Здравей Гост

Въпроси за бременност и репродуктивни проблеми

• 92 Отговора
  • 12204 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Въпроси за бременност и репродуктивни проблеми
« Отговор #20 -: Януари 16, 2012, 08:24:59 pm »
В тази карта ми прави впечатление точният съвпад на прогр. Луна с прогр. Сатурн по време на забременяване. Сатурн управлява 5 дом в радикса, така че има връзка. По същото време прогр. Луна има разходяща опозиция с нат. Венера, а в наталната карта Луната е в Рак и има хармонични аспекти с Венера (тригон) и Сатурн (секстил).
Въпреки, че върхът на 5 дом се намира в последния градус на Стрелец и има екзалтирал управител (Юпитер в 11 дом), в случая Сатурн оказва по-силно влияние (целият Козирог е заключен в 5 дом), а пък и картата не е минавала през ректификация (АС е на границата).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #21 -: Януари 16, 2012, 08:25:35 pm »
Дано да я изкара до края и през август да роди здраво бебе.Аз съм оптимист за нея - тъкмо през август пр.луна прави съвпад с възела :blink:
Не знам кога й е термина, но прогресивната й луна прави точен съвпад със слънце през септември, така че, може и тогава да роди.
аз нещо не разбрах,извинявай - на кого луната с кое слънце ;D

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #22 -: Януари 16, 2012, 08:26:52 pm »
Прикачвам карта на моя близка,която след 2 неуспешни опита ,забременя през декември.
на картата от този пост- с рождени данни 3 април 1979 и т.н. Септевмри има точен съвпад на пр. луна с натално слънце.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #23 -: Януари 16, 2012, 08:30:16 pm »
В тази карта ми прави впечатление точният съвпад на прогр. Луна с прогр. Сатурн по време на забременяване. Сатурн управлява 5 дом в радикса, така че има връзка. По същото време прогр. Луна има разходяща опозиция с нат. Венера, а в наталната карта Луната е в Рак и има хармонични аспекти с Венера (тригон) и Сатурн (секстил).
Въпреки, че върхът на 5 дом се намира в последния градус на Стрелец и има екзалтирал управител (Юпитер в 11 дом), в случая Сатурн оказва по-силно влияние (целият Козирог е заключен в 5 дом), а пък и картата не е минавала през ректификация (АС е на границата).
Точния ден на трансфера е 6.12. Могат да се погледнат и транзити.Отначало бяха 3 - бебетата,но след месец остана едно.И аз мисля,че у5 е Сатурн,най-малкото защото при съвпада на пр.луна с него се случи да забременее

« Отговор #24 -: Януари 16, 2012, 08:33:37 pm »
Прикачвам карта на моя близка,която след 2 неуспешни опита ,забременя през декември.
на картата от този пост- с рождени данни 3 април 1979 и т.н. Септевмри има точен съвпад на пр. луна с натално слънце.
Нат.слънце 13 овен - пр.луна 7 дева?

*

Asol

• 4140
« Отговор #25 -: Януари 16, 2012, 08:35:40 pm »

Новолунието от 24 декември е в опозиция на Луната.

« Отговор #26 -: Януари 16, 2012, 08:38:31 pm »

Новолунието от 24 декември е в опозиция на Луната.
Значи и опозициите могат да забременят? :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Януари 16, 2012, 08:42:00 pm »
Точния ден на трансфера е 6.12. Могат да се погледнат и транзити.Отначало бяха 3 - бебетата,но след месец остана едно.И аз мисля,че у5 е Сатурн,най-малкото защото при съвпада на пр.луна с него се случи да забременее

Ретрограден Сатурн като У5 може да даде трудности и забавяне, особено щом има опозиция с Венера.
Интересно, около датата на трансфера Марс транзитира през опозицията Сатурн-Венера, макар и да е разходящ аспектът.

На практика съм забелязала, че често Марс и Сатурн в транзит през важна радикална точка дават такива събития, нищо че са малефици. През август имахме такъв случай на забременяване (една позната) - транзитен Сатурн в точна опозиция към Марс и сходяща с Луна - става по естествен начин и от първия път, жената е почти на 42 (но никога не е имала проблеми в тази насока, има две големи деца).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #28 -: Януари 16, 2012, 08:50:20 pm »
Обратната прогресия на луната ще е в точен съвпад с нат. слънце през септември.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #29 -: Януари 16, 2012, 08:57:00 pm »

Ретрограден Сатурн като У5 може да даде трудности и забавяне, особено щом има опозиция с Венера.
Интересно, около датата на трансфера Марс транзитира през опозицията Сатурн-Венера, макар и да е разходящ аспектът.

