Здравей Гост

Цикълът Марс - Венера

• 73 Отговора
  • 11296 Прегледи
*

Stella

• 7765
Цикълът Марс - Венера
« -: Януари 23, 2012, 09:34:15 am »
В картите на взаимоотношения, в картите на първата среща, винаги тези две планети описват мъжа и жената и страстта между тях. Нека да разсъждаваме  върху взаимоотношенията в зависимост от разположението на тези планети в мунданен план.

На 01. 02. 2012 г. Марс в Дева застава в точна опозиция на Венера в Риби.  Марс няма особени достойнства в Дева, освен това е ретрограден. Венера е силна в екзалтация (или поне изглежда "недостъпна"). Ще се получи ли между тях или няма да се получи, как мислите? И какво точно ще разиграват в тези двойни знаци?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
Re: Цикълът Марс - Венера
« Отговор #1 -: Януари 23, 2012, 10:24:56 am »
Как да тълкуваме това, че Венера е силна, обаче Марс е в знак, където тя няма достойнства?  :-[
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #2 -: Януари 23, 2012, 10:49:11 am »
Когато се разглеждат циклите на планетите e хубаво да се отчете и каква е отправната им точка.

В картите на първата среща не знам доколко и дали описват взаимоотношенията, ако нямат връзка с първи и седми дом, но при този планетарен цикъл може да има активизиране в посока взаимоотношения.

В случая Венера е мечтателка, уверена в собствения си чар, а Марс - прагматичен и назадничав тип. Ако в началото Венера е търсила стабилността и харесала Марс по тези показатели, то вероятно сега е на друго мнение. На Марс пък нещата започват да му изглеждат като нещата от рекламата с допълнителните екстри за съвършената жена и започва да се чуди как така са му "влезли под кожата" ?! Може би просто е искал да се похвали пред приятелите си каква готина мадама си е хванал за гадже.  ;D
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 11:09:39 am от Asol »

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Януари 23, 2012, 11:43:54 am »
Когато се разглеждат циклите на планетите e хубаво да се отчете и каква е отправната им точка.

В картите на първата среща не знам доколко и дали описват взаимоотношенията, ако нямат връзка с първи и седми дом, но при този планетарен цикъл може да има активизиране в посока взаимоотношения.

В случая Венера е мечтателка, уверена в собствения си чар, а Марс - прагматичен и назадничав тип. Ако в началото Венера е търсила стабилността и харесала Марс по тези показатели, то вероятно сега е на друго мнение. На Марс пък нещата започват да му изглеждат като нещата от рекламата с допълнителните екстри за съвършената жена и започва да се чуди как така са му "влезли под кожата" ?! Може би просто е искал да се похвали пред приятелите си каква готина мадама си е хванал за гадже.  ;D

Това за "назадничавия" тип много ми допадна, в контекста на ретроградието.   :72: :88:
Интереснr биха били следващите среща на назадничавия тип - Марс, преди да се върне "в правия път".
Така като гледам на Марс му предстои още една щастлива среща с "идеалната жена" - той в Дева, а тя на трон в Телец, плюс това в съвпад с Юпитер, и двамата включени в голям земен тригон с Плутон в Козирог. WОW!

« Последна редакция: Януари 23, 2012, 03:40:12 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Януари 23, 2012, 11:50:52 am »
Интересен ми е цикълът Марс-Венера, защото в картата на първата среща с моя приятел имаме изгряващи Марс и Венера в Скорпион в първи дом. Освен, че са класически управители на оста асцендент-десцендент, Марс и Венера управляват възлите и при двамата. Иначе забелязвам, че нашата връзка има сатурново-лунна динамика.  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Януари 23, 2012, 12:02:34 pm »
Интересен ми е цикълът Марс-Венера, защото в картата на първата среща с моя приятел имаме изгряващи Марс и Венера в Скорпион в първи дом. Освен, че са класически управители на оста асцендент-десцендент, Марс и Венера управляват възлите и при двамата. Иначе забелязвам, че нашата връзка има сатурново-лунна динамика.  ;D ;D ;D

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5344.0.html

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Януари 23, 2012, 12:03:27 pm »
А тука вече се скарват, на два пъти. И двата пъти точният квадрат е придружен от пълнолуние. Вторият път Венера е ретроградна, а пълнолунието е в опозиция с нея. Имаме частично лунно затъмнение.

