Здравей Гост

Планетни енергии - Дом и Знак

• 18 Отговора
  • 2210 Прегледи
Планетни енергии - Дом и Знак
« -: Януари 14, 2012, 05:25:32 pm »
Интересна ми е тази тема за енергиите на планетите по знак и дом. И тук имам въпрос: Как протича енергията на дадена планета, която е в заточение по дом и в екзалтация по знак? Или обратното? В моя случай - Венера в Риби (екзалтира) в 8 дом (заточение) Благодаря предварително.
:)

Re: Планетни енергии - Дом и Знак
« Отговор #1 -: Януари 14, 2012, 05:41:41 pm »
Интересна ми е тази тема за енергиите на планетите по знак и дом. И тук имам въпрос: Как протича енергията на дадена планета, която е в заточение по дом и в екзалтация по знак? Или обратното? В моя случай - Венера в Риби (екзалтира) в 8 дом (заточение) Благодаря предварително.

Харесваш тайнствени и страстни жени.

Ами не, а и въпросът ми беше свързан с протичането на енергиите на дадена планета, както споменах по-горе.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Януари 14, 2012, 06:47:09 pm »

Повечето ми планети, които имат слаби есенциални достойнства са така.
Марс в е в заточение във Везни, а в екзалтация по дом.
Меркурий е в заточение в Риби, а на трон по дом.
Луна е в заточение във водолей, а е в екзалтация по дом.

Есенциалните качества на планетите показват как се държат в знаците и дали са приятелски настроени. От това зависи дали нещата ще ти се получават трудно или лесно, но не означават слабост или сила на планетите. Например Меркурий не е приятел на Риби, приятел е Нептун. Следователно на Нептун много лесно ще му се получават нещата, докато на меркурий доста по-трудно  в знака Риби, защото имаме различни качества на планета и знак.

Позицията по дом показва как ще се държи дадена планета в съответната житейска сфера, представляваща дома - дали планетата ще може да "върти" делата на дома лесно или трудно. Например Сатурн не е приятелски настроен в 4-ти дом, защото това е дом на Луната и може да създава проблеми там, особено ако не е добре аспектиран.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Януари 14, 2012, 06:51:08 pm »
Достойнства и изгнания на планетите: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3739.0.html
Прочути личности с "детронирани" планени: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4154.0.html
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #4 -: Януари 14, 2012, 07:13:21 pm »
Много мерси за инфото  :-[ А Тейк Дет са много добри, разбирам защо и ти ги харесваш  :P  :rolleyes: Тази Венера..  :angry: хаха :)

« Отговор #5 -: Януари 14, 2012, 07:31:59 pm »
Много мерси за инфото  :-[ А Тейк Дет са много добри, разбирам защо и ти ги харесваш  :P  :rolleyes: Тази Венера..  :angry: хаха :)

Тейк Дат вече 18 години са със много силно присъствие в живота ми, не съм пропуснала концерт от 93 година насам ;) Обаче маниите и обсесиите май не са по Венера, където и да е тя в картата, май Нептун ще да е замесен тук ;D

А Нептун силно изразен ли ти е в картата?  :rolleyes:

« Отговор #6 -: Януари 14, 2012, 07:46:07 pm »

Тейк Дат вече 18 години са със много силно присъствие в живота ми, не съм пропуснала концерт от 93 година насам ;) Обаче маниите и обсесиите май не са по Венера, където и да е тя в картата, май Нептун ще да е замесен тук ;D

А Нептун силно изразен ли ти е в картата?  :rolleyes:

Не, не бих казала че е силно изразен в картата ми, прави опозиция към Венера в 8-ми и е най-аспектираната планета в картата ми! Никакви есенциални достойнства, нито по дом нито по знак :( Намира се във 2-ри, управлява 5-ти! Сега тъкмо влиза в дома който управлява, чакам да видим какви ще ги сътвори там по Нептунски!
Дано да е за хубаво :) Моя преди ми изиграваше много лоши шеги, но в последствие успях да го култивирам :) И той е една мистерия, хахаха  :P

