Цикълът Луна- Сатурн
За пръв път го наблюдавам при индивиди с подчертана лунна динамика.
Какво имаш предвид с това?
Акцентирана в радикса Луна?
Да сме така подвластни на нейната динамика си е нож с две остриета – ако не сме в синхрон/независимо за собствен или чужд хороскоп става въпрос/, нещата не са много розови и лесни. Пък като прибавим и Сатурн става още по-комплицирано и като нищо ще трябва да говорим за карма.
Имам предвид това, че човекът участва активно във взаимоотношенията, когато луната прави сходящ тригон, секстил или съвпад със Сатурн. Тогава търси контакт. Примерно, ако аз не го потърся защото съм заета или ако сме разделени за по-дълго време, се обажда точно в този цикъл, виждаме се по време на този цикъл. Уговаряме се да се видим, аз поглеждам картата -
луна в тригон със сатурн, луна в секстил със сатурн или луна в съвпад със сатурн. Е, как да не обърне човек внимание, че има някаква закономерност. Това ме навежда на мисълта, че отработва някои постановки в личната си карта, понеже господарят на светилата се управлява от Луна, а и Сатурн е в Рак в квадрат със светилата. По принцип ми се струва, че си отработва тези аспекти, посредством взаимоотношенията. В синастрията - най-точният аспект в картата е Юпитер в съвпад със Сатурн. Намира се в Рак и се управлява от Луната.

В композита партньорската ос е Рак-Козирог. Освен това, човекът избягва срещи с мен при квадрат или опозиция на луна и сатурн (
вероятно тогава работи върху себе си и предпочита да си пази личното пространство). Като непременно се уговаряме да се видим при последващ положителен аспект. Той го прави несъзнателно.
Разбира се, когато двама души живеят постоянно заедно и трябва да решават битовизми, тази динамика по-трудно се забелязва, но пак си има някои фактори, които способстват за отдиференциране на някакъв цикъла- например секса, семейните конфликти, които спомагат за изчистване на взаимоотношенията и т.н.