Здравей Гост

охладнели чувства

• 16 Отговора
  • 2357 Прегледи
*

iva22

• *
  • 151
охладнели чувства
« -: Януари 15, 2012, 09:07:08 pm »
Кои са аспектите, които се гледат за охладняване на чувствата в една двойка? и какво се гледа - натални карти, прогресии, транзити...?? Преди време ми бяха казали, че е възможно да се случи на нас с приятеля ми след няколко години, но така и не попитах от кои аспекти се вижда...

*

Grace

• 2257
Re: охладнели чувства
« Отговор #1 -: Януари 15, 2012, 09:08:50 pm »
Сатурн към Венера и Луна

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #2 -: Януари 15, 2012, 09:36:45 pm »
в картите и на двамата? прогресии гледат ли се, композит...?
« Последна редакция: Януари 15, 2012, 09:51:06 pm от iva22 »

*

Grace

• 2257
« Отговор #3 -: Януари 15, 2012, 09:39:18 pm »
композит - не. прогресии - да; личните карти поотделно с транзитите. и синастрия с транзити.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #4 -: Януари 15, 2012, 09:51:15 pm »
Погледнах картите и на двамата за определения период - Сатурн ще направи опозиция с луните ни за около година и половина-две, както и с управителите на 5 дом при него и 7ми при мен (обаче при мен ще направи и тригон с нат.Венера, която ми е У4)..Сатурн тук каква роля може да играе...да отрезви хората, да ги отдалечи, да изстинат...или просто да не показват чувствата си..? някой има ли опит?

« Отговор #5 -: Януари 15, 2012, 09:59:39 pm »
Транзитен Сатурн? Луните ви не са ли в синастричен съвпад в Близнаци? Има време докато Сатурн стигне Стрелец.

От негова страна ли е охладняването? И само охладняване ли е или и трудности в контрола на гнева? Опитвам се да налучкам данните на твоя г-н и видях, че в прогресивната му карта Луната не е в завидно положение (ако правилно съм налучкала). Прогресивна Луна излиза от квадратура с натален Сатурн и се натрясва на опозиция с прог. Марс/Юпитер, гарнирана с Т-квадрат с прог. Сатурн. Това натално засяга оста 2/8 дом и 6-ти дом. Може би затруднения в работата (не изкарва достатъчно пари, има да връща заеми, кредити), с които му е трудно да се справи? Обаче в прогресивната карта за засегнати осите на любовните взаимоотношения - 1/7 и 5/11. Черешката е, че прогр. Луна има още да срещне транзитен Сатурн (и натален Уран).
Моля за извинение, ако бъркам.

*

Grace

• 2257
« Отговор #6 -: Януари 15, 2012, 10:04:22 pm »
Сатурн /Луна не е задължително да се отрази на връзката, особено щом при теб ще прави тригон с Венера.
може да повлияе на отношенията с майката или да има грижи около нея, други неща свързани с дома и семейството.
може да има охладняване на чувства, отрезвяване,...Сатурн е фактора реалност. Дистанцираш се и преценяваш. може да има момент на емоционална изолация, отдръпване и т.н. 

« Отговор #7 -: Януари 15, 2012, 10:18:02 pm »
В момента Сатурн е в съвпад и с моята Луна,и с Луната на мъжо.Бих казала,че се изразява на емоционално ниво.Във връзката ни проблеми нямаме.На приливи и на отливи е  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #8 -: Януари 15, 2012, 10:55:00 pm »
благодаря ви момичета! Мирабела, да още е рано...преди време ми бяха казали за охлаждане на чувствата след няколко години и погледнах картите..явно на този сатурн в опозиция с нашите луни се е позовавал астролога и понеже нищо повече не ми каза, реших да разгледам картите. Иначе за неговите аспекти правилно си видяла, наистина му е затлачена ситуацията покрай работа и пари, а транз.Сатурн ще му застане на прогр.Луна към есента...дано да се справим.

« Отговор #9 -: Януари 15, 2012, 10:57:10 pm »
Ако връзката ви има перспектива за развитие, ще се справите, Сатурн просто ще ви "изпита", ако отношенията ви издържат, то значи си заслужава да продължите заедно, ако ли не, всеки поема по пътя си в търсене на щастието.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #10 -: Януари 15, 2012, 11:00:20 pm »
Ако връзката ви има перспектива за развитие, ще се справите, Сатурн просто ще ви "изпита", ако отношенията ви издържат, то значи си заслужава да продължите заедно, ако ли не, всеки поема по пътя си в търсене на щастието.
Issidora, напълно съм съгласна! Аз по време на Тр Сатурн върху наталната Луна на моят приятел се разделихме. Инициативата дойде от мен и дълго време се обвинявах, после обаче разбрах, че съм била права и съм постъпила правилно. Изпитанията си бяха за него, но той така и не си е взел поука, за жалост!
Така че, това със Сатурн винаги е за добро!

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #11 -: Януари 15, 2012, 11:03:11 pm »
Сатурн отдавна ни "изпитва", разхожда се покрай композитната ни прогр.Луна, а и в наталните карти се усеща - при него прави съвпад с нат.Уран в 9 дом, при мен опозиция с нат.Венера, У5 (от време на време ме хващат дяволите)...ще видим каква ще я бъде  ;)

« Отговор #12 -: Януари 15, 2012, 11:13:31 pm »
Сатурн отдавна ни "изпитва", разхожда се покрай композитната ни прогр.Луна, а и в наталните карти се усеща - при него прави съвпад с нат.Уран в 9 дом, при мен опозиция с нат.Венера, У5 (от време на време ме хващат дяволите)...ще видим каква ще я бъде  ;)
Каквато - такава! Не съжалявай за нищо! Взимаш си урока и благодариш, че са ти го дали този урок! :)

« Отговор #13 -: Януари 15, 2012, 11:19:49 pm »
Моето мнение е,че при аспектите на Сатурн,по точно съвпада де с Луната обърква много емоционално.Но като цяло изисква човек да не е импулсивен,а да премисля първо нещата.Да анализираш и да проявяваш търпение,колкото по-упорстваш толкова повече те притиска и изолира според мен.Но това е мое мнение и аз така ги чувствам нещата.
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #14 -: Януари 15, 2012, 11:31:44 pm »
Моето мнение е,че при аспектите на Сатурн,по точно съвпада де с Луната обърква много емоционално.Но като цяло изисква човек да не е импулсивен,а да премисля първо нещата.Да анализираш и да проявяваш търпение,колкото по-упорстваш толкова повече те притиска и изолира според мен.Но това е мое мнение и аз така ги чувствам нещата.
Мдаа, имаш право! Така си е!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #15 -: Януари 16, 2012, 12:17:30 am »
На мен към края на годината се очертава Сатурн да ми мине през натална Венера.

« Отговор #16 -: Януари 16, 2012, 12:26:27 am »
Freya, има цяла тема за съвпад на тр. Сатрун с нат. Венера, потърси я и я прочети, има много интересни неща споделени като личен опит и не само.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."