Здравей Гост

Изгорени планети

• 70 Отговора
  • 15902 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Изгорени планети
« Отговор #60 -: Януари 26, 2006, 08:01:49 pm »
Ми може би трябва да се опитаме да свържем аспектите на слънцето с висшите планети само и така?
Освен?
Примерно Уран, Плутон, Нептун, Хирон отгоре.
Слънце, меркурий, Марс, Юпитер по средата.
Отдолу луната като подсъзнанието.
И да градим хороскопа вертикално.

Как можем да разделим планетите според свръхсъзнание, съзнание и подсъзнание?

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #61 -: Януари 26, 2006, 08:10:43 pm »
Ами който няма Слънце в аспект с "висша" планета, какво тогава? Остават нивата на проработка на знаците и планетите, а и те са предостатъчно за един "средностатистически индивид"...  ;)  :D  :o

"Как можем да разделим планетите според свръхсъзнание, съзнание и подсъзнание?"
Ами...честно казано нямам идея, но пък идеята да си разглеждаме хороскопа вертикално ми се струва интересна  :rolleyes:  :)
Що се отнася до "висшите" планетки, ги имам в изобилие като доминанти в картата и "опънали" повечето лични планетки... ах, горките ми те!  :blink:  :o   :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Изгорени планети
« Отговор #62 -: Януари 26, 2006, 08:19:13 pm »
Ми мойто си е тригон Уран и Плутон, секстил Хирон, другите да му мислят.  :P
Сега го гледам, не съм мислила теория да напасвам към моя хороскоп.  :lol:

То по тая логика трябва да се изгледат всички аспекти на висшите планети към средностатистическите, знам ли...

Плутон прави тригон Слънце и Юпитер, секстил Марс.
Уран тригон Слънце и Меркурий.
Нептун тригон Марс, секстил Юпитер.

Ето примерно едно обяснение защо аз работя със слънцето си през свръхаза.

Нека и другите си кажат, да видим дали ще ни изведе донякъде тая теория.  ;)  

*

Дино

Изгорени планети
« Отговор #63 -: Януари 31, 2006, 11:13:06 pm »
Здравейте  ;)

Аз имам съвпад на Слънце с Нептун на <1"44> и с Меркурий на >8"33<

За Нуптун предполагам, че се води изгорен, но как да разглеждам Меркурий?
Какво според вас ще бъде влиянието на Нептун? Действието се развива в Стрелец  B)  

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #64 -: Януари 31, 2006, 11:47:04 pm »
Меркурий тогава трябва да е "в лъчите" на Слънцето, тоест независимо, че няма реален съвпад, позицията на Меркурий и/или Венера в знака на Слънцето акцентира върху характеристиките на съответния знак, макар че Меркурий в Стрелец /и Риби/ се приема, че е в "заточение"  /Меркурий е "на трон" в Близнаци и Дева, в "екзалтация" - Водолей/. Един "заточен" Меркурий не подразбира "слабост" на планетата, а по-скоро известно възпрепятстване на неговата спонтанна природа на повърхностно/Близнаци/-аналитичен/Дева/ комуникатор. Да не забравяме все пак, че Стрелец и Риби се "владеят" от Юпитер и Нептун - две планети, свързани с висшия Аз, с Идеала, с Вярата... Затова нерядко Меркурий в Стрелец/Риби може да има безброй идеи, голяма част от които остават във висшата ментална сфера на възприятието...същото с особена сила като че ли се проявява при Меркурий в аспект с Нептун - идеи много, ама думите не са достатъчни... Не сте ли се замисляли за ограничеността на думите?  :o  :unsure:  ;)
Що се отнася до Нептун в твоя случай, наистина той е в близък съвпад със Слънцето, тоест се явява неразделна част, своего рода "атрибут" на Егото. Ако прочетеш темата на една от съфорумничките за нивата на проработка на планетите, ще намериш нещичко и за Нептун и неговите проявления в духовния, ментален и емоционален свят на индивида...  :)
« Последна редакция: Януари 31, 2006, 11:48:43 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Дино

Изгорени планети
« Отговор #65 -: Януари 31, 2006, 11:57:28 pm »
Благодаря ти Лили за бързия отговор. ^_^
Започнах да чета темата от началото но тъй като е доста дълга я прегледах отгоре отгоре и не видях нищо за Нептун. Сега ще се върна и ще я прегледам по-подробно.  :blink:  

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #66 -: Февруари 01, 2006, 12:25:16 am »
А и предполагам, че Нептун е част от материалната ти съдба... както казва една астроложка, житейската /понеже не знам доколко ще е точно да кажа "кармична" - тази програма е съвкупност от редица фактори - както астрологични, така и индивидуални, генетични, наследствени/ програма на индивида се реализира чрез знака, дома, аспектите на Слънцето с оглед позицията му спрямо кардиналния кръст в хороскопа, тоест осите Асц-Дсц и МЦ-ИЦ  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

Изгорени планети
« Отговор #67 -: Февруари 01, 2006, 12:35:28 am »
А защо точно материалната съдба? До колкото зная Нептун е висшата октава на Венера. Сега прочетох темата за проработката на планетите и там също не открих връзката му с материалното. Може би имаш това в предвид защото е изгорен, така ли?

*

Дино

Изгорени планети
« Отговор #68 -: Февруари 01, 2006, 12:36:10 am »
Цитат
А защо точно материалната съдба? До колкото зная Нептун е висшата октава на Венера. Сега прочетох темата за проработката на планетите и там също не открих връзката му с материалното. Може би имаш това в предвид защото е изгорен, така ли?
Guest-a бях аз  :D  

*

Дино

Изгорени планети
« Отговор #69 -: Февруари 01, 2006, 12:40:19 am »
А относно осите в хороскопа ми са съответно Везни(Асц)-Овен и Рак(Мц)-Козирог. Аспектите на Слънцето са освен съвпада с Нептун и Меркурии, са точен секстил към Плутон и далечен тригон към Северния възел.
 :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Изгорени планети
« Отговор #70 -: Февруари 01, 2006, 12:22:13 pm »
Под "материална" съдба имах предвид физическия ти живот тук, тъй като се счита, че градусът на Асцендента се свързва с нашата физическа поява на този свят, тоест въплъщение на Духа в Материята. Затова всъщност ъглите в хороскопа са толкова важни заедно със Слънцето и Луната - те представят триединството Дух-Душа-Материя. Луната е "сома", "психе", т.е. Душа, Асц е материалното проявление на Духа, а Духът какво е, не ми е особено ясно - Слънцето?  :blink:  :o  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.