Здравей Гост

Въпроси за бременност и репродуктивни проблеми

• 92 Отговора
  • 12182 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Сещам се, че преди време имаше такава тема, но не мога да я издиря в архивите на форума.
Пускам нова тема с това заглавие, за да могат всички бъдещи майки да задават тук въпросите си, свързани с предстояща бременност, ин витро процедури, секцио и т.н.

По молба на потребителката dI8 поставям нейната натална карта за разглеждане.
Молбата е да се определят по-благоприятните периоди за зачеване, най-вероятно с ин витро.
(ако някой има време и желание да се включи)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Moonlady

• **
  • 1112
Re: Въпроси за бременност и репродуктивни проблеми
« Отговор #2 -: Януари 16, 2012, 12:27:33 pm »
След 15 Април на прима виста  ;)
Естествени минерали и амулети

*

dI8

• 6
« Отговор #3 -: Януари 16, 2012, 01:43:49 pm »
Много благодаря на Lillie, че ми помогна. :wub:

До колкото разбрах има някакво изчисление на фертилните цикли на д-р Йонас, това как става? Има ли начин да се види по този метод по-благоприятни аспекти за зачеване.

А, в картата ми вижда ли се въобще раждане - деца, или това няма как да се види.

Ами то малко след 15 април ми се пада да съм в овулация. А дано. :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4 -: Януари 16, 2012, 01:53:32 pm »
ректифицирана ли е картата?
1) има значение дали луната ( за фертилност) е на квадрат с у на 5 или у на 5 е в съвпад със слънцето
2) луната ти е в терма на юпитер ( ако се не  лъжа), което дава възможност за потомство; луна в овен не е добре поставена по принцип;
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

dI8

• 6
« Отговор #5 -: Януари 16, 2012, 02:08:39 pm »
ректифицирана ли е картата?
1) има значение дали луната ( за фертилност) е на квадрат с у на 5 или у на 5 е в съвпад със слънцето
2) луната ти е в терма на юпитер ( ако се не  лъжа), което дава възможност за потомство; луна в овен не е добре поставена по принцип;

Ако питаш дали това е точния час на раждане - майка ми е категорична, че това е часът. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 16, 2012, 03:52:25 pm »
До колкото разбрах има някакво изчисление на фертилните цикли на д-р Йонас, това как става? Има ли начин да се види по този метод по-благоприятни аспекти за зачеване.

Ами то малко след 15 април ми се пада да съм в овулация. А дано. :blink:

В прикачения файл е твоята "фертилна" карта, с въпросните цикли (виж я, те са отбелязани в червено).
Разбира се, някой от тези дни в рамките на всеки месец трябва да съвпадне с овулацията.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Януари 16, 2012, 06:24:33 pm »
Здравейте,включвам се по темата.Доста от вас сте ми правили прогнози,за което много благодаря.  :blink:2011 не беше моята година,надявам се настоящата да е по- благоприятна за мене. Не спирам да си гледам картата,както прогресии и т.н и да я сравнявам с други,където има сполучлив опит инвитро.Правя го за да открия някакви общи характеристики или положения,които да доведат до успех.Прикачвам карта на моя близка,която след 2 неуспешни опита ,забременя през декември.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Януари 16, 2012, 06:31:57 pm »
Прехвърлям си поста тука. Сега видях, че имало нова тема:

Да предприема ли ин витро?
10:23
софия
11.01.2012

Не знам дали правилно съм задала въпроса? Благодаря предварително!

Съгласно тази карта, не е сега момента. Луната - управител на 5 дом излиза от квадратура с господаря на асцендента.  :wub:

Стела, много ти благодаря за отговора. :wub: А, може ли да попитам /тъй като въобще не съм запозната/ може ли да се предвиди кога ще е подходящо или след време трябва пак да задам въпроса. Още веднъж много благодаря.

Да, може да се каже кога е подходящо-когато фазовият ти лунар се доближава максимално до физиологичния ти цикъл. Даже съм чувала, че хората изкуствено си предизвикват  овулация (има такива средства и начини) за да доближат двата календара. Става дума за метода на д-р Йоткер - чехски гинеколог и астролог, който чрез множество изследвания е установил, че фертилността на жената е най-висока, когато разстоянието между Слънцето и Луната в момента на зачеването е такова, каквото е било в нейната рождена карта. Има около 12-13 такива фертилни дни в годината - всеки месец. На сайта astro.com като се регистрираш и си въведеш рождените данни, можеш да си направиш фертилния календар за колкото години напред си поискаш.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #9 -: Януари 16, 2012, 06:40:24 pm »
Да,календара на д-р Йонас работи ,ако проблема е в овулацията,но ако проблема е тубарен или ендометриоза например,каквито и календари да следваш ;D..........няма да стане.Мисля,че всяка двойка,която иска да има дете,а то не се получава повече от година ,би трябвало да изясни причината за  това

