Здравей Гост

Цикли във взаимооотношенията

• 33 Отговора
  • 4792 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Цикли във взаимооотношенията
« Отговор #20 -: Януари 24, 2012, 01:23:04 pm »
В момента "мъждукам", събирам сили и (срам ме е да кажа) - мързелувам. Винаги съм бързала за някъде, търчала съм, носила съм си работа и в къщи (Марс е У4) - няма го вече този ентусиазъм. 

Е, няма как транзитът  на „лошия“ Сатурн да ни се размине съвсем без нищо:)

Но въпросът май е друг. Ако сме сериозно изкушени от астрологията, след като на първо място задължително приемаме, че няма как да узнаем всичко, независимо какви хороскопи гледаме, на второ място задължително приемаме, че все трябва да отсейваме:)
А отсейването в случая ще рече, че въпросите за детето и приятеля май са ТЕС:) Няма лошо, даже са полезни, но не трябва да изпускаме от поглед въпроса, който ни поставя Сатурн:)

тия дни  тр.Марс в съвпад с натален Уран, който управлява интерсептирания ти  Водолей не се ли проявява?

Интерсептираният ми Водолей е включен във 2-ри дом и съдържа светилата - управители на осми.
Съвпадът на тр. Марс с натален Уран е в 9-ти дом (чужбината). А, кажи сега че уран била само "колективна" планета и не действала персонално, когато нещо я засяга в личния ни хороскоп.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #21 -: Януари 24, 2012, 03:27:47 pm »
  Значи, Стела искам да допълня, че връзката която имах с Рибата, беше по Луна-Сатурн /синастрично имаме огледален съвпад/ - беше дълга връзка, но реално сме били малко заедно - започна през 1992 година - до 1994 година ииии от 2002 - 2005 г., но докато да го изтрия от съзнанието си дълго време мина...И мисля, че успях - взех си уроците и съм благодарна за което. Връзката беше много наситена с емоции - от всякакъв характер....Ще постна карта на първата ни среща само за показно...Тук успях да си развържа възела...поне аз. Но за него не съм сигурна....

*

AH

• 2201
« Отговор #22 -: Януари 24, 2012, 04:33:50 pm »
Интерсептираният ми Водолей е включен във 2-ри дом и съдържа светилата - управители на осми.
Съвпадът на тр. Марс с натален Уран е в 9-ти дом (чужбината). А, кажи сега че уран била само "колективна" планета и не действала персонално, когато нещо я засяга в личния ни хороскоп.

Тук е интересен тоя Уран, който все пак се проявява в 9-ти дом.
Значи той владее един интерсептиран знак  във втори дом.
Делата по втори дом се предполага, че са подвластни на Сатурн и на Уран.  Да се чуди сега човек примерът дали е добър или не е. /защото Сатурн е съуправител и на Водолей/

Но все пак – как отчиташ – дали аналогиите на втори дом при теб са с Уранов характер или по-скоро Сатурнов?  Най-вероятно и с двата характера, но е възможно единият  характер да има превес.
Бих казала, че е Уранов, нищо, че имаме включен знак.
Ти какво ще кажеш?
/иначе си е доста важно да знаем дали сигурността и парите ни са подвластни на Сатурн или на Уран:)/

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Януари 24, 2012, 06:02:57 pm »
  Значи, Стела искам да допълня, че връзката която имах с Рибата, беше по Луна-Сатурн /синастрично имаме огледален съвпад/ - беше дълга връзка, но реално сме били малко заедно - започна през 1992 година - до 1994 година ииии от 2002 - 2005 г., но докато да го изтрия от съзнанието си дълго време мина...И мисля, че успях - взех си уроците и съм благодарна за което. Връзката беше много наситена с емоции - от всякакъв характер....Ще постна карта на първата ни среща само за показно...Тук успях да си развържа възела...поне аз. Но за него не съм сигурна....