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #7 -: Януари 14, 2012, 07:50:48 pm »
По принцип астро картата може да се разглежда и като пиеса (имаше школи на Запад, които го ползват този метод). Тогава Венера в Риби си има всички есенциални качества - състрадателна, красива, носеща усещане за вселенска хармония, музикалност и т.н. но ги проявява на грешната сцена. Все едно имаш красиво, състрадателно, нежно момиче, в пъкала, там където душата ти се пече на бавен огън (засилих малко едно от значенията на 8 дом  :P :P).
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #8 -: Януари 14, 2012, 07:56:18 pm »
По принцип астро картата може да се разглежда и като пиеса (имаше школи на Запад, които го ползват този метод). Тогава Венера в Риби си има всички есенциални качества - състрадателна, красива, носеща усещане за вселенска хармония, музикалност и т.н. но ги проявява на грешната сцена. Все едно имаш красиво, състрадателно, нежно момиче, в пъкала, там където душата ти се пече на бавен огън (засилих малко едно от значенията на 8 дом  :P :P).
И въпреки това го обясни много добре :) Само се чудя аз къде проявявам качествата на Венера грешно? Все някога ще разбера :)

« Отговор #9 -: Януари 14, 2012, 09:37:26 pm »
Луна в дева, в Д8 (падение по дом)
Марс в Д7 (заточение по дом), в рак (падение по знак) + ретрограден (гадно,а? ;D)
Венера във водолей, в Д1 (заточение по дом)
Мерк в Д11, в стрелец (заточение по знак)

Отделно Сатурн във водолей (на трон по знак), в Д1 (падение по дом)  ;D
Юпитер във везни, в Д9 (на трон по дом)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #10 -: Януари 14, 2012, 10:46:14 pm »
тези падения по дом, не ги взимайте толкова на сериозно, няма реално такова понятие в древната астрология.  :P

Има само идея за РАДОСТ на планетите (и то мисля, беше средновековно откритие, но не гарантирам ;))....
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Януари 14, 2012, 11:10:28 pm »
Сещам се, че при някакъв руски автор бях чела подобни умозаключения, от сорта на "Венера в първи дом - заточение". И си помислих колко ли "заточена" трябва да се чувства такава Венера? Нищо общо с реалността, обикновено в такава позиция се изявява доста силно.

А концепцията за радостта на планетите е от средновековната астрология.
В индийската астрология има подобна концепция (макар и не аналогична) за диг бала - "сила на движение". Има и още една, не си спомням санскритското й наменование, за слабостта на планетите, т.е. в кой дом не се чувстват много адекватно. Няма нищо общо с модерната концепция за падение, заточение и екзалтация по дом, други принципи са заложени в нея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #12 -: Януари 14, 2012, 11:34:36 pm »
Аз имам четири планети, които са на трон или в екзалтация по знак, като и четирите са в падение или заточение по дом.
Досега не съм забелязал падението и заточението по дом да дават каквито и да е спънки или ограничения в проявите на засегнатите планети. Затова съм скептично настроен към разни тълкувания, основаващи се на падение и заточение по дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Януари 14, 2012, 11:40:23 pm »
Досега не съм забелязал падението и заточението по дом да дават каквито и да е спънки или ограничения в проявите на засегнатите планети.

И аз имам същите впечатления.
Нямам нищо против някой астролог да използва тази концепция, но на практика не съм забелязала да е чак толкова значима.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Януари 14, 2012, 11:53:49 pm »
Имам Луна в заточение по знак и на трон по дом. При мен е и силно аспектирана, де, но не съм намирала функцията й в хороскопа нехармонична или ощетяваща ме. На практика определено не изпълнява характерните за Луната принципи по характерния начин, но това за мен е повече предимство, отколкото недостатък.  :blink:

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #15 -: Януари 15, 2012, 01:30:29 am »
Моята Венера пък като е на трон по знак и дом ( Телец, 2-ри дом ), направо е цъфнала и вързала с опозициите към Марс и Сатурн и куинконкс към Уран  ;D
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #16 -: Януари 15, 2012, 01:32:23 am »
Тая е за печелени на парички ...  ;D ;D ;D

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #17 -: Януари 15, 2012, 01:38:44 am »
Тая е за печелени на парички ...  ;D ;D ;D
Абе може и така да е, ама хич не съм от пестеливите  ;D А се прояви и съвсем буквално - проблеми с наследства имах, които се проточиха доста дълго..
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #18 -: Януари 15, 2012, 01:41:19 am »
А, никой не е казал да си от пестеливите, въпроса е да има циркулация - в едната ръка да идват, пък от другата, ако искат, да излизат.  ;D ;D Имам една приятелка Стрлец, тя просто обожава да харчи и хич не си поплюва, но винаги й идват пари от някъде.  ;D ;D