« Отговор #7 -: Януари 23, 2012, 12:11:10 pm »
Според Джон Фроули:
Изгнание
Пребывание в знаке изгнания планеты — противоположность нахождению в её обители и таким образом указывает на ненависть. В рассматриваемом примере Луна находится в изгнании Венеры: то, что обозначает Луна, имеет хорошее представление о том, что обозначает Венера,и ненавидит это.
Падение
Падение противоположно экзальтации, поэтому оно несет в себе аналогичное ощущение чрезмерности, указывая скорее на отвращение, чем на ненависть.
---------------------------------------------------------
В отправната точка-Венера в знак на изгнание на Марс,Марс в домицил на Венера->->Марс обича Венера,Венера е самовлюбена и го ненавижда.
В опозицията-Венера в екзалтация,Марс в знак на падение на Венера->->Венера е кипра и самовлюбена,а Марс се отвращава от нея.
В точката на тригон-Венера в домицил и знак на изгнание на Марс,Марс в знак на падение на Венера->->Венера продължава да е самовлюбена и вече ненавижда Марс,а Марс продължава да се отвращава от нея.
По време на скарванията-Марс си е все в знак на падение на Венера и се отвращава,а Венера придобива някакъв интерес,защото Марс има достойнство по фас и терма втория път.
Съгласни ли сте?  :rolleyes:

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Януари 23, 2012, 12:35:51 pm »

Благодаря, Асол! Помня, че имаше такава тема, но не я намерих.

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Януари 23, 2012, 12:44:54 pm »
Според Джон Фроули:
Изгнание
Пребывание в знаке изгнания планеты — противоположность нахождению в её обители и таким образом указывает на ненависть. В рассматриваемом примере Луна находится в изгнании Венеры: то, что обозначает Луна, имеет хорошее представление о том, что обозначает Венера,и ненавидит это.
Падение
Падение противоположно экзальтации, поэтому оно несет в себе аналогичное ощущение чрезмерности, указывая скорее на отвращение, чем на ненависть.
В отправната точка-Венера в знак на изгнание на Марс,Марс в домицил на Венера->->Марс обича Венера,Венера е самовлюбена и го ненавижда.
В опозицията-Венера в екзалтация,Марс в знак на падение на Венера->->Венера е кипра и самовлюбена,а Марс се отвращава от нея.
В точката на тригон-Венера в домицил и знак на изгнание на Марс,Марс в знак на падение на Венера->->Венера продължава да е самовлюбена и вече ненавижда Марс,а Марс продължава да се отвращава от нея.
По време на скарванията-Марс си е все в знак на падение на Венера и се отвращава,а Венера придобива някакъв интерес,защото Марс има достойнство по фас и терма втория път.

Венера е желана в знака Риби. Тя е приятелски настроена към знака, затова тук тя има достойнства и нейните достойнства се оценяват високо.. На нея и е добре да си стои там и да се прави на "недостъпна". В знака Дева Венера е нежелана, понеже се възприема като "враждебно" настроена, тя е заплаха за подредената и практична Девата със своята мечтателност и чувствителност. Следователно там Венера не е на почит. Какво следва за Марс обаче оттук нататък?! какво му пука на него, че Венера не е добре приета в Дева?

« Отговор #10 -: Януари 23, 2012, 01:46:28 pm »
Според Джон Фроули:
Изгнание
Падение