Благодаря, Дейзи! Знам, че ти наблюдаваш изкъсо динамиката на взаимоотношенията. :kissd:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Януари 24, 2012, 06:21:36 pm »

Тук е интересен тоя Уран, който все пак се проявява в 9-ти дом.
Значи той владее един интерсептиран знак  във втори дом.
Делата по втори дом се предполага, че са подвластни на Сатурн и на Уран.  Да се чуди сега човек примерът дали е добър или не е. /защото Сатурн е съуправител и на Водолей/

Но все пак – как отчиташ – дали аналогиите на втори дом при теб са с Уранов характер или по-скоро Сатурнов?  Най-вероятно и с двата характера, но е възможно единият  характер да има превес.
Бих казала, че е Уранов, нищо, че имаме включен знак.
Ти какво ще кажеш?
/иначе си е доста важно да знаем дали сигурността и парите ни са подвластни на Сатурн или на Уран:)/

Разбира се Сатурн управлява куспидата и си е първи господар. Това, че с Уран са в опозиция си е доста гадничко на една по-млада възраст, но се отработва с годините. Прилича на това да имаш 50 лева в джоба си, да ги стискаш в ръка и да се чудиш - "да ги дам ли или да не ги дам". Голяма вътрешна борба пада. Но, макар и практичния Козирог да е на върха на 2 дом, все пак той участва в голям тригон с Юпитер, а Юпитер е в секстил с Уран, така че управителят на асцендента ми като се намеси като регулатор, всичко си идва на мястото. А той се намира, както знаеш на К8 и е в екзалтация.

На елементарно ниво втори дом показва спечелените с лични усилия пари. Управителят му показва къде човек влага парите си. Планирано и целенасочено, типично по Сатурновски аз влагам парите си в 3-ти дом (най-често за книги и средства за комуникация, образование и т.н.). Спонтанно и типично по урановски, аз влагам парите си в 9-ти дом. Така реших и да започна висшето си образование - съвсем спонтанно, а то беше платено, защото нямаше редовна форма. Една вечер сънувах, че съм студентка и на другия ден хванах дъщеря си за ръчичка (тя беше 7 годишна) и право в университета да подаваме документите на мама. Мъжът ми не знаеше. Намери известието, че съм приета в пощенската кутия.  ;D
Все така се е случвало, че почти винаги спонтанно заминавам за чужбина. Предложенията идват изневиделица, най-често от приятели, което също е по Уран. ;D

Сега е момента да вкарам в действие управителят на Уран - Меркурий в 3-ти дом - да изляза с проекти директно на международна сцена. Нептун не зная тука каква роля ще изиграе като ми натисне Меркурия. Той идва от 11-ти дом. Плутон дойде от 9-ти в козирог и направи секстил с Меркурий. Очаквам нептуна да дойде в Риби. (май ще трябва някой друг да води кореспонденцията вместо мене).
« Последна редакция: Януари 24, 2012, 06:29:04 pm от Stella »

*

AH

• 2201
« Отговор #25 -: Януари 25, 2012, 06:04:06 am »
Разбира се Сатурн управлява куспидата и си е първи господар.

Все ми се струва, че при теб делата по втори дом са и с Уранов характер- не само защото там е включен Водолея, но и там е Луната – и тя е така променлива като Уран, отделно, че мине не мине време и споменаваш за нея:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Януари 25, 2012, 11:58:13 am »
Разбира се Сатурн управлява куспидата и си е първи господар.

Все ми се струва, че при теб делата по втори дом са и с Уранов характер- не само защото там е включен Водолея, но и там е Луната – и тя е така променлива като Уран, отделно, че мине не мине време и споменаваш за нея:)

Да, да, права си! В Козирога нямам планети. нормално е знакът, в който имам небесни тела, при това светила, да се изразява по-ярко (въпреки популярната логика, че интерсептираните знаци се изявяват трудно).

А луната я споменавам често и по друга причина (струва ми се), понеже ми управлява господаря на асцендента в Рак. Това добавя подчертана зависимост от лунните фази. Откакто открих тази зависимост редовно си ги следя и добре се хармонизирам. Кардиналния квадрат на Марс с Юпитер може да бъде доста стресиращ, претоварваш се с действие, не знаеш кога да спреш, а когато спреш, вече си грохнал. лунните фази ми помагат да си обуздавам активността и да я вкарвам в някакви рамки. доколкото един водолей може да бъде вкаран в рамки. И така се уча да си "галя Юпитера по коремчето".  ;D