На практика съм забелязала, че често Марс и Сатурн в транзит през важна радикална точка дават такива събития, нищо че са малефици. През август имахме такъв случай на забременяване (една позната) - транзитен Сатурн в точна опозиция към Марс и сходяща с Луна - става по естествен начин и от първия път, жената е почти на 42 (но никога не е имала проблеми в тази насока, има две големи деца).
Напълно съм съгласна,Лили.Лични мои наблюдения,че много често при Инвитро / специално/има участие на Уран с Марс или Венера -дали са и двете в транзит или Урана прави най-често съвпад с някоя от двете планети в натала /независимо даже кой какво управлява/

« Отговор #30 -: Януари 16, 2012, 09:00:12 pm »
Обратната прогресия на луната ще е в точен съвпад с нат. слънце през септември.
Извини ме ,но не съм наясно с този похват ...........бих се радвала да споделиш

*

Grace

• 2257
« Отговор #31 -: Януари 16, 2012, 09:37:21 pm »
Цитат

Лили, а някоя от тези планети и най-вече Сатурн и Марс имат ли касателство към 5, 8, 9 дом?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Януари 16, 2012, 09:55:22 pm »
Лили, а някоя от тези планети и най-вече Сатурн и Марс имат ли касателство към 5, 8, 9 дом?

Часът на раждане е неизвестен - знам само, че е по някое време през деня.
Склонна съм да предположа, че е изгряващ Рак, съвпадът Луна/Марс попада в последните градуси на 10 дом, много близо до К11. Тогава Сатурн ще транзитира през 5 дом, в 9ти ще има съвпад на Слънце и Венера във Водолей - около термина (началото на май) транзитният Сатурн прави тригон с натална Венера (хипотетичен у5). При този АС нат. Юпитер ще е в 5 дом (в Скорпион), това дете е трето. Но това са само хипотези, точният час не се знае.

В случая интересното беше, че забременява от раз по време на точна опозиция на транз. Сатурн към нат. Марс. По същото време Сатурн прави точен тригон с Марса на мъжа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #33 -: Януари 16, 2012, 10:05:41 pm »
Значи - Бай Сатурн и буйния младеж Марс имат касателство за бебетата :blink:
Ох,кога ли ще ме навестят и мене?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Януари 16, 2012, 10:08:16 pm »

Според индийците имат връзка и с брака.
Но при мен нито сатурновият, нито юпитеровият тайминг не работи, особен случай.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #35 -: Януари 16, 2012, 10:14:01 pm »

Но при мен нито сатурновият, нито юпитеровият тайминг не работи, особен случай.  ;D

аз имам за себе си обяснение засега - няма тайминг дето да провокира нещо, което няма как да се случи

« Отговор #36 -: Януари 16, 2012, 10:14:52 pm »

Според индийците имат връзка и с брака.

Лили,странното е ,че и при мен вече нищо не работи.Нито сатурн,нито юпитер.Само луна и марс.При всеки транзит и не зависимо каква аспектация ги усещам - най вече здравословно.Би било добре да се пусне такава тема -при кого какво работи...........и защо :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Януари 16, 2012, 10:16:48 pm »

аз имам за себе си обяснение засега - няма тайминг дето да провокира нещо, което няма как да се случи

Не се случва това, което не е заложено в натала.  ;D

Аз все с Навамша се опитвам да "оправдая" неслучването в доста сфери - малко по-трудна ми е дадена, трябва да се извърви тоя път...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #38 -: Януари 16, 2012, 10:18:21 pm »

А кой споре теб,определя Дали да се случи нещото?Нали и астрологията е част от това познание?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Януари 16, 2012, 10:19:38 pm »
Лили,странното е ,че и при мен вече нищо не работи.Нито сатурн,нито юпитер.Само луна и марс.

Знам само, че плутоновите аспекти при мен работят безотказно, за съжаление в деструктивна насока - рушат всичко из основи и те оставят сам насред безмълвна пустош.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.