Венера е желана в знака Риби. Тя е приятелски настроена към знака, затова тук тя има достойнства и нейните достойнства се оценяват високо.. На нея и е добре да си стои там и да се прави на "недостъпна". В знака Дева Венера е нежелана, понеже се възприема като "враждебно" настроена, тя е заплаха за подредената и практична Девата със своята мечтателност и чувствителност. Следователно там Венера не е на почит. Какво следва за Марс обаче оттук нататък?! какво му пука на него, че Венера не е добре приета в Дева?
На Марс му пука за Венера по смисъла,че се говори за цикъл и отношения между Марс и Венера.Ако се говори за цикъл Марс и Меркурий,то Марс щеше да има съвсем друго отношение към Меркурий.Да помолим Дияна да внесе допълнителна яснота по въпроса.Макар че пак от Фроули вадя следното:Марс находится в изгнании Венеры: он её ненавидит.Марс, находящийся сейчас в 4 Овна, недавно поменял знак. Он совсем недавно вошёл в изгнание Венеры:он совсем недавно стал её ненавидеть. До того он был в Рыбах. И как он относился к ней тогда? Марс в Рыбах в восторге от Венеры. Он её боготворил! Всё время своего пребывания в Рыбах Марс преклонялся перед кверентом, так что да, он действительно любил ее: его признания были совершенно искренни. Но экзальтация склонна к мимолётности, и как только пузырь лопнул, он стал не просто безразличен к ней, но начал её ненавидеть — она оказалась не в состоянии поддерживать его упоительную иллюзию.

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Януари 23, 2012, 03:34:25 pm »
Добре, пак ще помисля по въпроса, кой кого мрази и кого обича. От друга старана, обаче на Венера не би трябвало особено да и пука дали Марс я ненавижда, след като тя е по-добре поставената планета, а той нито има, нито няма есенциални достойнства. Следователно не я заслужава. хахаха! :wink2:

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Януари 23, 2012, 03:36:07 pm »
Сега забелязвам, че големият земен тригон от картата за 14.03. съвпада със северния ми лунен възел в Телец в 5-ти дом. Някакви предположения?

*

Stella

• 7765
« Отговор #13 -: Януари 23, 2012, 03:45:44 pm »
Добре, пак ще помисля по въпроса, кой кого мрази и кого обича. От друга старана, обаче на Венера не би трябвало особено да и пука дали Марс я ненавижда, след като тя е по-добре поставената планета, а той нито има, нито няма есенциални достойнства. Следователно не я заслужава. хахаха! :wink2:

Продължавам си мисълта. Аз мисля, че по-правилно е да се каже, че Венера няма власт над Марс, след като няма достойнства в неговия знак. Т.е. тя не може нито да то омае, нито да го управлява по някакъв начин. Меркурий има достойнства в Дева, следователно Марс е в неговите ръце и е зависим от него. А по отношение на Венера не е така. Венера може да си е силна сама по  себе си, но няма власт над Марс. (тази "ненавист" ми идва малко в повече и търся с какво да я заместя, като същевременно да не променям истинското значение)

« Отговор #14 -: Януари 23, 2012, 03:46:52 pm »
Да съгласна съм,по моята схема,Венера в Риби е самовлюбена и не се интересува от Марс,той и е безразличен.Марс не е безразличен,защото се отвращава от нея.Има обаче нещо завъртяно с триплицитети,терми и фасове-в Риби Марс има такива,а Венера в Дева.Но не знам дали падението на Венера не взема превес над малките достойнства.

« Отговор #15 -: Януари 23, 2012, 03:47:47 pm »
Много силни думи използва Mr. Frawley - "мразене", "ненавист". Чак пък толкоз. На мен ми изглежда по-скоро така. Венера е екзалтирана, следователно си знае добре цената и може да прекалява в придаването на важност. В това време Марс е в знака на нейното падение, т.е. му е писнало от нейните номера или й се сърди, задето не му обръща достатъчно внимание. Предстоящата опозиция може да доведе до изясняване на позициите на двамата. Ретроградността на Марс ми изглежда като, че ще подвие опашка този път (или пък ще изясняват стари работи, Марс отново ще се върне към старата си болка). А началото беше поставено при съвпада Венера/Марс в Телец - още по-силна Венера и по-слаб Марс. От самото начало на Марс му се е наложило да се съобразява с Венера и ако Венера много го е настъпвала с острото си токче, сега ще усети леко вкуса на недоволството му - ще й прави забележки за всякакви дребни недоизпипани работи. Но пък едно такова изясняване може да доведе до страстно продължение в... Марс ще помрънка малко и когато Венера смени знака (ингрес в Овен), ще усети, че е започнала да губи интереса му. Това са само мои свободни съчинения. ;D