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Януари 16, 2012, 06:52:45 pm »
Ендометриозата води до вторичен стерилитет, много малко жени с такава диагноза успяват да забременеят, каквото и да правят. Може би единственият начин е да диагностицират това заболяване още в началния му стадий и да се оперират веднага. Впоследствие тази тъкан се вгражда в стените на други органи и води до други заболявания, вкл. и онкологични.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Януари 16, 2012, 06:59:31 pm »
Ендометриозата води до вторичен стерилитет, много малко жени с такава диагноза успяват да забременеят, каквото и да правят. Може би единственият начин е да диагностицират това заболяване още в началния му стадий и да се оперират веднага. Впоследствие тази тъкан се вгражда в стените на други органи и води до други заболявания, вкл. и онкологични.
Така е до някъде,Лили,но стерилитета е както първичен,така и вторичен.В клиниката където правя инвитро е пълно с такива жени  и .......някои успяват след лапаро/където се изгарят ендометриозните огнища/да забременеят :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Януари 16, 2012, 07:03:05 pm »
Навремето една моя приятелка след несполучлива ранна бременност (на 18 години) се сдоби с това заболяване. Наложи се да й правят изкуствено раждане, вече не можеше да направят аборт, а плодът беше мъртъв. Доколкото знам, впоследствие се е оперирала и забременява.
Майка ми също имаше такава диагноза, сдоби се с вторичен стерилитет, но твърде късно се оперира, в продължение на 20 години го носеше в себе си (тъканта беше плъзнала навсякъде), операцията не мина успешно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #13 -: Януари 16, 2012, 07:03:23 pm »
Наталия, картата която си пуснала ректифицирана ли е ?

« Отговор #14 -: Януари 16, 2012, 07:25:28 pm »
Наталия, картата която си пуснала ректифицирана ли е ?
Не,но мисля,че има доста показатели за да случи събитието - едно от тях е пр.Луна съвпад Сатурн У5

*

Grace

• 2257
« Отговор #15 -: Януари 16, 2012, 07:49:57 pm »
natalia, в картата на твоята приятелка - първото, което прави впечатление е тригона на тр Юпитер / У5 / към Асц.
Пр Луна съвпад Сатурн в 1-ви натален/ 12-и прогр. дом /, точен тригон към Хирон. Интересното е, че този съвпад е опозиция Венера в 7-ми. Но прогр Слънце е в точен тригон/секстил към възлите.
Наталната ос АСЦ/ДСЦ е точен съвпад с прогресивните върхове на 6/12 дом, а натален Мерк е точен съвпад прогресивен ДСЦ. И в тази връзка да питам, това първа бременност ли е? т.е. дали е забременявала изобщо, независимо дали е родила?

« Отговор #16 -: Януари 16, 2012, 08:05:23 pm »
natalia, в картата на твоята приятелка - първото, което прави впечатление е тригона на тр Юпитер / У5 / към Асц.
Пр Луна съвпад Сатурн в 1-ви натален/ 12-и прогр. дом /, точен тригон към Хирон. Интересното е, че този съвпад е опозиция Венера в 7-ми. Но прогр Слънце е в точен тригон/секстил към възлите.
Наталната ос АСЦ/ДСЦ е точен съвпад с прогресивните върхове на 6/12 дом, а натален Мерк е точен съвпад прогресивен ДСЦ. И в тази връзка да питам, това първа бременност ли е? т.е. дали е забременявала изобщо, независимо дали е родила?
Не е забременявала.Тя прави инвитро с мъжки фактор и въпреки това двата опита бяха неуспешни.Сега разбрах,че има имплантация/бременност/ и не смее да се зарадава даже.........
И аз и гледах картата и ми направи впечатление пр.слънце и възлите.Дано да я изкара до края и през август да роди здраво бебе.Аз съм оптимист за нея - тъкмо през август пр.луна прави съвпад с възела :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #17 -: Януари 16, 2012, 08:07:15 pm »
дано  :blink: ще стискам палци  :blink:

« Отговор #18 -: Януари 16, 2012, 08:16:00 pm »
Имам още карти ;D,но другите очакват да забременеят / преди да влязат в психиятрията/ ;)Слагам карта на жена с 4 опита инвитро - моето скромно мнение беше ,че още миналата година ще забременее ,но уви :(Следва опит през пролетта - какво мислите?

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #19 -: Януари 16, 2012, 08:20:47 pm »
Дано да я изкара до края и през август да роди здраво бебе.Аз съм оптимист за нея - тъкмо през август пр.луна прави съвпад с възела :blink:
Не знам кога й е термина, но прогресивната й луна прави точен съвпад със слънце през септември, така че, може и тогава да роди.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг