената може да е робиня на съпруга си.

Вие имате ли Луна в 6-ти дом и познавате ли някой с такава позиция и смятате ли, че написаното е вярно? Може жената да стане робиня на семейството си?

Марая има луна в 6-ти дом, прилича ли ти на робиня?  :72:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #11 -: Януари 14, 2012, 12:02:55 pm »
Шести в древността всъщност е домът не на робството ни, тоест на собственото ни подчинено положение, а на робите ни, на тези, които са ни подчинени и ни слугуват, обслужват, консултират и обгрижват. И ако Луната ни е там,  ще бъдем в услуга на по-нищи, онеправдани, нещастни, слаби от нас.

въпрос на интерпретация. и днес разглеждаме 6-и дом, за да видим не само нашите подчинени, но и как ние бихме служили някому. за мен няма съмнение за смисъла на този дом.

*

Grace

• 2257
« Отговор #12 -: Януари 14, 2012, 12:08:42 pm »
моята е в пети, в стрелец. и?

и...супер  :blink: няма опасност да те налягат депресии и черни мисли. оптимист, идеалист, искаш да пътуваш, да разширяваш кръгозора си, да общуваш с чужденци и да опознаваш нови места и хора. може и пророческа дарба да изкарваш от време на време  ;) а по отношение на любовта - вълнения и многобройни преживявания / освен ако Сатурн не е намесен там /

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #13 -: Януари 14, 2012, 12:09:34 pm »
Познавам няколко човека с Луна в 6 дом, за тях по-скоро е важно да са ефективни в това, което вършат.
Вманиачаване на тема дребни детайли и домакинска работа ("правилно" подреждане на съдовете, незабележими петънца и т.н.) има при един от тях - мъж с Луна в последния градус на Рак в 6 дом. Половинката му е с Луна в Лъв в същата домова позиция, за нея е по-важно да се цени това, което прави, независимо дали става за домакински задължения или постижения в службата. Но тоя наистина я третира като робиня и се опитва да е превърне в послушна и безлична женица, каквато цял живот е била майка му (готвачка и домакиня).

Като спомена това,можем да проверим и дали майките на тези хора с Луна в 6-ти дом са били послушни и кротки. Но зависи от знака на Луната.

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Януари 14, 2012, 12:28:52 pm »

Като спомена това,можем да проверим и дали майките на тези хора с Луна в 6-ти дом са били послушни и кротки. Но зависи от знака на Луната.

Дъщеря ми има Луна в Стрелец в 6-ти дом почти на К7. Майка и никога не е била покорна, нито кротка.
Луната и има съвпад със Сатурн и Уран, а моята е във Водолей.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #15 -: Януари 14, 2012, 12:42:32 pm »
Мойта Луна е в 12-дом, не бих използвала думата "робиня",
а бих го нарекла " посвещаване "  :-\
Естествени минерали и амулети

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #16 -: Януари 14, 2012, 12:46:04 pm »
Мойта Луна е в 12-дом, не бих използвала думата "робиня",
а бих го нарекла " посвещаване "  :-\

И на какво си се посветила?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #17 -: Януари 14, 2012, 12:48:11 pm »

Дъщеря ми има Луна в Стрелец в 6-ти дом почти на К7. Майка и никога не е била покорна, нито кротка.

Нали първо си била робиня на мъжа си и си варила лютеница и компоти, но после си се освободила? Това е по Луната на дъщеря ти в съвпад със Сатурн и Уран в 6-ти дом.

« Отговор #18 -: Януари 14, 2012, 12:55:55 pm »

И какво за тази Луна? Медицинска сестра ли е? А в дома служи ли на семейството си и подчинява ли се на мъжа си? Макар че Скорпион може да иска да доминира.

Като робство може да се прояви и Луна в 12-ти дом. Все пак е една ос.

за луна в 12 робството е чужбина или пък осбовождението зависи от самият човек,кое как приема

не е , но работи в такова заведение и да доминира над себе си, скорпи е началото и края, говорим за  началото- т.е живот се сътворява
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Януари 14, 2012, 12:58:24 pm »

Нали първо си била робиня на мъжа си и си варила лютеница и компоти, но после си се освободила? Това е по Луната на дъщеря ти в съвпад със Сатурн и Уран в 6-ти дом.

А кой ти каза, че съм се изживявала като робиня? Казах, че той държи на тези работи Да си робиня означава да подчиниш целия си живот на друг човек, пренебрегвайки себе си - насила.  А не съм пренебрегвала своите желания за развитие - имах любима работа, учих висше образование и се грижех за детето си и за собственото си израстване.

Все пак, скъпа Хело, ти се опитваше да докажеш че луната в шести дом е робиня, нали така? Моят луна е във втори дом. А дъщеря ми има много сполучлива връзка с мъж, който сам и приготвя вечерята. Май хипотезата ти не проботи  :rolf:

Обърни внимание на болдваната думичка. Това, което е доброволно не поробва.
Когато не го искаш, но го правиш под натиск, принуден от обстоятелства, които не можеш да контролираш, когато ти е отнета СВОБОДНАТА ВОЛЯ и ВСИЧКИ СВОБОДИ,  това аз наричав  РОБСТВО .