В последния градус на Водолей Венера беше в съвпад с Нептун и тригон към Сатурн - идеалистично влюбена направи commitment и сега в екзалтация в Риби се наслаждава на любовното си щастие. В края на престоя й в Овен (знака на Марс) ще бъде в опозиция със Сатурн. Тогава може да й загорчи, ако е пренебрегвала Марс или е строяла въздушни кули, незабелязвайки, че Марс в Дева не си пада много по романтиката.
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 04:06:15 pm от Mirabella »

« Отговор #16 -: Януари 23, 2012, 03:50:31 pm »

Продължавам си мисълта. Аз мисля, че по-правилно е да се каже, че Венера няма власт над Марс, след като няма достойнства в неговия знак. Т.е. тя не може нито да то омае, нито да го управлява по някакъв начин. Меркурий има достойнства в Дева, следователно Марс е в неговите ръце и е зависим от него. А по отношение на Венера не е така. Венера може да си е силна сама по  себе си, но няма власт над Марс. (тази "ненавист" ми идва малко в повече и търся с какво да я заместя, като същевременно да не променям истинското значение)
Защо Венера да няма власт над Марс?Тя има изявено качество в Дева,дори и да е падение.Измисли друга дума тогава вместо ненавист,копирах термина от Фроули. ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Януари 23, 2012, 03:57:47 pm »
Да съгласна съм,по моята схема,Венера в Риби е самовлюбена и не се интересува от Марс,той и е безразличен.Марс не е безразличен,защото се отвращава от нея.Има обаче нещо завъртяно с триплицитети,терми и фасове-в Риби Марс има такива,а Венера в Дева.Но не знам дали падението на Венера не взема превес над малките достойнства.

Да се ограничим до големите достойнства. Планета в знак, противен на нейното достойнство ще се отвращава от мястото на падението си. Следователно е по-логично Венера да ненавижда Марс в Дева, защото в Дева не се чувства добре, това е мястото на нейното падение. Защото именно там Марс може да стане свидетел на падението и. Това обаче не е факт, защото самата тя е силна в Риби, а на марс рибите са му безразлични - там той е нито силен, нито слаб и няма за какво да я ненавижда.

Хайде да разгледаме вариантите:
1. Венера в съвпад с Марс във Везни
2. Венера в съвпад с Марс в Овен

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Януари 23, 2012, 03:59:21 pm »

Защо Венера да няма власт над Марс?Тя има изявено качество в Дева,дори и да е падение.Измисли друга дума тогава вместо ненавист,копирах термина от Фроули. ;)

Чета го Фроли, но точно тази негова постановка не мога да асимилирам. Аз си обяснявам нещата точно обратното.
ПП. Виж горния ми пост.

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Януари 23, 2012, 04:06:24 pm »
Много силни думи използва Mr. Frawley - "мразене", "ненавист". Чак пък толкоз. На мен ми изглежда по-скоро така. Венера е екзалтирана, следователно си знае добре цената и може да прекалява в придаването на важност. В това време Марс е в знака на нейното падение, т.е. му е писнало от нейните номера или й се сърди, задето не му обръща достатъчно внимание. Предстоящата опозиция може да доведе до изясняване на позициите на двамата. Ретроградността на Марс ми изглежда като, че ще подвие опашка този път (или пък ще изясняват стари работи, Марс отново ще се върне към старата си болка). А началото беше поставено при съвпада Венера/Марс в Телец - още по-силна Венера и по-слаб Марс. От самото начало на Марс му се е наложило да се съобразява с Венера и ако Венера много го е настъпвала с острото си токче, сега ще усети леко вкуса недоволството му - ще й прави забележки за всякакви дребни недоизпипани работи. Но пък едно такова изясняване може да доведе до страстно продължение в... Марс ще помрънка малко и когато Венера смени знака (ингрес в Овен), ще усети, че е започнала да губи интереса му. Това са само мои свободни съчинения. ;D

Благодаря ти, Мирабелла! сега се прибирам и ще продължа да разсъждавам върху картите, че ми стана доста интересно.
Днес новолунието във Водолей ме е активизирало.