« Отговор #27 -: Януари 25, 2012, 02:36:37 pm »
Ще постна карта на първия си по-така контакт  :-[  с Парчето - Стела, знам че има цикличност. Въпроса е дали ще успея, така както успях с Рибата, да финализирам кармичната обвързаност...Както каза АН, че нещата се случват, докато не се изчистят тези обязаности /в този смисъл беше/....а аз съм уморена вече - и минавам на друга вълна, поне с парчето....ще ти изпратя някои данни за важни моменти ...ако ти се изследват - за да си направиш сверка....На мен ми е все тааа... ;D ;D. Допускам сега, както Плутон е застанал на моето Слънце в 7-ми дом и съответно е застанал на неговата Венера в 3-ти дом - понеже той има натално квадрат, сега при този аспект - мисля че ще се развържат нещата....или аз просто ще се примиря с това положение - на вечната "Венера"...

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Януари 25, 2012, 03:23:15 pm »
И така се уча да си "галя Юпитера по коремчето".  ;D

като каза Юпитер гледам, че транзитният е все още в опозиция с наталния Марс в 10-ти. По такова време се случва да допуснем някоя грешка и да загубим някакви възможности - трябва си внимание:)

*

AH

• 2201
« Отговор #29 -: Януари 25, 2012, 03:27:17 pm »
Въпроса е дали ще успея, така както успях с Рибата, да финализирам кармичната обвързаност...Както каза АН, че нещата се случват, докато не се изчистят тези обязаности /в този смисъл беше/....

май не се случват нещата така - като приключим наистина с нещо, продължаваме си по пътя и изобщо не се сещаме повече за него - без значение човек, работа, задължение

изглежда, че имаш още да умуваш:)

« Отговор #30 -: Януари 25, 2012, 03:49:18 pm »
  Няма как да не се сещаме, особено когато си изгорил ценна човешка енерегия и живял дълги години, обсебен с мисълта за някой - няма как да забравиш...И спомените натрупани - са били изпълнени с интензивна психическа енергия - тези неща не се забравят - отнасяме си ги на отиване от този свят с нас...Важното е да няма болка в нас...омраза, гняв...негативи...щото ще си ги пренесем отатъче за отработване...Това разбирам под развързване на възли...

*

AH

• 2201
« Отговор #31 -: Януари 26, 2012, 06:35:55 am »
  Няма как да не се сещаме, особено когато си изгорил ценна човешка енерегия и живял дълги години, обсебен с мисълта за някой - няма как да забравиш...И спомените натрупани - са били изпълнени с интензивна психическа енергия - тези неща не се забравят - отнасяме си ги на отиване от този свят с нас...Важното е да няма болка в нас...омраза, гняв...негативи...щото ще си ги пренесем отатъче за отработване...Това разбирам под развързване на възли...

Все още говорим за карма – добра, но карма.
Вярно, това е задължителна стъпка за приключване на карма.

Идеята е как да разпознаем приключването.
От астрологична гледна точка добра работа и сравнително скоро може да свърши тр.Юпитер на асцендента.

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Януари 26, 2012, 07:59:17 am »
Въпроса е дали ще успея, така както успях с Рибата, да финализирам кармичната обвързаност...Както каза АН, че нещата се случват, докато не се изчистят тези обязаности /в този смисъл беше/....

май не се случват нещата така - като приключим наистина с нещо, продължаваме си по пътя и изобщо не се сещаме повече за него - без значение човек, работа, задължение

изглежда, че имаш още да умуваш:)

И аз първо това си помислих, Ани. Когато нещата приключват, не се питаме защо ни се случи това нещо. Ние вече знаем защо ти се е случило и спираме да се питаме. А за кармата си права, че тя не се приключва никога. Но е възможно да приключим с решаването на даден кармичен въпрос в своя житейски път, когато настъпи осъзнаването. тогава негативната карма се обръща в позитивна. Или казано с други думи - вече не допускаме същите грешки, а сме се поучили от тях, взели сме си урока. Това е много освобождаващо и ни придвижва напред към творенето на позитивна карма в бъдеще по същия въпрос.

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Януари 26, 2012, 08:00:38 am »

Миличка, аз снощи нямах време да ти прочета подробно написаното, но ще го направя през почивните дни. Желая ти един усмихнат ден, на пук на лошото време.  :88: